Paradisul familiei este distrus. Oare?
Raspunsuri - Pagina 6
Un_cabotin spune:
Pisigri
Din proprie experienta va spun:
De cele mai multe ori nu putem sti dinainte cum vom reactiona intr-o anumita situatie, in special cand e vcorba de infidelitatea partenerului...
Cand judecam "la rece" suntem cei mai buni, cei mai fideli, cei mai neinfricati... Situatia se schimba insa radical in cazul real, cand suntem fata in fata cu amantii, cu partenerul infidel, cu tentatiile...
Repet, este vorba strict de experienta mea de viata, la care am gasit totusi cateva confirmari si in alte cazuri (similare, oarecum).
UC
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bianca-Elena Eu ori sunt mai grea de cap ori ciudata ca nu inteleg ,in general,femeiile care se complac sa traiasca incontinuare cu astfel de mizerabili.A insela nu e o gresala pentru ca a gresi inseamna s-o faci din inconstienta,pur si simplu sa nu-ti dai seama dar cand inseli o faci cu capul,calculezi consecintele,te ascunzi,minti etc deci clar ne e o gresala ca sa fie sau nu iertata.Nu inteleg femeile care desi stiu faptul stau cu ei.Cum sa mai privesc omul ala,cum sa mai mananc cu el la masa,cum sa mai dorm cu el....doar imaginea lui cu cealalta mi-ar provoca greata sa nu mai vorbim ca nu as mai fi EU. Parintii mei mi-au spus clar"daca intr-o relatie exista RESPECT de sine nu o sa poate intra nimeni acolo"iar atunci cand acel simplu cuvant respect nu mai exista nici familie(pt mine sunt sinonime)nu mai exista. Acum revenind la subiect,Venetia eu nu pot sa te sfatuiesc cu nimic concret,doar sa-ti asculti ratiunea ca inima mai da gres,fa ce consideri ca e bine pentru copilul tau si pt tine ca dupa faptul ca esti mama esti si femeie si meriti cei mai bun. Bianca mamica fericita de Maia-Stefania 29.09.2010 https://picasaweb.google.com/104558560961453014433/7Luni?authkey=Gv1sRgCPq5wbOMjd_ZMw# |
Hai ca m-a distrat mesajul tau,zau asa!
Deci faci ..."polologhia coloanei vertebrale"si apoi ii spui ca nu stii ce sfaturi sa-i dai!
Un cabotin are dreptate!Si intr-un fel se vede din afara si alta e cind traiesti pe pielea ta,cind sunt sentimente la mijloc,copii!
Nu e usor sa iertzi , nu e usor sa traiesti cu "vinovatul"linga tine,insa cel mai bine pentru ambii este sa stii sa iei si cind s aiei o decizie!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">http://www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Venetia spune:
De partea cealalta a baricadei, ea, cealalta:
1. De cum am luat legatura cu sotul ei, m-a apelat, reprosandu-mi tupeul pe care l-am avut sa-i stric linistea din familie, spunandu-mi ca doreste sa stea de vorba cu mine. Am refuzat-o categoric, eram satula de minciunile sotului meu si nu suportam sa le mai aud si pe ale ei. Pentru mine relatia lor era conturata, tinand cont de mesajele gasite si listele apelurilor efectuate (cate 2-3 telefoane pe zi);
2. In continuare nu s-a lasat, si-a pus o prietena sa ma apeleze sa-mi explice ca relatia lor nu a fost una sexuala. Vazand ca nu dau curs barfelor, acea prietena a continuat sa ma apeleze si sa-mi spuna tot felul de mizerii (de exemplu: ca n-au renuntat la relatie fiindca au un copil impreuna ). Pana n-am amenintat-o, nu s-a potolit;
3. A intrat in scena si sora ei (23 de ani, plecata in Italia de 4 ani, practicanta de lap dance intr-un club de striptease, cu copil din flori de 5 ani lasat pe aici prin tara la cineva sa-l creasca, fara sa trimita bani pentru intretinere, scuzandu-se ca nu are nici pentru ea ), in acelasi mod, cu telefoane de amenintare, ca vine ea la vara in tara si-o sa vad eu atunci ce-o sa patesc. Cerand insistent sa vorbeasca cu sotul meu (care nu vrea sa mai auda de aceasta poveste, speriat fiind ce amploare a luat). La fel, s-a potolit in momentul in care am amenintat-o cu intentarea unui proces de calomnie, convorbirile fiind inregistrate;
4. Sunt contactata si de fiul cel mare de 23 de ani, cu aceleasi amenintari, ca daca parintii lui se vor desparti din cauza mea, o sa mi-o iau de la el in persoana ;
