Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (122)
Raspunsuri - Pagina 9
giorgia23 spune:
Gata am impartasit/o pe Antonia....acum e la somn si eu ii fac legumele si ne pretagim sa mergem la cumnat la un gratar
Rubia ce rau imi pare ca a cazut...si Antonia a cazut noaptea din pat...m/am trezit cand am auzit bufnitura si apoi plansete...dar i/a trecut repede...in alta noapte a reusit sa se dea jos singura...si m/am trezit cu ea in picioare la marginea patului cantand...acum la cea mai mica miscare tresar...o gasesc mereu la marginea patului
crispro spune:
Salutare fetele! Ce noapte am mai avut... ieri a dormit doar o ora, de la 12 la 13. si apoi la 9 seara l-am culcat ( a stat treaz 8 ore legate), si s-a trezit la 1 noaptea, pana la 3 si ceva a stat la povesti. I-am dat Lp-ul pe la 2 juma, ca nu mai stiam ce sa ii fac sa doarma. Apoi pe la 8 i-am dat alt Lp, am sucit toate mesele... azi i-am dat bucatele mici de painica, ii plac de numa. asa am reusit sa stam si noi la masa o juma de ora. dar degeaba ii dau la manuta, ca doar se joaca cu ea si rupe, nu o baga in gura, doar daca ii dau eu cu mana mea in gurita.
nici nu mai stiu ce am citit si cand. Diana, te-am intrebat cu vad in programelul ala ce e normal si ce nu (in activitatea fizica/motrica) sa faca un copil de o anumita varsta. Am vazut ca selectez eu ce face copilul (daca sta in sezut, picioare, etc), dar stiu ca zicea Oana ca ei i-a aratat ca Matei e ok cu miscarile pe care le face. Sau Oana, imi zici tu?
Ilinca, ce spaima, Doamne! Si eu am patit-o cu sange in gurita lui Vlad ca si-a dat cu o jucarie (un biscuite din forma aia de biscuiti) in gura, a plans, l-am luat in brate, i-a trecut. Apoi am vazut ca e cu sange... ioi, ce spaima. Cred ca te-au trecut toate apele!
Racusor, jucaria aia minune cu care se jucau Vlad si Isa am luat-o de la un magazin de jucarii, de aici, cu 29 lei. Sunt o gramada de jucarii la magazinul ala, faine, asemanatoare cu cele de fisher price, dar muuuult mai ieftine. Am cautat ceva ieftin, pt ca e interesat pt scurt timp de ele, si nu merita investit (zic eu).
Apoi, vreau sa va zic ca azi copilul meu face 9 luni!!! e baiat mare! Multumim tuturor de urari!!! Va servim cu un suculet si o praji (o cumpar mai tarziu). Zic si eu La multi ani Victor de Kata si Priscila! Sa cresteti mari si sanatosi!!! SI La multi ani tuturor cu numele de floare~
Imaya, dorm cu el dupa prima trezire. Il adorm seara in brate, il pun in pat, mai plange dupa suzeta cam la o ora, si de obicei somn pana macar la un 3-4 dimi, cand ii dau Lp si ma pun langa el in pat. Dar aseara degeaba am stat langa el.. Ori is maselele alea de vina, ori asa e copilul meu...
La Rodi a fost un pic mai greu cu ajunsul la Cluj, ca va ziceam ca nu au reusit sa faca rost de o masina, asa incat cumnatul i-a adus in Zalau, i-a lasat aici, si tot cumnatul lor a venit si dupa ei. Probabil si el cu treburile lui, nu o mai fi avut timp sa treaca prin Cluj.
Giorgia, eu sunt atat de sigura ca nu va dormi al meu de 9 la 8 dimineata legat, fara treziri, nici peste un an. eventual asa, o noapte pe luna, si cam atat. Incerc sa ma obisnuiesc cu ideea asta...
Ioi, Racusor, ce nopti aveti si voi... pana la urma eu ma gandeam sa ii dau Lp cand se trezeste, daca nu reusesc sa il adorm in 15 min. Ca poate asa doarme. CU riscul de a-l invata cu 2 mese pe noapte (adica una la 2 noaptea si una la 6-7 dimi). Nu mai am nervi/rabdare/putere sa stau cate o ora , doua, sa vad daca adoarme, si pana la urma tot ii fac LP, ca nu mai stiu ce sa fac.
Rubia, eu zic sa ii cumperi bara de protectie, si asa rezolvi problema. Ea nu pica, tu dormi linistita, Si Vlad doarme in patul mare (de o pers, al lui), dar nu se misca DELOC!!!
Alice,ce fata cuminte ai!!! Asa te cred ca vrei sa te bagi la bb2, ca nu e greu. Hai o sapt la mine!!!
