Homeopatie
Raspunsuri - Pagina 3
glimmer spune:
Citat: |
citat din mesajul lui micola glimmer, pot primi si eu cartile pe PM, te rog? Am o din 21.01.2009 ! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !! |
Micola, trimite-mi pe PM o adresa de e-mail la care sa-ti expediez cartile.
lulu77 spune:
ma intereseaza si pe mine carticele, pleaseeeeee.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
glimmer spune:
Fetelor, din cate stiu eu, pe PM nu se pot trimite fisiere. Deci dati-mi voi pe PM o adresa de e-amil la care sa va trimit cartile.
Soleil spune:
Roxali, noi am folosit mai multe remedii, in functie de simptomele copilului - care parte e mai dureroasa, daca-i era sete, daca avea si febra, daca poate inghiti alimente solide sau lichide, daca, daca... Apoi cu nasucul - daca e complet infundat, daca curge - ce curge si cand, ziua/noaptea, si tot asa...
Ce sa iti spun - o oarecare lista ar fi Lycopodium, Apis, Bryonia, Mercurius, Pulsatilla, Kali bichromicum si tot asa... dupa cum vezi pot fi multe .
glimmer spune:
La mine e un pic mai "simplu" de stabilit remediile in faza acuta, pentru ca fetita e marisoara si stie exact unde si cum o doare. Conteaza ce fel de durere e ("intepatoare", ca o rana, sau localizata "ca o pata", etc), care e cauza apartiei/agravarii (aer rece, curent, vant), la secretiile nazale daca sunt lichide, transparente sau galbui si vascoase... toate astea conteaza in stabilirea remediului. Ce am remarcat eu este ca de obicei copilul, cand are o faringita, rinita etc, de obicei e cauzata de aceeasi factori la care are sensibilitate, simptomele sunt cam aceleasi si cam aceleasi remedii au efect mereu in faza acuta.
Cand e vorba de chestiuni cronice sau predispozitii ale organismului, conteaza foarte mult analiza homeopatului si stabilirea tipologiei.
Laina spune:
GLIMMER, ti-am trimis PM cu adresa mea, daca vrei si poti sa-mi trimiti si mie cartile acelea.
Multumesc!
glimmer spune:
Am scris si pe PM, dar scriu si aici, poate a fost vreo problema cu mesajul:
Micola, adresa de e-mail pe care mi-ai trimis-o nu a functionat. Trimite-mi-o inca o data.
glimmer spune:
Laina, am revenit.
Este normal sa fii ingrijorata si sa treci de la o stare la alta, daca fetita ta nu este bine. Nu astepta sa gasesti la mine raspuns la intrebarile pe care ti le pui. Eu nu pot sfatui pe nimeni nici sa creada, nici sa nu creada in homeopatie, il pot sfatui doar sa incerce, pentru ca stiu cazuri in care a functionat. De aceea am deschis acest topic, eu insami am apelat de curand la homeopatie si am intrebarile mele la care mi-as dori un raspuns si mi-as dori sa aflu prin ce experiente, de succes sau nu, au trecut altii care au urmat astfel de tratamente. Am o cunostinta cu doi copii mici care nu au mai apelat deloc la antibiotice de cand fac tratamente homeopatice, la aceeasi dr. la care am fost si noi. Nu stiu de cata vreme ai inceput tu sa administrezi remedii fetitei tale, dar din ce am citit am inteles ca in homeopatie trebuie sa ai rabdare. Pentru ca si remediile au nevoie de timp pentru a actiona, si organismul are nevoie de timp pentru a raspunde. Daca e o problema "de fond" cu care copilul s-a nascut, cu atat mai mult este nevoie de timp. Asa cum ti-am spus, in cazul unei infectii care nu cedeaza, cred ca si eu as administra antibioticul, dar nu as renunta la homeopate.
Fetita mea a avut probleme orl practic de la nastere. Dupa mai multe probleme am ajuns la o d-na doctor orl-ista tare inclinata spre antibiotice si tare alarmista, iar eu am urmat tot ce mi-a prescris, pentru ca mereu imi infatisa scenarii de groaza cum de la nas o sa fac otita si o sa faca infectie la urechi si etc. Infectie pe amigdale nu a avut pana pana pe la 4 ani. Atunci i-a prescris "de-a oarba", cum se face la noi, antibiotic, mai tin minte ca a inceput cu augmentin, nu a cedat, apoi i-a dat alte tratamente si in final i-a dat sa faca exudat. La exudat a iesit bacil piocianic. I-a prescris antibioticul din antibiograma, injectabil, punctele albe s-au retras, dar amigdalele au ramas foarte mari, abia mai aveau putin spatiu intre ele si erau criptice. La vreo doua luni dupa episodul asta a trebuit sa-i fac niste analize, i-am facut si ASLO, care a iesit mare. Atunci am ajuns la o pediatra careia i-am luat povestea de la capat cu amigdalele si ea mi-a zis ca ASLO marit este dovada ca ea avut o infectie cu streptococ betahemolitic. Si-a exprimat indoiala fata de bacilul piocianic care iesise la exudat si mi-a spus o chestie care mi s-a parut tare logica si care mi s-a si confirmat ulterior. In gat, care e "poarta de intrare", pot exista tot felul de microbi care sa iasa la exudat. Adica nu e un mediu neaparat "curat". In plus la exudate pot iesi false infectii, pentru ca si in laboratoare pot aparea infectii. Ulterior cand a trebuit sa o inscriu la gradi, era moda cu exudatul faringian inainte de inscriere. Ei, atunci a iesit la exudat infectie cu stafilococ auriu. Iar ea era sanatoasa, nu cu puncte pe amigdale, nu febra, nici un semn de boala. Si explicatia a fost aceeasi. Atata vreme cat organismul nu da semne de boala, nu dam antibiotic numai pentru ca a iesit ceva la exudat. Asta a fost asa ca sa impartasesc din experienta mea cu exudatele, pentru ca ai pomenit tu. Sincer, de atunci nu i-am mai facut niciun exudat. Nu spun ca e bine ca mine... Adevarul e ca nici puncte albe pe amigdale nu a mai avut si pe la 6 ani a facut interventia pentru ablatie. Ii iesea viteza sangelui marita la analize si medicii dadeau vina pe amigdale, care ramasesera mari si criptice si imi spuneau sa ele sunt sursa de infectie si in felul acesta ii fac mai mult rau decat bine. Am fost la Bucuresti pentru operatia si d-na doctor mi-a spus ca din analizele facute acolo se vede ca deja infectia incepuse sa se raspandeasca in organism. Sincera sa fiu, dupa intreventie, starea ei a fost mult mai buna, am fost mult mai relaxata in ceea ce priveste racelile si am ajuns la medic numai cand a capatat o tuse suparatoare care nu-i mai trecea si atunci desigur ca a primit antibiotic. Si stresul asta cu antibioticul dat "dupa ureche" m-a facut in final sa mai incerc si alta metoda.