Zmeurici de iulie-august 2009 (17)
Raspunsuri - Pagina 18
noce spune:
Inutsa, eu cred ca laptele de mama e cel mai bun pentru copii. Pana la urma si revenirea la laptele de vaca e tot o "intoarcere la tzatza", doar ca la una mai mare ![]()
Eu am citit ceva mai demult de bifidus cred ca ar fi periculoase (ca ar fi bacterii vaginale sau anale), dar parca nu-s aceleasi cu probioticele, nu? 
Din cate stiu eu hrana de post vindeca orice boala, primele spitale erau pe langa biserici si coordonate de preoti care recomandau in primul rand post. Hrana vegetariana e tot pe acolo si cam cu aceleasi motive, ca e mai sanatoasa. Oricum daca e variata, nu are ce sa-i lipseasca.
Zicea Dr Oz ca laptele de soia contine fix aceeasi cantitate de calciu ca laptele de vaca.
Iar Dr Spock ca scria ca acel calciu din lactate se pierde cel mai usor prin urina.
Acum daca au sau nu dreptate, nu stiu, fiecare face cum crede.
Din cate stiu eu, in ro si in ue e ilegal sa se cultive soia modificata genetic si scrie si pe ambalaje in general ca nu e. Daca faci lapte de soia in casa (la aparat sau de mana), poti sa-ti iei singura boabele de la plafar si scrie si acolo pe ambalaj.
Din cate stiu eu, cacao se da dupa 1 an (eu prefer carob/roscove), aici se da chiar ColaCao, care are in plus si zahar si chimicale. I-am dat in schimb unt de cacao in loc de unt de vaca si ii placea f mult.
Giova, noi dizolvam drojdia in putina apa rece.
Motana spune:
Sa va zic ce remediu am gasit pt. dinti: chamomilla 15 ch si belladona 5 ch am inceput cu dilutie mai mica sa vad daca merge si guess what.. meeerge!!! De 2 nopti nu se mai trezeste asa ca inainte, azi noapte numai o data chiar :) Cate 1 granula dim si 1 seara din ambele.
La Arnica nu m-am gandit, nici nu am gasit pe net sa o mentioneze, desi imi pare o ideea f buna, ca e antiinflamator.
Azi am fost la eveniment Itsy Bitsy si ne-am facut c un balon
muzica si zapaceala mare, erau locurile de joaca pline in IOR. Dar a fost frumos.
inutsa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui noce Pana la urma si revenirea la laptele de vaca e tot o "intoarcere la tzatza", doar ca la una mai mare |

.Bifidus alea sunt altceva decat probioticele. Stiu ca probioticele Protectis se recomanda pt atenuarea colicilor bebelusului. Mai tii minte ca vbea mqqm despre studiul cu nush ce probiotice si colicile, sincer imi scapa acum denumirea, dar stiu ca era un studiu pro probiotice?
Chiar o fi ilegal sa cultivi in ro soia modif genetic? La un reportaj al tvr recent era un nene sus-pus indignat ca de ce sa nu cultivam si alte legume modif genetic, daca tot o facem cu soia?
Despre cacao... probabil dr s-a referit la cazul nostru particular, ca sa nu provocam alte alergii incurcisate, avand deja alergia la prot laptelui de vaca
giova ce ai facut din cartofi? Sa ma inspir si eu
de
si
19+bebe din burtica
noce spune:
Sincer la cate fructe si legume gasesti pe piata, multe habar n-ai de unde aduse sau cum cultivate, cu soia nu prea mi-am batut capul. Si laptele de vaca, daca nu e bio, contine antibiotice si alte porcarii si tot asa. Dupa ce am vazut the future of food, mi-am dat seama ca mare lucru nu am de ales. Acum, alegi si tu cum simti ca e mai bine. Si chiar asa am citit, ca ar fi vrut americanii sa ne livreze niste seminte modificate genetic, dar au aparut normele ue si nu se mai poate. Deocamdata.
Motana, ma bucur ca i-ati dat de cap 
Mamici, ai vostri copii au punctulete albe pe unghiute? Ca am si euniste pitici cu lipsa de calciu. Lui Pi ii apar din cand in cand, dispar, iar apar. Stiu ca aveam si eu cand eram mica.
Giova spune:
ai mei s-au trezit doar la ora 17:15. Soarele s-a dus si a inceput vantul...asa ca stam in casa. Bine ca am iesit de dimineata, cand a fost chiar frumos.
Noce mersi de info. Voi incerca si eu sa le dau, nu stiu daca o vor bea.
puncte albe pe unghii nu au. stiu ca nu prea are legatura astea cu calciul din organism.
Inutsa am facut un piureu langa tocanita ce o aveam deja.
Motana super ca ai reusit. tot asa sa fie Daris noaptea de acum incolo.
am inceput mesajul la ora 19. Dar m-am ridicat de la comp si am uitat de el.
Intre timp am facut o vizita prin oras....frig dom'le si la noi.
Acum pregatim copiii de
.
...............................
si s-a facut ora 23 si eu tot nu l-am trimis.....
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid
mamica de 2 smecherasi
lucialu spune:
Giova, multam fain!
Eu nici acum dupa cum vezi nu am ajuns, dar tre sa iau masuri ca e groasa, se despica deja si varfurile. Mai tre sa ma si vopsesc, dar as vrea sa ma consult ca parca as vrea o schimbare de coloare.
Si noi am prins partea cu soarele, daca ieri am bulit somnul, azi am facut-o intentionat, si nu imi pare rau, ca dupa ce am ajuns acasa si am pus-o la somn s-a dus naibii soarele.
A mea pui a adormit tare greu. Si a facut un circ de am zis ca numa o pun la tzitza in pat si cade. Tre sa-i tai unghiutele.
Motana, bine ca i-ai dat de capat!
Inutsa, pai rau ai facut ca n-ai cerut docomente.
Pai o fo cica soare la noi dar cu vant pe unde era umbra.
Pooh, cat de scurt l-ai tuns pe Balasz? Ma bate gandul ca si noi tre sa tundem fata, mi-e groaza
, urasc ideea, ca e fetita, dar ceva-ceva nu-mi convine la parul ei. Si nu vreau sa imi para rau mai tarziu. E ft greu de decis, ca deja o vad ca ii place cu parul mare, tot scutura din cap sa il simta cum se misca, e tare mandra dupa cate bag eu de seama.
Eu am facut dovlecei pane, cartofi noi prajiti cu branza rasa, am mai avut niste snitele. Si am pus acum la frigi salata de vinete, care mi-a iesit super!
Am luat din piata niste struguri albi, fara samburi si dulci, a mancat pui la greu, isi indesa ca hamsterii in gurita si in manute
Am luat capsuni sa vaz cum sunt, dar ei nu-i dau inca. Si un pepene galben, foarte aromat si zemos, dar nu suficient de dulce.
Noce, nu stiu dc se vand deja produse modificate genetic, dar nenea Tabara a batut laba cu strainezii, cred ca americani si nu de acum, ca sa se inceapa cultivarea la noi de produse modificate genetic. Problema e ca la noi nu se mai cultiva nik. Asa ca nu stiu pe cati ii va lovi brusc harnicia sa o faca fie si cu produsele astea. Cica de anul trecut pana acum au crescut numa la legume preturile cu 40%
pe motiv de consum din import, ca nu producem locco nixit. Tare stau in deriva cu subiectul casa, ca nu stiu ce mama lu peste mai vine peste noi, iar cashul e rara avis pt multi si la loc de cinste. Cica am iesit din recesiune, dar nustiu cum se pupa cu inflatia, preturile date peste cap si noua criza ce se anunta tot de la mericani. Numa lucruri (ne)bune de la aia vin spre noi.
Hai ca bat campii. NB tufa!
pooh spune:
Inutsa,merci de cafea....si de info multe

