Inca o spaga la medic...
Raspunsuri - Pagina 2
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OanaP Parerea mea e ca se incearca sa ni se creeze o falsa dependenta. Nu putem trai fara medicamente. Nu ne putem anihila durerea decat cu pastile. |
Eu cred ca nu e cazul sa generalizam!
Medicamentele suplinesc uneori ceea ce organismul nostru dintr-un motiv sau altul este in imposibilitatea s aregleze/produca!
Nici eu nu as dori sa iau medicamente zilnic,insa din pacate trebuie si da...sunt recunoscatoare pot spune medicinei/companiilor farmaceutice ,ca mi-au permis sa traiesc normal/confortabil datorita progreselor !
Si chiar daca tu te referi doar la durere,iar nu sunt de acord!
Tu ai avut vreodata dureri cumplite?Ia intreaba o persoana suferinda de migrena ce prefera autosugestia sau o tableta care sa-i anuleze chinul?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
en_kvinna spune:
Marius, adevar graieste gura ta. Pe mine ma intreaba. Adesea imi zice ca e doar diferenta de pret nu si de altceva.
narcisam102 spune:
Acum o luna la vaccinul de an dr copilului mi-a recomandat un nou tip de sirop care avea la baza calciu si a zis sa nu-i mai dau fiola de calciu ci siropul respectiv de pe pliant
mi-a dat si pliantul bineinteles.
Dupa ce am iesit din cabinet am citit pliantul si am descoperit ca era tot gluconat de calciu cu ceva indulcitor. Tinand cont ca bb mananca si bea tot ce ii dau fara prb am aruncat pliantul si am cumparat tot ce i-am dat si pana acum.
Concluzia... atata timp cat esti om si gandesti poti discerne ce iti face bine si ce nu, poti cere prospectul sau vb cu farmacista si in final sa cumperi exact ce iti trebuie.
marius spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali
Marius bineinteles ca pacientul ar trebui sa aleaga in situatia in care doctorul nu are o experienta clinica mai buna cu un anumit tip de medicament, vezi ceea ce a scris Darkbendis. Problema apare atunci cand medicul inlocuieste experienta clinica cu avantajele date de compania X. Acei medici sunt de blamat care sugereaza sau spun direct medicamentul x este mai bun decat y pe baza procentului din vanzari. Edit: iar aceasta practica este importata din alte tari, nu e romaneasca. |
Buuun sa presupunem ca tu lucrezi la dep. marketing al unei prodigioase firme de productie farmaceutica si scoate produsul A care este si mai prost si mai scump (ca sa fortam situatia) pe piata. Desigur o politica propusa este sa se plateasca spaga si/sau procent din vanzari fiecarui medic care are competenta in a prescrie produsul A sump si prost in defavoarea altor produse similare. Acum managementul firmei ia decizia economica de a se aplica aceasta procedura. Tu si restul colegilor tai (5-10) din departament fiind keyaccount manageri trebuie sa puneti in aplicare aceasta decizie de piata.
Cum procedati? Luati toate cabinetele la rand? bateti la usa? trimiteti emailuri? telefonati? va uitati in pagini aurii? Care este solutia concreta de aplicare de asa maniera incat sa se vada eficacitatea si vanzarile pt produsul A sa creasca semnificativ intr-un interval de timp considerat relevant cu un cost antrenat (spaga) evidentiabil.
Deci?
As fi curios de orice raspuns in aceasta directie.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Lali spune:
| citat din mesajul lui narcisam102 Concluzia... atata timp cat esti om si gandesti poti discerne ce iti face bine si ce nu, poti cere prospectul sau vb cu farmacista si in final sa cumperi exact ce iti trebuie. |
Concluzia ta e valabila pentru o parte a populatiei si pentru medicamente simple. Nu cred ca ai putea hotara cu aceeasi usurinta in privinta unei retete cu 4 medicamente pentru o persoana bolnava de doua afectiuni spre exemplu, in afara cazului in care ai studii de specialitate.
