Stelute de ianuarie februarie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
Helenutza23 spune:
ALBINUTZA un ca poate trece mai usor perioada asta. pana la urma vad ca s-a decis operatie la voi. tinem pumnii!
ha haaaaaaaaaaa LIUDAA nu va mai lasa sa va tzucatzi.
la noi copilul e in apogeul "de ce"-urilor. "de ce e elefantul cel mai mare?"
sa va povestesc. desi sincer cred ca v-ati saturat si voi.. ca s-au cam saturat si maica-mea si sor-mea.. si cel mai tare EU. eu m-am saturat de mofturile mele. Doamne, de abia astept sa nu mai fiu mofturoasa!
ieri la servici, neavand ce sa halesc in momentul in care mi s-a facut foame, m-am dus sa mananc o bucata de piept de pui. nu mai mancasem pui de nu stiu cand, carnea de pasare (de care o fi ea, indiferent de rasa, de la tzara sau de la supermarket) imi face rau.
da na, ce nu face foamea din om! asa ca am zis ca sa mai incerc, poate, poate. evident ca m-au luat niste greturi.. si asa aveam de cateva zile, asa ca pieptul de pui m-a aranjat bine.
noroc ca m-am dres seara cu friptura de miel.
ziceti si voi, sunt eu nomala? adica friptana de miel e super ok, aia de pui, nu.
a si anunt pe toata lumea sa nu cumva sa se atinga de mancarea mea, ca e halit de viu!!!! toti astia ai mei inainte de a manca ceva, se uita intrebatori la mine "pot sa mananc sau vrei tu?". deja sunt de groaza.
la servici rade lumea de mine ca cica vin cu halca de porc.
draci! pai eu cam asta mananc, o friptura de animal care nu imi face rau (eventual cu max o lingura de garnitura) si o tona de fructe. in rest mai scap la cate o inghetata, cate o bucatica de ceva dulce, dar nu mult ca iar ma iau greturile...
a si ou, mananc ou dimineata: omleta cu branza, eventual cu sunculita prajita.
deci am un regim....
sunt curioasa cum mi-or iesi analizele de sange de trim 2, ca mi-e teama sa ma gandesc la colesteroale, trigliceride...
19+
alinuk spune:
pozele promise de ieri
http://meseriademama.blogspot.com/2011/05/primavara-la-noi.html
ati baut-o???
nu mai scapam de ploaia asta odata???
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Lore1980 spune:
'Neatza, la amiaza!
Albinutzza, bravo pentru distractia de la munte!
Inteleg ca s-a hotarat clar operatia, va doresc sa fie bine, sa treaca repede perioda neplacuta! Iar tie, multa rabdare si sa treaca repede perioada mai ciudata prin care treci!
Alinuk, foarte frumos v-ati distrat si voi, sunteti cu totii iste frumosi. Veselie mare la voi, si la Paste si la munte, poze colorate, copii frumosi, toate ingredientele pentru clipe minunate. Felicitari pentru familia frumoasa!
Aelita, iti doresc sa fii tare, suntem si noi laturi de tine cu gandul si rugaciunea! Va pup!
Hele, ce figura esti cum descrii poftele tale si preferintele culinare! M-am amuzat tare cum povestesti de cei din jurul tau, ca trebuie sa stie ca tu ai intaietate! Cine poate sa se puna cu 2 fete frumusele?! Hai ca poate nu e atat de rau cu analizele, mai ales ca ai avut o perioada de saptamani bune de nemancat!
Liuda, bravo, ai pus la respect inspectorul! Dar si pe tine si pe sot va pune la respect Diana. Cuvantul profesorului este sfant, a fost pe placul ei teacher, ca tot va urmarea ea cu pupatul. Ma bucur ca e mai bine la voi cu polipii, cu auzul. Succes la consult!
Despre noi, ce sa zic. Pe mine ma dispera vremea asta. Ma uit lung la biciclete si ma intreb daca mai avem ocazia curand sa le scoatem si sa facem miscare. E o vreme de toamna tarzie, frig, ploua... Radu e bine, la gradi, e foarte incantat vad de activitati. Nu pot decat sa ma bucur. Seara ne gasim de lucru prin casa, aseara am facut niste farfuriute din lut cu el, era asa incantat. Facuse si la gradi si i-am cumparat si acasa. Acum asteptam sa se usuce ca sa le picteze.
Si cel mai mult asteptam vremea buna sa putem sa mergem cu bicicleta, sa iesim si noi la plimbare!
Cam atat, o zi frumoasa si cat mai usoara in continuare!
lala77 spune:
Neata doamnelor!!!!
