Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(29)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

ANKA, o sa-ti intru in ritm usor-usor. Oricum, esti o mamica puternica, bubu stie asta si o sa fie cumintel la cresa!

MADA, si pe mine ma seaca maxim fazele astea...Eu in locul tau m-as duce sa mai iau 2 (sau cate crezi ca mai trebuie, ca o sa stai cu gandul la asta, ca nu e totul ok...), dar le-as bate si obrazul cu ocazia asta!

SHUBU, ma bag si io in clubul bebeilor la care nu se vede nici un puseu d-asta (na, ca tot nu ma incadram la nici un club!!!)...copchilu e cuminte foc, ce sa-i fac? Las ca ei cresc binisor si cu puseele astea mai conspirate, asa!

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

simo si andrei al meu la fel face cand vede camera. de multe ori am vrut sa il filmez cand gangurea, cum vedea camera, cum gata...privea serios inspre ea. dimineata la noi este de vis.cand trag draperiile, se face lumina si ma vede. imi trage un mare zambet, vorbim amandoi si radem vreo 10min pana isi da seama ca de fapt s-a trezit de foame. si am incercat sa il filmez, sa am si eu amintire cu diminetile astea superbe. dar nu reusesc . o sa il pun pe tacsu intr-o dimineata cand e liber, sa ne filmeze

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Buna aproape dimineata!

Eu bantui pe net in libertate, ca de obicei Va citesc din penumbra, mai pe sarite, caci am treaba pana peste urechi.

Lansez si eu o forma de SZ, da' cu ramificatii:

Stiu ca s-a mai vorbit despre asta, dar nici la momentul ala nu am fost prea lamurita... Voi ce mancati?!

Am intors netu' cu fundu'n sus tot rascolind dupa articole despre regimul alimentar in alaptare. Peste tot se recomanda muuulte fructe si legume proaspete, totodata cica sa avem grija la cele acide/ cele care fermenteaza - adica mai toate fructele in afara de banane, dupa cate stiu eu si multe dintre legume. Ma paste o avitaminoza severa, anemie am deja, o simt, ma iau ametelile cand ma ridic brusc, e la ordinea zilei. Deci, revenind, eu consum banane, piersici din compot, kiwi, si cam atat.. Am mancat si pomelo si a fost ok, dar la porto' cam mai mereu a fost naspa, deci renunt. Merele - iese scandal mare mai de fiecare data! In rest, mi-e si frica sa ma gandesc! Am basculat la greu cateva zile capsune sub toate formele - crude, spuma, dulceata, etc., uitand cat de alergizante sunt si uite-asa ne-am potcovit noi cu o dermatita atopica (eu zic ca de la ele e); Aaron a facut urat si nu prea, adica a avut zile si zile. Deci ce mai pot manca in siguranta in afara de banane, piersici, pomelo, kiwi? M-as risca maine la o rodie, am mai mancat in primele zile dar nu mai stiu cum a fost.

Acum... legumele. Alta problema. Cica legume la greu, daaar nu e voie rosii, castraveti, ardei (eu cam toate sandwich-urile le mancam cu legume de-astea... foarte greu imi vine fara!), in general legumele cu seminte NU, porumbul baloneaza, ceapa, usturoi - cica schimba gustul (adevarul e ca de-astea am mancat si a fost ok; in plus, am constatat ca ceapa imi mareste productia de lapte), ridichi, salata, varza, nu! Pai mai raman morcovii si telina, in salata de cruditati, altceva eu nu prea stiu. Ce alte legume se pot consuma ca atare? (Ma rog, porumbul e fiert... dar cica nu e bun).

Eu pana acum am consumat muuulte fainoase, dulciuri (deci exact pe dos fata de ce ar trebui), iaurturi, ou, carne, cascaval, peste, d-astea... Si nu e ok, o simt. Vreau sa mananc chestii mai "fresh", cica tot ce am mancat in sarcina e acceptat, dar eu vad ca nu e chiar asa. Cu mancarurile gatite e in regula, toc tot felul de minuni in ciorba si bb nu zice nimic, dar simt ca nu e de ajuns.

