Conjunctivita alergica???
Buna fetelor.Doar ce am scris ca bebele meu s-a lovit la genunchi(este bine acum),ca avem alta problema.Are ochii rosii,se freaca des la ochi,mai ales cand se trezeste si cand ii este somn.am fost la pediatru,ne-a dat Tobradex,nimic!!! O dr oftalmolog(fara sa-l vada,intr-o discutie cu soacra mea),ne-a zis sa-i punem Nettacin.Am incercat si cu lapte de la san(de la o cunostinta),dar e in continuare rosu.Dupa Pasti mergem la Tg Jiu la Olftalmologie,dar pana atunci?????Ce sa mai fac cu el????Oare este alergica aceasta conjunctivit?De 2 zile i-am dat si Aerius,dar nicio imbunatatire.Va rog sa ma ajutati cu niste idei.Multumesc1
Raspunsuri
Darria spune:
Copilul are 1 an si 5 luni, da?
Ai cel putin 2 zile de tratament si nici o imbunatatire? Nu poti sa suni pediatra si sa o rogi sa-ti spuna ce sa faci?
Nu mai folosi lapte de san la ochisori. Stiu ca voi starni controverse dar tocmai datorita lui se poate ajunge la complicatii.
La conjunctivita alergica(simpla, fara complicatii) am primit recomandare de la 2 medici(pediatrul si de fam. ) sa folosim Visine(cel clasic). Avea 1 an.
acesta: http://www.efarma.ro/products.php?id=1334
Daca nu reactioneaza sa merg iarasi si sa o vada, abia atunci trecem pe Tobradex sau altele.
Spui ca se freaca des la ochisori. Poate ca are manutele murdare de la jucarii, etc... si asa isi irita ochisorii. Nu ma refer la murdaria vizibila.
Poate ca este de la praful de pe strada sau polen(tocmai infloresc copacii, florile, etc...).
Are secretii la ochi? presupun ca nu, din moment ce nu ai spus nimic de ele.
Se poate folosi ceaiul antialergic de la Fares, in doza pt. copii.
Il folosesc pt. copilul(are apropae 5 ani) meu cand are conjunctivita alergica(fara secretii) si este bun. Rezultatele se vad dupa o zi.
Daca nu reactioneaza la Aerius: incearca alt antihistaminic.
herra spune:
buna,
si baiatul meu de 6 ani se chinuie cu o conjunctivita, fara secretii, de o luna.
inainte de Pasti am primit tratament cu floxal - picaturi si crema.
s-a ameliorat dar nu a trecut, ba chiar a revenit - se plange de intepaturi, senzatie de corp strain, durere.
acum a primit pentru conj. alergica tratament cu picaturi Optamol-timp de 4 saptamani, si Flumeton-timp de 7 zile.
el are intr-adevar un fond alergic, dar ma mir ca alergenul - care o fi - nu a declansat si reactii gen stranut...
si de asemenea am uitat sa intreb daca voi mai putea, dupa ce scapam de asta, sa-l mai duc la inot...
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)