Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(131)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Alma, cum e mai e mara? E rau totusi ca iti face febra, chiar daca e mica ... pentru mine daca dureaza mai mult de 2-3 zile febra e un semnal de alarma, mi se pare ca e ceva mai grav ... Ce marisoara e Mara, ziceai de andreea ca pare de 5 ani, dar are 105cm si 17kg doar ... sa se faca bine printesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Face temperatura in continuare, azi-dimineata la 9 avea 38.4, i-am dat Panadol si i-a scazut doar un pic, acum are 37,8. Deja mi se pare ciudat ca dupa 3 doze de antibiotic sa mai faca temperatura daca e bacteriana. Ma duc la Giosanu azi dupa-amiaza si pe urma la Samuila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

La multi ani Sonia!
Care mai stiti cum se simte capsunica noastra draga?

diana 11+ si mami de IANIS STEFAN 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuza
Poze

Mergi la inceput

Alma, nu vreau sa te sperii, insista sa o asculte bine la plamani, sa nu fie pneumonie, eu cum am patit-o si am stat mult ca ziceam ca nu e mare febra, cam pana in 38.5 sau chiar atat, si dr mea cand a auzit a zis ca e febra de pneumonie, a durat 5 zile febra asta ... clar ca poate sa fie multe ... trebuie vazut copilul si simptomele ... mai ales ca nu-i scade cu antibiotic, poate nu e cel potrivit...sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Buna! Profit ca dorm copii sa va scriu doua randuri.
Azi a fost externat David. Am trait o experienta neplacuta cu totii. Copii au suferit fara fratele lor, la fel si el fara dansii. Noua ne-a fost greu sa-l stim acolo, sa facem naveta la spital. Cei de acolo nu au acceptat sa-l tinem acasa si sa-l ducem la tratament. Mi se rupea inima cand plecam de la cel mare si plangea ca vrea acasa...
E primul contact cu spitalul in patru ani. Ne-am dat seama ca trebuie sa ne gasim un pediatru pentru copii. Baiatul a fost tratat de otite repetate si pe alta parte i s-a scazut imunitatea, s-a anemiat rau, are si carente de calciu.
Ne pregatim sufleteste pentru ziua lui(27iunie). Ne spune ce jucarii sa-i luam- ne arata in oferte, sa-i facem tort ne cere si " sa facem focul"=gratar!
Maria mananaca bine. Se taraie in 4, nu-i prea iese, se rostogoleste, zice :"mama"' "tata" "Apa", "bebe". Dimineata face kk si pishu la olita! Nu are inca dinti, si sta agatata de mine aproape tot timpul.
Matei imi "spala" mereu vasele. Azi lua cu mana apa dintr-o cana murdara si se uda pe cap. Bea apa si scuipa pe el. Il schimb si de 2-3 ori pe zi.

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

daaaa...asadar si noi cu febra de vineri noapte incoace. Dupa nopti de disperare am vazut si cauza....VARICELA. au aparut azi bubitele...macar m/am linistit. Eram speriat ca nu/i scadea sub 38,5 cu absult nimci, iar cand am vazut ca depaseste 39 am intrat in panica si am pus jumatate de novocalmin. Acum am citit ca daca nu depaseste 38,5 sa nu/i mai dau antitermic sa las organismul sa bata virului.
Bine macar ca stiu ce are. Imi era teama pentru Andrei dar din cate am citit pe net, pana la 6 luni nu prea sunt sanse sa faca deoarece sunt ceva anticorpi ...sper din suflet sa nu faca si el.

Liviana, la plaja Acapulco vor merge si ei ,la hotel Union se cazeaza. Bine ca a facut acum varicela ca statea pe acolo mama cu ea cu febre.