Lucilau,nu tunde fata!!!!!!!!Balazs e tuns scurt-foarte-foarte scurt......El avea freza aiurea,nu-i statea nicicum,trebuia aranjat un pic....la frizer nici nu se punea problema sa-l duc,ca nu lasa un necunoscut sa-i atinga capul,asa ca l-a aranja socrul meu cu foarfeca,iar cind am vazut ce a iesit,am bagat si masina

![]()
Acum astept sa-i creasca parul si rocker il fac,nu-l mai tund.....

Va las,fug sa pregatesc mancare,asteptam niste musafiri tare dragi
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=8" target="_blank"> VOTATI po.jpg
Corinna1982 spune:
Motana, multam de info. Poate ajung si eu maine sa cumpar si sa incerc. Cum sta Daris cu dintisorii?
Noce si pe mine ma macina de ceva timp subiectul Ca, ca vreo 3 mamici mi-au zis sa-i dau calciu, ca de-aia ii ies dintii greu. Eu acuma nu vad sa aiba semne de lipsa de Ca, dar nici nu prea stiu care sunt alea. Nici sa o intep nu vreau, ca doar asa as sti sigur.
Inutsa bine ca i-ati dat de cap, altfel e cand stiti ce-i provoaca crizele. Parca zicea ceva Alinutza ca laptele de capra ar fi bun pt cei care au alergie la proteina din laptele de vaca.
noce spune:
Neata, cred ca v-a placut cafeaua mea de ieri!
Lucialu, eu am tot fost atenta la subiectele cu investitorii arabi in ro, stiu ca mare parte din terenurile agricole le-au luat aia din golf, ca tot le plangeam noi de mila anul trecut ca la ei nu creste nimic. Chiar se plangea unul la tv ca nu deosebeste rosia locala de alea importate, ca toti zic ca-s romanesti. Am mai auzit ca italienii au mari orezarii in ro
Si stiu ca pe multe pachete de cereale ambalate in ro scrie mic ca-s aduse in diferite tari, gen australia. 
Si eu zic sa nu tunzi fata. Eu i-am scurtat bretonul in somn si chiar se vedea diferenta.
Pooh, nu se mai poarta rokerii, acum sunt nise adolescenti draguti, pieptanati, cu breton intr-o parte.
Corina si noua ne ies dintii mai tarziu, dar eu am auzit ca astia care apar mai freu sunt mai buni.
Eu i-am mai dat calciu Raducu de la plafar, fara e-uri, fara nic, dar aici n-am. I-am dat ieri niste coaja de ou pisata.

, sau suc proaspat de mere cu morcovi!