Aaaa, Lori, parca esti prietena cu Edith, am facut risotto-ul ei cu leurda, a iesit minunat! Poate vrei sa il faci si tu, cat e sezon. Zic si eu, probabil ca tu nu iti mai vezi capul de treburi printre oua, cozonaci si savutze de-alea sau cum le-ai zis, ca nu am retinut

Deci, to sum up - constat ca nu prea am ce sa mananc ca legume/fructe si as vrea sa stiu si eu ce ati mai incercat si e ok, poate sunt eu prea clasica. Fructele uscate sunt mai ok (Caise, curmale, smochine, de-astea) ? Si alte legume in afara de morcovi/telina?

*Ba am mai mancat si stafide, am uitat, si a fost bine, dar de struguri mi-e cam frica, am mancat unii roze cu coaja groasa si a fost naspa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

MITSU - pai incearca si tu cate una, cate una, si ce nu-i prieste nu mai manca, si ce-i prieste, da-i inainte. Cu Patrick am avut ceva probleme cu alaptatul si eram urmarita la o clinica de alaptat la 2 saptamani, deci doctori si asistente care numai de asta se ocupau. Si mi-au zis ca nu exista nici un regim de alaptat, si ca sa mananc de toate, cat mai variat si bineinteles, fructe si legume proaspete cat mai multe. Mi-au zis ca ce ma baloneaza pe mine, il va balona si pe el. Asta cu schimbatul gustului - alt mit. Intr-adevar, orice aliment mananci, influenteaza gustul laptelui. Dar de ce gustul de ceapa nu i-ar prii? Daca ai mancat in sarcina ceapa si usturoi, el e deja familiarizat cu gustul asta, deci poti manca si in alaptat linistita.
Eu pana la 2 luni m-am ferit de fasole, mazare, varza. IN rest am mancat absolut orice. De la doua luni incoace am mancat si din astea. Varza nu-i prieste, in rest fasolea si mazarea - n-are o treaba/
Nu mai zic de salata, rosii, ardei, castraveti, astea au fost mereu la ordinea zilei din prima zi. Dintre fructe, intr-adevar portocala nu-i prieste, in rest n-am observat nici o reactie.
Desi vomita si are probabil stomacul sensibil, nu are colici si nu se chinuie sa dea parturi sau sa faca kk. E super-ok din punctul asta de vedere, in fiecare dimineata in jur de 9-10 face un kk si gata.
Pe Patrick il agita tare ciocolata, asta micu vad ca n-are o treaba. Ba chiar am baut si cafea cu cofeina de cateva ori si la fel, n-am observat nimic.
Eu incerc sa ocolesc produsele lactate si carnea de vita, tot ma gandesc ca vomita pentru ca o fi alergic la proteina bovina, dar vad ca ma tin de regimul asta de ceva timp si nici o ameliorare. In fine am citit ca alergia asta se manifesta si fata de oua si de produsele din soya , astea nu le-am ocolit, deci ma gandesc ca o fi si asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Buna dimi!!!!!!

CATE O CAFA IN CAZ CA NU S-A DAT PANA ACUM!Asta ca sa aveti apor la treburi

Lorich;plizzzz vreau si Eu reteta de drob si stufat de pui.Noi mancam si miel dar mancam pui la greu
multam

Lavi;Eu nu mananac cruditati,,cu totul ca imi plac la nebunie..dar mi-e frica pt buba fifi
nu mananc castraveti,ridichi,mazare,varza,fasoloe astea tare ma baloneaza.Nu mananc prajeli.Si na!as manca supe la greu..dar sincer cateodata ma satur e gatit.
IARA ;BROCCOLI NU,CONOPIDA NU..cateodata stau la frigider,,ma holbez si intr-un final trantesc usa si nu mai mananc nimic.
Baietii nu se dau pe spate de la ce as manca Eu(legume fierte,peste innabusit cu rosii si lamaie..etc)si ca sa fac numai pt mine..aaa!mai bine nu-mi trebuie.
LA MINE INSA A APARUT CRIZA LAPTICULUI..Abia abia adun cat sa acopere necesarul pt buba.Beau ceai teekanne la greu..ce sa mai iau ?sa stimulez lactatia?Sau ce sa bag in burta?

