O zi de munca din viata lui Crin Antonescu
Raspunsuri - Pagina 3

beren spune:
Aceeasi Marie cu alta palarie evident ca n-ar fi o solutie reala... dincontra.
Nu stiu bine despre cine-i vorba, dar inteleg in general despre ce fel de politica e vorba in "reformarea" de partid.
Eu mi-as pune speranta in candidatii din generatia lui CA sau si mai tineri; cu cat mai departe fata de nomenklatura, cu atat mai bine. Care sa poata dezvolta o relatie directa cu alegatorii, nu cu un "aparat de votare".

capcaunul spune:
Mai tineri zici? Asa ca Ponta, Boureanu, Surupaceanu, Udrea, Oprisan, EBA, Lavinia Sandru, Talmacean, Seres, Codrin Stefanescu, Oana Mizil, Corlatean, Baconsky, Alina Gorghiu, Teo, ... O gasca-ntreaga, unu mai breaz ca altu, sau una mai breaza ca alta. In politica.
Viitor de aur clasa politica are!
Inteleptii (a nu se confunda cu illuminatii ) ne spun ca politica trebuie facuta de oameni trecuti prin viata, nu de mucosi.

beren spune:
Da, mai tineri zic. Ai o problema cu asta?
Sau cu mine? Bring it on...
Cine sunt "inteleptii"?
Cine sunt "mucosii"?
William Pitt - prim ministru englez, si-a inceput primul primul mandat la varsta de 24 de ani. Politica lui economica a fost un factor esential in victoria impotriva lui Napoleon.
Lazare Carnot (tatal lui Sadi) - unul dintre cei 5 directori in Directoratul francez, la 42 de ani. O cariera politica extraordinara.
John F. Kennedy - al 35-lea presedinte al SUA, la 44 de ani. Cititi...
Valéry Giscard d'Estaing, presedinte al celei de-a 5-cea republici franceze, la 48 de ani. Creditat ca un vizionar cu modernizarea si transformarea Frantei intr-o putere regionala, dupa nefastul deceniu '60.
Tony Blair - prim ministru britanic, la 44 de ani. Un om politic considerat exceptional inca din timpul guvernarii.
Barack Obama - senator de Illinois la 36 de ani, al 44-lea presedinte al SUA la 47 de ani.
E mai clar acum?

marius spune:
Clar intru in politica la cei 43 de ani ai mei --- hmmm, nu?
Problema mea este ca am ce am cu sintagma - ai gresit - plateste. Nu e legea clara - fa-o clara, stabila si de necombatut. Apoi aplic-o fara regrete oricui inclusiv mie. Adica sunt din ala tip Tepes am boala pe hoti, mincinosi si "javre".
Gata cu off topicul scuze.... era asa o paralela la discutiile de mai sus.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

capcaunul spune:
Tu-mi dai exemple de oameni de 40 de ani si peste, care au fost EDUCATI la scoli inalte (in sensul bun al cuvantului) si au in spate o cariera de 10-20 de ani, plus o familie care le-a insuflat ceva idealuri nobile.
Eu ti-am insirat mucosii din politica romaneasca. Tineri de 20-30 de ani, de bani gata, cu educatie aproape zero, fara idelauri nobile in familie, cu cariera inexistenta, dotati doar cu cate un tata, o soacra, un bunic fosti nomenclaturisti sau politicieni de tranzitie.
Invatati de mici doar cu papagalul la talk-show, dar si cu invartelile in afacerile cu statul. Atat si nimic mai mult.
Are cineva un nume de politician roman sub 40 de ani de care sa nu ne fie rusine?

marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana Sigur ca va aparea si la noi alternativa cu adevarat curata, eu sint foarte optimista ![]() dar nu mai repede de un secol :/. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Tu-mi dai exemple de oameni de 40 de ani si peste, care au fost EDUCATI la scoli inalte (in sensul bun al cuvantului) si au in spate o cariera de 10-20 de ani, plus o familie care le-a insuflat ceva idealuri nobile. |
Daca au o cariera de 10-20 de ani in spate, inseamna ca au intrat in politica (cu succes) la 20-30 de ani. Si ca au fost alesi in oficii, la varsta aceea frageda.
Nu stiu cine sunt cei enumerati, iar electoratul ar trebui sa-i aleaga sau nu in functie de actiunile acestor persoane.
Insa varsta nu este un criteriu, decat poate in favoarea celor tineri.
Sunt convins ca exista multi tineri bine educati si capabili sa faca o politica moderna si deschisa in RO. Cunosc cel putin 10 pe care i-as vota in cele mai inalte functii din stat.

sirimie spune:
beren, poti sa imi spui si mie care sunt cei pe care i-ai vota? Caut si eu politicieni tineri care merita sa fie votati.