Interpretare Analize. Trombocitoza & Lichid Perica
Va rog daca ma poate cineva ajuta cu urmatoarele rezultate iesite din limitele normale:
Test --- Rezultat--- Rez. optim
RDW -- 15.4 --- 11.5 - 14.5 %
PDW -- 18.4 --- 12 - 16.5 %
PCT --- 0.36 --- 0.16-0.48% (pare OK dar cu caractere rosii si bold in buletinul de analize)
MPV --- 10.6 --- 7.4 - 10.4 fL
Simptome de boala nu am, doar oboseala cronica si scaune diareice persistente de foarte mult timp. Ultima coprocultura a fost OK, restul analizelor OK (ma rog, cu exceptia celor de mai sus si a celor hormonale pentru care am deschis subiect separat).
O sa merg si la doctor dar din experienta anterioara daca nu sunt abateri semnificative o sa primesc vitamine ... Nu ca ar fi rau, doar ca am ajuns cam ipohondra si imi gasesc tot felul de motive de ingrijorare.
Cu multumiri anticipate.
Raspunsuri
lidsta spune:
Intre timp am facut o laparoscopie care a fost urmata de CM de 5 zile.
Ideea e ca nu ma sint deloc bine: m-am operat joia trecuta, de joi pana duminica m-am simtit ca dupa o interventie dar oricum din ce in ce mai bine, iar de duminica pana azi am slabit 5 KG in conditiile in care mananc ca de obicei. Pentru ca ma simt sleita si parca nu am aer si abia vorbesc azi am fost la medic(i) cu urmatoarele concluzii:
-Radiografie pulmonara OK
-Examen neurologic OK (ma rog, tulburare anxioasa, degeaba am zis eu ca anxietatea e efectul nu cauza)
-Echo tranvaginala: uter, ovare, sac douglas OK
-Examen cardiologic:Lichid pericardic pentru care mi s-au prescris antibiotice;
-Analize de sange:
Test --- Rezultat--- Rez. optim
RDW -- 14.0 --- 11.5 - 14.5 % (acum e mai jos adica OK fata de situatia anterioara)
PDW -- 17.2 --- 12 - 16.5 % (acum e mai jos dar inca peste limita)
PCT --- 0.46 --- 0.16-0.48% (pare OK dar cu caractere rosii si bold in buletinul de analize, si oricum mai mare decat acum o luna)
MPV --- 8.1 --- 7.4 - 10.4 fL (in scadere, acum in limite mai joase)
PLT --- 571 --- 150 - 450 *10^3/mm3
Frotiu sanguin = TROMBOCITOZA
Testul monomerilor de fibrina = negativ
Acum nu stiu ce sa fac. Ok, pentru lichidul din pericard iau antibiotice, pentru trombocitoza mi-au dat aspenter dar asta e tot? De ce slabesc? Pot pune starea de oboseala pe spatele inimii dar slabitul? Si trombocitoza nu prea o pot lega de hemoragie: ceea ce am sangerat eu dupa laparoscopie a fost parca in cantitati normale chiar mai mici decat un ciclu menstrual. Plus ca sunt galbena la fata ...
Deci daca printe voi sunt fete care stiu ce anume presupune trombocitoza (am citit eu dar nu m-as arunca sa accept acele scenarii) si lichidul din pericard mi-ar fi de mare ajutor. Si catre ce specialitate ar tb sa ma indrept eventual.