Homeopatie
Buna ziua tuturor!
Am deschis acest topic pentru ca ma intereseaza un "schimb de experienta" cu parintii care au ales aceasta metoda terapeutica pentru copii lor. Eu m-am indreptat de curand spre homeopatie si consider, cu parere de rau, ca am intarziat cam mult (fetita mea are 11 ani acum). M-ar interesa sa schimbam impresii/opinii despre cum a decurs consultatia homeopata, tipologia copilului, remedii prescrise pentru diverse afectiuni, rezultate obtinute, ce stiti despre pastrarea si administrarea corecta a remediilor, cai de documentare cat mai amanuntita in domeniu.
Raspunsuri
blue_flower spune:
Eu nu am un raspuns foarte documentat, dar experienta mea cu homeopatia a inceput o data cu aparitia copilului, adica acum 1an si 2 luni.
Pediatra lui Daniel are competente in homeopatie si i-a prescris pana acum doar remedii homeopate. Trebuie sa recunosc ca nu este un copil bolnavicios, probabil i-ar fi dat medicamente din medicina alopata in cazuri mai grave, dar pentru ce a avut el, adica o laringita si o febra usoara dupa vaccin au functionat perfect.
Mai am si alte homeopate prin casa, recomandate tot de pediatra, care e si medic de familie, pentru: cresterea secretiei lactate, febra, inflamatii post vaccin, viermisori, balonare - asta era pt mine, articulatii dureroase - mama mea.
Administrare: pe mine m-a sfatuit sa le administrez copilului la 30 minute dupa masa si sa nu ii dau nimic alte 30 de minute dupa administrare. Dizolvate in 10-15ml de apa.
Adultii pun sub limba bilutele. Copiii/bebelusii nu.
Stiu ca tratamentul trebuie / este mai indelungat, ca nu are rezultate imediate, dar sunt eficiente, desi in cazul laringitei copilul a avut vocea normala dupa 1.5 zile.
glimmer spune:
Eu incerc sa ma documentez cat mai mult, atat cat imi permite timpul, si mi-as dori o sursa de informare cat mai "completa". Stiu ca sunt multe carti, tocmai de aceea e atat de greu de ales. Pentru mine insa e inca destul de abstract mecanismul prin care actioneaza remediile. De exemplu mie mi-a spus de fetita mea ca e tipul calcarea si i-a dat remedii specifice acestei tipologii.
OanaP spune:
Pentru dismenoree:
- evit sa mananc alune si nuci cu o saptamana inainte pentru ca imi ingreuneaza tranzitul intestinal si intensifica durerile;
- in prima si a 2-a zi picaturi de extract de zmeur sau mur (chiar ca instructiunile sunt 25/50 de picaturi de 3 ori pe zi, eu iau ori de cate ori simt ca ma doare), da eista riscul hemoragiei, dar asta oricum mi se intampla, chiar daca iau sau nu.
OanaP spune:
Scapai sendul din eroare.
Eu as vrea a inteleg totul de la inceput. Cum se fac medicamentele repective, inteleg ca are importanta si dilutia, apoi cred ca partea referitoare la recomandari si tipologie e mai usoara (sau cel putin eu nu i-am dat prea multa atentie).
Deci cine tie, pls share-uiti informatia ca suntem mai multi interesati
Nu va temeti ca va vom fura meseria, asa vom fi mai aproape de voi si vom utiliza homeopatia.
Soleil spune:
Referitor la cum sunt facute medicamentele, lucrurile sunt descrise la fel in toate cartile, asadar sursa de documentare nu e foarte importanta - remediul se obtine prin diluari succesive ale substantei initiale: http://www.homeopatie.org/main/remediul.html
Despre mecanismul prin care actioneaza... cam greu de spus . In esenta, se porneste de la premisa ca fiecare organism viu are o anumita forta vitala prin care se poate vindeca singur. Uneori, aceasta forta vitala este slabita, iar remediul homeopat o poate ajuta sa isi reia functia - total sau partial.
Puteti citi pe acelasi site cate ceva: http://www.homeopatie.org/main/generalitati.html
Dilutiile - da, sunt importante. Dilutiile joase (primele dilutii) se administreaza pe boli acute, pe cele cronice se pot administra dilutii inalte; pe de alta parte, daca forta vitala este destul de scazuta (cum este la batrani, de exemplu), se administreaza dilutii joase. De asemenea, dilutiile joase actioneaza in plan fizic, cele inalte actioneaza si in plan psihologic sau emotional.
Si noi am incercat aceasta metoda terapeutica - pentru fiica mea si, uneori si pentru mine. Au fost situatii cand am avut rezultate, si situatii cand nu am avut rezultate.
Cat de repede actioneaza remediile? Depinde. Depinde de ce anume se incearca a se trata. Uneori poate dura si luni de zile - organismul se "curata" si se reface incet sub actiunea remediului. Alteori se obtin rezultate in 2-3 saptamani - cam atat a durat la fiica mea sa scape de niste negi care nu se dadusera dusi cu nimic. De fapt, acesta a fost motivul pentru care noi am ajuns la homeopat in prima faza.