Lali spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui marius
Buuun sa presupunem ca tu lucrezi la dep. marketing al unei prodigioase firme de productie farmaceutica si scoate produsul A care este si mai prost si mai scump (ca sa fortam situatia) pe piata. Desigur o politica propusa este sa se plateasca spaga si/sau procent din vanzari fiecarui medic care are competenta in a prescrie produsul A sump si prost in defavoarea altor produse similare. Acum managementul firmei ia decizia economica de a se aplica aceasta procedura. Tu si restul colegilor tai (5-10) din departament fiind keyaccount manageri trebuie sa puneti in aplicare aceasta decizie de piata. Cum procedati? Luati toate cabinetele la rand? bateti la usa? trimiteti emailuri? telefonati? va uitati in pagini aurii? Care este solutia concreta de aplicare de asa maniera incat sa se vada eficacitatea si vanzarile pt produsul A sa creasca semnificativ intr-un interval de timp considerat relevant cu un cost antrenat (spaga) evidentiabil. Deci? As fi curios de orice raspuns in aceasta directie. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Marius raspunsul concret il gasesti in link-ul dat de mine mai sus catre stirille PRO TV. Au facut un reportaj cu camera ascunsa in care reporterul intra in cabinetul medicului si ii expunea politica de marketing a firmei.
Din fericire nu lucrez in acel compartiment de marketing al firmei imaginare expuse de tine si nu vreau sa fac parte la exercitiul tau de imaginatie. Fiecare judeca pentru el ce face si ce nu la serviciu si nu se poate generaliza. Cum se face vezi in link.
Si sa stii ca se poate evidentia cresterea vanzarilor data de asemenea politici. Poti fi sigur ca aceste politici nu ar fi aplicate si bugetate fara un feedback cuantificabil. Vorbim de companii mari cu potential mare de studiere/aplicare/cuantificare a diferitelor politici de marketing.
Rufus spune:
Problema cea mare este la retetele compensate, adica eu asa am inteles.
Daca e vorba de necompensat, doctorul recomanda, dar, pe banii lor, majoritatea pacientilor se orienteaza spre varianta ieftina.
Cand vine vorba de banii statului, medicii recomanda din gros, farmaciile dau ce-i mai scump, iar pacientul plateste o diferenta infima. Si, evident, nu-i pasa.
Daca va ganditi atent, este un fel de lobby...
la limita legii; fraudarea sistemului de sanatate prin aceasta metoda este, insa, una din gaurile prin care se scurg banii de la buget.
Marius, aceasta este metoda, cea pe care o descrii. Cu precizarea ca discutiile si spagile se poarta, in general, cu depozitele (distribuitorii) de medicamente, nu cu fiecare farmacie in parte; depozitele sunt "jupanii" medicamentelor, au putere financiara mare, sustin farmaciile cu marfa si preiau varfuri de sarcina, negociaza si distribuie spagile de la producator (importator) pana la medic. Tot acestia desfasoara activitati di import-export, adica cumpara medicamente prin programe europene la preturi mici si le exporta in lume la preturi de cateva ori mai mari, prin intermediul a sute de firme de import export.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
OanaP spune:
Sunt interesata de discutie. Cei care doriti sa generalizati, va rog abtienti-va! Nu toti doctorii primesc sponsorizari, produse promotionale sau beneficiaza de avantaje similare si nu pentru toate medicamentele sunt oferite astfel de avantaje.
Sunt sigura ca astfel de situatii apar in cazul in care MEDICII O PERMIT, de regula pentru medicamentele recomandate in bolile cronice sau in situatia in care pacientul are un complex de boli.
Haideti sa discutam matur pe tema data: pentru unele produse companiile farmaceutice ofera anumite avantaje pe care unii medici pe accepta cu inima deschisa. Ce parere aveti? Cum vi se pare? E normal, nu e normal? Cum v-ati proteja ca sa nu cadeti victima? Va lasati efectiv pe mana doctorului? Ar trebui cumva sa existe vreo institutie care sa ne apere de astfel de abuzuri in afara de faptul ca ne putem proteja prin documentare?
