ochi lipiciosi la nou nascut, urgent!!!!!!

ochi lipiciosi la nou nascut, urgent!!!!!! | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Am o nepotica nascuta de 2 zile si a facut in spital iritatie purulenta la ochisori. Va intreb daca stie cineva daca la bebei asa mici se poate folosi OPHTAMEZONE-N (eu am folosit la copii mei cand erau mai mari). Imi aduc aminte ca am mai folosit si GARASONE prescris de pediatru cu care le-a trecut foarte repede infectia.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nou-nascutul de 2 zile trebuie vazut de neonatolog! este mult prea mic pentru a primi tratament prin sfaturi de pe internet sau din alte surse in afara de medic.
sanatate multa!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Urgent la medic, poate fi o conjunctivita, il puteti spala cu ser fiziologic dar nu folositi altceva fara acordul medicului!!!!Multa sanatate la fetita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

La medic urgent.Se face daca medicul considera necesar o analiza a acelei secretii si va primi tratamentul potrivit.Nu se da cu nimic care a mers la altcineva!Toaleta ochisorilor si atat,cu comprese sterile,fiecare ochisor cu alta ,inmuiata in ser fiziologic sau apa calduta .Incearca sa obtii o programare dimineata pt ca medicul sa poate vedea exact ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

da, medicul trebuie sa spuna ce e, noi aici nu zicem decat ce credem, mai ales ca nu vedem bebelusul.Dar din experienta mea, la bebe asa mic, ochii se pot lipi din cauza de canal lacrimal infundat(se desfunda usor la medic) sau din cauza de secretii dar altele decat conjunctivita.Se curata cu ser fiziologic cu comprese sterile , fiecare ochi individual si sa nu se atinga de la celalalt.Nu e obligatoriu antibioticul si nici sa se dea ceva ce merge la alti copii, ca vad ca se mai practica.De aceea antibioticul aici in germanica se da numai pe reteta , dupa ce-l vede medicul.
Si ai mei au avut asa ochii lipti cu o secretie galbena, nu era conjunctivita, dar a trecut , doar spaland ochii asa cum am spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

nu va repeziti cu antibiotic...faceti analiza secretiei.
la baietelul meu, pana la 7 ani a avut ochii incarcati din cauza canalului lacrimal infundat
duceam proba frecvent la analiza si am consultat periodic diversi oftalmologi .nu zic cati mi-au dat antibiotic "preventiv".Insa nu am cedat avand in vedere ca nu era infectie ,ca nu am vrut sa aplic chestii invazive pe ochiul unui bebe ,si totul s*a terminat cu bine
eu spalam cu apa calduta ca sa fie ochiul curat si atat.
dar repet sfatul:aveti grija cu antibioticul cand e asa mic.Faceti analize

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodilux spune:

7 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

se spala okii cu lapte de mama cat de des posibil si trece.
si fata mea cea mica a facut conjunctivita dupa nastere si i-a trecut cu lapte. laptele se pune direct din san in ochiul deschis si apoi se sterge foarte bland de la exterior la interior cu tifon steril.

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Si baietelul nostru cel mic a avut exact acelasi lucru. La recoamandarea pediatrei i-am pus laptic si am facut masaj bland cu unghiile foarte scurt taiate .Un ochisor s-a vindecat in 3 zile, iar celalalt intr-o saptamana.

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

dar daca are 2 zile nu este inca in maternitate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

Nu cred ca se mai gaseste Ophtamezon in farmacii... Daca gasesti, sa imi spui si mie, te rog, unde. Baiatul meu s-a nascut cu un canal lacrimar infundat. Acum are 5 luni si din cand in cand mai apare scurgerea albicioasa. Nu e infectie asa ca o rezolvam cu masaj de cateva ori pe zi si ii sterg ochiul cu ser fiziologic si comprese sterile. Se pare ca va trece, in timp... Daca secretia e galbuie sau verde, atunci e infectie si va trebui antibiotic, probabil, vezi ce spune medicul. Daca nu, eu zic sa incerci cu masaj - nu e dureros si se va rezolva problema in timp. Multi pediatri recomanda operatie, dar eu nu m-as grabi cu o astfel de interventie decat daca e neaparat necesar. Multa sanatate!

Mergi la inceput