probleme neurologice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

ok si eu am doi de 3 si de 2 ani singura cu ei toata ziua dar nu stau singuri in nici o camera sunt pe unde doresc ei dupa mine la bucatarie la baie la wc etc
nu am ajutoare rar la curatenia de paste si craciun angajez pe cineva o zi doua sa faca smotru
copilu de 4 ani e la gradinita ? banui ca e bine si pentru el si pentru tine sa schimbe peisajul

adica tre sa faci ceva sa ti usurezi sarcinile ca nu ai incotro asta e viatza cu copiii mici nimeni nu are retete miraculoase ne adaptam situatiei si cu asta basta

nu cred ca neurologul e raspunsul tau ci psihologul
el te poate ajuta sa te impaci cu meseria de mama full time

ce fac eu: am lasat naibii ordinea si curatenia de calcat nu calc vasele le spala masina
gatesc la cuptor bag ingredientele scot mancarea gata facuta cat mai minimalist si ce stiu ca manca copiii
noi adultii ne descurcam
stam mult pe afara daca ii apuca somnul dorm in carutz sau pe unde apuca
am renuntat la program de somn orele de mancare si le au facut singuri
cam asta e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Oana, tu esti foarte obosita.
Acum e perioada inscrierilor la gradinita. Mergi si depune actele de inscriere pentru copilul de 4 ani - la program prelungit. Poate, daca nu e foarte ocupata gradinita, ti-l primesc de acum.
In rest, incearca sa mai lasi din perfectiune. Hainele sa fie curate, dar nu trebuie calcate toate (eventual doar pentru bb). Mancarea poate fi o ciorba/supa pentru toata familia si o mancare care se face aproape singura la cuptor. Fructele la desert sunt foarte bune. Curatenia poate fi facuta si sambata, impreuna cu sotul (sau mai mult el ). Mancarea poate fi facuta pentru 3 zile si doar mai completezi o garnitura. Bb e doar pe lapte, ceilalti sunt deja marisori si mananca aproape orice.
Nu ai pe nimeni sa te ajute? O bunica, o matusa? Macar din cand in cand sa-i lasi pe cei mari in vizita si sa dormi cu bb mic si tu.
Vine Pastele mergi si ia-ti ceva frumos (nu trebuie sa fie si scump), ia si pruncilor cate o hainuta noua sau o jucarie de Iepuras. Du-te la un coafor si tunde-te/aranjeaza-te - sau macar la o prietena priceputa . Sa simti ca faci ceva si pentru tine.
Vecine/prietene cu copii de varsta apropiata ai? Stabiliti o zi pe saptamana in care sa va intalniti. Copiii se joaca, voi mai schimbati o vorba - monotonia e un alt lucru care macina incet dar sigur.
Vitamine ok cred ca sunt prenatalele care le-ai mai luat si in timpul sarcinii. Presupun ca mergi la medic pentru vaccinul de doua luni. Chiar daca e pediatru ar putea sa te sfatuiasca referitor la vitamine, mai ales ca e vorba si de laptic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Multivitamine si suplimente suna bine si par ca ceva care trebuie luat in plus,dar tot de formatie medicamentoasa sunt si vin sa umple niste carente,nu?Tot un medic e cel mai potrivit sa ti le recomande.

Uite,eu am luat Pronatal si dupa nastere,pana le-am terminat.Am mai luat Supradyn,si drajeuri,si capsule efervescente,desi medicii le recomanda pe cele din urma,ca nu ar fi asa eficiente.

aceste vitamine si pronatal e pt stres?te ajuta si cu nervii?
ca sa fiu mai explicita eu ma enervez ff repede,vreau ceva care sa ma ajute sa ma calmez ceva care sa ma ajute sa nu mai am aceste rabufniri...eu de cand am copii nu imi amintesc sa fi dormit o noape intreaga ,ma trezesc de multe ori pe noapte ,dorm cu stres ma trezesc numai cand se misca cea mica ,ba se mai inbolnavesc si fac febra si ma trezesc sa le-o controlez,plus ca am alaptat si inca alaptez si ma trezesc de multe ori.. cred ca stiti ,sunt multe motive pt care nu poti dormi noaptea cand ai copii,ca sa nu zic din cauza lor...cert este ca imi simt capul intr-o continua tensiune ,simt ca oricat m-as odihni fizic, psihic tot obosita sunt...asta e,pana vor creste trebuie sa fac fata caci nu are cine sa ma ajute asa ca apelez la "ajutor"
vad reclame cu tot felul de pastile pt stres...de ex Anexin oare e bun si pt mine?spune ca e pt sres.. stiu ca medicul e cel care tre sa spuna dar pana voi ajunge la medic ...plus ca cel mare deja isi da seama de tot ce se intampa si zilele trecute m-a intrebat"mami de ce va certati?"sau imi spune de ce tipi?..ce sa-i spun ca m-am saturat si vreau si eu o pauza?...ma simt responsabila pt tot si nu vreau ca copiii sa aiba de suferit din cauza mea

