Comori de nov-dec 2004 (208)
Raspunsuri - Pagina 15
onitza spune:
MIHAELA, multumesc pentru sfaturi. Scaunul pe care statea Paul l-a gasit ascuns dupa dulap si a vrut musai sa stea pe el, a fost o exceptie, ca avem scaun de birou reglabil. Da, si mie mi s-a parut total nepotrivit, dar m-am inteles cu capcaunul, pana nu i=am facut o data pe plac? Mi-ai adus aminte de culegerea "Sa dezlegam tainele..", am avut-o si eu ca suport la cls a II-a , sincer uitasem ce editura are. Mi-aduc aminte ca am fost multumita de exercitii si explicatii. La mate iarasi imi amintesc ca intr-adevar de la paralela 45 era cea mai dificila culegere...sau ma insel? Ma rog, cu un grad de dificultate mai ridicat...la cls a 2-a chiar si eu stateam sa ma gandesc de 2 ori inainte de a rezolva problemele:)))))
Paul e stangaci si mi-e greu sa il ajut, nu-s obisnuita si nici experienta nu am, ca elevii i-am preluat din cls a 2-a, nu a fost nevoie sa invat stangacii sa scrie, am avut 2 copilasi , isteti foc. MIha, o sa te mai bat la cap cu intrebarile, daca nu te deranjez, apreciez raspunsul tau prompt si raspunzi cand ai timp, da? Pup
EVELINE, haha, daca ai stii cat de bine te inteleg!!!! SI eu tb sa il distrez pe Dani cat face Paul teme; am incercat totusi pe cat posibil, sa il invat sa faca teme cu dani in camera ca va fi la after pana la 4,30 si tb sa se obisnuiasca cu copilasi pe langa el la teme. SI trebaluiesc cu ei in camera, iar daca dani nu e linistit, ne uitam pe carti, adica face si el teme, te-ai prins nu? ;) Ce ieftin e sarafanul! I-ai 2 bucati!!!:))))) Astept si eu sa se mai ieftineasca uniformele.
FELIS, m-ai innebunit cu retele fataaaaa!!!!! Mai usor cu gatitul ca nu-ti fac fatzaaaa!!!!! Tu cand dormi? Mai dormi? Foarte ingenioase retele, multa imaginatie, bravo mami!
Ce mai face MIhaita?? Cum mai decrug sedintele la logopeda? PUp dulce o harnicuta.
OTILIA, daaaaaaaa, mi-e groazaaaaa de trezitul dimineata, ca Paul se trezeste greuuuu si cu nervi.
Ele spune:
Nu ma bag decat la comentariu cu kg..
Denisa are 22...si e inaltaaaaa....maine o masor....si nu mananca.
Daca voi va plangeti cu 25kile, eu ce sa mai zic.
Elena & Denisa
mirandolina spune:
Hop si noi din papusoi
Vorba Onitzei, nu imi vine sa cred ce mult ati scris, se vede ca va anima un subiect fierbinte: scoala!
L-am vazut pe Paul si pupam chip frumos si luminat cu ochelarei
Am citit pregatirile voastre de scoala si incerc sa bag la cap, ca noi anul asta zicem pas.
La masuratori, in sfarsit a ajuns si Matei la 20 de Kg!!! si 122 cm.
I-am cazut centralii de sus si nu ma pot abisnui asa cu el deloc
Si ca sa raspund la intrebarea Otiliei, da, iar avem nazdravanii de raportat.
Am avut de ales sa ii ducem la un loc de joaca cu gonflabile (la Babyland in Jupiter, se aude? ) sau unul normal cu topogane, balansoare, etc. M-am ferit de gonflabile si ... a alunecat la o tiroliana, sau si-a dat drumul intentiona mai devreme, nu stiu... cert e ca la aterizare a pus cumva cotul (judecand dupa radiografie) si are fisura de humerus (de la cot la umar) acolo unde osul e mai bont/ gros. De luni e deja in gips pana la degete si ne chinuim cum putem. Noi adultii caci pentru el e super funny:
- mami, copilul asta e pericol public!
- de ce Matei?
- pentru ca ma fugareste sa ma bata cu mana aia a lui, care acum e tare ca betonul!
