Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(131)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Alma, daca are amigdalita pultacee si tu o vezi daca te uiti in gitul ei. Patrick nu a mincat o saptamina cind a avut asa ceva. Si zicea ca il doaaaree.
De la antibiotic fac kk moale, dar nu mirositor. Mai are febra asa mare?

Didi, ce activitate intersanta si palpitanta sa doarma noaptea la gradi! Mi-ar placea!
Ce inseamna ca nu l-a primit pe R la hortil de la scoala? Trebuia sa merga anul asta la sc si l-au aminat? Daca e asa, lasa ca dupa ce incepi scoala 16-18 ani tot asta fac!

Noi am avut 2 petreceri saptamina asta, suntem obositi ca dupa 2 nunti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Alma, asa cum zice si Ioana, fac scaune moi dar nu mirositoare, si trebuie dat Biotics, 3 pliculete pe zi si inca o vreme dupa tratament.Intr-adevar si de la amigdalita pultacee o poate durea burta, eu asa stiu ... doar ca ar trebui sa vezi in gat amigdale mari, rosii, cu puncte albe de puroi ... nu stiu ce sa zic, cand mi-a dat antibiotic si a pus diagnosticul asta alexandrei si eu nu i-am dat, sincer cred ca s-a inselat dr noastra, ca asa ceva nu trece repede si de la sine fara nimic...asa cum zici si tu poate sa aiba si ceva la burtica ... dar mai are febra? se grabesc asa tare sa dea antibiotic nu stiu de ce, ca pot astepta o zi doua sa vada ce e cu ei, ca doar nu mor ... dar le este frica cred ...nu mai este relevant nici un exudat dupa antibiotic ... asa stiu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Da, are in continuare 38, nu-i prea scade, dar nici nu-i dau antitermic pana nu ajunge peste 38,3. Azi-dimineata a avut 37,3, la jumatate de ora 37,6, apoi 37,8 si apoi 38,1 si i-am dat Nurofen. Nu o doare nimic acum, dar are scaun moale, insa nu foarte des. A facut de 3 ori pana acum si mai consistent, nu apos. La inceput a fost mirositor, ca la enterocolita. A avut asa anul trecut. I-am facut pilaf si ii dau ceai de menta cu salvie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Alina sanatate multa Marei! Ana nu s-a plans niciodata ca o doare in gat si a avut de mai multe ori gatul rosu. E adevarat ca nu a avut amigdalita pultacee. In primele zile de viroza si Ana a avut scaune proaste si nu am stiut pe ce sa dau vina. I-am facut si analiza din scaun dar nu a iesit nimic (din ce au analizat ei acolo). Mie o pediatra mi-a recomandat pliculete de Enterol pentru asta. Cedax a luat si ea pentru otita (cica merge f bine pe partea ORL) insa dupa 5 zile mi-a facut din nou febra, semn ca la noi nu a mers. Acum suntem pe tratament cu aerosoli si e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Al_Ma sanatate multa Marei! Poate face febra mare la amigdalita pultacee si uneori tine 2-3 zile dupa inceperea tratamentului cu antibiotic. Dar normal ar fi sa se rareasca puseele si sa scada valoarea maxima a temperaturii.
Eu ca si probiotic i-am dat lui Andrei Erceflora Duo, se da o singura capsula/zi si am vazut repede rezultatele. Pentru copiii mai mici se desface capsula si se dizolva continutul in putina apa.
Betty putin probabil sa fi avut Alexandra pultacee si sa fi trecut fara antibiotic.
Didi foarte interesanta ideea cu dormitul la gradinita. Sa ne povestesti despre impresiile lui R.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Nu mai are temp de pa la pranz, e subfebrila, acum o ora, cam am culcat-o, avea 37,6. I-am dat in continuae Cedax, desi ma batea gandul sa nu o fac. Chestia e ca, inainte sa ii faca hemoleucograma (apropo, m-a intrebat pe mine daca vreau sa i-o fac, deci nu a zis ea ca ar trebui), mi-a dat reteta pt amigdalita pultacee acuta, fara antibiotic (mi-a si specificat ca nu mi-a dat antibiotic, probabil ma stie de datile trecute cand le-am facut scandal pe sectie), dar mi-a trecut Bioparox, care am vazut in prospect ca e din fam antibiotice. Azi am sunat-o sa o intreb daca ii dau si Cedax, si Bioparox si mi-a zis sa i le dau pe amanadoua, ca Bioparox e local. Nu sunt nebuna sau Gica contra, dar sunt sigura ca Mara nu are amigdalita. In plus, mai am o problema cu rezultatul hemoleucogramei. Rezultatele acesteia sunt:
RBC - 4.76 (3.9-5.3*10^6/mm3)
HGB - 14.5 (10.7-14.1 g/dL)
HCT - 43.1 (30-43%)
MCV - 90.5 (72-88 fL)
MCH - 30.5 (23-31 pg)
MCHC - 33.6 (32-36 g/dL)
RDW - 12.1 (11.5-14.5%)
PLT: 308 (150 - 450*10^3/mm3)
MPV: 8.0 (7.4 - 10.4 fL)
WBC: 12.8 (4-12*10^3/mm3)
NE: 7.4 (0.72-5.28*10^3/mm3)
LY: 4.4 (1.84 - 9.12*10^3/mm3)
NE%: 57.7 (18-44%)
LY: 34.0 (46-76%)
Pe baza interpretarii potrivit careia neutrofilele sunt marite, s-a ajuns la concluzia de infectie bacteriana si s-a pus diagnostic de amigdalita pultacee, in conditiile in care nu s-a facut exudat, nu sunt semne de puroi sau altceva pe amigdale (era doar mai rosie, din cauza febrei, asa face de obicei), iar Mara nu are jena sau alte probleme la inghitit. Problema mea este ca nu stiu daca limitele indicate de laborator pentru neutrofile (numar si procent) sunt cele corecte, deoarece, pentru varsta ei(avand in vedere si dezvoltarea specifica unui copil de peste 5 ani - 20,7 kg si 108 cm), intervalul pe care l-am gasit este de 30-75%, respectiv 1.5-8.5 ca numar, ceea ce, in cazul nostru, ar releva un rezultat normal. Trebuie sa gasesc un medic bun de laborator.

