ADP-istii + Pescarusi, tei infloriti etc
Raspunsuri - Pagina 6
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kitty_1973 Pot sa va dau o sugestie(probabil si profesorul v-a aprecia efortul). Copii pot prezenta ierbar sau insectar pe CD. Adica sa fotografieze plante sau insecte si apoi sa conceapa un PowerPoint sau sa salveze pozele editate(fiecare poza sa cuprinda si denumirea plantei sau insectei). |
Excelenta idee.

Cu singura conditie ca ea sa nu devina obligatorie pentru ca va degenera in copy-paste (avantajul ierbarului sau insectarului real este ca clonarea nu-i la indemana tuturor
CD-urile pot fi folosite apoi de profesor la predarea lectiilor. |
He he! Doctoranzii trebuie invatati de mici cu ce-i asteapta.
ocebine spune:
Sint proaspat venita dintr-o "excursie" de o zi la scoala celui mic al meu (clasa V). Recent am schimbat orasul si scoala (ne-am mutat de "oras" mai la "suburbie) - nu chiar, dar pe-aproape).
Sa imi pot face "prietene" intre mamici, m-am oferit voluntara. Am crezut initial ca voi fi "supraveghetoare" la excursia respectiva. Anul acesta la stiinte copilul meu invata despre mediul inconjurator si cum toate (plante, animale) se imbina armonios (si reversul, cum se strica echilibrul).
Nu m-am asteptat sa iau 2 zile cursuri la scoala despre cum va decurge excursia...ne-au fost date planse, prezentari PowerPoint, deplasare la locul cu pricina ( http://www.river-lab.org/ ), etc...capac mi-au pus cind mi-au spus sa-mi cumpar cizme de cauciuc![]()
![]()
(eu care m-am jurat ca nu voi mai purta in VECI asa ceva...amintri vechi dintr-un Bucuresti plin de santiere).
Din "supraveghetoare" dintr-o data m-am gasit "ghida" cu un teanc de foi de invatat
...cind instructoarea ne-a spus sa ne uitam dupa un "kingfisher", spre rusinea mea, habar n-aveam daca ma uit in sus (pasare) sau in jos (in apa)...
Ieri am avut in grija un grup de 5 copii (printre care si fiul meu) si am stat o jumatate de zi in mlastina obeservind pasari, pesti, plante si invatind despre rostul lor. Am adunat mostre si am adus apa sa observam organismele microscopice in laboratorul scolii.
Dupa asa o lunga introducere...vroiam de fapt sa spun ca invatatul "la fata locului" si vazutul pe viu al vietatilor (au vazut "live" cum s-a desprins o hydra in doua (nu vreau sa va explic ce chiote de bucurie si fericirie era in acea clasa) nu se compara pe departe de orice lectie din manual.
Fiecare copil a avut ocazia sa vada vietati la microscopul propriu, sa-si prepare lamele, sa vada de unde a fost cules si cum se integreaza in "big picture"...extraordinara experienta!
Avind experienta manualului si experienta "hands on", pot sa declar cu mina pe inima ca mai multe isi vor aminti copiii din aceasta zi decit lectiile invatate pe de rost din carte.
PS...toata apa a trebuit dusa inapoi la mlastina dupa ce ne-am jucat cu ea...nimic n-a fost aruncat la chiuveta.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
denizel spune:
Ahaaa, Kitty, deci nu sunt obligatorii ierbarele. Profa fiului meu le-a zis ca le pune 3 daca nu aduc ierbare
.
Foarte faina ideea cu CD-urile, o vom folosi la anu' daca o sa fie "obligatoriu" si insectarul. Acuma e prea tarziu, avem deja plantute puse la presat.
| cind instructoarea ne-a spus sa ne uitam dupa un "kingfisher", spre rusinea mea, habar n-aveam daca ma uit in sus (pasare) sau in jos (in apa)... |
Anamaria, sa stii ca nu rad de tine, ma gandesc cat de bine m-as fi potrivit acolo in peisaj, in cautare de kingfisher - eu, cu vastele-mi cunostinte despre natura :)).Deci, Anamaria, tu ce zici pana la urma? E OK ca fiecare copil trebuie sa sacrifice 15 planutute de caciula in numele stiintei? :D
Eu va zic adevarul, acela ca fiu-mio nu a fost interesat de altceva decat sa vada daca planta culeasa are si radacina, asa cum i s-a cerut
.Na, poate ca alti copii au fost mai interesati de botanica decat el...
ocebine spune:
La subiect, as zice ca da...15 plantute comune (nu ceva rarisim) merita "sacrificate" in numele stiintei. Sint o multime de plante "invasive" (acuma sa va dau gata cu placa invatata de la instructoare...na, ma dau si eu mare) care pot fi smulse fara remuscari (plante care mai mult fac rau decit bine, aka buruieni).