- atunci straduieste-te sa nu te ajunga, fiindca o sa ai ochiul umflat ca sarmaua
mai tarziu incerc sa vorbesc cu Adam:
- si, cum iti mai e manuta? te mai doare?
- nu, deloc, doar ca e foarte amuzant!
- de ce e amuzant sa ai mana in gips?
- numai ASA fac spre ei (arata amenintator cu mana gipsata) si o iau la fuga
Dincolo de asta incercam sa gasim distractii in care sa ii implicam pe amandoi. Plaja si inotul atat de dorit ies din discutie si ne pare foarte rau. Dar gasim noi... we asta poate iesim cu bicicleta aia dubla prin statiuni, baietilor le place maxim!!!
Pupici si va urmaresc din umbra!
ochi_verzi spune:
Ioana, culegerea de la Paralela 45 ce am avut-o eu nu e grea, are exercitii gradate. La clasa I nu sunt probleme grele, cate una are un grad de dificultate mai ridicat care necesita putina atentie. Eu am fost foarte multumita de ea si ce am considerat a fi mai greu am lucrat in clasa.
Cu stangacii e un pic mai greu si depinde si de litera care o scriu. De regula ma pun in fata lor si atunci mana mea dreapta tine mana lor stanga. Ma chinui putin ca trebuie sa scriu invers litera, dar avand in fiecare generatie cel putin 2-3 stangaci am reusit. Ce am observat la ei este ca scriu un pic cu mana sucita, nu stiu cum sa explic... tin cumva mana deasupra ca sa nu stearga cerneala de pe caiet. Cam asa scriu toti, cu mana deasupra randului. Sunt convinsa ca vei reusi sa-l ajuti pt ca-ti doresti asta si vei gasi cele mai potrivite metode. Cand vei avea nelamuriri ma poti intreba linistita si voi incerca sa-ti explic.
Clasa I nu-i grea, desi la inceput pare de speriat pt parinti, clasa a II mi se pare cea mai usoara ca se reia ce s-a invatat in clasa I, se aprofundeaza si ca noutate ar fi o parte din ortograme care nu se invata dupa reguli si norme, ci pe cale intuitiva, prin inlocuire (sa cu ei, lui; sau cu ori; ia cu a lua;...), exercitiu, se insista pe scrierea ortografica. La mate invata sa socoteasca cu numere mai mari decat 100, (inmultirea si impartirea se invata abia in clasa a III-a), problemele vor fi cu doua chiar trei operatii, dar nu dificile... Abia din clasa a III-a lucrurile se mai complica, se invata partile de vorbire(substantivul, adjectivul, pronumele, numeralul si verbul), restul depinde de invatator cum îi invata (conjunctia=cuvinte de legatura, adverbul= parte de vorbire pe langa un verb - eu le-am zis mereu de adverb ca apoi le e mai usor), partile principale de propozitie(subiectul si predicatul), iar atributul si complementul le numim doar parti secundare de propozitie (eu le-am spus de atribut si complement, dar nu am insistat, abia in clasa a IV-a insist). La mate incepe greul (metode de rezolvare a problemelor: metoda figurativa, metoda comparatiei, metoda falsei ipoteze, metoda mersului invers, exercitii cu paranteze multe, un pic de geometrie - perimetru, arie), apar istoria si geografia care-s grele. Nu mai sunt ce invatam noi (la geografie se incepe cu sistemul solar, planete,...; la istorie invata de popoarele migratoare, popoarele de ieri si de azi, domnitori, voievozi, regi, cercetatiri, targuri, orase,...) mai multe lectii decat ore intr-un an scolar, deci se grupeaza lectiile, nu ora si lectia.
Lili, copilasilor jucausi. Sa scapati repede de ghips si sa fie bine.
No, am luat si noi uniforma, vai ca e asa dulce de ma topesc, mai trebuie sa-i iau inca una de schimb si niste bluzite albe, simple de luat pe sub uniforma, i-am luat pantofiori, trening (adidasi i-am luat la inceputul lunii) si asteptam sa aduca ghiozdane mai frumoase ca am vazut doar ciurucuri ramase de anul trecut sau unele prea mari. Rechizite îi iau dupa ce încep munca ca sa vad ce zice colega. Ciorapei si alte cele am tot luat, dar imi trebuie niste colanti (asa greu îi gasesc ca are picioarele lungi si subtirele si ori îi sunt largi, ori scurti). Ma gandesc sa iau o stofa mai groasa si sa-i fac un pardesiu ca nu am vazut nimic prin magazine sa-mi placa. E drept ca la noi e si orasul mic si aduc comerciantii ce se vinde mai bine. Va trebui sa-i mai caut o geaca pt atunci cand e imbracata in trening, dar sa vad ce gasesc, de nu poate-i fac ceva din stofa in carouri sau alt material potrivit.
