Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (44)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

ireth ma bucur ca sunteti bine

24+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

alinaoprea asa sunt si eu

azi cand am fost la Dr i-am cerut eu sa imi dea si aia si aia toate analizele ce le stiam eu si ea imi explica care e nevoie si care nu ...si i-am zis ...ca imi doresc atat de mult copilul asta si am pierdut doua sarcini incat acum sunt dispusa si in iaurt numai sa nu ma mai ard

24+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramyy

ireth ma bucur ca sunteti bine

24+

multumesc!
si eu ma bucur ca sunteti bine, si ca te-ai linistit

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALINAOPREA

Fetelor fara suparare dar e usor sa zici ca mai bine nu stiu ,atata timp cat nu ai probleme nici in a obtine o sarcina nici in a o pastra.
Eu asa am dormit pe mine la prima sarcina , gandindu-ma ca are medicul grija de mine ( un mare profesor dealtfel ) si am ajuns la spital cu colul sters , punga amniotica in vagin si am pierdut o sarcina de 19 saptamani obtinuta prin FIV dupa 9 ani de lupta cu infertilitatea.
Daca eram mai bine monitorizata, daca mi se masura colul si mi se facea cerclaj la timp acum aveam un baietel de un an si ceva.
Abia dupa ce am pierdut sarcina am facut n analize si mi-am descoperit toate afectiunile pe care le am trecute sub semnatura si cred ca datorita medicilor care ma urmaresc acum si bineinteles lui Dumnezeu am obtinut o sarcina

Alina, pledoaria mea nu era nici pe departe pt ignoranta, ci din contra, pentru urmarire avizata si competenta/de specialitate. Am precizat ca tot respectul si intelegerea pentru cine are o conditie deosebita si face tot ce se poate medical ca sa aduca pe lume un copil, iar tu esti una din acele fete cu conditie speciala, dar care din pacate nu a avut norocul sa dea inaite peste un medic competent sau sincer interesat.
Ideea mea era ca parca prea toata lumea pare ar avea "probleme" ce necesita tratament, iar medicii cu prea mare larghete promoveaza medicatia chiar si pentru manifestari in sfera normalului (ca si contractiile Braxton-Hicks, dureri pelviene, disconfort, usoara tensiune, etc). Cum spuneti si voi, oare taranca romana acum 100 de ani nu avea aceleasi manifestari fiziologice in sarcina, si asta in timp ce lucra la camp, avea o viata inimaginabil de grea si tinea si-o casa plina de copii?! Cumva ne-am "subrezit" si "sensibilizat" chiar asa dintr-o data, mai ales ca natie, ca nu vad "sarcina cu risc crescut" a fi asa un fenomen de masa in alte tari civilizate?! Mai pe scurt, eu una sunt pro-informatie, dar anti-medicatie (inclusiv auto-medicatie si auto-diagnosticare) cand nu e absolut si stiintifico-medical necesara.

PS: Editez ca sa va anunt ca fac repede si capitol nou, dupa care chiar fug sa mai si muncesc ceva pe-aici.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 23+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Alina, de acord cu tine.
Eu nu vorbeam de ideea de analize - ca si eu fac multe analize, uite-ma ca mai nou stau prin spitale si pe la cabinete, fac trotuarul - ci de usurinta cu care se da un tratament medicamentos.
Doctori care presciu Aulin pentru o durere de cap, doctori care prescriu antibiotic pentru o durere in gat, si chestii de genul asta.
Si ne intrebam - ca Babyblue - de ce acum 50 de ani femeile mergeau la camp pana la 9 luni si nasteau acolo, n-aveau nicio treaba, si noi acum suntem vai steaua noastra, cu toate medicamentele pe care le luam.
Eu sincer cred ca si chestia asta contribuie.
Parerea mea, evident!
Stai calma ca n-ai suparat pe nimeni, e normal ca sa avem si pareri diferite. Ar fi enervant daca toata lumea s-ar intelege cu toata lumea, nu?

24+
Ireth eu ma refeream la postarea lui Krissy sper sa nu se supere nici ea

Alina 26+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

a, np
sunt sigura ca nu s-a suparat!