Sa nu se duca sa smulga vreo floare de colt...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
pisigri spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Eu as interzice si operatiile pe oameni. Toate bolile sa fie tratate virtual. Vine pacientul la vraci, doctorul opereaza o papusa voodoo, iar pacientul se vindeca prin magie. Tu te-ai da pe mana unui chirurg care n-a taiat in viata lui un tesut viu??? |
Capcaunule, de data asta esti un viu exemplu despre cum putem cita aiurea din spusele unui user.
Intii ca dupa propozitia aia urma o fraza care o contrazicea si o detalia.
Apoi, ca exact dupa o postare, ii explicam Laurei25 ce am vrut sa spun.
Dar lasa, nu te obosi, e mai cool sa faci misto si sa iei peste picior.
succes in continuare...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
denizel spune:
hai mai, Pisi, ce faci?????
Mai, eu m-am saturat sa vad cum se supara lumea pentru niste chestii spuse de un strain despre care nu stie nimic, absolut nimic!!!
hai, inteleg, daca te-ai cunoaste cu Capcaunul de vreo 5 ani (va cunoasteti?
) si daca si-ar da in petec si te-ar ataca pe forum, as mai intelege. Si chiar daca v-ati cunoaste de vreo 5 ani si si-ar da in petec, tot multumita ar trebui sa fii. Daca si-ar fi dat in petec abia peste 10 ani? E?? :))
dar asa, de ce sa o iei personal si de ce sa te superi?
Poate Capcaunul nu a inteles ce ai spus, poate cand a citit se gandea la altceva
sau poate ca el chiar asa crede si nu a avut nici cea mai mica intentie de a te supara, a spus si el o parere acolosa.
Te rog eu sa nu te superi, daaaa??? 
Capacunule, las microfonul deschis pentru tine
. Urmezi!!
pisigri spune:
denizel, dar eu nu ma supar la modul ca imi creste tensiunea, mi se incetoseaza privirea, imi iau jucariile si plec. E drept, uneori plec. Da' eu ii "stiu" de pe forum si pe Laura si pe capcaun, si nici unul dintre ei nu e imbecil, sa nu fi priceput ce am vrut sa spun.
Ceea ce dovedeste ca au vrut doar sa glumeasca, nu?
Deci nu am motiv sa ma supar.
Bine, nu ma supar ![]()
again
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
denizel spune:
Vad ca ADP-istii si-au terminat drujbareala
. Ieeee, si-au revenit din sperietura si vrabiutele si mierlutele. Chiar si ciocanitoarea s-a intors
.
Siiii.... siiii.... pe blocul cu 4 etaje de vizavi s-au nascut 2 pui de pescarus
. Toata dimineata i-am admirat. Cu binoclul :).
Un grup foaaarte galagios de 5 pescarusi a aparut intr-o duminica dimineata si s-a razboit putin cu porumbeii pentru o bucatica din acoperisul blocului de vizavi.
Nu stiu exact ce s-a intamplat dupa aia, stiu doar ca pescarusita clocea la vreo cateva zile.
Azi dimineata am vazut-o cu 2 puiuti gri si miiiici care incercau sa se cocoate pe o ridicatura de pe acoperis, in timp ce taticul (probabil) si prietenii lor ii pazeau si admirau
din varful a 4 "turnuri" de pe acoperis.
Cand cei 4 si-au luat zborul, pescarusita a intins foarte tare gatul in sus si le-a strigat sa se intoarca repede. Da, da, chiar asa a facut :).
Stiam eu ca venirea uratilor de ADP-isti o sa fie nimicita de o binecuvantare
.
A, ieri am trecut pe sub un tei inflorit pe la Eroilor :).