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004. Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata!!

Acum, in febra pregatirilor de Paste intru si eu sa va fac urarile de bine, ca nu mai intru in zilele urmatoare.

Va doresc la toate un Paste fericit, fara colici sau alte plansete, sa va bucurati de bebelusii vostri, sa mancati bine si sa va relaxati alaturi de cei dragi!! Va imbratisez tare si va doresc tot ceea ce ne dorim pt. noi. Inca o data, Paste fericit!!!

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

PASTE FERICIT SI VOUA DRAGA NOASTRA BURTICOASA!

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004. Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Mitsu, eu mananc orice, mai putin fasole si varza. Pe astea le-am evitat pana acum dar o sa incep sa incerc si astea, sa vedem daca are vreo reactie. Dintre fructe am evitat portocalele, tot asa fara sa testez. In schimb am mancat mazare si a fost ok, beau cafea cu cofeina o jumatate de ceasca, restul lapte. Ciocolata incerc sa mananc alba, dar daca n-am avut a fost ok si cea cu lapte.
Saptamana asta am mancat spanac si am pus vreo doi catei de usturoi, mirosea toata casa, ma si gandeam ca poate o sa-i displaca laptele. Da de unde, a papat si nu a reclamat gustul.
Am renuntat sa beau lapte asa mult, vomita des si se pare ca de cand nu mai beau e mai bine.

Bebele meu e cuminte, nu prea plange fara motiv, uneori se plictiseste si ne plimbam prin casa, vorbim cu florile, ne uitam in oglinzi....tare mult ii place sa se vada in oglinda, rade in hohote, chiuie, oare stie ca e el, cred ca nu...
Azi noapte s-a culcat la 21:30 si s-a trezit la 6, nu se intampla prea des asta dar e binevenit cand se intampla.

La baie cu colacul stam cam 20 min, pana oboseste. Cand e un pic obosit il intoarcem cu burtica in sus ca asa e mai usor. Facem baita cu colacul o data pe saptamana, trebuie sa incalzim mai mult baia.

Eu am spalat ieri ca daca plecam vreo 2 saptamani nu puteam sa las hainele nespalate. Am facut ieri prajituri si cozonac, azi e sarbatoare mare si nu facem nimic, sambata la bunici facem mancarea.
Curatenie nu prea am facut, am spalat doar geamurile. Asta e, oricum plecam de acasa, fac si cand ne intoarcem.

Relatia cu sotul e ok, ca si pana acum, ma ajuta mult cu copilul, facem baieta lui bebe impreuna, iesim toti la plimbare, se joaca amandoi, nu am de ce sa ma pling.

Spuneati unele dintre voi ca va e dor de servici, eu nu vreau nici sa aud de el, e stres permanent, termene scurte, munca peste program, doi ani nici sa nu aud de el, pe urma mai vreau sa merg unul maxim doi ani si apoi bebe 2.

Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns de_ea spune:

Buna dimineata!
Eu sunt la zi cu cititul insa cu scrisul e tare greu.Daca ai vostri sunt agitati in puseele de crestere,a mea e agitata si maraita mereu,iar in ultimele 2 zile a plans intr-una,un plans din ala de ma doare sufletul.Singurul loc in care e cuminte si doarme e afara,deci stam cate 3 ore cel putin.

Tunde- eu pt stimularea lactatiei iau galafor si isi face treaba foarte bine.

Abramburica-Sarbatori fericite si voua!

Andreea, mami fericita de printesa Medeea 14.02.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

Neata!!!

MIRELA!!! URGENT!! Am cautat la mesajele mele si nu apare comanda ce ti-am trimis-o. Ai primit-o, ai facut si ptr mine? Ca sa stiu sa-ti trimit banii azi...si daca da, pe cate produse ptr ca eu ti-am trimis si inlocuitori in caz ca nu sunt alea...Am incercat sa te sun dar nu ai semnal...

Pup fetele si ma duc la treaba...stau aproape sa-mi raspunda Mire!

AMR:7 kg

Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.

Mergi la inceput