Si exista cazuri cand vindecarea este spectaculoasa - in cateva ore. Desigur, daca remediul este corect ales.
Personal, am scapat de o stare gripala (cu dureri de cap, dureri de muschi, de oase, o oarecare febra, usturimi in gat, etc) in 2 zile.
La fiica-mea am avut 2 cazuri din astea de actiune foarte rapida - o amigdalita urata, cu febra de 39-40 de grade si cu amigdalele albe de puroi. A primit remediul seara, de 2 ori, iar a doua zi dimineata nu mai avea niciun strop de puroi. Mai avea amigdalele rosii, inflamate, o mai durea putin - de asta a scapat dupa vreo 2 zile. Nu i-am dat nimic altceva, in afara de remediul prescris si ceva Nurofen in momentul in care febra a sarit de 39 de grade.
Iar un alt caz care pe mine m-a uimit teribil (mai ales ca remediul i l-am dat dupa capul si "stiinta" mea ) a fost legat de o tuse absolut innebunitoare.
Dupa operatia de polipi, toate virozele ei se finalizau cu o tuse, destul de uscata, dar absolut istovitoare si pentru ea , dar si pentru noi... Imediat dupa viroze tusea absolut incontinuu - scurt, dar foarte des, si la jumatate de minut un acces de altul. Te scoate din minti o tuse din asta. Chestia asta o tinea 4-5 zile, dupa care incepea sa se mai rareasca intervalul la care venea un acces de tuse. In primele zile era absolut epuizata, nu mai avea putere sa faca absolut nimic, doar tusea de cand se trezea si pana adormea. Doar in somn nu tusea. Niciun sirop nu avea efect, nimic, nimic. Inhalatiile ce-o mai ajutau un pic.
Dupa o astfel de viroza, a inceput din nou sa tuseasca cum stia ea mai bine - scurt si des. Deja intrasem in fibrilatii, simteam ca o iau razna la gandul ca iar va tusi la nesfarsit. Intamplator, in a doua zi, am sesizat ceva oarecum aparte la tusea ei si mi-am amintit ca citisem undeva ceva referitor la asta. Ma uit, gasesc remediul, il aveam in casa. Ii dau 3 granule, astept sa vad ce se intampla. Incepe sa tuseasca mai tare, parca nici nu mai avea timp sa respire intre accesele de tuse. Dupa 15 minute s-a oprit. N-a mai tusit timp de 6 ore, absolut deloc. Dupa 6 ore a inceput din nou, i-am mai dat o data remediul si asta a fost tot.
Deci, faptul ca puiul lui blue_flower a scapat de laringita in 1.5 zile, e normal. Inseamna ca medicul i-a gasit remediul necesar si s-a putut vindeca. Nu intotdeauna e asa - de exemplu, ultima pozna facuta de fiica-mea a fost o otita absolut ingrozitoare, la care homeopata noastra nu i-a gasit remediul, din pacate. Ce ne-a prescris nu a ajutat. Asta e, se mai intampla.
kelly spune:
Paste fericit!Solei ,sunt fff interesata de tratamentul pt amigdale ...baietelul meu a urmat un tratament homeopat ,dar amigdalele sunt tot mari si inflamate,am scapat doar de puroi...sanatate .
glimmer spune:
Hristos a inviat!
Va multumesc pentru raspunsuri. Si eu am cautat sa ma documentez cat mai bine, am si descarcat niste carti. Am vrut sa inteleg cat mai bine incadrarea in tipologii, dar e o chestiune foarte complexa, doctorita la care am mers cu fetita la consult folosea pentru asta un program pe calculator. Asta pare un pic ciudat, dar informandu-ma cate chestiuni de amanunt se iau in considerare pentru o incadrare cat mai corecta intr-o tipologie, imi dau seama ca e mult mai usor de compilat informatia in acest fel.
Teoretic vorbind, am priceput eu cum sunt preparate remediile si faptul ca deblocheaza niste mecanisme de aparare ale organismului. Adica e o terapie orientata pe pacient, nu pe boala. In functie de cat de "intepenit" e mecanismul respectiv, terapia are efect mai repede sau mai tarziu, existand si posibilitatea sa nu aiba efect deloc atunci cand respectivele mecanisme sunt profund alterate, din cauza unor ani de zile de medicatie alopata sau a altor factori (hrana, poluare) care au dus la blocarea unor enzime din organism. Exista si posibilitatea ca remediile sa nu fie pastrate sau administrate corect. Doctorita mi-a atras insistent atentia ca remediile nu trebuie sa vina in contact cu niciun miros puternic (ceapa, usturoi, mentol, parfum etc).
In fine, acum sunt in faza in care indraznesc si eu sa descopar remedii homeopate pentru diverse cazuri de urgenta in care nu reusesc sa apelez la medic sau nu am cum sa ajung la o farmacie care sa aiba remedii (sambete, duminici, vacante). Stiu ca cel mai corect e sa apelez la medic, dar sunt si situatii in care medicul nu poate fi apelat. Mi-ar fi de mare folos sa impartasesc experiente cu cei care studiaza si ei asa oarecum "pe cont propriu" remediile.
