Cum se face engleza la optional ?

Cum se face engleza la optional ? | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

Stiu ca a mai fost un subiect similar, dar mi se pare ca nu a abordat problema ...

Am si eu o curiozitate: cum se face engleza la optional la gradinita unde sunt inscrisi copiii vostri ? Ma refer la cele de stat si in principal la grupele nmica + mijlocie ...

Concret:
- cam ce invata si cum
- cum aveti acces la materiale / suport de curs
- cat au invatat copiii vostri la aceste cursuri

Am sa va spun si de ce intreb: la gradinita nr. 67 unde suntem inscrisi am avut cateva discutii cu educatoarele si chiar si cu directoarea gradinitei referitor la materialele de curs.
Mai multi parinti au solicitat la sedinta (unica) de la inceputul anului sa ni se puna la dispozitie foaia (unica) cu ceea ce fac intr-o saptamana pentru a o putea multiplica si a lucra cu ei acasa. Asta pt ca ni s-a spus ca nu sunt fonduri ca sa ne traga la xerox 30 de copii dupa foaia respectiva, o data pe saptamana (in conditiile in care platim 250 lei fondul clasei tocmai pt rechizite). Bun, nu sunt bani, ok, ne-am oferit sa le tragem noi la xerox, prin rotatie. Dupa primele sedinte, educatoarea a dat din colt in colt si pana la urma NU ne-au dat materialele, doar le-au AFISAT pe panou, iar directoarea ne-a spus sa ne facem poze cu telefonul, ca e suficient !

Vi se pare normal ? Poate sunt eu mai naiva si astept prea mult, dar mie nu mi s-a parut chiar in regula ...

Poate copilul meu e mai batut in cap si nu are talent la limbi straine (desi m-as indoi, ca noi amandoi vorbim fluent cate doua), dar am impresia ca sunt bani aruncati pe geam si nu invata nimic ... Se pare ca si alti parinti sunt nemultumiti, dar nimeni nu ia atitudine ...

De-asta astept sa-mi povestiti si voi cum e in alte gradinite, ca sa stiu daca la anul sa mai duc copilul sau arunc banii degeaba pe fereastra ...

Si daca aveti alternative pt a invata engleza, va astept cu sugestii !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In realitate sunt cam aruncati pe geam....banii.
De obicei fac 30 minute cu o grupa de 20 si ceva de copii. Pana ii aduna, pana se potolesc...nu ramane nici macar 1 minut alocat /cap copil. Sa fim seriosi, nici cu adulti nu ar fi suficient.
Poezioarele sunt puse la avizier, atat la engleza cat si la germana (la noi se face si germana). Recunosc ca nu m-am agitat prea mult si nici n-am pus baza pe aceste optionale. Le platesc ca sa nu fie discriminat copilul. Cei care nu fac limba straina respectiva sunt dusi in sala de mese sa astepte terminarea lectiei. La german aii place mult - de profesoara - si merge cu placere. La engleza e cu toane - teacher am senzatia ca tipa la ei- motiv pentru care am avut perioade cand l-am lasat sa nu intre la optional.
Am ales pentru engleza varianta de scoala particulara si am dat copiii la Shakespeare School. Cel mic e inca in primul an, asa ca nu ma pot pronunta, dar cel de-al doilea baiat e deja in al 4-lea an de engleza aici si converseaza in engleza tot timpul cat sta la program (1,5 ore). Important e ca amandoi merg cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Recunosc ca nu m-am agitat prea mult si nici n-am pus baza pe aceste optionale. Le platesc ca sa nu fie discriminat copilul.

Dar de ce nu te-ai agitat ? Ceilalti parinti sunt de acord cu asta ? Toti platesc doar ca sa nu le fie discriminat copilul ? Eu nu inteleg atitudinea asta
La inceput eu nici n-am vrut s-o dau la engleza, dar cand am vazut ca toata grupa se duce, intr-adevar am dat-o ca sa nu fie discriminata; asta a fost la grupa mica, dar cand vad ce fac si cum suntem noi tratati (mie mi se pare lipsa de respect, de-asta v-am cerut si voua parerea), mi se pare aiurea sa umplu buzunarele profesorilor cand nu sunt multumita de rezultate si mi se refuza dreptul de a face o copie (pe banii mei) dupa ceea ce fac la ora ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ei, nu ne-am agitat e un fel de-a spune... Am obtinut ca de banii platiti sa faca cu maxim 15 copii odata, adica sa formeze doua grupe de engleza cu copiii unei grupe, macar sa iasa 2 minute/copil. Doar ca timpul e mult prea putin, in continuare. Puteti sa cereti mia multe ore de engleza, dar nu cred ca vor fi educatoarele de acord pentru ca au si ele o programa de urmarit. Cu materialele educationale- partea de optional- ar trebui vorbit direct cu profesoara respectiva. Cred ca va fi interesata sa aiba ajutor din partea parintilor si sa va dea un exemplar, macar, din poezii si vocabular.
De-a lungul timpului (5 ani de gradinita deja, la 2 copii) am avut si profesori ok, si mai putin ok. Evident, cu ce notok se trebuie discutat altfel. Cand o teacher s-a gandit sa pedepseasca copiii "in picioare cu mainile sus" + urlat la ei - a fost anuntata ca daca mai repeta figura nu mai lasam copiii la optionalul ei. S-a linistit . Am avut o surpriza placuta cu o profesoara de pian (orga) dar nu face obiectul acestui subiect .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