Ne mai creste un dintisor, asa ca in curand va avea jos toti dintisorii, mai putin caninii care inca stau bine mersi. Sus se clatina altul si curand va cadea.
Eu o masurasem ca sa stiu ce masura sa-i caut trening si ce-i mai trebuie si a vrut si pe cantar.
Va si va doresc un sfarsit de saptamana minunat!
La multi ani, Miha!
onitza spune:
LILY, imi pare nespus de rau pentru ce i s-a intamplat lui Adam! Offf, bine ca nu il mai doare.
MIHAELA, esti o comoara!!! Ne sunt de mare folos explicatiile tale, multumim din suflet. Din pacate nu ma pot posta in fata lui Paul cand scrie pentru ca biroul e aproape lipit de perete, dar gasesc eu o metoda sa il ajut....mai nou il pun pe el sa incerce singur prima data unde i se pare f greu...eu ii explic cam unde mi se pare ca ar trebui indreptat si el reface semnul grafic corect. :D Poate scap asa. :D
Woooow, te bagi sa ii faci palton Dianei?????????? Bine, sunt sigura ca o sa iasa o minunatie din mainile tale fermecate!!! NU iti tb masina speciala de cusut? NU stiu , intreb...sau il cosi la mana?:)
Am o durere de cap ingrozitoare....va pup
mirandolina spune:
Uitasem sa va pun pozele noastre (mai recente)
picasaweb.google.com/115511104237518253991/DropBox
eveline spune:
MIRANDOLINA - Ceva nu-i bun la link... Uf, ce durere trebuie sa fi avut el, imi pare rau. Mai bine mergeati dincolo sa-mi cunoasteti domnisoara, e nelipsita seara de seara...
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
mirandolina spune:
poze recente cu noi
poate acum se vad. Inca nu am pus poze cu manuta in gips, dar o sa ma ocup maine si de fotografiatul individului
Maine mergem la un gratar.
Mi-am mai amintit ceva. Ajungem cu copiii la cineva, la curte. Gazda il intreaba pe Matei "unde e fratele tau?"
Raspuns: "parazitul e in masina"
E nevoie sa va spun ca am fost nevoiti sa decidem initierea lui in "statul cu cheia de gat"? adica saptamana asta a stat deja 3 zile singur-singurel acasa. Am avut mereu incredere in el si se pare ca abia astepta momentul asta. Dimineata se spala, mananca ce ii lasam noi, la pranz isi incalzeste castronelul cu mancare la micro, de dormit e adevarat ca nu doarme, dar are grija ca la TV si PC sa nu depaseasca cele 2 ore/zi!!!! Asta e regula casei si desi noi nu i-am impus-o (stiind ca e singur si se va plictisi), el tine cont de ea.
Ziua se uita la Disney la filme cu copii-adolescenti si cred ca de acolo vocabularul asta cu "parazitul"
onitza spune:
La Multi Ani, Alexandru Daniel mezinul meu iubit, si nasilor lui Alexandra si Alexandru!!!! Sa fiti sanatosi, sa ne mangaiati sufletele cu zambetele voastre minunate zi de zi!!!
LILY, a stat Matei 8 ore pe zi singur???????? EU numesc asta o realizare!!!! Paul nu ar rezista mai mult de 1 ora maxim 2, i s-ar cam face frica.
De joi pana duminica o s-o tinem numai intr-un chef!!!!!!
mirandolina spune:
La multi ani Daniel! sa cresti mare si sanatos, fericit alaturi de familia ta minunata!
onitza Matei sta singur intre orele 7:15 ~ 17:15. I-am spus sa profite cat mai poate sa doarma pana tarziu, insa se trezeste in jur de 8, 8:15. Nu ne suna imediat, insa m-am obisnuit.
Seara mergem in parc cu el si alearga ca trimis din pusca seara cade lat, obosit fiind si din lipsa somnului de amiaza.