durerile alaptarii in sarcina

durerile alaptarii in sarcina | Autor: unboticutz

Link direct la acest mesaj

salutare mamici, sper ca ma puteti ajuta cumva..este impropriu spus alaptare pentru ca lapte nu mai este deloc deloc dar puiul meu nu renunta sub nicio forma la titi, asa goala cum este. problema mea este ca am niste dureri care ma termina psihic, deja imi este groaza cand imi cere. cand suge mai rar e mai bine dar cand sta cate o ora agatat (la culcare sau peste noapte - se trezeste f des si adoarme greu) durerile devin intense. in plus, am senzatia ca din cauza lipsei laptelui nu mai suge corect si imi roade sfarcul cu dintisorii..am observat ca am urme de dinti dupa ce termina. nu am rani, durerea este cumva interioara, nu stiu cum sa explic. trece cu ceva? imi e groaza ca mai am inca 4 luni pana nasc si nu stiu cum voi rezista...au inceput sa apara si contractii cand sunt durerile mai atroce.

multumesc!

mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 17+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Ma bag sa-ti raspund, abia acum pot. Nu prea am sfaturi practice, doar sa-ti spun ca te inteleg perfect si stiu prin ce treci.
Inteleg ca baiatul tau e inca destul de mic, banuiesc ca are sub doi ani. Nu-ti fa probleme ca ii place de traga de tzatza goala, pentru el nu e un mare inconvenient (sunt sigura ca mananca mai mult de cand simti tu ca nu mai e lapte), caci reflexul e supt il calmeaza, apropierea il linisteste, el e multumit asa. De altfel tzatza nu e "goala", pe la jumatatea sarcinii laptele se transforma in calostru din nou, si da, se reduce semnificativ din punct de vedere cantitativ.

Durerea ta e baiul, si e decizia voastra pana unde mergeti, cauta ce poti face ca sa negociezi cu el sesiunile de tzatza in asa fel incat sa nu te urci pe pereti de durere.

In legatura cu urmele de dintisori cred ca le aveai si inainte, dar acum le privesti cu adevarat, caci sensibilitatea sanilor e importanta. Durerea interioara e probabil cea derivata din sensibilitatea marita in sarcina. Nu te pot incuraja sa-ti spun ca trece cu X crema, nu trece. "Trece" un pic in sensul ca tu devii mai insensibila (sau nu), ca acum 4 luni ti se parea ca doare foaret tare, la inceputul sarcinii, probabil acuma doare un pic mai tare, dar tu te-ai mai obisnuit...

Iti dezmint si ultima temere: nu pot aparea contractii efective pe baza de supt pana in ultima suta de metri din sarcina, acuma sunt Braxton Hicks si sincer nu au nici o legatura cu durerea de sani. Chiar si in ultimele zile de sarcina, inca nu exista o evidenta stiintifica despre alaptat ca factor determinant in inceperea travaliului. Nu cunosc nici o gravida cu sarcina de 40 de saptamani care sa fi reusit sa provoace contractii punandu-si copilul mare la san (si cunosc cateva care au facut asta intentionat).

Cu alte cuvinte, alaptatul in cele 5 luni de sarcina pe care le ai in fata e complet inocuu pentru fat.

Stiu ca e dureros, sanii sunt foarte sensibili, te citesc si ma ascult pe mine. Iti doresc multa forta. incearca sa vorbesti cu copilul tau, copiii manifesta in general multa intelegere in fata durerii, incearca, nu ai nimic de pierdut, explica-i ziua, spune-i cum te simti, cum crezi ca se simte el, pune in vorbe ce nu poate el pune, o sa va simtiti mai bine. In unele nopti o sa-si aduca aminte de ce i-ai spus ziua...

Ai grija de tine.


asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

depinde de voi cum negociati situatia. pe mine m-au durut sfarcurile numai in primele 2-3 luni de sarcina. si chiar si atunci era o neplacere la inceput cand se mufa si apoi trecea repede. e drept ca deja rarisem destul de mult suptul si noaptea ii ofeream doar apa. dar simteam foarte acut ca nu vreau sa intrerupem legatura asta si am continuat. cand am pierdut laptele pe la 5 luni chiar m-am intristat ca la carte vreo 2-3 zile. pana s-a nascut cel mic, cel mare a mai crescut o multime si am simtit ca legatura respectiva oicum s-a pierdut (asa am simtit eu). inca mai vrea la san dar eu nu-l mai las decat asa o data pe zi pentru ca cel mic suge foarte des si e foarte obositor. orice ai face, explica-i si usor veti ajunge la o solutie buna pentru amandoi.


Mami de (28.10.2008)/unnecesarean si de (13.11.2010)/VBAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

am uitat: apropos de contractii. fiecare femeie e altfel. eu l-am lasat pe al meu la san de cate ori vroia pe final de sarcina in ideea ca sa ma ajute la declansarea nasterii (si am facut multe alte chestii in sensul asta) si am nascut in ziua DPN-ului. dar nu pot sa spun ca alaptarea imi provoca in mod deosebit contractii (poate doar rar). daca organismul nu e pregatit de nascare, poti sa stimulezi ce vrei tu pana in panzele albe ca nu se intampla nimic.
nastere frumoasa iti doresc!