Acum sa raspund comentariului rautacios referitor la durerile de cap. Da, in trecut in fiecare luna sufeream crunt de dismenoree. Atat de tare incat ma tavaleam pe jos, in dureri ce culminau cateodata cu lesin, trebuia sa imi iau liber de la scoala sau birou. Dar am avut rabdarea sa ii acord creierului si simturilor timpul sa proceseze acele dureri sa imi cunosc organismul (ce se intampla pe parcursul procesului de durere, cum se intampla, ce se simte altceva in afara de durere). Si crede-ma nu era o veselie. Daca inainte durerile ma tineau o zi jumate, acum ma tin cateva secunde, adunate cap la cap daca fac 20 de minute e bine. Dar acum stiu ce trebuie sa fac sau sa nu fac pe parcursul unei luni, ce sa mananc si ce sa nu mananc sau cand sa mananc samd.
Toate astea tin de disponibilitatea fiecaruia de a se intelege, de a se descoperi, toleranta la durere, disciplina, educatia mentala si nu numai. Dar exista bineinteles si varianta usoara, cand faci orice iti trece prin cap, mananci orice vrea muschiul tau si dupa aia iei pur si simplu un medicament in conditiile in care EXISTA VARIANTE sau nu iti este pusa viata in pericol! NU DISCUT despre situatii in care exista variante sau viata e pusa in pericol.
Mik spune:
| citat din mesajul lui andacos Motanik,la noi (ce ma observat la ultimele retzete cumparate)farmacistul elibereaza medicamentul scris pe retzeta! Medicul nu scrie penicilina,ci o alta denumire(chaira daca penicilina e la baza)iar farmacistul elibereaza exact ce scrie medicul pe retzeta!Daca nu are in stoc,comanda insa nu elibereaza decit ce scrie retzeta! Eu nu cred ca medici "primesc"ceva in buzunarele proprii in urma promovarii unor medicamente,ci sponzorizari sub diferite forme! Medicii nu au voie sa comercializeze produsele oferite spre testare de companiile farmaceutice! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, in Franta e invers : medicul scrie un medicament sau numele moleculei si farmacistul iti da ce are sau ce crede : un medicament de marca sau unul generic.
Dupa 20 de patent o molecula de medicament intra in domeniul public si deci poate fi produsa de oricare firma.
Consultantii firmelor farmaceutice fac publicitate la moleculele noi.
XIO spune:
| citat din mesajul lui Lali E un subiect la moda. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/vacante-si-procente-din-vanzari-in-schimbul-prescrierii-unor-medicamente.html Daca tu Xio prescrii un medicament din cele cinci pentru ca firma respectiva ti-a sponsorizat participarea la un congres, iar pacientul din fata ta nu prea si-l permite e OK ? Pentru ca un medicament cu aceeasi compozitie vandut de o firma care trimite doctorii la congrese, da procente din vanzari sau alte avantaje materiale doctorilor va fi in principiu mai scump decat un medicament cu aceeasi compozitie fabricat de o firma care nu are astfel de cheltuieli extra. |
Medicii pe care ii stiu si cu care lucrez si evident eu, prescriem medicamente in functie de posibilitatile pacientului.
Ii explicam frumos ca exista 2 optiuni: un medicament mai puternic, cu efect mai rapid, dar este mais cump, sau un medicament mai ieftin dar la care dureaza ceva mai mult.
Asa era si la urgente, nu prescriam Nexium care e scump, ci varianta mai ieftina.
Asta era valabila si pt. gipsuri si orteze.
Acum daca dam in paranoia si credem ca daca are un pix cu Yasmine si ne prescrie Yasmine e din cauza ca primeste bani, eu zic sa nu mai mergeti la medic.
Medicul nu prescrie cianura sau fecale, prescrie un medicament.
Nu exista nici un contract scris intre medic si companie, companiile fac tot timpul cadouri si prezentari, incearca sa sponsorizeze spitalul sau medicul pt. a fi promovat medicamentul X.
Esteca si asezarea in raft a produselor la magazin.
Cine da mai multi bani primeste rafturile mai bune.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro