Descintece

Descintece | Autor: carmaw

Link direct la acest mesaj

Imi aduc aminte cind ma durea capul mamaia ma descinta
Nu mi mai amintesc decit...'iesi deochi dintre ochi'...si ea imi dadea cu mina pe fata de multe ori parca o lua cu cascat zicea si TATAL NOSTRU
As dorii sa regasesc formula descintecului....Va rog din suflet sa ma ajutati.

PS daca topicul este la 'dublu' rog moderatorii sa l mute...eu am dat 'cautare' dar nu am gasit un topic cu descintece.Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


Carma, o fi unul din cele de mai jos?
Eu nu ma pricep la d-astea dar, am gasit totusi ceva...:

  • Fugi deochi dintre ochi, din gene, din sprancene, din varful nasului, din maduva oaselor, din crestetul capului si du-te unde cocosul nu canta, unde popa nu toaca, acolo te-asteapta cu mesele intinse, cu faclii aprinse si las-l(-o) pe "_ _ _" (numele persoanei aici) curat(-a), luminat(-a), cum Dumnezeu l-a(a) lasat(-o), Amin!


  • Fugi deochi dintre ochi,
    Fugi deochetura,
    Ca te-ajunge vant din gura.
    Fugi deochiat,
    Ca te-ajunge vant turbat.
    Fugi deochi dintre ochi,
    Ca te-ajunge soarele,
    Si-ti taie picioarele,
    Fugi deochi din fata obrazului,
    Din zgarciul nasului,
    Din grumazii gatului,
    Din creerii capului,
    Din splina, din inima,
    Si sa iesi si sa te duci,
    Ca eu cu gura te-am descantat,
    Cu mana te-am luat,
    Si-n vant te-am aruncat,
    Sa ramaie "X" (numele persoanei aici)
    Curat, luminat,
    Ca floarea campului,
    Ca roua diminetii.


  • Un carbune si-un taciune, un fir de matura pune si spune o rugaciune. Ptiu, ptiu, ptiu, fugi deochi dintre ochi, printre fagi, printre anini, prin paduricea cu spini. Cine a deocheat si cu ciuda s-a mirat, sa-i plesneasca ochii-n cap, sa rataceasca hacuit de leoaica, de strigoaica, de muroaica, de muma padurii, ca s-a mirat de chip curat si luminat, de Maica Precista lasat si e pacat! Ptiu, ptiu, ptiu.


Iar pe forum (DC adica ), am gasit urmatorul subiect: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=42715 , cu ceva exemple de descantece la pagina asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=42715&whichpage=3 .

Numai bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

esti o scumpete
Asta cautam.
Esti o comoara de pestisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Bunica mea imi spunea ca un descantec, ca sa aiba efect, trebuie ”furat” de la o persoana care-l stie. Adica, il memorezi in timp ce-l spune altcineva.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

Tethys, !
nu pot decat admira dedicatia si timpul pe care il sacrifici sa aduni informatie si sa o pui la dispozitia celor care au nevoie de ea, insa mai putin timp de cautat prin forum! timpul este cea mai pretioasa comoditate, iar tu il daruiesti neconditionat!
probabil ca ai fost scrib intr-o viata anterioara! ca pasiunea si devotia cu care faci acest lucru, imi culege un buchet numai de admiratie pentru tine!

doresc sa dau si eu cu parerea in privinta atitudinei abordate de adult in cazul in care, de exemplu, adultul trateaza agitatia unui prunc inainte de culcare cu o lectura cu voce duioasa din TATAL NOSTRU, sau...cartea mersul trenurilor...sa zicem!
carmaw, sper ca nu te superi daca imi permit sa scriu pe subiectul tau!

ieri noapte, eram foarte obosita, insa am promis ca voi scrie un mesaj in eter legat de aceasta experienta a zisului de deochi! dar din perspectiva experientei umane!

copiii au capacitatea de vizualizare a realitatii subtile din jurul lor, in mod nativ, natural! inainte de culcare, se intra in acest univers subtil al energiilor create de adulti din jurul copilului. daca copilul stie, din experiente repetate, ca intra iar in iadul adultului, intr-o lume care il sperie la propiu, poate sa apara reactia de aparare, de refuz sa mearga la culcare, de agitatie. plastic vorbind, rutina de culcare este asociata cu intrarea in lumea cu balauri, cum ar zice Tereza D' Avila. al cui univers? al copilului? in mod cert, nu! copii sunt puri! copii sunt ingeri! ba, adultii mai primesc cate o portie de gratiei divina prin prezenta copilului in viata lor!

1)daca copilul este agitat, inainte de culcare, glasul bland al rugaciunii TATAL NOSTRU intotdeauna il va linisti! Rugaciunea TATAL NOSTRU este cea mai puternica "FORMULA" de protectie, indiferent de ce si cati monstrii intalneste prin vis in lumea subtila.
2) daca un adult (parinte) alege sa ii citeasca, pe ton calm, bland, sa zicem, din cartea de bucate(trenuri, etc, etc), copilul poate deasemenea adormi, incantat de blandetea vocii adultului, mamei, etc.

care este diferenta intre cele doua atitudini?
in cazul:
1) adultul i-a asigurat o protectie divina, instantaneu, cel putin temporara! i-a facut copilului un bine, l-a hranit cu gratie divina prin rostirea rugaciunii TATAL NOSTRU!
2) prin citirea pe ton bland din cartea de bucate, rezultatul este acelasi, copilul a adormit, insa adultul A INSELAT INCREDEREA COPILULUI! prin vocea blanda, care inseamna protectie, aparare, iubire, copilul se daruieste in totalitate vocii blande, care stie ca vine de la cel ce il iubeste!
in primul caz, copilul poate sa stea la sanul ingerilor, scaldat in gratia divina, iar in al doilea caz, sa infrunte gogomarlele de la nivel subtil, care il sperie, si in care intra zi de zi, pana cand este suficient de mare ca sa blocheze aceasta comunicare emotionala, energetica.

nu discut despre ce alternative de interpretare se poate da unei stari de agitatie a unui copil, ci despre faptul ca INTOTDEAUNA rugaciunea TATAL NOSTRU, VA VINDECA , fie stare de deochi, fie stare de boala, fie stare de agitatie inainte de culcare, reactie naturala la intampinarea unui univers plin de energii regretabile ale adultilor!

chiar de curand am auzit ca un copil cam de varsta copilului meu, are cosmaruri! la varsta de 3 ani? cosmar? Doamne ajuta pe parinti, ca si-au ratacit serios calea!






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nytro3 spune:

Mi-au placut intotdeauna si, nu cred ca voi renunta la aceasta preferinta, raspunsurile scurte si la subiect. Desi descantecele isi au farmecul lor atunci cand te-ai plictisit de Star Trek sau telenovele, ele nu trebuie sa fie adoptate ca leac tamaduitor in mai stiu eu ce situatii. Subscriu si eu la ceea ce a scris @3X3 vizavi de Tatal Nostru. Pe langa faptul ca e mai usor de memorat, da rezultate de fiecare data. In copilarie, cand credeam ca am fost deocheat, il ziceam in gand pana ma simteam bine si imi trecea starea de rau (cascat, moleseala, lacrimarea ochilor).

Mergi la inceput