La noi nu s-a pus nici un material nicaieri de la inceputul anului.
Din ce am observat, nu a invatat mai nimic la gradinita, mai mult a prins de la desenele in engleza sau din ce mai spunem noi prin casa in engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

sunt bani cheltuiti in zadar, in realitate nu invata mai nimic, nu se ofera suport de curs, se pune o singura foita la avizier din cand in cand si cate un parinte si-o ia si si-o xeroxeaza, nu putem fi toti pe faza sa vanam foicica...mie faza asta la fel ca educatia fizica optionala si teatrul mi se par niste nonsensuri, pt ca din 5 zile pe saptamana cate 4 zile nu fac mai nimic nici la restul activitatilor tocmai pt ca intr-una din zile au sport dimineata, in alta au engleza in alta au teatru optional si in alta au teatru de papusi adica se inghesuie cate 3-4 clase intruna (mici cu mari impreuna) si vine o trupa de teatru de-si etaleaza talentul timp in care aia de grupa mica urla cat ii tin plamanii si aia de grupa mare se gadila prin spatele clasei...aaa, si acum intr-una din zile fac repetitii pt serbarea ce va sa fie in iunie. Si asa ca din 5 zile nu mai ramane timp de nimic altceva ca la 9 se pune dejunul, de la 9.30 la 10.30 au (engleza, sport, teatru, teatru de papusi sau repetitii) la 10.30 e gustarea de 15 minute pana pe la 10.45, la 11 e pauza de pishu, baut apa etc, si la 12 se pune pranzul si la 13 se da stingerea....cam asta se face la gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Se pare ca sunt singurul parinte multumit de engleza facuta la gradinita
Au doua ore pe saptamana, lectia se afiseaza la panou, cine poate o ia face copii si le lasa pe dulapioare. Am avut lectie deschisa la sfarsitul anului scolar trecut si inainte de vacanta de iarna. Mi se pare de bun simt asta, avand in vedere ca sunt platiti direct de parinti, sa tina macar o ora deschisa pe an.
Acum...sunt copii si copii, eu chiar de al meu nu ar zice nici pas in engleza, tot n-as considera ca sunt bani aruncati pe fereastra.
Si eu cred ca parintii se pot implica mai mult, numai sa se vrea asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anka74
Au doua ore pe saptamana, lectia se afiseaza la panou, cine poate o ia face copii si le lasa pe dulapioare. Am avut lectie deschisa la sfarsitul anului scolar trecut si inainte de vacanta de iarna. Mi se pare de bun simt asta, avand in vedere ca sunt platiti direct de parinti, sa tina macar o ora deschisa pe an.

Si aveti voie sa o luati de pe panou ? Ca noi am vrut sa facem copii dupa ea si nu ne-a lasat educatoarea ...

Ora deschisa au facut si ei o singura data, dar din pacate n-am putut sa participam, ca era la 16.30, iar noi plecam la 13 si am avut in ziua respectiva alt program. Mi-a parut rau, chiar as fi vrut sa stiu ce stie copilul comparativ cu altii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Sunt 2 variante: 1.profesoara n-are tocmai un nivel OK de cunostinte sau nu face suficient cu cei mici (oricum timpul alocat e bataie de joc la cati copii sunt!). In cazul asta directoarea/educatoarea stie si de aceea nu va da acces la materialul didactic decat de la distanta. Ori 2. le este teama sa nu le copieze cineva metoda/materialul/ideile - asta mi-a fost spusa in fata de o directoare educationala de la o gradinita particulara. La aceasta gradinita eu insa am ramas placut impresionata de materialele folosite - sunt niste carti pentru cei mici si f. mici pe metoda Cambridge. Am vazut si mici filmari/poze de la orele deschise si parea super ok. A, si era inclus in pretul de baza - asta n-am mai gasit in alta parte. Deci sunt gradinite si gradinite, profesori si profesori.
Ca raspuns direct la intrebarea ta - da, e dreptul vostru sa aveti acces la ce/cum/cat se face cu copilul pe banii vostri. Doar ca o abordare in forta nu cred ca va rezolva ceva...poate mai incercati cu binisorul...zic si eu :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Burtocika, la noi se face engleza cu un profesor american (2 ore pe saptamana). Invata cuvinte diverse si fac dialoguri scurte. In plus, educatoarea vorbeste cu ei foarte mult (dar nu exclusiv) in engleza, fie in situatii uzuale (gen cand merg la masa / la joaca), fie pe marginea temelor abordate la gradi.

Din punctul meu de vedere, as fi vrut sa se insiste putin mai mult pe partea de conversatie efectiva (impresia mea este ca inteleg mai mult decat pot articula de unii singuri). Deocamdata sunt la nivelul la care se prezinta (in 2-3 propozitii simple) pe ei sau jucaria preferata in fata celorlalti colegi, sau joaca "fun games" cu intrebari si raspunsuri scurte.

La sfarsitul saptamanii ni se comunica pe email ce au facut la engleza. Noi "exersam" uneori si acasa, folosind CD-le din colectia Magic English".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adriana mica

Burtocika, la noi se face engleza cu un profesor american (2 ore pe saptamana). Invata cuvinte diverse si fac dialoguri scurte. In plus, educatoarea vorbeste cu ei foarte mult (dar nu exclusiv) in engleza, fie in situatii uzuale (gen cand merg la masa / la joaca), fie pe marginea temelor abordate la gradi.

Tu vorbesti de gradinita DE STAT ? La particulara e alta mancare de peste si nu compar mere cu pere ...

Mergi la inceput