5. Dupa aceste incercari nereusite de "comunicare", au inceput urmaririle. Prima confruntare face to face a avut loc in parcarea unui mare magazin, cand la iesire am fost asteptata de ea, prietena ei si o cumnata, pusa in situatia de a o cunoaste personal. De fata cu copilul meu, a inceput sa-mi spuna ca i-am facut un mare rau, luand legatura cu sotul ei si nu cu ea, ca daca m-ar fi cunoscut inainte, i-ar fi spus sotului meu sa mearga sa se trateze fiindca are o problema, ca ea n-a facut nimic altceva decat sa asculte un om nefericit si neinteles. Cand i-am amintit de mesajele de dragoste pe care i le-a trimis, a replicat ca n-au insemnat nimic pentru ea, ca ea, pur si simplu, a intrat in jocul lui si ca a vrut sa-si bata joc de el, fiindca si el a facut-o acum 21 de ani. Discutia a fost scurta, eu nedorind ca fiul meu sa aiba parte de asa ceva;
6. Urmeaza alte incercari de a intra in comunicare cu mine pe adresa de mess, care au fost respinse cu "ignore", dar pana la urma la fraza "daca nu vrei sa vorbesti cu mine, exista si alte cai de comunicare" , mi-am zis, hai sa vedem ce doreste sa-mi spuna, si-am acceptat chat-ul. Asa am aflat ca stia multe despre familia noastra, cum ne-am cunoscut (nu era real, undeva pe aproape, dar nu real), ca eu am initiat sexul la inceputul prieteniei noastre (total neadevarat, fiidca pe vremea aceea eram o timida, nici nu acceptam sa ramanem peste noapte impreuna), cum ne-am hotarat sa ne casatorim (se referea la faptul ca eu l-am fortat, el nu prea ar fi vrut, ceea ce nu-i adevarat, fiindca totul a decurs normal, firesc, traditional), cate avorturi am facut, cate sarcini ne duse la termen am avut, despre o cearta majora in casatoria noastra care a avut loc acum 12 ani si s-a lasat cu un consiliu de familie (numai ca stia exact inversul situatiei), spunea ca sotul meu ma dispretuieste din punct de vedere al aspectului, de aceea s-a exprimat ca daca m-ar fi cunoscut i-ar fi spus sa mearga la doctor sa se trateze, ca nu am prea multe calitati (infirmat de parinti, socri, prietenii nostri, care tot timpul m-au admirat pentru cate stiu sa fac si cate reusesc de una singura), ca nu comunicam (neadevarat, fiindca chiar stam mult de vorba, ne prinde si 2-3 dimineata, pe orice probleme, le intoarcem pe toate partile ca sa iasa bine). Vazand ca la randul ei a fost mintita, a batut in retragere, afirmand ca nu-l intelege de ce-a recurs la toate aceste minciuni, fiindca din partea ei nu avea de castigat nimic, iar din partea mea....
Continua in alta maniera, spunand ca ei i-ar fi frica sa stea langa o astfel de persoana parsiva, ca imi intelege suferinta de a trai alaturi de un ipocrit. Ca ea vrea sa fim prietene sa ne intalnim si sa vorbim. (Doamne! S-a trezit feminitatea din fiinta ei si acum vrea sa coalizeze cu mine! A uitat subit cate telefoane, mesaje de indragostita, SMS-uri ii trimitea sotului meu.)
7. Din momentul in care i-am spus ca i-am inteles jocul si nu i-a reusit ce si-a dorit, ca n-am de gand sa divortez pentru niste rautati spuse de sotul meu care nici macar nu sunt adevarate, fiindca ma simt foarte bine in situatia asta de mai rasfatata si mai adulata ca inainte (nu spun ca inainte nu a fost atent cu mine, dar acum este si mai si...) si vreau sa valorific ascendentul pe care, brusc, l-am capatat in fata lui, ea, cealalata, nu m-a mai contactat.
P.S.
1. Asa face orice sot care alege sa aiba o amanta, o confidenta, o prietena sau orice o fi cealalata, incearca sa-si blameze sotia? Pentru ce? La ce ajuta asta? Sa inteleg ca este ca o motivatie in fata E-ului personal, pentru a nu simti remuscari, regrete?
2. Voi ce ziceti? Am procedat bine in ceea ce-o priveste pe cealalta?
andacos spune:
Eu zic ca ai facut circ aiurea!Dar e doar parerea mea!
Situatzia se rezolva sau ar trebui sa-si gaseasca rezolvarea intre tine si sotzul tau!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Un_cabotin spune:
Venetia,
Prin prisma vietii mele, din experienta mea!, si numai a mea, iti pot spune ca eu cred ca ai procedat foarte bine, de la cap la coada...
Da, Venetia, "ai facut circ", insa eu cred ca pentru familia ta poti sa faci circ, drama, tragedie, lacrimi, urlete, bataie, procese... orice!
Sotia mea asa a facut, si nu incetez sa-i multumesc clipa de clipa (in gand, dar nu numai...).
Succes!
