Stelute de ianuarie februarie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liuda1 spune:

Neatza!

Ramona ai accept! Pe YM, dar am verifict si aci si am PM... sau nu pricep io!
Brava pentru intzarcat, acum iti recapetzi libertatea!

Daconst! Asa fara centura merge si Diana pana la gradi, insa gradinitza e la nici un km de casa... ca sa zic asa nici motorul masinii nu reuseste sa se incalzeasca pana acolo...
Si Diana a avut niste chesdtii mici si ciudate pe burta, dar nu m-am agitat, i-a trecut, ea ultima vreme papa rosii toata ziua, de 3 ori pe zi cere salata de osii si ma gandesc ca a avut un fel de alergie, caci din ce stiu eu rosia mai da alergii la unii sensibilosi! Ma rog, poate nu era asta, dar oricum i-a trecut fara sa facem mare lucru!

Noi azi mergem la control, sa facem toate analizele si sa ne hotaram ce facem, numai dupa audiograma si timpanograma se va stabili daca exista sanse sa scapam cu polipii nevatamatzi... Desi nu cred pentru ca - 1. zilele astea cum batut vantul cum s-a plans de "scartzait" in ureche cand inghite, se loveste peste ureche si zice ca "scartzaie" 2. Chiar daca nu mai are muci de o saptamana, doua, daca astup o nara si o pun sa sufle pe cealalta - nu poate ca este infundata (si nu cu muci, ca nu ii are, doar ca e inflamata si blocheaza polipul) Ma rog, io sufleteste ma pregatesc de operatzie, pentru ca din prima mi s-a explicat ca in cazul Dianei nu poti sa recapetzi auzul si sa pastrezi si polipul... Daca nu se scoate polipul va trebui perforat timpanul - iar asta pentru mine e ca si operatzie pe creier!!!

Am dormit asta noapteeee... moamaaa! am cazut la 10 si cred ca am adormit in cadere libera spre perna, si dimineatza la 8 am crapat ochii, ca s-a trezit madam cotzofana...

gata ma arunc in cafeaaaa...

Mergi la inceput

tot numai io aciiii!!! Na ca fac forum exclusivist, sa va ofticatzi, haidi bre sau nu va putetzi integra in grup... o sa devin autoritara aci... o sa fac armataaa... ca Hitler!

hai sa scriu si de bine, cum nu mai operam polipu'

deci la control - in gat nas si urechi nu arata bine, gat rosh, nasul inflamat, in urechi otita... In schimb la testari la audiograma si timpanograma copilul aude bine, nu stiu daca perfect, ca de e mai greu de apreciat la copii, insa la cat a fost testata aude...
Adica in comparatzie cu audiograma de acum 2-3 saptamani data asta rezultatul este bun! Si-a revenit auzul! Vineri sambata duminica a fost sub tratament special, preoperator, un antibiotic mai puternic cu schema de 3 zile (care am intzels ca are efect pe termen lung, 7-12 zile, ceea ce inseasmna ca el inca actioneaza si se poate in cateva zile sa avem rezultate si mai bune) Sinupret si eferalgan...Posibil asta sa fi facut efectul, posibil ca se vindeca in timp, fiid si cald afara... oricum treaba e ca aude, deci nu ne arde polipul ala... Joi mergem la control, pana atunci continuam tratamentul, pentru ca inca are otita, e inflamata si rosie! Daca o sa avem noroc scapam si poate peste vara se mai imunizeaza, mai creste, mai mai... Hai ca deja am ajuns in toamna! sa ma vad intai joi la control, oricum urmatoarele luni o sa ma vad la ORl la cabinet... pentru ca am aflat ca toti prostii, ca nu trebuia sa folosim betze de urechi, ca nu sant bune, ca astea practic influientzeaza si ne arunca in pragul otitelor. Urechea are flora sa specifica si in ciclul ei urechea isi curatza singura "mizeria". noi cu batz am stricat microflora aia de asta se formeaza ceara, ceara care se aduna, infunda, infecteaza, ajuta sa ne inflamam mai repede pentru ca blocheaza "respiratz\ia" urechii... Si sa nu credetzi ca renuntzaul la "batz" e prea usor... adica urmatoarele luni o sa ne ducem la "supraveghere" ca sa nu se infunde cu ceara, va fi ajutata urechea/curatzata, cateva luni... dupa care se va autocuratza! (na, intzelegeti voi, o sa le spalam si noi, cat reusesti cu degetul si sters normal cu prosopul cat ajungi, nu bagi batz pana in creier)
gata, v-am dat raportul... ca tot eram gata io de ce era mai rau, s-a intamplat mai bine! Sper doar sa nu o ia de la capat cu vreo raceala, mai ales acum cand inca are otita si e inflamata? ca nici mult nu i-ar trebui si iarasi devine surda...

