Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(28)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Na seara!

La multi ani Floricelelor!
Ce tare ar fi sa fie asa frumos si de Paste.Azi am fost la IOR si am luat hamsii de la targu ala, tare bune au fost. Am dat o turicica, am obosit, dat la fete LeMe. Acas am dat tocanita minune care iara avut mega succes. Am mai facut alta sa am si pt maine.

Kiss si nuapte buna cikas.

Puficele va roaga sa le dati un vot la concurs.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

Neata fetele!

La multi ani tuturor Floricelelor...asa mai cu intarziere

Tare slaba activitatea pe le noi prin barlog, se vede ca suntem cu treaba multa.

Sugu multumesc mult, tu ai pomenit de okazii.ro si eu am trecut la treaba, am achizitionat scaunul de masa din link, la pretul de 250 lei si e ca NOU , nu are nici o zgarietura, nimic, nimic. Multumesc de pont

http://www.kidcity.ro/La-masa/Scaun-masa-copii/Scaun-pentru-masa-Campione--Cam/ e pe albastru

Am pus si cateva poze noi la semnatura in Alex 5 luni.

barlogul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

hello,

1. spalam dintii cu tifon, cum s-a mai zis aici.
2. chestiunea fluorului e very controversata: teoria veche zicea ca sa dam fluor pt ca traim intr-o tara in care nu e suficient fluor in alimentele de baza (apa and co). mai nou, cica un copil hranit corect (cum ne straduim noi: leguime, fructe, o zi peste, o zi ou, o zi vita etc) nu ar avea nevoie de fluor pastila. ideea e ca fluorul este oligoelement si se poate asimila in 2 feluri: endogen, prin pastile, sau exogen, prin spalarea cu pasta de dinti care contine fl. ca vom spala copiii pe dinti cu pasta cu fl, asta e fara discutie, sigur asa vom face, fl administrat exogen nu dauneaza. dar daca dam pastila de fl si bb are deja fl in organism si deci ii dam mai mult decat e nevoie, cantitatea mai mare de fl dauneaza mai mult decat lipsa fluorului (pt ca e oligoelement).
deci: pediatrii vor recomanda fl, dar ei nu stiu detaliat teoria fl. asa ca vbiti cu stomatologii specialisti in pedodontie.
sister nu le da fetelor ei fl.

3. noi suntem f bine cu fructele: mancam fiecare cate 1 mar cu para/afine din borcanel (cateva lingurite), cu branzica facuta in casa din lapte si lamaie, cu cereale humana piersici cu maracuja sau burtica sanatoasa.
4. cica ne dam si pe legume: mancam 5 lingurite/zi, iar daca avem chef, manacam mai mult. pana la 6 luni jumae nu ma stresez. am rabdare. ana a avut azi pofta si a mancat 130 ml de piure de dovlecel, morcov si broccoli. m-am crucit! ieri sa nu le fi vazut!

plecam si noi la munte vineri la 5 dimineatza.stam o saptamana.

avem muci si mai facem figuri noaptea.
va pun si niste material dspre diversificare.
sugu, ce tocanitza zici ca le dai?

mirela, cum e treaba cu colaceii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

buna dimineata

intr-adevar am somat la greu zilele astea, dar vad ca nu am fost singura...chfuiala mare, dom'le...joi si vineri am bagat smotruiala si mancare la greu, iar sambata si duminica am intors pe dos toata casa si am mancat toata mancarea ; sambata ne-am destrabalat pana la 4 dimineata si aseara a fost mai soft...12.30...
deci azi sunt fresh

spun si eu La Multi Ani tuturor florilor!

in toata nebunia asta, Antonia a fost super cuminte, si-a vazut de programul ei, chiar daca la un moment dat era o galagie de nu te intelegeai om cu persoana, iar copiii mari nu au stat potoliti nici macar o secunda

a descoperit mirajul suzetei si acum nu mai serveste degetele decat foarte rar
ieri dimineata a batut recordul suptului si a servit 270 ml

deci suntem super ok...

ma pregatesc intens pentru Paste acum, probabil ca o sa se repete nebunia din acest we...sa vedem cat m-or tine bateriile...

va pupacesc...ma duc sa sterg ultimele urme ale dezmatului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Piure de linte
Ingrediente: o ceapa mica tocata fin, un morcov tocat, un baton mic de telina de asemenea tocat, o lingura de ulei masline, 50 g linte rosie, un cartof dulce decojit si taiat cubulete, 400 ml stoc de legume sau de pui sau daca nu aveti se poate pune si apa.
Metoda: sotati ceapa, morcovul si telina in ulei + cateva linguri de apa cam 5 minute. Adaugati lintea si cartoful dulce plus apa (sau stocul de legume/pui). Se fierbe pana sunt bine patrunse. Blendati. Iese destul de mult dar se poate congela surplusul.

Somon cu broccoli
Ingrediente: o ceapa mica tocata fin, un catel de usturoi tocat fin, putin unt sau ulei, broccoli, 100 g somon (in carte se sugera somon la conserva dar eu am luat proaspat, l-am gatit la abur si l-am blendat), iaurt (reteta originala propunea smantana subtire), parmezan ras.
Metoda: Ceapa si usturoiul se calesc in unt sau ulei + apa pt vreo 3-4 min, broccoli se gateste la abur pana e moale )cam 6 min). Broccoli blendat + somon + iaurt se adauga la ceapa si usturoi, se adauga parmezan ras. Tot asa, iese destul de mult.

Supa minestrone (asta e buna si pt adulti)
Ingrediente: 1 lingura ulei, 1/2 ceapa mica tocata marunt, 1/2 praz, doar partea alba, spalat si tocat marunt, un morcov potrivit taiat cubulete, 1/2 baton de telina cubulete,1 cartof taiat cubulete,o lingura de patrunjel tocat fin, 100 g fasole pastai taiata in bucatele cam de 1 cm, 2 lgt sos tomat, 1,2 l stoc de pui, 3 linguri mazare congelata, 50 g paste mici (am gasit la heinz paste speciale pt bebei)
Metoda: Ceapa + prazul se calesc in ulei + apa. Se adauga morcovul, telina, fasolea, cartoful si patrunjelul si se soteaza cam 4 minute. Se adauga sosul de rosii si se mai tine pe foc 1 min. Se adauga stocul de pui si se lasa la foc domol cam 20 min. Se adauga mazarea si pastele si se mai tine pe foc inca 5 minute (sau pana cand pastele sunt fierte bine).

Banane cu scortisoara
Ingrediente: o aschie de unt, o banana mica taiata felii, un vf scortisoara, 2 linguri de suc de portocale fresh.
Metoda: Intr-o craticioara se topeste untul se adauga felioarele de banana si scortisoara si se soteaza cam 2 min. Se adauga sucul de portocale si se mentine pe foc inca 2 min. Se paseaza cu furculita. Yammmm.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI SUGARULUI


PRINCIPIILE DE DIVERSIFICARE:

• se incepe intr-o perioada in care sugarul este sanatos
• se recomanda initierea diversificarii la varsta de 4 luni la sugarul alimentat artificial (lapte praf) si de la 6 luni la sugarul alimentat natural
• exista o recomandare formala de initiere a diversificarii dupa varsta de 6 kg
• alimentele solide oferite sugarului vor fi introduse treptat, prin tatonare, cate un singur aliment nou odata (intr-o zi), astfel ca, in cazul aparitiei unor reactii adverse (diaree, varsaturi, eruptii pe piele) sa se poata fi identifica cu usurinta cauza.
• toate alimentele solide se vor pasa cu un mixer\blender astfel incat sa fie perfect omogene
• se prefera administrarea cu lingurita, cu sugarul in pozitie sezanda, sprijinit, in bucatarie, in scaunel de masa, astfel ca bebelusul sa isi formeze un obicei corect de alimentatie. Nu e bine sa oferim jucarii multe copilului in timpul mesei, sau sa recurgem la practici de distragere a atentiei cu cantece, jocuri, strambaturi ale anturajului) Numai la nevoie, cand copilul refuza mancarea solida constant se poate folosi administrarea cu biberonul
• daca nou nascutul refuza initial alimentul nou introdus, se va incerca de cateva ori, dar nu se insista, pentru a nu provoca repulsie copilului. Dupa una-doua zile de pauza se revine
• se inlocuieste initial o singura masa odata, restul meselor ramanand lactate, apoi doua mese, apoi trei mese, sugarul trebuind sa aiba in final 3 mese solide si doua de lapte (dimineata si seara).
• Cat timp sugarul numai “incearca” alimentele noi, adica mananca mai putin de 100 ml de mancare solida, se va administra si lapte in completare (pana la 200 – 250 ml\ masa)
• Chiar daca vorbim de mancare solida, sugarul primeste o pasta semiconsistenta pe care o masuram in ml (folositi pentru aprecierea cantitatilor o cana gradate sau un biberon)











MASA DE FRUCTE

• la ora 10 – 11 dimineata
• se incepe cu suc de fructe: morcov, mar, portcala, introduce pe rand (un singur fel pe zi), in cantitate de 20-30 ml
• in zilele urmatoare se amesteca cele 3 tipuri de suc, cantitatea va fi de 40-60 ml
• dupa 5-6 zile se adauga pulpa de fruct in amestecul de sucuri de mai sus, primul recomandat fiind marul (de preferinta copt, ulterior si crud)
• in zilele urmatoare se vor introduce pe rand , alaturi de mar cate un fruct nou in fiecare zi: piersica, banana, para, caisa, mango, ananas, pepene galben. Nu se administreaza fructele cu semite mici (capsuni, zmeura, mure, kiwi), care sunt alergizante. Pentru copiii cu tendinta la constipatie vor predomina para, caisa si se vor putea da pruna sau suc de srugure. Pentru copiii cu scaune moi sau multe vor predomina marul copt si banana.
• Fructele pasate (fara coaja sau samburi) se vor dilua cu suc de morcov sau portocala pana la o grosime de tip nectar (adica un piure mai moale)
• Cantitatea de administrat depinde si de apetitul copilului, dar se situeaza intre 50 ml initial si pana la 200 ml la o masa. Daca bebelusul nu mananca cel putin 100 ml de piure de fructe, aceasta masa se va completa cu lapte (matern sau formula de lapte praf, in functie de cum este alimentat copilul)
• Dupa aproximativ 10 – 14 zile in care bebelusul primeste bine piureul de fructe se va adauga in acesta branza de vaci preparata in casa astfel: peste 100-200 ml de lapte de vaca paseturizat pus la fiert se adauga 1-2 tablete de calciu lactic (se gaseste in farmacii, fara reteta), sau o lingurita de lamiae. Laptele “se taie” si se strecoara, ceea ce ramane in strecuratoare reprezinta branza, ce sa adauga in piureul de fructe, mixandu-se impreuna
• Optional se poate adauga in piureul de fructe (cu su fara branza) o pudra de cereale fara gluten daca sugarul are sub 6 luni sau si cu gluten daca sugarul este de 6 luni sau mai mult. Aceasta suplimentare se face pentru copiii mai slabuti sau care nu iau suficient in greutate, dar si pentru ceilalti, pentru gust, intrucat cerealele fac amestecul mai consistent si uneori mai dulce.
• Numai dupa 6 luni se pot administra biscuiti (sfaramati si mixati in fructe). Acestia se vor allege dintre cei mai simplii, fara arome, conservanti sau coloranti,
• traditional se folosesc biscuitii “populari”, sau biscuiti speciali pentru bebelusi de la firma Nestle.
• De precizat ca nu trebuie administrate in aceeasi zi toate fructele mentionate mai sus. Este sufficient sa amestecam 3 feluri de fructe in fiecare zi sis a le mai schimbam de la o zi la alta, in functie si de preferintele copilului, dar nu se recomanda un regim monoton cu acelasi fruct in fiecare zi, tip “mar cu biscuiti”
• In anumite conditii, cand nu dispuneti de fructe proaspete, de timp sau trebuie sa dati masa bebelusului “in deplasare” puteti folosi borcanelele cu fructe gata preparate, pentru copii, de la firmele consecrate (Nestle, Hero, Hipp)





MASA DE PRANZ (LEGUME)

• la ora 14-15
• de la inceput se va administra piureul de legume, zeama in care fierb acestea fiind folosita numai pentru diluare\ mixare. In anumite situatii sau la copiii mancaciosi se poate da si zeama (in biberon sau cu lingurita), dar numai dupa masa sau intre mese, pentru a nu umple stomacul copilului, ce nu va mai avea pofta de mancare.
• Se incepe cu supa de zarzavat facuta initial numai din radacinoase: morcov, telina, pastarnac, radacna de patrunjel.
• Legumele se pun la fiert taiate cubulete pentru a fierbe repede (in acest fel se conserva vitaminele si mineralele)
• Se fierbe amstecul de legume in apa putina (raport de cana de legume la o cana de apa), timp cat mai scurt (in acest fel se conserva vitaminele si mineralele), impreuna cu o lingurita de ulei de masline
• Nu se adauga sare
• Legumele se paseaza cu blenderul si se administreaza cu lingurita, in cantitati incepand cu 50 ml pana la 200 ml, in functie si de apetitul copilului
• Dupa 2-3 zile in supa sa adauga si alte legume, cate una noua in fiecare zi, ca si la fructe, pentru a testa toleranta digestive a sugarului
• Se folosesc in supa bebelusului: cartoful, dovlecelul, ceapa, ardeiul, conopida, broccoli, rosia, fasole verde, salata verde, spanac, frunze de patrunjel
• Se mai poate adauga la fiert si mixat o lingura de orez
• Dupa aproximativ 10 zile in care sugarul testeaza si se obisnuieste cu legumele de mai sus, introduce pe rand, se va introduce in alimetatie si carnea. In general carnea se inruce la aproximatv o luna de la initierea diversificari.
• Se foloseste carne de pui sau vita, fiarta separat de legume, care se mixeaza apoi cu legumele
• Carnea se adauga in cantitati de 20-50 de grame pe zi, si se va da zilnic sugarului
• Dupa aproxmativ inca o saptamana se va introduce tot la masa de pranz, in piureul de legume, galbenusul de ou, fiert tare. Se da initial un sfert, apoi jumatate si apoi un galbenus intreg. Ulterior se recomanda 3 galbenusuri pe saptamana
• Etapa urmatoare (cam dupa o saptamana) este introducerea ficatului de pui fiert si mixat in legume
• Etapa urmatoare (cam dupa o saptamana) este introducerea pestelui - se foloseste peste slab, alb: salau, cod, pastrav – fiert sau la gratar.
• Ca “garnitura” la carnea de pui, vita sau peste se mai poate administra orezul fiert si pasat, spanacul, stevia.
• Cu timpul – intr-o luna sau doua – aceasta masa va deveni mai gustoasa, prin adaugarea de lamiae, bors (ciorba de legume cu carne), sos de rosii, condimente naturale.
• Mancarea preparata sugarului intr-o zi poate fi folosita doua zile le rand, daca este tinuta la figider.
• Si in acest caz se pot folosi preparatele gata facute de la firmele Nestle, Hero, Hipp, respectand indicatiile de varsta de pe etichete, deoarece la varste peste 8 luni produsele contin bucatele mici, ce nu pot fi inghitite de copilul mai mic.
• Numai in situatia in care bebelusul nu primeste supa de legume sau carnea preparate cum am scris mai sus este permisa administrarea de sare, lapte sau putiin unt, ca sa o faca mai agreabila copilului.