UC
PS. Ai intrebat:
Sa inteleg ca este ca o motivatie in fata E-ului personal, pentru a nu simti remuscari, regrete? |
Da, Venetia, ai intuit corect!
Barbatul isi construieste o lume in care el este victima, sotia este zbirul, omul rau, cea care nu-l intelege, ea l-a impins spre adulter...
Barbatul care inseala este un lash. Asa eram eu!
Nu poate sa spuna sotiei: Gata, divortez, am gasit pe alta, care ma iubeste si ma intelege.
Nuuuuuu, ar vrea ca tu sa divortezi, astfel incat EL sa fie absolvit de orice vina.
PPS. Venetia, daca ai timp si dispozitia necesara, citeste-mi povestea de pe acest forum... vezi si alte 'sfaturi' pe care le-am dat pe la inceputuri, inainte ca unele doamne sa fie scandalizate de atitudinea mea.
De atunci ma feresc ca Dracul de tamaie sa mai dau sfaturi, spun doar ce am trait eu.
pisigri spune:
venetia, tu ne oferi povestea "cu lingurita", si s-ar putea ca de fapt acum lucrurile sa se fi linistit si clarificat, si noi sa ne dam cu parerea degeaba pe aici :)
Depinde de firea fiecaruia cum alege sa procedeze intr-o asemenea situatie. Eu nu as fi facut ce ai facut tu, si eu cred ca solutiile se gasesc in cuplu, nu cu amanta si familia ei. Dar tu ai ales alta cale, va priveste.
Imi sint neclare mai multe lucruri acum , dupa ultima ta relatare, dar te intreb doar un lucru: care e de fapt intrebarea ta, adresata celor care citesc topicul? Ca daca lucrurile au escaladat atit, e clar ca au avut si un deznodamint.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
luisa1983 spune:
citat din mesajul lui Un_cabotin Venetia, Da, Venetia, "ai facut circ", insa eu cred ca pentru familia ta poti sa faci circ, drama, tragedie, lacrimi, urlete, bataie, procese... orice! Lupta pentru sotul tau, pentru familia ta! |
Acesta poate deveni o ,,practica" ce se invata din ,,teorie" !
Intrebarea mea este : de ce nu se petrece si invers , adica, barbatii sa invete ceva din experientele altor barbati, in speta, cei ce regreta pierderea familiei sau situatia critica/jalnica/dezastruoasa la care s-a ajuns , in principal fiind vina lor?!
Andacos,
Matzaila_81 spune:
Mi se pare ceva destul de urat. Sincer.
Nu stiu ce respect as mai avea daca omul de langa mine m-ar pune intr-o asa situatie. Pana la urma el v-a lasat sa va balacariti si seara te astepta timid acasa cu coada intre picioare si urechiusele lasate????
De curiozitate, cand a vazut la ce mod esti hartuita, s-a luat cumva de ea, de prietenele ei, de cei care te cautau?
E foarte murdar ce s-a intamplat, e circ, e balci.
Am alta intrebare pentru tine, ce crezi ca i-a lipsit in relatia voastra de nu a rupt legaturile cu dansa?
Ce ai schimba tu in relatia voastra pentru ca acest lucru sa nu se mai intample?
J G spune:
Nici nu ma mir ca inseala barbatii, serios. Pai daca rezultatul e doua femei batandu-se (in ce pot si ele) si intrand in competitie ca sa castige "marele premiu" iar sotia incepe chiar sa se intrebe unde naiba a gresit si incepe sa se "indrepte", zau asa, devine cel mai bun lucru pe care il poate face un barbat cand se plictiseste acasa.
A_Iulia spune:
Venetia, ceea ce stie ea nu este gresit, ci este perceptia sotului tau asupra celor intamplate intre voi. Tu poti sa spui ca e gresit, ea a aflat de la el...deci ar trebui sa-ti pui alte semne de intrebare.
Nu inteleg de ce te-ai inversunat asa pe ea, cata vreme ea nu are vreo obligatie fata de tine. Sotul tau are, pe el ar trebui sa te superi.
Am vrut sa pun un link la o poveste similara - insa nu apare linkul, e pe un site concurent, cred. Concluzia articolului era ca pentru unii dragostea moare de indata ce partenerul devine "demanding" (un om cu doua familii - cu sotie si 3 copii, si cu amanta, ajunge sa nu mai iubeasca pe niciuna din ele, in momentul in care amanta ii face un copil si-i cere mai mult timp)
Dar pana atunci, nu au nici o problema in a separa casnicia, cu copii, - de ceea ce inseamna iubire.
Eu stiu si inteleg ce spun alti postanti, ca viata nu e in alb si negru, si ca nu mereu de desparti la o infidelitate. Dar va trebui sa iei in calcul si ce poti obtine pe viitor. Cata vreme esti a 5a roata la caruta, ai fost si ai toate sansele sa ramai asa...mai bine te mai gandesti si la ceea ce ar trebui sa primesti cu adevarat de la viata.