Tina, am incercat si leganat pe picioare, dar nu sta deloc, mai tare deschide ochii si rade. Nu stie ca trebuie sa doarma.
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Hai sa incerc sa pun de-un rezumat. A venit Rodi acasa, m-am intalnit cu ea, ne-am simtit excelent, si noi, si copilasii.poze aici. A venit si Mycya in tara, inca nu s-a intalnit cu nimeni, ca si ea e tot pe fuga, cat la unii, cat la altii. Speram sa aiba macar timp de odihna, pt ea. Apoi tot pe la inceput de sapt ne-am spus majoritatea dintre noi of-ul cu ai nostri sotiori, cat de mult se implica sau nu in treburile zilnice, in ingrijirea copilului. Daca e sa trag linie si sa socotesc, cred ca majoritatea sotilor sunt ca niste copii, pe care trebuie sa ii impingem de la spate, sa le dam indicatii super precise mereu (si nici asa nu fac treaba la fel de bine ca si noi). Ei, ce sa facem, is ai nostri, ii iubim si noi i-am ales, asa ca incercam sa mai trecem peste defecte si sa le vedem calitatile. Carmen ne-a mai povestit una, alta din viata ei de cuplu/familie. Si povesteste frumos, stiti voi. Apoi ne-am plans de rabdare/sau lipsa ei cu copilasii. E greu cand vezi ca nu mananca, nu vrea nicicum sa doarma, desi ii pica ochii in gura (si tu te asiguri ca ii faci"climatul" potrivit, e satul, e schimbat, nu e cald, nu e frig, il legeni/mangai, ii canti, dar el tot nu vrea). Simti uneori ca nu mai poti, ca nu mai stii ce sa faci, incerci orice, copilul tot marait... Multe dintre noi si-au spus of-ul legat de probleme financiare pe care le intampina, rate, credite, apartamente ce si-au pierdut mult din valoare, joburi pierdute , afaceri pe timp de criza, etc. Nu e usor sa ai atatea griji pe cap, pe langa cele deja existente de cand cu bebelul. SI apoi am aflat de 2 cazuri cu copilasi grav bolnavi, de ne-a luat plansul. SI atunci ne-am dat seama ce minuni avem langa noi, ca ne sunt copilasii sanatosi si cresc frumos in fata noastra (chiar daca nu mananca sau dorm cum ne-am dori noi), si asa am realizat ce marunte sunt de fapt celelalte probleme. Apoi am mai discutat (putin) despre sistemul sanitar din Ro. Saptamana asta au fost iar multe, multe progrese, incep tot mai multi copilasi sa faca "pa", sa faca "bravo" sau "doua-doua", sa umble sprijiniti de mobila/pat, sa mearga de-a busilea. E o perioada tare faina acum cu piticii, ca pe zi ce trece mai fac/zic ceva!!! Of, ca nu mai stiu... Imi amintesc de Denisa ca a mers doar ea cu sotul in Ungaria weekendul asta, sa isi serbeze relatia. Paula s-a urcat in alta masina identica cu a ei (si-a pus centura , si apoi a vazut ca in fata ei era de fapt masina ce ii apartine.). Catalina era pe bancheta din spate cu Anastasia, sotul tocmai iesise din masina si a venit un hot, sa cotrobaie prin bord, iar ea, in soapta, ii spuse :"Ce intentii ai?". Evident, s-a speriat hotul si a luat-o la fuga (de mentionat ca are geamuri fumurii in spate, asa se explica de ce a intrat foarte relaxat hotul). No, ia mai ziceti, ce s-a mai intamplat sapt asta? ca de copilasii ce se trezesc mereu sau nu dorm ziua, sau fac nazuri maaaaaaaaaaaaari la masa, nici nu mai zic nimic, ca asta e deja regula. Aaa, s-a mai vb de rochii de nasa, vad ca suntem multe nase anul asta. sa vedem care cum aratam in rochiile alea sexy si decoltate si lipite de burtica!!! Poate Carmen ar arata bine, ca ea zicea ca deja face patratele pe abdomen!!! aaa, si sa nu uitam ca mai sunt slabanoage pe aici -Racusor, Bumblebee, Georgia- pardon, manechine, nu slabanoage. V-am zis de Rodi cat e de slaba? Foarte bine arata! Am mai baut cate un paharel sapt asta, un campari (racusor), o bere (coteasca), si a mai trecut saptamana. A fost una cam linistita, ca ori a fost un pic de vreme de plimbare, ori au facut mamicile curatenie pt Pasti. No, cam asta ar fi. Cine isi mai aminteste, e liber sa scrie (imi amintesc eu acum de