Mergi la inceput

abia acum am citi msj in continuare..cel mare merge la gradi insa mai rar ,mai exact o sapt la gradi si raceste apoi 2 acasa pt refacere,acu o am pe mica si ma tem sa-l dau sa nu mi-o raceasca asa ca mai astept,are vreo 3 luni decand sta acasa...eu nu ma plang ca nu are cine sa ma ajute ,chiar daca un ajutor ar fi binevenit ma descurc si singura f bine ...insa acum simt ca ma ajuns oboseala si pe mine si vreau sa-i fac fata...nu vreau nici o clipa sa ma plang de copii si multumesc Domnului ca ii am..ma plangeam daca Doamne fereste avea vreunul ceva dar asa ...mai bine sa am 10 decat niciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

oana o analiza pentru tiroida ti-ai facut? Spun asta pentru ca si eu eram mereu cu nervii intinsi, aparent cica fara motiv, dar era deajuns sa vad ceva si explodam.Dar mie mi-a descoprit hipotiroidia in sarcina, aici fiind analiza pentru tiroida intre cele obligatorii in sacina.Si de atunci iau pastiluta zilnica, si printre alte simptome se enumera si starile nervoase excesive.Nu strica daca ai posibilitatea sa faci si aceasta analiza.
In rest eu am luat vitamine de oricare vrei, pentru ca nici sa ma alimentez cu de toate nu aveam, deabia ciuguleam si oricum ma gandeam ca trebuie sa dau jos ce luasem in sarcina.
Si nu in ultimul rand nu neglija depresia de dupa nastere , ca e foarte serioasa , iar la tine sarcinile au fost cam unele dupa altele, nu ai avut timp sa te vindeci de una si a venit cealalta.
Atunci cand sunt cu nervii pe bigudiuri ma relaxez rapid cand ma gandesc ca sunt totusi sanatosi, si de bine de rau am posibilitatea sa ma ocup de ei, nu trebuie sa ii las pe la altii si asta e bun pentru confortul meu psihic.

Mergi la inceput

off nu am facut o astfel de analiza ,cat am fost insarcinata nu mi-a zis nimic despre asta si acu abia reuseste sotul meu sa-si ia liber o ora doua cand tre sa merg cu unul dintre ei la medic ,e liber doar duminica cand nu pot face nimic si oricum faptul ca alaptez nu prea imi permite sa lipsesc mult iar sa o iau cu mine risc mult sa se inbolnaveasca de ceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

irascibilitatae ta si nervii vin de la oboseala. spui io sigur si precis . eu daca nu ma odihnesc bine cateva nopti, sunt terminata peste zi.
primavara sunt indicate vitaminele B-uri. si poate ceva magneziu.
pastile ptr nervi? hm....cred ca nu vrei sa te trimita nimeni la psihiatru.
profita de orice moment si odihnestete, mai ales cand copii dorm de amiaza. fa-ti peste zi doar treburile strict necesare. restul, lasa-le pentru cand e sotul liber.

inca ceva, n-ai prin vecini o fata de 12, 13 ani care sa vina doua trei ore pe zi, sau de doua trei ori pe saptamana, sa stea cu cei mici cat faci tu una alta?

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oana, cat alaptezi poti lua fara grija Elevit, chiar este recomandat sa-l iei pana termini de alaptat.

esti obosita, nedormita, organismul se resimte dupa nastere, poate nici nu mananci ce si cat trebuie, poate ai o lipsa de vitamine si minerale...

tu stai la bloc sau la casa ? nu ai o vecina binevoitoare si de incredere, care sa vina sa te ajute un pic cu treburile gospodaresti, sau sa-i supravegheze pe cei doi copii, in timp ce tu tragi un pui de somn alaturi de bebelina ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si eu suspectez o funcionare defectuoasa a tiroidei. nu ar strica niste analize, stiu ca e greu sa iti faci timp.

irascitabilitatea si stresul vin si de la faptul ca nu te odihnesti suficient. e foarte greu zi de zi, cu trei copii dintre care unul bebe de 2 luni, cand tu nu esti odihnita si dormi pe reprize noaptea.
nu poti sa faci un program de somn cu toti 3 la aceeasi ora si sa profiti si sa te odihnesti un pic in timpul zilei?

vitamine eu iti recomand:
-magneziu (luat seara, ajuta sa dormi mai bine) te ajuta si cu anxietatea, chiar daca dormi intrerupt, nu dormi ca o pisica cu urechile ciulite tresarind la orice scancet.
-vitamina B12 pastila de luat sub limba zilnic (da energie) sau vitamine B complex care sa contina B12 si B6
-prenatalele
ceai de sunatoare - antidepresiv sau ceai de musetel- calmant

sa mananci cat mai variat, peste de apa sarata, fructe si legume bogate in iod (necesar pt functionarea hormonilor tiroidieni), gateste cu sare iodata.

e ff important sa gasesti pe ici colo portite sa te odihnesti. sa nu te lasi la o parte ca tu esti cea mai importanta acolo, copiii au nevoie de tine. cand mama e bine si in forma toate merg bine in familie.
ai grija de tine!

Mergi la inceput

multumesc

am sa iau aceste vitamine ..nu stam ca prenatale ajuta si la sres si nici ca ceai de sunatoare e antidepresiv

Mergi la inceput