Lori, ce frumos cu lutul!!!!Mie imi place dar nu cred ca Alice e gata inca pt asa ceva.Poate cand mai creste; si sa creasca si Anna ca daca da iama in el...
La voi ploua; la noi nu. Dee frig e frig dar ploaie nimic. Se intelege ca eu sunt pe dos si vreau ploaie, nu?
Haha, a spus fiica-mea unui nene ca "mami vrea sa ploua la floarea soarelui ca noi cu bicicleta ne dam si prin magazie"Iti dai seama ce fata a facut omul.
Asa ca daca vreti, va invitam la noi in magazie cu bicicleta.
Hele, evident ca esti normala.Asa-s femeile; iar daca mai sunt si gravide...
Serios acum, sarcina ne face sa mancam chestii dubioase. Eu mancam niste mancaruri pe care in mod normal n-as pune gura.
Imi pare rau ca ti-e greata iar.Hai ca acus e toamna!!!!
Alinuk, frumos Pasti ati avut!Vazut pruncii-ce mari au crescut!
Liudo, vezi daca n-ai mai facut un copil pana acum? Acum cum il mai faci daca iei "nicrobi"?
Lori, da, zburam impreuna. Tati al nostru s-a cam invatat sa plec fara el ca lui nu-i place la mare si in general n-are timp. La mare nu-mi place nici mie dar ducem fetele, iar cu timpul, eu stau ceva mai bine decat el.
O sa fie frumos-orice vacanta e frumoasa.
Aelita, imi pare rau pt bunicul tau!!!
Albinutzza, sper sa fie bine si la voi si sa va adaptati usor schimbarii.
Noi inca ne luptam cu Anna cu "colotii".
Ieri noapte iar am pus ceasul sa sune (desi mie nu mi se pare in regula-trebuie sa schimbi obiceiul de a face pipi noaptea, nu locul in care face-inlocuiesti pampers-ul cu olita). I-am spus de seara ca punem "pensu" ca nu poate inca fetita, cand o mai creste. A plans intr-un hal...In final am picat de acord sa mai incercam si in noaptea aceea dar nu mai bem lapte la culcare, ci mancam altceva din frigider, ce vrea ea. Ce credeti ca a vrut? Telemea.I-am spus ca nu e bine, ca e sarata si o sa bea apa, bla,bla.Se ratoia la mine printre suspine "tu zis ce vau eu-eu vau bunza, clal?"In final a primit telemea, dupa care a baut apa muuulta. La 9 ne-am culcat si am pus ceasul sa sune la 1. Pe la 12 m-am trezit eu si ea era uda toata.Si m-am enervat si in somn am ddezbracat-o si i-am pus pampers, am scos aleza de sub ea si am inlocuit paturica. Mama mea, cand s-a trezit dimineata eu eram in baie (departe de dormitorul ei) si se auzea de acolo cu urla isteric "de sheeee?"In final ne-am impacat noi cumva.
Aseara reluarea fazei-m-am rugat de ea in toate felurile, nu ne-am inteles. Iar am schimbat-o de chiloti in somn.Inca doarme dar se va trezi curand...Abia astept!
Alice face curs de bune maniere la gradi si intr-o zi i-am spus ca ma dispera efectiv cand intrerupe conversatiile. Am intrebat-o daca nu au invatat-o asta la cursul ala. Cica "ne-au spus ca e frumos cand doi oameni vorbesc intre ei, ca daca vrei sa te bagi in discutie si tu fiindca ai ceva de spus, sa astepti sa faca ei pauza. Cand vorbesti tu cu tati eu tot astept sa faceti pauza dar voi vorbiti continuu si eu uit ce vreau sa spun"Asa o fi!
Intrebare: ai vostri intrerup conversatiile altora?Ca pe mine ma enerveaza tare chestia asta. Si in zona asta a tarii, pare sa fie sport national. Asa ca ma intreb oare copiii mei fac asa fiindca asa fac copiii sau s-au molipsit de la bona?
O tot rog sa nu ma mai intrerupa, am grija ca mereu sa revin la ea si sa o intreb ce a vrut daca o pasez ca fac altceva...Ma crizeaza rau treaba asta.Astia cu care lucrez eu aici fac asa; sau iti pun o intrebare si cand esti in mijlocul raspunsului, te intreaba altceva.Eu de regula ma enervez si sunt destul de abrupta cu ei; le zic direct "de ce m-ai intrebat daca nu te intereseaza?"Sau cand vorbesc la tel apare cate unul in fata mea si incepe sa ma intrebe diverse.Si nu vorbesc de cei cu doua clase, ci de oameni de la care ai cat de cat pretentii.Pe Michael il isterizeaza efectiv. Si imi spune mie in engleza (insa multi inteleg) ca lui nu-i place sa vorbveasca cu oameni prost crescuti ...Sa vedeti cum se inverzesc aia saracii!!!!
Gata, fug sa mai fac o cafea.Va pup!O zi buna!
Eu azi iar ud gradina...
Helenutza23 spune:
bunaaa
LALA vai, ce intrebare! daca intrerupe conversatiile? cum , un copil asa de educat? dar cu cat avem ceva mai important de vorbit cu atat tipa si el mai tare cu vreo intrebare de-a lui. degeaba ii fac semn, ii zis printre vorbe ca imediat ii raspund si lui, nu are efect. uneori ne suparam rau pe tema asta.
LORI zici ca sunt amuzanta? cred ca dupa ce o sa depasesc perioada asta si totul va ramane o amintire o sa mi se pare si mie la fel.
ALINUK, super pozele, mi-ai facut asa pofta de mers la munte.
tam tam taaaammmm 20 saptamani!!!!!
20
Albinutzza spune:
Mami, mami, mami...cam asa suna, Lala...ce crezi tu?! ma dispera si pe mine, si eu la fel fac, le spun ca termin de vb si ii ascult si pe ei...nimic ei continua cu ale lor
Hele, eu te inteleg, la Luca nu suportam puiul de nici un fel, indiferent cum era pregatit, cum simteam miros, mi se intorcea stomacul. In schimb mancam peste la greu. Lucru care pana atunci nu se intamplase. De fapt asa am inceput sa mananc peste, si nu din conserva, preparat in casa Asa ca draga mea, cu gravidele sa nu te pui Apropos, voi stati in zona tineretului, nu?! La ce scoala e Maria?
Aelita cum esti?
liuda1 spune:
Neatza!
helenutza - ejti o doamna gravidaaa, cu multa hormoneala sa ca te rog frumos, dezmatz scrie pe tine, ultima data, cred, la viatza asta!
Alinuk - v-ati distrat frumos! nici nu pot sa cred ca Andu e atat de mare, serios! Parca cum i nascut, tzin minte can m-ai sunat dupa, eram intr-un magazin, si vorbeam cu tine "acu' nascuta" parca acum a fost...
Lori - lut in casaa? fereasca-te sfantu'... mai asteptam... ca pentru noi e periculoasa treaba... ar fi in toata casa...
OOOO Lala - pai in momentul in care eu vorbesc la telefon, vine frumos la picioarele mele sa-mi puna vreo 300 de ntrebari pe minut!!!! Si ii zic "oare nu se vede ca vorbesc" la care asta 'da, da dar u vreau sa te intreb ceva", asteapta si tu sa termin si eu discutzia, NUUUU!!!!
Da si casa cand noi doi vorbim, atunci si ea "tati tati stai sa-ti zic ceva" la care el "eu vorbesc cu mami, asteapta un pic" atunci Diana schimba placa "mami mami dar tati nu vrea a aculte ce vreau eu sa zic" morrrrr, ma apuca cu nervi... Si tot explic sa astepte, dar cica VOI VORBITZI MULT si are copilul dreptate pe undeva... Uneori zici ca face intentioat, ca se joaca frumos si tace, isi vede de treaba ei, iar daca suna telefonul, sau vorbesti cu cineva, exact atunci vine sa-ti zica chestii "oarte importante" ! Cand era ma mica plangea ca nu ii raspundeam exact atunci, ca "eu vrroiam sa-ti zic cevaaaa" acum nu plange dar nici nu se "lecuieste"
Eri am fost iar l ORL, facem abonament acu' nus-a retras polipul, dar atata timp cat aude, stam asa, in cazul in care mai face - va trebui intervenit ca sa nu ajungem la timpane perforate, caci normal o "surzenie" din asta se trateaza de tot doar dupa 3 luni, cu conditzia sa nu se mai infunde pe perioada asta... Daca se infunda auzul mereu - la 1 luni, la 2 luni, vindecarea practic e imposibila... SFATUL DOCTORULUI - mare, multa mare, concedii, apa de mare, briza, soare, aerosol natural.. Deci daca asa a zis doctorul - trebuie sa ascult de sfatul lui, nu?!?!? Si eu ca mama pe langa ea.. la mareee, concedii!!! haha, vise!
Lore1980 spune:
Buna!