Tina ca s-a tuns, abia astept sa vedem poze) . Si de Matei al Oanei ca inca are bubite, ca si Vlad al meu, de altfel. Si Raisa iar nu doarme noaptea. Ochidut a scris asa de frumos de Larisa, de cum le-a schimbat viata, de cum s-a rugat ea la biserica. Mi-a placut!! Inca ma minunez de Bumblebee ca ea ne povesteste senina ca se trezeste V de n ori pe noapte... Si Raducu de Puiut se lasa greu de tot adormit... ii place asa de mult treaz, de aia nu vrea el sa doarma. Stefi de Laurica si-a stricat programul. Eu cu Giorgia nu mai zicem nimic, ca la noi e tot cam nasol... rar cate o noapte buna.. Anca a mers cu Maria la spital, ca nu ia bine in greutate, analizele au iesit ok. au zis ca digestia e mai greoaie, ramane de vazut de ce. Asteptam vesti de ea. Aida Alinei a scapat de iritatie (si o asteptam pe Alina sa ne mai zica despre ele). Victor de Ilinca nu doarme ziua, decat putin si cu greu, greu, greu!!! (stiu cum e). Imi amintesc si de Bianca lui Michelle, care face de obicei nazuri la masa, dar totusi a pus bine de tot in greutate!!! De cateva zile mananca mai bine, cu ajutorul iaurtului... Stiati de Raul al Paulei ca e tuns? Kata tot pe fuga, astept sa ne zica cum doarme V (mai degraba cu cine). Au mai intrat pe la noi Senty, Laurika, Nela, Ramo (ca ele intra cam o data pe sapt, sau la 2 sapt). Avem pe prima pag un link catre un programel fain cu crestere si dezvoltare bebe. Si daca tot e rezumatul saptamanal, profit de faptul ca poate are mai multi cititori, si va spun ca puteti sa il ajutati pe Alex donand 2% din impozitul pe venit 2010. Pt detalii va stau la dispozitie! Cam asta ar fi cu saptamana asta, ca nu mai stiu! Merg si eu sa ma aranjez nitel, iesim la plimbare! Va puuuup!
Sa-l ajutam pe Alex
Anne45 spune:
spunem si noi e drept cu un pic de intarziere ( s-a intrerupt curentul pentru 3 ore)
LA MULTE LUNITE SARBATORITILOR DE ASTAZI -SA CRESTETI MARI SI SA ADUCETI NUMAI BUCURII PARINTILOR VOSTRII[
Ieri seara am bagat somnic de la 22 pana la 9 dimineta cu o trezire la 3:30 pentru lp.Se mai agita in somn dar nu plange .
Ne pregatim de masa -Giuliano este un pic nervos , incercam sa ne adaptam cu dintisorii care ne dau batai de cap
O Duminica frumoasa va dorim !
mami fericita de Giuliano (07.07.2010)
http://picasaweb.google.com/102421590206055963392
Victo spune:
tina, eu patesc frecvent asa cu sanii. e teroare. MASAJ MASAJ!!!
mai fetelor nu mai culcati copiii in pat ,mare, nici macar cu laterala, ca acum ei se ridica si pot cadea peste laterala.
eu nu mai indraznesc.
si MIhai doarme acum putin ziua. cate juma de ora
noaptea..se mai trezeste cam o data (sa suga)si apoi doar dimineata.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
tanti spune:
LA MULTI ANI SI DIN PARTEA NOASTRA TUTUROR SARBATORITILOR
Fetelor zilele trecute va intrebam ce sa ii dau la copil pt raceala, si am descoperit ca se poate da Septilin(de la 6 luni este voie) se da timp mai indelungat pt imunitate , vad ca deja astazi este bine, maine ne ducem sa refacem BCG
Si al meu copil se trezea foarte des noaptea pana m-am suparat si i-am taiat suzeta in 2 zile nu a mai vrut-o si de atunci se trezeste decat o singura data noaptea sa manance si mananca laptele mai bine
aelita spune:
Multumim pentru urari !!!!!!!!!!!
si odata cu noi ,au implinit lunisoare ,si le urez sa creasca mari si sanatosi:
Radu Gabriel
Eva Maria
Mihai(Victo)
Bbebe(Ana)
Mariarubia
si cei de azi:
Vlad(crispo)
Victor Petru
Priscilla Serayah
La multi ani ,ROBERT !!(katalina)
La multi ani de FLORII,tuturor care poarta numele !!
RACUSOR-
Citat: |
Miguel e un scump, alaturi de fratiorii lui care vorbesc de furnici |
CRISPO ce tare esti cu rezumatele !!!!!!!!Sa-ti traiasca Vladutul mare,sanatos,si frumos!!!
ca tu tare frumoasa esti !deosebita!
super pozele,multumim,frumosi si pitici dar si mamici.
Nu stiu cand au trecut 8 luni si la noi.