gata plec ca azi e zi libera frate la toti aia cu care lucrez io... si io nu intzelegeam e ce naiba nu suna telefonul si nu imi raspund mie ...ca e liber... Dac' stiam nici nu mai munceam az

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Neata!

Liuda, ma bucur ca deocamdata scaparati de operatie. Sper sa ramana asa.
In Anglia nu foloseste nimeni betisoare de urechi ca sa curete urechea inauntru. Se curata doar partea aceea externa. In ureche nu intra nimeni. Ca ceara aia e antiseptice putin si e cleioasa ca sa opreasca mizeria acolo la intrare. Si cu betisorul doar imingi toata treaba inauntru. In plus, cu cat o cureti, cu cat organismul incearca s-o refaca. Asta mi-au spus mie acolo. Motiv pt care nu am curatat niciodata urechile copiilor cu nimic. Sa vezi ce mutra scarbita a facut asistenta de la gradi cand o intreba pe Alice daca se curata in urechi si asta i-a zis ca nu apoi i-am explicat eu ce-am scris mai sus.Parca tocmai ii spusesem ca noi nu ne spalam pe dinti.
Mi-aduc aminte ca mama ne curata cu agrafa de par cand eram mici..Brrr!!!!!

Azi incepe sfarsitul zilelor mele: trebuie sa depun un alt proiect de care mi-e f sila. Unele avize trebuie reinnoite...Deja mi-e rau.Si faza finala e la APDRP unde chiar ca-mi vine sa mor. Dar poate am noroc si nu-l termin pana in 21 si ramane altineva sa-l depuna ca eu o tai in Turcia.Tinet-mi pumnii sa nu-mi crape vreo vena la cap.

Fug sa ne imbracam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebebia spune:

Normal ca s-a sters mesajul, reiau rapid, imi cer scuze.

Liuda iti tinem pumnii, mare grozavie ai tu!
Aelita, mama eroina, fii tare!

Daconst, bine ca ati scapat de bubite!

Lori, multumesc!

Ramona, felicitari!

Anna de Lala, esti hotarata, stii ce vrei! Te pupam!
Astazi vor sa le ia exudat la gradi, sotul nu a inteles exact, nu stia nici educatoarea. Unde o fi fost asistenta aia in iarna cand veneau copii varza la gradi??? Oricum Bia bea lapte la trezire... Vom vedea. Am mai citit la voi ca s-a intamplat asa ceva, parca Liudei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

bunaa

bravo LIUDA, ma bucur mult ca scapti de operatie.

LALA nu folosim niciunul din noi betisoare pt curatat urechile din aceleasi considerente pe care le-ai zis si tu.
hahhaaa ce m-am amuzat de asistenta , cica "parca tocmai ii spusesem ca noi nu ne spalam pe dinti".
succes cu proiectul!

BEBEBIA, daca bea laptic dimineata, o chinuie degeaba cu exudatul. despre momentul ales sa faca aceasta analiza la tot colectivul, deh, nu stii ca la noi asa se procedeaza? eu paranoica cum sunt la anumite chestii, cred ca nu e exclus ca cineva sa aiba un interes financiar aici. si daca acum i s-a potrivit afacerea...
dar Bianca e bine acum?

DANA mie imi place la voi ca aveti altfel sistemul, nu va pune sa ii cocoloshiti f tare...

RAMONA ce poze frumoaseee!

noi suntem ok, ma seaca vremea asta ingrozitoare, dar asta e!
eu... sa va zic? de vreo cateva zile iar ma incearca niste greturi. sper sa fie ceva trecator pt ca sunt disperata sa nu ma apuce din nou.
pe puica mica am inceput sa o simt zilnic si imi place maxim.

19+

Mergi la inceput

Neatza!

Tzin pumnii cu proiectu'... sa termini pana la decolareeee! bani dau pe proiect? daca daaa, vreau si eu!!! sacrifc o vena pentru astaaa!

bebebia - macar de or face exudatul ala pe bune, ca mi-e sa nu il faca si pe ala "in cafea" !!! ca na, nu e moarte de om!

helenutza - pupam fetitza miscatoareee! sa plece greatzaaa, cum face Diana "ini - mini sa plece greatza" vrajitoareaaaa, un pupic antivomitiv?

Lore - la raport!

Aelita - pupici pentru puteri? Ini - mini sa ai rabdare...

beii, aseara a plouat.. si stiti voi... au iesit melcii!!! Am mai cules un borcan de melci "prospetzi" pe aia vechii i-am dus afara "la copii lor" si a vooooorrrrbiiit, si a vorbiiit! A fost atata de fericita ca erau toti boschetzii plini de melci in fatza casei, sarea, tzipaaa, "mamiii uite si aici, si aici, il luam? si pe asta! si pe ala...". Moamaaa, intr-o ora deja eram cu ochii datzi peste cap... simtzeam ca mi se face rau... de la atata vorbaraieeee!!!!
Si ii explica lu' taso cu gesticulari si dat ochii peste cap care e viatza melcilor... ne-a omorat!

gata, e gata cafeaua, ma duc sa ma injectez... si la muncaaa!!! Cu drag si spor!
daca completez azi fisele de securitate si ce mai e acolo (adica io am de semnat in freoooo 400 de locuri... prostie mare in tzara astaaaa, atata hartzogaraieeee ) pot sa consider ca am facut ceva pe ziua de azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

ha haaaa LIUDAAA m-ai facut sa rad cu "ini - mini". astea-s desenele de la minimax, le stiu si eu, cum se poate altfel?
vaii cu melcii vostrii... mai, la bucuresti nu sunt. ori e prea mare poluarea, ori stropesc astia cu ceva, habar nu am. insa stiu ca anul trecut la constranta erau garlaaaa....
oricum, cred ca ma bucur ca nu sunt si la noi, mi-e cam sila de ei desi s-ar bucura si ai nostri copii...

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata!
Rapot:
- Cateva zile petrecute in compania soacrei... a plecat duminica, dar se intoarce joi cred (e la nepoata)... poate mia sta cateva zile sa pot fugi de acasa doar cu barbatul din dotare...

- Duminica am iesit in parc cu niste prieteni cu baietelul lor, la ore cam nepotrivite, intre 11 si 14.30... au alergat mult, s-au jucat... ne-am intors acasa cu masina care se incinsese la soare... Cand am ajuns acasa, Roni avea 39.4... Am zis ca mor... I-am dat nurofen, dar dupa ora avea 39.2 asa ca am bagat si algocalmin... Cu o seara inainte facuse 38.1, duminica dimineata avea 37.7.... Astea sunt valori luate in fundulet; asa mi-e mai usor ca sa ghidez, ca stiu cat are el in conditii obisnuite; la subtiori nu stiu la ce valoare sa ma raportez, nu stiu cat se scade.... revenind, ieri l-am tinut acasa sa vad daca mai face... N-a avut nici pe naiba toata perioada asta, a fost in forma maxima, de m-a terminat psihic... Aseara cred ca mi-a crescut tensiunea la 20, in halul asta m-a enervat... Nu are stare deloc... face numai prostii... Azi l-am dus la gradi... Are o tuse seara sporadica, are undeva la 5-6 reprize pe zi, de cateva zile... ii dau sirop de tuse, i-am dat si nurofen la 8 ore... In rest nu are muci sau altceva...
Una peste alta abia astept vacanta ca sa ma relaxez si eu... Sunt usor stresata ca din septembrie se impute treaba... trebuie sa ma angajez, dar sincer nu stiu unde; sanse aproape nule...