Hele, wow, jumatate din drum l-ai facut, sa dea Domnul sa fie bine si de acum inainte, adica mai bine, fara greturi! Stiu ca pentru tine nu e foarte amuzant sa fii asa, dar pe mine m-a amuzat cum povestesti. Esti o gravidutza frumusica foc(asta fara sa vad nicio poza pot sa garantez, adica vreau sa te trag de maneca de fapt sa dai si poze) si ai grija de tine, de voi!
Lala, da sa stii ca e super sa faci chestii din lut, si pt copii e foarte distractiv. Lutul asta de acum e gata preparat ca sa zic asa, adica poti lucra cu el in forma in care il cumperi. E ca o plastilina, numai ca ramane un pic de albeata pe maini. Care se spala usor de altfel. Alice cred ca ar lucra cu el, dar Anna s-ar putea sa faca ravagii daca intra in el. Faza faina e ca se intareste si deci obtii vase dragutze modelate de manutele lor micute. Apoi se picteaza cu acuarele obisnuite si produsul final e tare frumos.
Ce tare e Alice! Cred ca l-a socat pe nenea!
Ce bine ar fi daca ati fi mai aproape, ne-am fi bagat la o intalneala in magazie cu bicicletele. Mie imi place foarte mult sa merg cu bicicleta, si lu' fi-miu la fel. Si cum stam aproape de Cismigiu, mergem cu bicicleta pana acolo. In masina a mea nu incape, decat cu scaunele rabatate, asa ca este limitat traseul pe langa casa, mi-ar placea in Herastrau sau in parc la Kiseleff, dar nu pot sa-l car pe Radu pe bicicleta.
Si mititica Anna, cum se chinuie ea sa scape de pampers! sa nu mai fie suparata nici ea, iar tu sa ai rabdare!
Cu conversatiile, sa stii ca toti copiii fac asta, acum s-a mai marit Radu si stie, ca tot i-am zis noi, l-am batut la cap ca nu e frumos. Desi si acum daca nu are rabdare sa stea dupa noi cand vorbim cu cineva, face scene, ma trage sa plecam. Dar in mare s-a obisnuit sa-si astepte randul la vorba.
Lore, multumesc si aici foarte mult pentru lucrurile minunate pe care mi le-ai facut! Si va doresc sa fiti sanatosi si sa scapati fara complicatii de tusea de acum!
Pup si ne mai auzim, poate chiar si azi, ca parca ne-am mai eliberat un pic.
loremunteanu spune:
Lore,
Multumesc si eu in numele copiilor. Bineinteles ca plimba masinutele, amandoi, toata casa.
lala77 spune:
Neata!
Ce frumos e sa te scoli dimineata (ca fermier, haha) si sa vezi ca a plouat!!!!Ce bafta am de nemunca anul asta!Ca deja se cam facuse timpul sa irig si asta-i o treaba scarboasa in opinia mea ,de care am onoarea sa ma ocup.
Deci m-am lamurit. Nu suntem noi chiar de la Tufesti!Dar oricum ma enerveaza rau. Cred ca asta ma seaca cel mai tare si miorlaiala. In rest pot sa faca orice ca nimic nu ma scoate din mintile mele cele tulburi.
La noi a plecat tati si pt prima data, incep sa faca urat cand pleaca el. Nu vorbesc de faptul ca plang cand pleaca; ci si-au luat pernele si scanduricile acelea asezate pe lateralele patului ca sa nu cada si le-au mutat la noi in pat; Anna ma intreaba mereu "da' pe tati nu ubesi?"...Imi vine sa mor. Le tot sppun ca se intoarce curand, ca are un pic de treaba si vine inapoi, bla,bla.Si ma pun sa-l sun de l-am capiat pe bietul om ca e plecat cu masina si nu poate sta la tel cat vrea fiica-sa.
Deci Lori, suna bine de tot chesatia aia cu lutul dar inca nu cred ca e pt noi. Mai "tarliu" putin.
Azi Anna vorbea cu o capra(noi avem cateva caprite si iezi) : "daca lashi tu pe Anna sa suga pusin, te las si eu sa sugi a titele mele de a mama mea; hai, te log io fumos; ma lasi?"Ce generoasa era ea! Facea cinste!
Ma duc sa mai fac o cafea. Cea mai mare placere a mea e sa beau cafeaua singura dimineata ,in liniste. Si am reusit sa ma furisez din pat azi; ca de obicei nu-mi tine figura-cand ajung in baie, hop si Anna "da cahea fashi?" (adica lapte cu Nesquick), dupa care incepe trancaneala...Azi sunt norocoasa!