GUSTAREA DE DUPA-AMIAZA

• La ora 17-18
• se initiaza dupa aproximativ 2 luni de la initierea diversificarii, dupa ce sugarul a trecut prin fazele anterioare
• consta in administrarea de iaurt natural proaspat simplu sau cu biscuiti, cu sau fara fructe (adaugate de dvs, nu iaurturi cu fructe cumparate, care contin coloranti si aromatizanti)
• alernativ iaurtului se mai foloseste mamaliguta cu branza si iaurt, sau chiar smantana slaba
• o alta solutie o reprezinta cerealele pudra cu lapte, preparate gros, pentru lingurita. Se pot da si gris cu lapte, orez cu lapte facute din gris sau orez alimentar, cu lapte de vaca pasteurizat, indulcite cu glucoza sau zaharoza 5%(adica o lingurita la 100ml). Atentie ca orezul trebuie pasat la copiii sub 8 luni,
• cu timpul, aceasta masa va mai contine: sufleuri de legume cu branza, smantana, galbenus de ou, budinci, cartofi copti cu branza , smantana,, ou, paste fainoase.




MASA DE DIMINEATA si MASA DE SEARA

Acestea raman pana la varsta de un an reprezentate de lapte (200 -300 ml \ masa) cu sau fara cereale pudra, in functie de greutatea sau preferintele copilului. Copiii alimentati la san beneficieze de mai multe supturi pe zi, deoarece laptele de mama are mai multe functii decat laptele praf (copiii sug si de sete, si pentru ca sa adoarma, si de consolare).

Odata cu inceperea diversificarii se pot administra sugarului apa\ ceai, mai ales daca acesta mananca lapte praf.
Sterilizarea biberoanelor si tetinelor se va face pana la varsta de 6 luni, apoi este suficienta spalarea minutioasa cu apa si detergent.
Este de preferat ca sugarul sa aiba tacamuri si vase\recipiente personale.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

hai ca am innebunit cat am "scris"
beatrice, nu-ti pierde mintile, o sa manance bebe si legumele, suntem noi prea disperate si chiar ne punem ambitia sa avem copii asa cum ii descrie capraru in mama si copilul.o sa manance, ca doar n-o sa stea cu LP pan la majorat! care mama nu e obsedata de alimentatia copilului? soacra-mea si acu il bibileste pe fi-su sa manance!si are 35 de ani!oricum, felicitari pt dinti!

deci asa: ne trasera clapa fetele cu FB. io nu pot tine pasul cu discutiile de acolo, sunt prea lungi si multe.si cu 2 bebei, cu cate 2 kineto/zi la fiecare, cu legume/fructe/fitness/spala/calca, numai de FB nu mai am timp.

a, fost la echo la tzatze, este foarte sanatoase! a zis dr ca dc nu ii ziceam ca sunt in perioada de ablactare, nu isi dadea seama, ca sunt inkise toate canalele galactofore.
mai am pap's si celelalte secretii, dupa Pasti.
am scos si 2 dermatofibroame, no problem at all cu poponetzul care nu ma mai doare si nu mai sangereaza. oare sa fac colonoscopia? sau e prea exegerat?
va pupi si la julti ani florilor din barlog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Buuuuunaaaa!

Am fost plecata la Pitesti si n-am avut timp sa urez ieri La multi ani florilor din barlog, insa am scris vineri toate urarile!
Elfica, domnul iubi e din Pitesti, noi nu luam camera. Plus ca bebe doarme din orice pozitie, daca-i vine somn. Vom avea scoica sau caruciorul acolo si oricum nu vom sta pana dimineata. Cand ne vine somn, pac. Restaurantul e la 5 minute de casa, deci lejer. O sa te sun vinerea aia, dinainte de nunta.
Ah, vezi ca nici pe FB n-a fost activitate, nu el e de vina, dar cum a fost sarbatoare si a fost si frumos afara, lumea a profitat. Iar unele din fete au plecat din localitate.

Va pup, saptamana asta sa inceram in toate felurile smerenia, iertarea si bunatatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

buna fetelor

intru scurt, ca sunt la mama si nu prea merge netul
au ajuns colaceii, azi i a ridicat al meu sot
va las o adresa de mail (mirelaaronovici@yahoo.com) si mi scrieti adresele unde sa i trimit si cati doriti fiecare.
pupici

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

adipapazi multumesc tare mult pentru mesajul cu diversificarea totul este foarte clar si concis in sfarsit am inteles si eu ceva ca era o varza in capul meu si peste o luna incepem diversificarea

Votati scorpiuta AICI

Mergi la inceput