Job la stat sau la privat?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri! Parerile am vazut ca sunt impartite, in functie de sansa fiecaruia.

Mi-am creat cv-ul si am aplicat, deja, la unele firme...si acum astept si caut in continuare.

Ma gandeam ca as putea sa-mi iau de la actualul loc de munca un concediu fara plata pentru a ”testa” vreo eventuala oportunitate de job, fara a risca nimic, insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Anca, depinde si de ce vrei tu, si de cum te-ai adapta la particular,
Eu stiu ca sigur nu m-as adapta la stat, m-am obisnuit prea mult cu stilul "multinational".

Si intr-adevar se stie ritmul de Big4, plus salariile mici copmarativ cu munca depusa, insa si ritmul de acumulare al cunostintelor e accelerat, esti expus diferitelor proiecte (si aici cu cateva mici exceptii ), 25 zile de concediu, zile libere pentru sarbatorile nationale indiferent daca ele pica in weekend, calificari recunoscute international....
Nu le fac reclama, dar sunt si parti bune, altfel nu ar fi atat de apreciati. Dar tr sa pui in balanta cu perioadele in care pleci la 8-9 de la birou....
Si ultima parte se intampla in multe companii mari, nu numai in Big4.

http://paturicipentrupitici.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu lucrez la stat, sotul la privat. Si a trecut prin mai multe "private, incepand de la una mica, cu cativa angajati, trecand la o multinationala si terminand tot cu o multinationala.

Ce pot sa-ti spun este ca nu se compara una cu alta.

Mai greu vei gasi la privat program care sa se termine la ora 5, chiar daca incepe la 9, ritmul in care lucrezi si presiunea care se pune pe tine este cu totul altul, patronii straini (expat-ii), dar si cei romani te muncesc ca pe negrisorii de pe plantatie, in cadrul aceleiasi firme exista discriminari clare intre tehnic si economic (daca ai norocul sa faci parte din departamentul economic e una, dar depinde si de specificul jobului tau) etc. Perspectivele de avansare sunt asa-si-asa, pt ca de exemplu la firma unde e acuma se merge pe principiul ca daca ai nevoie de un sef, il angajezi din afara, nu-ti promovezi oamenii !

Ai evident si avantaje: salariul, asigurare medicala, petreceri corporate pt angajati si copii, conditii mai bune de lucru.

La stat este si aici de lucru (din pacate eu nu fac parte dintre cei care "stau" la stat, ci dintre cei care muncesc mult pe bani putini), dar nu se compara ritmul si stresul. Plus ca la ora x stiu ca pot pleca !

Depinde de tine ce fel de fire esti si ce-ti place sa faci ... Poti incerca sa-ti umpli timpul (de la stat) cu alte joburi, daca reusesti sa te fofilezi printre colegi, ca sa nu starnesti invidie. Acum exista net si calculator, poti face o gramada de lucruri din fata PC-ului, inclusiv sa fii platita Am o colega care facea traduceri si proiecte de diploma de la servici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Nu stiu daca mai e de actualitate subiectul, dar ai putea incerca sa te duci la interviuri macar. Macar afli daca primesti vreo oferta, dupa 11 ani petrecuti in acelasi loc (macar cursuri, perfectionari ati facut?) e posibil ca oamenii din privat sa considere deja ca nu te pot prelua si sa nu primesti nici o oferta (sincer, fara suparare), in aceasta situatie singura iesire este sa-ti gasesti un part time o perioada si apoi sa faci trecerea daca vei considera ca merita.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

anca..asteptam s a ne mai scrii..ce ai gasit?? esti multumita???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

si eu am plecat de la stat (din invatamant) la privat, mai demult, acum cativa ani buni.
la inceput mi-a fost greu, nu stiam ce sa fac, mi-era greu sa renunt la un post "sigur", ma gandeam sa nu ma dea afara de la privat daca nu ma descurc si sa raman fara nici un job...
asa ca la inceput mi-am luat concediu medical, apoi fara plata, am fentat cum am putut ca sa nu pierd postul de la stat, insa dupa ce m-am lamurit cum era treaba dincolo, am ramas la privat.
am avut noroc ca am avut sef ok (desi era englez, expat), ne muncea intr-adevar, insa mi-a placut si programul se respecta, bine, era 9 ore, nu 4 ca in invatamant, insa si salariul era mai mult decat dublu.

insa intr-adevar depinde mult si de cum ti-e norocul.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Inca nimic. Nicio oferta clara. Astept!

Mergi la inceput