E scarlatina, nu e scarlatina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Ieri am fost la gradinita ca au gasit rezultatul si este stretococ beta hemolitic A pozitiv, acum am vorbit si luni mergem sa il repetam sa vedem daca reluam antibioticul sau nu.
Deocamdata fata e bine, nu dureri de gat...nu febra...nu bubite...a inceput sa imi stranute pentru ca noi am ramas fara caldura si e destul de frig... De abia astetam sa vedem rezultatul la urmatoarele analize.
Credeti ce Cefaklorul a fost bun? De asta a luat satpamana trecuta. off ca ne vine sa o luam pe ulei
Va multumim pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Streptococul asta e din ce in ce mai rezistent si mai naspa. Fata mea a facut scarlatina. I-au dat penicilina (injectabil cateva zile, apoi ospen), pe antibiograma i-a iesit sensibil la penicilina. Totusi, dupa 10 zile de tratament, streptococul era bine mersi la locul lui, fata a facut din nou febra, gatul rosu, amigdale mari, dureroase. A mai luat 10 zile claritromicina si abia dupa asta a scapat de carcalac.
Cere neaparat si o anitbiograma si vezi la ce e sensibil streptococul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La noi streptococul a fost "invins" de fiecare data cu cefalosporina (Cepfaclor, Infectocef) dupa 7 zile de tratament. La cateva saptamani dupa am fost la control.

Mergi la inceput

Vai Laura prin ce ati trecut Doamneee
Am sa vorbesc cand ii face luni analizele ca stam ca pe ace, dar ma mai gandesc ca poate e si amigdalita cum a zis pediatra de la spital...sa speram ca va fi bine...numai la asta ma gandesc

Mergi la inceput

Cristina deci e posibil sa-i fi facut bine si cefaclorul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Posibil, dar trebuie neaparat repetat testul ca sa vezi care este situatia acum.

Mergi la inceput

Cristina luni suntem programate la un laborator si de abia asteptam sa vedem ce va fi, sper sa fie bine.
Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Offf... iata ca baietelul e purtator de streptococ, cateva cazuri de scarlatina in gradinita, el a facut temperatura cu frisoane l-a dus sotul la Budimex acolo au zis ca are amigdalita acuta si i-au prescris 10 zile zinat. Am lasat sa treaca 10 zile de la tratament si i-am facut un exudat faringian (din cel de culturi ca am inteles ca cel rapid poate da un rezultat fals negativ). Ieri am obtinut rezultatul pozitiv. Am vorbit cu doctorita de familie care zice 10 zile Ospen.
Si iata problema: alte mamici le-au dat ospen , nu a avut efect si apoi au trebuit sa le dea alt antibiotic (parca ziceau ceva de Kebal-nu am auzit pana acum) plus injectii cu moldamin.
Imi e teama ca-i dau ospen degeaba si doar ce a fost indopat cu alt antibiotic.
I-am zis doctoritei ca ospenul nu a avut efect la alti copii dar ea o tine pe a ei.
Nu stiu ce sa fac dar nu prea am incredere in doctorita de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

gabitza2005, exact asaam patit noi cu Ospenul. Amandoi copiii, dupa 10 zile de ospen aveau streptococul vioi in gat. Le-a trecut dupa alte zile de tratament cu claritromicina (eu le-am dat Fromilid, mai este Klacidul cu aceeasi substanta activa). 'Clasic' la streptococul asta se da ospen (penicilina). Dar, se pare ca streptococul nu mai deloc 'clasic'.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Am uitat -legat de antibiograma - am facut exudatul la Synevo si nu i-au facut antibiograma , dupa rezultat scria ca deoarece este cunoscut ca acest streptococ e sensibil la penicilina rezultatul nu necesita antibiograma cu toate ca eu le-am zis ca vreau si antibiograma ca o platesc nu-i problema si ei au zis ca intra in pret.

Mergi la inceput