Andreea , mamica Elizei 13.05.2007 si a lui Andrei 26.02.2011 poze2

Mergi la inceput

Vas, schema de scadere a temperaturii pe care o urmez eu si vad ca e recomandata de majoritatea medicilor buni de la noi este urmatoarea:
- pana in 38,5 (Stanciu zice 38,3) nu ii dau nimic, las temperatura sa-si faca treaba (febra este rezultatul activarii sistemului de aparare al organismului si, pana la un anumit punct, e buna si nu trebuie combatuta)
- dupa 38,5, ii dau Nurofen/Paracetamol (sirop, deoarece supozitorul am vazut ca nu-si face efectul);
- antitermicul isi face la Mara efectul mai incet, de regula creste prima data temperatura cu aprox 2 puncte (de la 38,5 la 38,7, sa zicem) inainte de a incepe sa scada, asa ca nu intru in alerta decat daca vad ca tot creste fara sa scada sau creste brusc foarte mult;
- daca nu-i scade dupa Nurofen/Paracetamol, ii dau Paracetamol/Nurofen (deci daca i-am dat mai intai Nurofen, ii dau Paracetamol dupa si invers), dar nu mai devreme de 4 ore dupa ce i-am administrat primul antitermic;
- regula este sa am cel putin 8 ore (unii spun 6) intre doua administrari de acelasi antitermic (deci daca i-am dat Nurofen la 10, nu ii mai dau Nurofen pana la 18) si cel putin 4 ore intre antitermice pe baza de substanta activa diferita (Nurofen la 4 ore dupa Paracetamol si invers)
- daca nu au trecut cele 4 ore dupa antitermic si temperatura e mare (peste 39,5) ii dau Diclogesic (eu mai am in casa, dar am inteles ca nu se mai gaseste pe piata; nu stiu cu ce o sa-l inlocuiesc dupa ce se termina), dar doar daca antitermicul administrat inainte e Paracetamol, nu Nurofen; daca i-am dat Nurofen inainte si temperatura nu-i scade, ci creste in continuare si depaseste 39, ii fac impachetari (comprese reci pe frunte, sosete cu apa si putin otet si, la nevoie, impachetare in cearsaf umed, dar pus de sub stern in jos, fara sa acopere zona plamanilor); evit cat pot sa-i dau Novocalmin
- in rest, dupa 38, o tin mai subtire dezbracata (in chilotei si maieu) sau chiar o las doar in chilotei daca depaseste 38,5
Apropo, stie cineva de ce a fost scos Diclogesic de pe piata? Am cautat pe net, dar nu gasesc explicatia.
Mara e mai bine acum, a facut reactie alergica de la Bioparoxul recomandat de Marcu, nu stiam de ce m-am dus cu fata fara niciun simptom de congestie ORL si sub tratament a inceput sa stranute frecvent, sa nu-i scada temperatura si sa raguseasca. De-abia ieri am citit pe net ca a fost sesizata ANM asupra reacrtiilor adverse ale Bioparox (care merg cateodata pana la pierderea vocii), dar se pare ca nu au considerat ca sunt deosebit de relevante aceste reactii incat sa le introduca in prospect. Raspunsul lor il gasiti aici http://www.urbaniulian.ro/2009/02/21/agentia-nationala-a-medicamentului-somata-sa-se-pronunte-in-cazul-medicamentului-bioparox/. Problema in Romania este ca sunt putinin medici pe care chiar ii intereseaza evolutia ulterioara a starii pacientului si ma indoiesc ca un pacient care a avut probleme cu un tratament dat de un doctor se mai intoarce la acel doctor sa-i spuna ce reactii adverse a avut medicamentul. Se duce la alt doctor pentru alt tratament. Farmacovigilenta in Romania, cel putin, e pura teorie din pacate, din punctul meu de vedere. Oricum, daca citeam de la inceput despre virulenta reactiilor adverse, nu-i mai dadeam Marei, pe riscul meu, mai ales ca deja era sub un antibiotic (Cedax) care, oricum, nu si-a facut efectul. Ieri seara am fost la dr Samuila, de care imi place foarte mult si am incredere in schema ei de tratament. Mara deja e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Vas, pai fata are acum varicela si peste 2 sapt o trimiti la mare? Eu stiam ca min 2 luni nu are voie sa fie expusa la soare (bubitele au nevoie de timp ca sa se vindece), basca ca o vreme e contagioasa. Pediatrul ce zice? Sanatate multa si bubite putine!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Alma, si deci ce a avut pana la urma Mara? Si eu sunt patita cu reactii adverse, nu stiu ce sa zic, dar asa cum spui nimanui nu pare sa-i pese ... ca doar si eu banuiesc ca alexandra a facut reactie adversa la ACC, dar ... deja ma stresez sa ii dau medicamente noi ... important ca e bine si ca te-ai prins ce are, daca nu suntem f atenti si pe faza nu stiu ce se poate intampla ...

Mergi la inceput

Eu tind sa cred ca a avut o indigestie de la o ciorba radauteana care cred ca a avut cam mult usturoi. De-aici gazele si durerea de burta si cred ca si febra. Iar de la febra s-a iritat si gatul un pic (de fiecare data cand face febra, se inroseste gatul, deci la Mara febra e cauza, nu efectul, de regula). Nu sunt medic, dar e cea mai logica explicatie pe care o pot gasi. Mai ales ca dr Samuila mi-a confirmat ca nu e amigdalita pultacee. Dar nu m-a intrebat nimeni ce a mancat, iar durerea de burta a fost disconsiderata, in sensul ca i-am zis lui Marcu ca i-am facut ecografie fiindca o durea burta si ca a relevat ca are multe gaze in abdomen si atat. A luat febra separat de dureri, cand trebuia sa-si puna problema daca nu sunt efecte conexe. Nici macar nu s-a gandit la E.coli, sa zicem, sa dea o urocultura, coprocultura sau ce analiza se face in cazul asta. Ea tragea intr-una cu amigdalita pultacee. Am avut cand eram mica amigdalita pultacee de mi s-a acrit, ani de-a randul faceam aproape lunar, si stiu cum se manifesta si nu cred ca a fost cazul Marei.

Mergi la inceput