Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(131)
Raspunsuri - Pagina 27
lbelciug spune:
Alma, cine a facut ciorba radauteana sau era de la restaurant? Parca nu cred ca usturoiul i-ar fi puttu face atat rau?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Al_Ma spune:
Era de la o firma de catering de la care am mai luat, fiindca nu avusesem timp sa gatesc. Usturoiul i-a dat gaze sigur.
Am facut capitol nou aici CAPITOL 132.
vas spune:
liv, sincer am fost in cumpana cu marea dar dupa multe cautari, si multe contraziceri intre medici am concluzionat asa:
/ perioada contagioasa e in primele trei zile de la eruptia pe piele, deci asta cade din calcul
/ daca bubitele se vindeca si cade coaja de pe ele nu mai e problema cu scosul afara
/ in ceea ce priveste soarele oricum nu o lasam la plaja mai mult de ora 10 , iar vara asta o voi da cu multa crema cu factor de protectie 50 si o sa stea mai mult sub umbrela. Deci va fi an fara bronz.
Oricum petele cica vor ramane chiar si doi ani, dar ei cum sunt mici pielea se reface mult mai bine, si nu v/a ramane cu cicatrice.
Sper sa se vindece cat mai frumos.
Al/ma uaauuu ce schema , dar e super ok. Cam asa procedam si eu dar sincer recunosc ca acum am intrat in panica pentru ca Eliza reactiona foarte repede la antitermic, iar acum nimic. Asa am ajuns la novocalmin care e dat pentru prima data de cand e ea. Daca as fi stiu de varicela nu/i dadeam nimic, dar faptul ca o zi intreaga a acut 38,5 iar apoi 39,2 m/a facut sa las garda jos. Azi noapte a mai facut 37,5 dar nu i/am dat nimic.
Oricum e foarte greu de tinut piept cu toti cunoscutii si familia care brusc au devenit medici si le stiu pe toate, iar cand zic ca nu/i dau fetei nimic pentru febra daca nu depaseste 38,5 zic ca sunt inconstienta.
nu pot deschide capitolul nou, cica e la moderat.
Andreea , mamica Elizei 13.05.2007 si a lui Andrei 26.02.2011 poze2
lbelciug spune:
Vas, cum crezi, dar eu nu as duce in aceste conditii fata la mare.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Al_Ma spune:
Gata, acum se poate scrie in noul capitol. Stiu cum e cu ceilalti din jur, eu am noroc ca nu o am pe mama pe cap ca m-ar fi capiat in cazurile astea (bine, in rest, mi-ar prinde bine o mana de ajutor), iar pe sot l-am linistit. Vineri seara, cand a facut 40,4, vroia sa o internam si m-am certat cu el, l-am trimis in alta camera, sa nu se mai bage, am impachetat-o etc si i-a scazut temperatura. Eu mizez foarte mult si pe componenta psihica in lupta impotriva bolii si cred ca, atunci cand e acasa, in mediul ei, Mara se reface mult mai repede decat daca as tine-o internata. Bine, nu m-as hazarda sa o tin acasa cand chiar trebuie tinuta sub supraveghere specializata. Dar ma bazez destul de mult si pe intuitia mea, fiindca eu imi stiu cel mai bine copilul.