Pe Miguel il mai vedeti in poze pe fb.
de la 7 luni jumate merge de-a buselea prin toata casa.
de vreo saptamana se ridica in picioare pe unde are de ce sa se tina.
inca nu e total refacut,inca e cu ventolin,ne aduce Sofia de gradi virusei.dar mananca din nou bine,si suge mult.
la mine a fost si inca este un prag psihologic acum,pt ca amandoi copiii mari Sofia si Andres s-au intarcat singuri la 8 luni.nu am aflat ce s-a intamplat,si acum va dati seama ca ma gandeam ca se intampla iar.abiaa facut 8 luni dar il vad ca suge de rupe,inca se trezeste noaptea,pe la 4 suge repede si adoarme la loc.
sper sa nu se repete istoria.
Va doresc o duminica minunata,o zi de Florii cu multa liniste in familie !
Otiliav spune:
Multam Cris de rezumat. Am vazut si eu pozele si pe bune ca lesin dup un par ca al tau si al Tinei.
Vad ca vorbiti de Paste. Ma intreba si mama ce pregatesc si zau ca noi nu cred ca apucam sa facem ceva. Nu am nici un chef de gatit. Ma rog sa fie frumos sa stam pe afara ca altfel e jale in casa.
Ochidut, ce dragut. Sa fie sanatoasa mama ta si sa ii spuneti mereu cat o iubiti si apreciati, sa fiti mereu o familie asa unita !
Tanti, de ce repetati BCG?
Victo, si ce sa facem mami noaptea cu ei daca nu mai vor in patutul lor? A mea se ridica si se bataie cu patutul, loveste peretele. E scandal mare daca n-o iau de acolo.
Si Iulia a cazut iar ieri. Ana a pus-o in pat dupa care s-a intors la monitor si bineinteles ca zvarluga asta mica a facut imediat saltul pe covor. Eu tot incerc sa o invat sa se dea cu spatele ca alta solutie nu intrevad.
Racusor, rabdare ca isi vor regla ei somnul la un moment dat. Ana am intarcat-o la un an si cam intr-o luna dormea toata noaptea. Elisa intarcata la 15 luni si de abia pe la 2 ani a inceput sa aibe nopti bine dormite. Dar mai are trei masele care ii ies acum si se mai trezeste uneori.
Apropo de dinti. Premiera la noi, trei copii si toti sunt in perioada de eruptie dentara. Anei ii iese primul dinte permanent, un incisiv de jos si e cam cu cantec, iese in spatele a doi dinti de lapte micuti asa ca trebuie sa mergem la dentist. Elisa cu 3 masele, doua deja iesite partial. Iar Iulia sigur sigur in urmatoarea luna va avea si ea primul dintisor. Si sagetelele tot la 9 luni au avut primul dinte iar la cabinetul dentistului am vazut un tabel si scria ca in luna a 8-a apare in general.
De cand tot zic ca-mi fac timp sa intru sa va pun o lista cu pericolele in casa.
Carmen, fie-ti mila de noi si pune o poza cu tine in forma maxima. Garantat cateva dintre noi vor reduce portiile de Paste
Mie imi place cum gandesti insa stiu sigur ca tu vezi altfel lucrurile pentru ca ai un ajutor in casa. Cand mama face tot tot prin casa si barbatul sta la TV si calculator mi se pare foarte normal ca se ajunge la reprosuri.
Btz, al tau sot e berbec? ca parca din descriere seamana in atitudine cu al meu.
Ca tot am intrat. Cum se face trecerea de la NAN 2 la NAN 3?
Mi-a facut si mie Iulia aseara supriza sa ceara si sa bea LP simplu fara sa mai pun cereale. Si cum se termina cutia nu are sens sa mai iau 2 si vreau sa trec la 3.
Inca una si ma duc. Cred ca Iulia e cea mai piticuta. Are doar 68 de cm la 8 luni masurata. Si 8 kilograme, aici e pe curba medie.
Va pup si sper ca mai intru pana la Paste
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
tanti spune:
Otilia nu ia aparut nici un semn pe manuta si am facut IDR si a iesit negativ, asa ca ne-a trimis sa il facem din nou, luna trecuta nu am putut sa il fac ca avea mucisori
trecerea de la NAN 2 la 3 se face la 10 luni si banuiesc ca o sa facem combinat laptele NAN 2 cu 3 cate o cutie de fiecare, intai mai multe masuri de NAN 2 si treptat crestem masurile de NAN 3
giorgia23 spune:
Am ajuns si noi acasa...a fost frumos la gratar...Antonia era in centrul atentiei...a stat la toata lumea,a zambit, a cantat a vazut puisorii
Am pus cateva poze de azi https://picasaweb.google.com/geo.mun.1985/17042011#