Soleil spune:
Adevarat a inviat!
Glimmer, cam asta incerc si eu - sa pot sa spun ce remediu ar fi de administrat pentru problemele copilului sau ale mele in diverse cazuri. Ale sotului nu prea, ca zice ca nu poate sa stea cu bombonelele in gura, sunt prea dulci . Acuma, sincer, sunt atatea si atatea de luat in calcul ca in general sunt complet debusolata. Ba mi se pare ca nu se incadreaza la niciun remediu, ba la prea multe...
Oricum, am umplut o cutie cu tubulete cu graunte, in caz de ceva sa fie acolo .
Carti am tot citit si eu, si inca mai citesc cand mai gasesc cate una, dar am un feeling ca nu mi-e suficient cititul, cred ca e nevoie de ceva mai mult decat o simpla lectura.
Da, in general e bine ca remediile sa fie cat mai "curat" pastrate si administrate. Eu evit pasta de dinti mentolata atunci cand stiu ca e posibil sa fie necesar sa iau/dau remediu, dar au fost cazuri cand ne-am spalat pe dinti normal, cu pasta de dinti obisnuita si a trebuit sa luam remediu, a fost ok. Eu le-am luat si peste cafea - ma rog, cafea dimineata si remediul dupa-amiaza/seara.
Kelly, noi atunci am fost in faza acuta, amigdalita purulenta, eu pot sa-ti spun ce remediu a luat fiica-mea, dar nu stiu daca ajuta... Ca remediu "general" pentru amigdalita, am inteles ca este foarte bun Tonsilotren. Cand spun "general" ma refer la aceea ca el contine mai multe remedii si atunci nu e nevoie de o specificitate foarte clara a bolii. Pe de alta parte, la noi cel mai bine au mers remediile unice, exact asa cum scrie la carte... Dar poti incerca.
glimmer spune:
Soleil, pe noi doctorita la care am fost cu fiica-mea ne-a "certat" pentru ca s-a intamplat sa consumam ceapa sau usturoi pe perioada administrarii remediilor. Ca mirosul persista cateva zile si remediile nu-si mai fac efectul. E drept ca era total intoleranta la mirosul de ceapa si mai ales de usturoi. Pe de alta parte, e logic, daca tinem seama ca sunt mirosuri puternice. In schimb mi-a zis ca, de exemplu, nu e o problema sa consume ciocolata. Ori, mie, care ma tratez la o alta doctorita homeopata, mi-a zis sa nu consum ciocolata si cafea pe perioada tratamentului. Pasta de dinti am folosit numai din cea speciala pentru cei care urmeaza astfel de tratament.
Cat priveste felul in care ne alegem remediile, e drept ca am si chestiuni cat de cat clare si unele neclare. Adica teoretic stiu ca se presriu in functie de tipologia in care se incadreaza pacientul. Pe de alta parte, insa, cand am avut problema de durere in gat, de exemplu, mi-a indicat remediile prin telefon, in functie de cum i-am descris eu durerea, fara sa stie exact despre ce pacient e vorba, adica fara sa mai conteze tipologia pacientului. Apoi am vazut ca remediile se potriveau exact cu simptomele. Daca m-am documentat si eu in legatura cu diverse remedii, am vazut ca la multe sunt descrise in amanunt simptomele pentru care se potrivesc, nu tipologia. Deci chestiunea asta mi-as dori tare mult sa mi-o clarific. In rest am priceput ca nu trebuie sa ma aventurez la concentratii peste 15 CH si se administreaza mai des doar in faza acuta. Ma gandesc, de exemplu, la remediul pentru raul de miscare, pentru ca fetita mea sufera de asa ceva, de fapt are rau la mers mult cu masina. Ii dadeam remediul chiar si la o ora daca simptomele reapareau si doctorita mi-a spus ca e in regula sa ii dau asa.
In fine, suntem la inceput de drum cu administrarea remediilor si imi doresc tare mult sa dezleg misterul, pentru ca pana acum au functionat la problemele acute. La cele mai de durata... ramane sa vedem care va fi evolutia.
Roxali spune:
Si eu sant f interesata tratamentul ptr tuse...cand nu e f cataroasa au fost ok granulele...in prima zi 2 doze unice si din a 2 zi cate 5 granule de 2 feluri, f bun este si stodalul
duap febra 4 zile si tuse non stop mai ales noaptea , i-am dat antibiotic si homeopatice
doctorita merge la tot felul de congrese , cica sant ok homeopaticele +antib...nu mi-a zis nik de ceapa, usturoi etc...ea de fapt, e pediatra copiilor , dar de cand o stiu (11 ani)se instrueste la tot feluri de cursuri ptr a putea ajuta in felul asta
din toamna voi incepe sai fac un tratament ptr cresterea imunitati si sper sa dea rezultate