Mergi la inceput

probiotic ii dau Biotics, ca asa mi-a dat. E mai bun erceflora?
La multi ani, cu intarziere, pentru Manu de Poohy si la multi ani pentru Miruna si Bianca, sa fie sanatoase si fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Al-Ma, multa sanatate Marei!
La multi ani pentru Bianca, Miruna si Andrei!

diana 11+ si mami de IANIS STEFAN 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuza
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Alma, nu stiu ce sa zic, eu nu stiu nici sa interpretez rezultatul. Eu stiu ca atunci cand au amigdalita pultacee se face exudat si se mai face si ASLO din sange daca tot ati facut, sa vezi daca are streptococ, poate gresesc ca doar nu-s medic. Se face exudatul inainte de antibiotic, dar dureaza de obicei 2 zile si atunci medicii daca vad ca copilul are febra si alte semne de amigdalita ori otita, dau imediat antibiotic sa nu se complice lucrurile. Parerea mea, e ca se grabesc, la un copil de 4 ani doar vezi ca parinte si medic cat e de rau, nu mai e nici risc de deshidratare ca la bebelusi, nu cred ca patesc ceva daca stau cu febra 2-3 zile pana vezi exact ce are. Dar asta inseamna sa mergi de mai multe ori cu copilul la consulatatie,analize si vad ca e moda la noi sa se dea repede antibiotic la febra ... sincer nu cred ca au nevoie de antibiotic de fiecare data, tot compar cu copiii prietenei mele din franta, daca copiii ei de varsta alor mei nu au avut nevoie niciodata de antibiotic in 4 ani, dusi in colectivitate de la 10 luni si ai mei, Andreea de 3 ori si alexandra tot de 3 ori,asta in conditiile in care nu m-am dus eu si nici nu le-am dat de cate ori mi s-a dat, ma indoiesc ca-s buni dr nostrii...trebuie sa stii unul bine si sa poti vorbi bine cu el, sa stie si copilul , dar e greu de gasit unul si disponibil cand ai probleme. Si copiii prietenei mele au facut febra de 40, s-au racit si au tusit si cate o luna ...

Mergi la inceput

Stanciu e bun si singurul in care am incredere deplina, dar e in concediu. iar in Franta, din cate stiu, nu se da antibiotic fara antibiograma. Mara e mai bine acum, a mai facut azi-noapte 38,4 si i-am dat Panadol. Acum are 37,2, sper sa-i treaca.

Mergi la inceput