Homeopatie
Raspunsuri - Pagina 5
glimmer spune:
Da, din punctul asta de vedere, o fi mai simpla, dar e si distructiva. Antibioticele alea nu distrug numai bacteriile "rele", ci si pe cele bune si, in plus, "adorm" sistemul de aparare al organismului. Cred ca trebuie mai mult discernamant. Sa nu ne incapatanam sa urmam doar o anumita cale. Eu, de exemplu, am acum convingerea ca atatea antibiotice i-au dat copilei mele metabolismul peste cap. E drept ca pe vremea aia, acum 9-10 ani, informatia nu circula ca acum, iar de homeopatie nu prea auzeai. Si tot imi reprosez ca prea am urmat sfaturile unui medic care imi infatiza scenarii de groaza cu infectii purulente si alte cele. Nu stiu care o fi adevarul, pana la urma. Inca mai caut.
Laina spune:
si eu cred ca am dat la fata prea multe antibiotice, si nu am avut atunci curaj sa astept 3 zile sa vad ce face. Adevarat ca ma cam speriam, pt ca atunci cand era mai mica totul debuta cu febra 39-40, si, ca mama tanara si fara cunostinte medicale, am crezut orbeste in doctori.
Insa nu m-am referit doar la antibiotic cand am zis ca-i mai simplu. Ci si la un nurofen, paracetamol sau...furazolidon, nah, de exemplu.
La hoeopatie nu ma ajuta delor nici faptul ca-s 5 milioane de dilutii si unu zice hais, unu zice cea, de nici nu mai stii ce sa alegi. Macar un coldrex functioneaza la fel pt toata lumea :))
glimmer spune:
Pai, sunt la fel pentru toata lumea pentru ca ele actioneaza asupra efectului. Remediile homeopatice, care se zice ca actioneaza asupra mecanismelor de aparare ale organismului, e normal pana la urma sa fie particularizate. Aici medicul e foarte important. Totusi d-na dr. despre care am vorbit, dil Gl. a avut rezultate, mai ales la copii. Cazuri de adulti nu cunosc. Nu stiu ce sa zic.
Eu merg mai departe cu remediile, pentru problemele asa-numite "cronice", daca tot m-am apucat. Cand fiica-mea a mai facut o faringita, rinita, au functionat remediile, deci le voi folosi in continuare. Merg si cu remediile preventive pentru raceli si gripe, pe care le administrez din toamna pana in primavara. Mi-a mai dat un remediu pentru raul de miscare, si ala se pare ca a functionat, dar n-am avut ocazia sa-l probez si la un drum mai lung. Eu inca mai visez la eliminarea antibioticelor...
Laina spune:
Da, e normal. Problema cred ca e la mine, pt ca nu sunt obisnuita sa am incredere intr-un dr. Cam toti mi-au dat motive de dezamagire, si m-am obisnuit sa fac cam dupa capul meu (exceptand dozajul, pe care nu stiu sa il calculez). Si ma panichez cand nu am acest control. Mai ales ca a functionat aleatoriu toata povestea asta cu homeopatia.
vom vedea. sa trecem de episodul asta si apoi...pasi mici, decizii la momentul cand va fi nevoie de ele.
glimmer spune:
A, si eu sunt stresata cu doctorii... Nu pot sa spun ca am deplina incredere in vreunul. Dar, ce sa fac, trebuie sa merg pe mana cuiva.
Laina spune:
eu recunpsc ca merg pe mana a doi dr. Asta homeo, si cand lucrurile sar calul si nu le mai pot controla (cum a fost si acum, cum a fost si data trecuta in care copilul facea 39 si nu scadea nici cu mama belladonnei), atunci merg pe mana unui dr alopat, care...nu pot spune ca m-a dezamagit, ba chiar a fost singurul dr alopat (din ce am intalnit eu) care mi-a dat antiviral la infectie virala, si nu antibiotic "preventiv".
glimmer spune:
Am lasat sa treaca ceva timp pana sa mai postez din nou aici ca sa vorbesc din proprie experienta si din ceea ce am mai vazut pe la cunoscutii care s-au orientat catre homeopatie. Cu toate ca nu consider ca sezonul rece s-a terminat numai pentru ca sunt acum cateva zile calde, vreau sa vorbesc la trecut despre el. Si sa spun ca datorita remediilor homeopate am traversat prima toamna/iarna fara antibiotice. Nu fara episoade de gripa/raceala, ci doar fara antibiotice si astfel de episoade din ce in ce mai rare si mai "blande".
Intre timp am continuat si informarea in domeniu si, cu toate ca am convingerea ca homeopatia are limitele ei, asa cum insisi homeopatii admit, cu toate ca nu am avut curaj, de exemplu, sa tratez apendicita cu remedii homeopate si am ales calea chirurgicala, la fazele acute si mai ales la copii poate functiona foarte bine.
belleane spune:
Buna ziua,
Daca aveti sa-mi recomandati un medic homeopat bun din Buc. pentru copii puteti sa-mi trimiteti PM. Va multumesc.
sclnmr spune:
Buna ziua,
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea trimite si mie cele 2 carti pe sclnmr@yahoo.com
Mii de multumiri
Citat: |
citat din mesajul lui glimmer Soleil, am de fapt doua carti pe care am inceput sa le consult. Una se numeste "Ghidul homeopat al sanatatii familiei", de R.K.Tandon si V.R.Bajaj, cealalta - "Remedii homeopate". Nu mai pot reconstitui calea pe care le-am descarcat, dar imi poti trimite pe PM o adresa de e-mail unde sa ti le trimit, daca esti interesata. |