ADP-istii + Pescarusi, tei infloriti etc
Raspunsuri - Pagina 2
madyrizi spune:
mda, in unele parti fac exces de zel, iar in altele nu vor sa faca... eu am un nuc, e drept ca e in curtea mea, si nu-mi dau aprobare sa-l tai. e batran, gaunos, nu mai face nuci, incurca toate firele de electricitate+cablu+alte fire... dar n-am voie sa-l tai
. cica nu se da aprobare pt. nuci
. am facut n hartii, dar ma plimba de un an. mi-au zis ca orice copac vreau sa tai sa plantez alti 5 in loc. ok, plantez, dar sa mi-l taie pe ala. no, nu nucu' orice alt copac
.
asa ca...
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Julie spune:
Din cate am inteles, au fost ciuntiti ori taiati de tot mii de copaci si in Iasi, si in alte orase.
Intrebarea mea este - ce fac ecologistii? Unde e Green Peace-ul? Ah, da, ala romanesc protesteaza impotriva pericolului nuclear, gata sa rada metropolele romanesti
J.
http://english.kyodonews.jp/news/japan_nuclear_crisis/
karula spune:
adepistii
... pot sa scriu un roman!
Stau langa Cismigiu, intr-un imobil vechi. adepistii stau si ei cu mine in Cismigiu, ca eu acolo imi plimb copiii, iar ei acolo asuda, dar aceiasi adepisti stau cu mine in imobil, la subsol, intr-o camaruta de 10mp, si cand intra sau ies, poti sa numeri adepisti fara numar. Ca in casutele alea de lemn din Costinesti pe vremuri, cand pe la pranz se deschidea usa si ieseau vreo opt mahmuri.
In Cismigiu, adepistii stau cu uneltele lor: tractoare cu remorci, tractoare fara remorci, cisterne de stropit iarba, buldozere, escavatoare cu cupa mica, escavatoare cu cupa mare, lame, motocoase, masini de tuns iarba...
"Acasa", adepistii fara numar intra in camaruta lor de la subsol cu uneltele prietenoase: maturi de nuiele, maturi de frunze, maturi, tarnacoape, lopeti, sape, greble, roabe.
In Cismigiu, adepistii nu au liber. De cand ajung la munca, in zori, la 9-10, incep cursele de anduranta cu utilajele lor. Pe alei, pe pajisti, in lac (pana il transforma din patinoar in lac si la loc din lac in patinoar nu e usor!). Doamnele matura vartos in 3 ore aceeasi alee, sa nu ramana jumatate de coaja de samanta in urma lor. Frunzele sunt dusmanii lor principali, le urasc declarat, si le grebleaza si matura cu patima, mai ales pe vant puternic.
Daca e vara si canicula, musai sa fie spre ora 10, in zori, alte doamne vin si vopsesc tot ce prind: banci, gardulete (pe care apoi le schimba cu alte gardulete), borduri, leaganele copiilor, copiii...
In mod paradoxal, aceiasi adepisti vin "acasa", in camaruta de la subsol tot in zori, la 7. Cu unelte. Cu telefoane mobile ce suna melodios a "viataaaaaaaa meaaaa", cu veselia specifica omului muncitor. Si acolo raman sa intre si sa iasa, fara numar, pana la ora plecarii spre casele lor adevarate, pe la 15.
Si adepistii de acasa mai au o obligatie sfanta: sa-mi tunda an de an tufa de iasomie de la geam, la sange! In aprilie, asa, cat sa aiba muguri, frunze, tot ce-i trebuie unei iasomii sa infloreasca. Si iasomia, stinghera, de cativa ani mai face doar 2-3 flori pe cate o ramurica "scapata", ca si adepistii sunt oameni, nu sunt perfecti.
Anul acesta i-am pandit. I-am prins cu foarfecele clampanind in aer. I-am atatcat de la geam cu maini agitate si rugaminti fierbinti. Cred ca eram incoerenta, caci n-au priceput din prima.
Iasomia va inflori anul acesta la capacitate maxima.
Am putut sa vand casa impacata. Plec, dragii mei adepisti, stau cat sa mai vad iasomia si plec din imobilul vechi de langa Cismigiu.
Vara aceasta copiii mei nu vor mai respira aer curat in Cismigiu, noxele tractoarelor, vaporii de vopsea proaspata, norii uriasi de praf de pe alei, harjaitul greblelor pe pajisti scormonind dupa frunze, toate isi vor gasi locul in paginile unui roman despre adepisti, pe care il voi scrie candva...
