Strugurasi de Sept-Oct 2011 (40)
Raspunsuri - Pagina 20
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zubi Acuma,cred ca ANCARORO si SEIDANA MA POT AJUTA SI PE MINE UN PICA? tocmai m=am intors de la serv,si mi-au dat banii de pe 15 pana pe 31 martie,si am laut foarte putin,nu prea am inteles,ca am avut 12 zile de concediu...pai de pe 15 pana pe 31 catre zile sunt?si ca restul le plateste statul,dar 5 zile trebuie sa le plateasca firma,si firma nu mi le plateste alea 5 zile.....stie careva ceva? Zubi, mami20+ minunea mea |
Deci zub.. dn 15 martie pana in 31.03 sunt 13 zile.. poate te-o fi trecut in CM din 16.03... orium firma plateste 5 zile , asa cum ai zis , dar din primele 5 zile calendaristice, deci ar fi 3 zile lucratoare 2 weekend...
Lege nr. 399/2006
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
Articol unic
..............................
9. La articolul 12, litera A va avea urmatorul cuprins:
"A. de catre angajator, din prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca;".
Oricum si ce plateste statul, tot firma ar trebui sa iti dea ( nu zic 100 % pt ca nu stiu cum e in cazul cocediului de risc, insa in cazul CM simplu , firma calculeaza concediul medical, si il deduce din contributiile catre stat ( adik se regleaza stat- firma)...
MAi mult... nu stiu cat ai salarul pe cartea de munca... oricum e 75 % din media veniturilor in ultimele 6 luni..respectiv 15.09 - 15.03 , in cazul tau.. ai lucrat toata aceasta perioada? si ce salarii ai avut pe cartea de munca?
20+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
camady spune:
Neata fetelor.
Eu azi noapte m-am trezit cu o durere ingrozitoare de burta in stanga jos.Nu mai puteam nici sa ma misc.Am luat un nospa si m-a mai lasat.Dar parca si azi simt burta asa incordata.
19+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori
camady's baby
seidana spune:
citat din mesajul lui zubi Si ca sa zic exact situatia mea, deci concediul se plateste 75% din ultimele 6 luni,da? bun - septembrie - 1200 brut - 5 octombire - 2 decembrie - 475 lei ( somaj ) - 2 decembrie - pana inmartie - 1200 brut Zubi, mami20+ minunea mea |
si cat e netul?
cam 800 lei?
atunci ar fi 800* 5 + 475 % 6 = 743 * 0.75 = 559 / 2 = 280....
deci am calculat media celor 6 luni care e cam 743 lei , la care am aplicat coeficientul de 75 % , este 559 lei... atata ai cam primi pt o luna , iar pt 15 zile e 280 lei.. cu aproximarea venitului...
Deci e bine..
Baza de calcul a concediului de risc, e ca si in cazul Conc medical simplu, din veniul net....
20+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
andreea2011 spune:
citat din mesajul lui camady Neata fetelor. Eu azi noapte m-am trezit cu o durere ingrozitoare de burta in stanga jos.Nu mai puteam nici sa ma misc.Am luat un nospa si m-a mai lasat.Dar parca si azi simt burta asa incordata. 19+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori camady's baby Neata Camady! Asa pateam eu, destul de des si ma speriam ingrozitor. Doctorul mi-a spus ca sunt normale durerile astea, se maresc ligamente, totul creste! Acum cel putin nu ma mai sperii asa tare cand patesc. |
21 + cu