Sumetrolim, iarasi suntem raciti!
Raspunsuri - Pagina 4
Zina spune:
Da, mucii sunt transparenti. Ii trag cu batista bebelusului, el nu-i sufla bine deloc. Ii dau si sirop Eurespal, la recomandarea pediatrei. Pentru imunitate ia Septilin.
Acum, ce sa spun, afara a fost si ieri, dar putin (cat l-am dus la doctorita si atat), astazi il tin acasa, deoarece este urat, bate vantul, destul de frig si nu este ok el ca sa-l iau la plimbare. Stiu ca se plictiseste, dar mai bine asa. Am facut destul de rau acum 3 zile cand l-am plimbat prin parc si de-atunci starea lui s-a rautatit.
szivarvany spune:
Giulik de cate ori a racit, avea acelasi tablou: muci/tuse/bronsita spastica, mai o laringita sau faringita si amigdalitele doar pultacee.
Asa au fost primii 3 ani de gradi.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
buli spune:
eeiiii, Zina, n-are rost sa te invinovatesti. se mai intampla.
eu mi-am trimis copilul "usor racit" la gradi pt ca nu voiam sa piarda excursia in gradina botanica.
si pana a doua zi a facut pneumonie.
si i-a trecut.
si e bine merci, am tras atunci cu el o saptamana, ma urcam pe pereti.
astea-s usoare, eu zic sa-ti pastrezi nervii pentru problemele existentiale, atunci cand vor aparea, hehehehe - alea-s grele!
Zina spune:
Corina, multumesc mult pentru tot. Folosesc si eu Vaporub, am sa i-l pun si in apa cum ai spus. De Fluimucil pediatra noastra nu a spus nimic, de fapt schema noastra este urmatoarea:
- Pufuri 3 zile cu Flixotide de 2/zi (astazi le terminam). In total a luat o luna de zile, incepute cu pneumonia.
- Aerius 2.5 ml seara 10 zile (3 luni)
- sirop de Eurespal - 5 ml 2 /zi
- Sumetrolim 2.5 ml 2/zi dimineata si seara - 5 zile (daca vedem ca febra creste il schimbam cu Azitromicina 4.5 ml o data pe zi).
- picaturi de Betabioptal in nas 3/zi
Eu ii mai dau vitamina C, Septilin si Osteocare Ca+Mg+Zn (astea erau de dinaintea racelii date).
Rares este numele sufletelului meu.
Pe langa astea el mananca miere cam un borcanel pe saptamana (pus in ceai, asa-i place). Va inchipuiti cate borcanele a luat pana acum, si cu tot cu astea vad ca raceste destul de des.
Zina spune:
Buli, multumesc draga ca ma incurajezi, parca prind un pic de curaj.
Mamagiuliei, ai tras si tu din plin, bine ca la voi a trecut.
cristinuk@ spune:
zina cantitata aia de muci o stimulezi chiar tu cu batista bebelusului mucii ar trebui curatati doar cu ser bagat in nasuc asta ii fluidizeaza apoi mucii se alimina natural prin caca sau odata ajunsi in stomac suna scarbos da adevarul este ca voma este un mecanism natural de eliminare al mucilor la fel ca si tusea si stranutul
incearca sa te linistesti
szivarvany spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Zina Buli, multumesc draga ca ma incurajezi, parca prind un pic de curaj. Mamagiuliei, ai tras si tu din plin, bine ca la voi a trecut. |
Si la voi va trece, ai sa vezi

eu prima data cand a apucat-o pe Giulia tusea spastica, avea 3 ani juma` si a tusit 2 ore non-stop, eram singure acasa, fara un ban si fara masina, era 1 noaptea. a vomat de 3 x de la secretii, imi venea sa ma dau cu capul de pereti de disperare. nu stiam ce sa-i fac, cum sa o ajut; am stat apoi la aer rece pe balcon, infofolite in plapuma sa-i inceteze tusea.
odata cu ei, crestem si noi, Zina

eu la primul semn de ceva fug la pediatra, ea e medic, ea stie sa ne indrume si mereu a avut dreptate. cand nu a fost nevoie de antibiotic, trecea asa de la siropele, cand a fost nevoie, i-am dat si s-a insanatosit.
nu am stat sa ma gandesc cine cu ce greseste.
asa e viata
ne mai si mbolnavim 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
CorinaDani spune:
Zina, pentru imunitate am inteles ca ar fi mai buna mierea cu catina.
Tu ce fel de miere ii dai lui Rares ? Stii, cred, ca in supermarket si chiar la unii producatori, mierea vanduta este contrafacuta, adica nu este miere naturala 100%, are diverse adaosuri. Chiar zilele trecute a fost un reportaj la TV pe aceasta tema.
Daca mierea nu este naturala 100%, luata de la un producator de incredere, mai bine nu-i mai dai puiului tau, si asa spuneai ca are un fond usor alergic, nu are rost sa-i mai bagi in organism cine stie ce adaosuri necunoscute/nepotrivite.
A, si pentru desfundarea nasului, pediatra fetitei mele ne-a prescris de-a lungul timpului urmatoarele : vibrocil (dar fetita nu-l suporta, pentru ca are un gust naspa), biorinil (asta e ok, il accepta) si, mai nou, pivalone.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
roli25 spune:
Tot de pe forum am invatat si eu. Mierea pusa in ceai cald isi pierde din proprietati.
Cel mai bine e sa i-o dai cu lingurita, sau pe paine.
Eu le dau dimineata inainte de plecarea la gradi, pe stomacul gol, cate o lingurita. Am o sursa sigura de miere.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)