P.S. pentru Julie...: seful adepistilor din Cismigiu cred ca e la Greenpeace, ca are masinuta de-aia electrica, o bijuterie, nu se da jos din ea si nu incetineste nici cand alergi cu caruciorul cu copil si alt copil atarnat de fusta si incerci sa-i zici "saru'mana, sefu, cum sa fac si eu o plangere?"
OanaP spune:
Eu le-as cere celor de la ADP sa imi prezlinta lista cu pregatire ADP-istilor. Eu stiu ca un copac sau tufa nu se taie le plezneala, sunt niste reguli de taiere. Apoi as face reclamatie la ITM ca tot s-a modificat codul muncii care iti cere sa iti incluzi eficienta in contractul de munca. Le-as face poze copacilor inainte si dupa si i-as acuza pe ADP-isiti ca nu folosesc forta de munca corespunzatoare sau sa ii dea afara pe aia careau ciuntit copacii.
viviana spune:
Asta-vara a fost o furtuna mare. A facut prapad in spatele blocului.
Au cazut 2 copaci negaunosi si neuscati peste gardul gradinitei pe care l-au daramat.
Din ceilalti au zburat crengi si au avariat vreo 5 masini.
Erau pe jos atatea crengi incat a fost nevoie de o drujba si un camion pentru a le incarca.
Tei, salcii si castani salbatici. Toti sanatosi. Plini de mierle si de pitigoi.
Dupa intamplare ADP-istii i-au tuns, ras si frezat pe toti.
Sunt cam golasi dar isi vor reveni.
Oricat de dureros ar fi nu pot fi lasati asa. Daca nu erau masini ci oameni?
Din pacate nu se poate prevedea cand si unde va lovi vantul cu putere.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
Ieri au chelit la sange plopii superbi despre care va ziceam
.
In luna mai se toaleteaza copaci????? In MAI, cand au frunze deja????? 
Ieri a venit copilul acasa si a zis ca are nevoie de ierbar pentru biologie.
Alta barbarie
.
Fiecare copil trebuie sa aiba minim 15 plantute in ierbar (cu tot cu radacina!!!!!
).
Ce naiba mai urmeaza? Insectar in clasa a 6 a? 
Copiilor vostri li s-au cerut ierbare pt. biologie? 
roxanaz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel Ieri a venit copilul acasa si a zis ca are nevoie de ierbar pentru biologie. Alta barbarie . |
Deni hai mai frate ca nu e chiar asa mare barbarie. ca doar nu isi fac ierbarele din specii amenintate cu disparitia.
R
denizel spune:
Da, Roxana, dar nu mi se pare Bucurestiul atat de bogat in vegetatie incat sa ne permitem sa smulgem cate 15 plantute diferite din radacina per caciula de copil de clasa a 5a...
In clasa lui fiu-mio sunt vreo 20 de copii, 20 x 15 = 300 plantute smulse (cel putin 300, precis unii vor vrea sa impresioneze profa
).
Cate clase de-a 5 a sunt in Bucuresti?...
Chiar nu vad rostul ierbarului.
Ii invata pe copii ce???
Tehnica presarii plantelor poate.
Ca in rest pot vedea in poze orice planta din lumea asta, cu radacina cu tot fireste.
Si ca sa studieze o planta, nu trebuie sa o smulga din pamant, e suficient sa se aplece asupra ei.
Bee spune:
Te duci a piata si ei rasaduri. Mai micute asa, sa incapa unde vrea sa preseze copilul plantele.
Uff, ierbarul chiar e asa o chestie inofensiva. Nu te mai gandi la o invazie de copiii care mutileaza plante. Gandeste-te la niste buruieni smulse cu radacina cu tot, buruieni care sufocau plantele decorative sau folositoare. Si cate specii de buruieni sunt.......
Despre ADP. Le-ash zice si eu cate ceva. Eu nu inteleg de ce in fiecare an baga in ghivece plante(buxusi cu forme ciudate, sau altele), iar peste iarna, nu se ingriseste nimeni de ele si mor si anul urmator o iau de la capat.
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui denizel In clasa lui fiu-mio sunt vreo 20 de copii, 20 x 15 = 300 plantute smulse (cel putin 300, precis unii vor vrea sa impresioneze profa). Cate clase de-a 5 a sunt in Bucuresti?... |
De la numarat i-uri ai trecut la numarat plantute!
Chiar nu vad rostul ierbarului. Ii invata pe copii ce??? |
Ierbarul ca ierbarul, dar la anul poate va trimite profa de biologie la vanat broaste pentru disectie.