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul_aug2011 spune:

Poftiti la Capitolul 45!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Vesti si de la mine.
Am fost, am asteptat, dar a meritat zic eu. adica putea sa fie si mai rau!
Deci proteina S tot mai scazuta. Mi-a confirmat si dl. doctor ca ea scade in sarcina.
Faza e ca mi-a iesit anticoagulantul lupic fix peste limita. Adica la Fundeni era negativ, aici era inclus in categoria "foarte slab pozitiv", valoarea maxima pt negativ fiind de 120, eu avand 121... hmmm... a zis ca nu se poate pronunta ca e pozitiv, mai ales ca analizele au fost facute la 3 zile diferenta. Deci mergem pe ideea ca e negativ, dar cu monitorizare, evident.
In rest... mutatii n-am, alti balauri n-am, o anemie de care stiam, ca mama asa m-a nascut, si pe care se pare ca am mostenit-o. Istoric de trombofilie in familie n-am, avorturi n-am, si in aceste conditii mi-a dat sa iau Aspenter, DUPA CE INTREB MEDICUL GINECOLOG. Asta mi-a placut, ca a zis ca medicul ginecolog are ultimul cuvant in astfel de situatii. Si eu sunt de acord
Ma intorc la munca, mai happy decat am plecat ma gandeam ca in da Clexane, dar din fericire inca nu e cazul

Ramyy, felicitari!! ti-am zis ca o sa iasa bine
Bun venit noii fete - Katerina? sper ca zic bine
Si va pup pe toate

24+

Vezi ca aspenter nu ai voie decat pana la 27 de saptamani inclusiv.

27+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ALINAOPREA

Fetelor fara suparare dar e usor sa zici ca mai bine nu stiu ,atata timp cat nu ai probleme nici in a obtine o sarcina nici in a o pastra.
Eu asa am dormit pe mine la prima sarcina , gandindu-ma ca are medicul grija de mine ( un mare profesor dealtfel ) si am ajuns la spital cu colul sters , punga amniotica in vagin si am pierdut o sarcina de 19 saptamani obtinuta prin FIV dupa 9 ani de lupta cu infertilitatea.
Daca eram mai bine monitorizata, daca mi se masura colul si mi se facea cerclaj la timp acum aveam un baietel de un an si ceva.
Abia dupa ce am pierdut sarcina am facut n analize si mi-am descoperit toate afectiunile pe care le am trecute sub semnatura si cred ca datorita medicilor care ma urmaresc acum si bineinteles lui Dumnezeu am obtinut o sarcina pe care sper din suflet sa o duc cat mai aproape de termen.
Nu vreau sa supar pe nimeni, mai ales ca e joia mare, dar am simtit nevoia sa va spun ca uneori toate masuratorile si multiplele controale sunt chiar necesare.
Pupici tuturor !

Alina 26+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Perfect de acord si eu as sta linistita, fara sa stiu prea multe, dar problemele sunt reale si nu am ce face.

27+

Mergi la inceput

Si mie la prima sarcina nu s+a grabit nimeni sa imi dea clexane, doar aspenter si am pierdut sarcina si normal ca la urmatoarea cine isi permitea sa riste.
Apropo de femeile de la tara, nu e chiar asa cum pare. Ati vorbit vreodata cu femeile invarsta de la tara despre asta? La bunica mea pe ulita majoritatea femeilor aveau sarcini pierdute sau copii morti. Doamne fereste. Nu erau asa ferite de riscuri doar pt ca era totul natural, efortul si+a spus cuvantul. La noi nu mai e nimic natural si efortul e un factor de risc in plus.
Cat despre antibiotice pt orice eu sigur o sa caut un pediatru care nu le recomanda pt orice, noi nu ne tratam cu medicamente fortza pt raceala sigur nu o sa ii dau nici lui. Dar fac asa pt ca e mai greu sa urmaresti zilnic sau la doua zile, sa vezi cum evolueaza, decat sa ii dai antibiotic si sa scapi de el.

Eu abia ateptam sa vina vremea frumoasa, nici nu imi trecea prin cap ca o sa stau la pat, ca nu o sa gatesc de Paste etc. Dar asta e am atatia ani in fata pt astfel de lucruri, cu ajutorul Domnului.

27+

Mergi la inceput