Mami de (28.10.2008)/unnecesarean si de (13.11.2010)/VBAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

paulush, multumesc din suflet pentru raspuns. ti-am citit cu mari emotii postarile anterioare de la alaptat in tandem, te admir foarte mult. cand am aflat de noua sarcina visam la alaptat in tandem, acum mi-e foarte teama ca nu voi fi in stare sa fac asa ceva. asa cum nu sunt in stare sa nu-i mai dau sanul. Rares e micut (1an si 3 luni) si ma simt extrem de vinovata ca nu a fost alaptat atat cat si-ar fi dorit. am avut foarte mult lapte si mi-am imaginat ca va fi in continuare dar nu a fost asa. zic ca nu e lapte deloc pentru ca nu il mai vad/aud inghitind nici macar o data..

sensibilitatea este foarte mare, ma dor sanii si cand trec cu dusul peste ei si la orice atingere..speram sa existe o crema minune care sa atenueze durerea...am incercat sa ii explic atunci cand insista f mult cu suptul ca pe mami o doare si ca ii da putin mai tarziu dar de obicei cand insista o face pentru ca il doare ceva sau este obosit si vrea alinare..pe de alta parte ma simt vinovata ca nu sunt in stare sa alin copilul altfel, oricat l=as mangaia, oricat i-as canta, oricat l-as tine in brate se uita la mine cu ochisori rugatori si imi zice "mamii, tzitzi" soptit.

referitor la contractii este posibil sa nu fie nicio legatura dar am o teama pentru ca sarcina aceasta a fost cu multe probleme de la inceput. nu am facut legatura intre contractii si supt cat intre contractii si durere, atunci cand e mai intensa.

alinuscha, iti multumesc mult si tie. ii ofer si eu apa noaptea, a inceput chiar sa ceara si bea cam 300ml pana dimineata. pt el titi si apa sunt chestii complet diferite, titi e pt alinare. nu mai vrea nici suzeta de la o vreme, ma mai salva. nu cred ca va renunta singur pana se naste cel mic, e mult prea atasat. in subconstient cred ca nici eu nu imi doresc asta cu toate ca sunt momente cand imi vine sa urlu in perna. sper sa mai scada sensibilitatea, daca la tine s-a intamplat mai am si eu o speranta.



mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 17+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

ah, am uitat ce era mai important. chiar daca nu exista solutii miraculoase, cuvintele voastre imi ridica mult moralul

mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 17+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Vin si eu aici sa te sustin, cunosc senzatia, si eu eram pornita sa alaptez in tandem primii doi puiuti dar durerea asta naspa m-a facut pana la urma sa renunt. E drept ca am facut-o lent (durerile au inceput la 4 luni si la 6 luni a supt ultima data). Ce as face daca ar fi sa mai trec prin asa ceva din nou? As incerca sa-i dau in ciuda durerii, doar ca iti spun din proprie experienta reusesti sa-l faci sa rareasca alaptarile fara sa-l faci sa sufere, asa incetisor, pe nesimtite. Ii dadeam un pic sa suga, apoi il opream ma mai plimbam cu el in brate, ii mai dadeam lapte cu bibi (numai eu stiu cate feluri am incercat pana a acceptat ceva) si asa am reusit sa-i raresc supturile. Doar ca le-am rarit prea tare si ultima saptamana a supt o data la 2-3 zile, pana n-a mai cerut deloc. Eu sincer m-am bucurat ca nu mai cere, nu mai rezistam... Dar acum cred ca as strange din dinti si as rezistat sa-i dau macar 1-2 ori pe zi cateva minute sa nu uite suptul. Cand s-a nascut surioara dupa 2 luni jumate nu mai stia sa suga, l-am pus la san ca a cerut odata si el dar sufla in loc sa traga... Vlad avea 1 an si 9 luni cand s-a intarcat, multi ar spune ca e arhisuficient, eu insa am remuscari ai acum ca l-am intarcat asa repede.


Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Unboticut, si noi suntem intr-o situatie asemanatoare. Ma dor sanii cand suge puiul dar nu sunt pregatita sa il intarc si cred ca nu sunt pregatita nici sa se intarce. La noi avantajul e ca mai suge de aproximativ 2 ori pe zi ( dimineata si seara) .
Privesc tandemul cand cu teama cand cu bucurie, cand cu o mare curiozitate. E un amalgtam de sentimente in sufletul meu. Cand ma doare rau ma gandesc la opritul alaptatului, apoi regret si gandul.
Mi-am promis ca , indiferent ce va fi, puiul meu se va opri singur atunci cand va crede el si ca voi merge pana in panzele albe pentru dansul. Pentru mine e important sa-mi tin cuvantul asta... cred ca psihic am nevoie sa fac asta ca sa nu ma simt vinovata fata de el...

Despre contractii... uneori si eu am senzatia ca am ceva contractii dar le asociez cu durerea nu cu suptul. E drept ca suptul provoaca durere. Incerc sa respir adanc si sa ma concentrez pe relaxare pana trece durerea... si functioneaza....cred.

Sper sa gasesti calea cea mai potrivita pentru voi... Al tau pui e chiar mai mic decat al meu si cred ca iti e mai greu... dar ai sa reusesti sa va fie bine


Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 19+ cu

Mergi la inceput