- I-au iesit in sfarsit maselele de jos, lui Eric; se chinuie sa sparga de 7 luni... una a sparte de tot, cealalta doar un colt... sunt abia primele doua... vad ca urmeaza si restul, canini, etc... Cu el n-am treaba; nu mai moare de foame; cere tot timpul ba una, ba alta... Stie exact ce vrea, nu poti sa-l pacalesti. Si bodogane si asta... de-ti face capul toaca... pe limba lui... In continuare nu ma scapa o clipa...

M-a apucat dorul de matza... Si pe Roni...

Altceva, nu mai stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Bebebia, eu zic sa-i faci exudatul. Cel faringian nu e relevant dar cel nazal este ok chiar daca a mancat.Si problema e la nas. Nu intereseaza pe nimenio daca are cineva rosu in gat. Cel mai probabil vreun copil a fost depistat cu pneumococ in nasuc si in cazurile astea asa spune legea ca trebuie anuntat SANEPID-ul si se testeaza toti din colectivitate.
Cu mucii si tusea, copiii sunt contagiosi inainte da a avea simptome deci daca il tii acasa cand are muci nu faci gradinitei o favoare ca el a dat deja la toti; iti faci tie o favoare ca nu mai ia si altceva copilul si lasi organismul sa lupte in liniste doar cu un virus, sa se odihneasca acasa...

Lore, sper sa fiti mai bine curand!
Asa su nt unii copii daca nu-si consuma energia. Fetita unor prieteni are atata energie incat daca n-o alearga cineva la propriu macar 2 ore dimineata, nu doarme la pranz si nu te intelegi cu ea.
Bafta multa la cautari!!!!

Hele, bebelina fotbalista!!!!Nu te mai ia greata acum; poate e vreo indigestie, vreo zi mai proasta....

Liudo, o sa tai bilete la melcii aia, haha.Vezi ca vin ploi!!!!
Lasa, bre ca termin pana ne luam zborul!Si daca nu termin ii las procura unuia. Aproape ca-mi doresc asta cumva ca la final se sta acolo cateva zile pana la 22 seara-sa mai serveasca si altii.

Mergi la inceput

hele iti trimit un borcanel cu niste melciii?????????????? tu numai ziii, daca la voi nu sant, ca eu am 3 borcane azi in casaaa!!!! Si unul in dulap la grdi, ca s-a dus cu borcanul dupa ea... bai seriosss, daca cineva are nevoie de melci - poftiti la eu!!!! Asigur !!! cu tot cu borcan va dau!!!!
Nu tai nici bileteee, ce mai, daca zice Lala ca vin ploileee m-am scossss o sa ma manance cu zile... Io dimineatza am treabaaaa, daaa!!! dau mancare la pesti, si spal borcanul melcilor, deci io am gospodarieee!!!! O sa vezi tu lala daca nu gasim un melc in concediu - o sa ai capul damburi, o sa cautzi cu lupa numai sa taca, nu sa mai intrebe, si vorbeasca doar de melci, ca ea deja isi face bagaju' cu borcanul melcilor, si i-am zis ca nu ne lasa politzistu' insa ea e sigura ca o sa gasim si acolo! daca nu gasim... ne-a terminat !!!!!!

Mergi la inceput