Ce sa fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadyana

In nici un caz. Atunci poate ca nu am respins total ideea, dar atunci inca nu se intamplase ceea ce s-a intamplat sambataDesi aveam alte multe motive care sa ma faca sa nici nu ma gandesc la asa ceva.
Of, fetelor, oare sunt condamnata sa sufar toata viata?

Of, Doamne, ce ma innebuneste cand vad ca cineva ia decizii gresite si apoi da vina pe 'destin'. Te condamni TU sa suferi! Nimeni nu te condamna, decat tu insuti! Cine te tine legata fortat de el? Tu ALEGI sa stai cu el, sa te intorci la el. Asa ca, ori termini relatia, ori daca alegi sa ramai cu el, fa bine si nu te mai victimiza!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

nadyana, inceteaza sa te mai invinovatesti aiurea si sa crezi ca e ceva in neregula cu mintea ta !

cel care are reale probleme "la mansarda" este asa-zisul tau prieten, nu tu.

nu-ti mai face zeci de scenarii in imaginatie, cum o sa fie daca il vei vedea cu alta, etc. normal ar fi sa te bucuri ca ai scapat de o pacoste de om si sa te intristezi pentru urmatoarea lui victima.

vorbeste cu parintii tai si cere-le ajutorul. sa nu-ti fie teama sa faci asta, ei te vor intelege si te vor ierta, chiar daca in primele momente vor fi suparati, revoltati, dezamagiti. crede-ma, daca le ceri ajutorul acum si le povestesti tot, vor fi mai mult decat bucurosi sa te ajute sa scapi de aceasta "dependenta". nu te leaga nimic de acest om

rupe orice legatura cu acest om, schimba-ti numarul de telefon, ia-ti o vacanta, pleaca din localitate sau din tara si vei vedea ca iti vei schimba modul de a gandi si sentimentele.

pentru o clipa imagineaza-ti ca ai avea o fata si ca ea ar trece prin situatia ta; ce ai face ?!? cum ai proceda ?!? ce masuri ai lua ?!? nu-i asa ca ai sari ca arsa si ai face orice s-o protejezi, s-o ajuti, sa-l pui la punct pe individ ?!?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Ce ar avea parintii ei de iertat la ea???

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

pai ar avea, cred eu.

nadyana a spus ca parintii ei habar nu au prin ce trece ea acum, nici macar nu stiu de existenta junelui. si a mai adaugat ea faptul ca a fost crescuta intr-o familie normala, iubitoare, ca la ea in familie nu au existat certuri, scandaluri, violente, ca a primit o singura pedeapsa atunci cand a fost prinsa fumand, etc.

de aceea am spus ca o vor ierta, pentru ca le-a ascuns adevarul atata timp, pentru ca s-a "inhaitat" cu un individ total nepotrivit, care o trage in jos din toate punctele de vedere (sentimental, profesional, etc.), pentru ca nu a venit la ei sa le ceara ajutorul la primele semne de nebunie ale individului.

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:

nadyana, hai sa recapitulam un pic impreuna :

individul acesta :
- este mai mic cu 7 ani decat tine; asadar, nu te astepta sa aiba aceeasi maturitate in gandire si comportament, cum ai tu; el inca nu e copt la minte
- este violent
- este gelos
- este un parazit, traieste pe spinarea si din banii tai, cu toate ca si parintii lui ar putea sa-l intretina, daca tot ai mentionat salariile si averea parintilor lui
- nu are studii, se simte si chiar iti este inferior, din mai multe puncte de vedere
- te manipuleaza psihic foarte bine
- te dispretuieste si te desconsidera, atat intre patru ochi, cat si fata de parintii lui sau persoane straine
- nu este potrivit cu nivelul tau de studii, cu mediul profesional, pur si simplu nu are ce cauta langa tine pentru ca te face de ras

Ce are omul asta bun, frumos, deosebit, incat sa te simti atrasa de el ? Arata bine, e bun la pat, care-i smecheria ? Ca eu nu inteleg frate, ce poate sa te mai tina legata de acest om. Doar teama ta de singuratate nu este o scuza suficienta sau acceptabila...Undeva exista si barbatul potrivit pentru tine, ai rabdare, il vei intalni.

Tu in ce fel de familie ai crescut ? Parintii tai se intelegeau bine, te-au crescut frumos ? Mai ai frati sau surori ?

Uite, cand ai timp, cauta si citeste subiectele altor useri de aici de pe forum, vei vedea cum unele si-au nenorocit viata alaturi de un om violent, egoist, iresponsabil, samd.

Tu inca esti in pozitia privilegiata de a nu fi legata de acest om prin casatorie sau prin copil. Inca mai poti scapa. Esti pe marginea prapastiei.

Nu te lasa amagita si fugi, iesi din relatie, pune capat oricaror convorbiri sau intalniri, nu te lasa santajata emotional, nu-l crede cand iti va spune ca se omoara din cauza ta. E prea las si comod, nu va face asta, nu va avea curaj, doar te va santaja emotional si iti va pune in carca o vinovatie inchipuita.

Nu esti responsabila pentru faptele si actiunile lui, este major, stie foarte bine ce face, rupe orice legatura cu el si incearca sa-ti vezi de viata profesionala, care are de suferit in acest moment. Nu cred ca vrei sa ramai fara job in vremurile astea de criza.
O sa treaca si aceasta perioada si peste un timp te vei gandi ca la un vis urat din care ai reusit sa te trezesti la timp.

Fugi ! Salveaza-te ! Inca mai ai timp !

Sunt perfect de acord!
Nadyana esti sigura ca nu vorbesti cumva de exul meu? Daca nu as sti ca nu are cum sa fie in Romania, mi-as face serioase griji pt. tine.
O asemenea relatie nu are viitor! Vorbesc din experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Mie mi se pare absolut normal ca un barbat la 24 ani in situatia lui -- parinti nu tocmai saraci, (mama lui castiga aproximativ 1000E) sa aiba asemanea stil de viata; in sensul ca se scoala cand vrea el, noptile le petrece in cluburi, nu are nicio grija, niciun stres --- De ce nu-l lasi sa-si vada de ale lui??!

Treaba cu scandalurile si infiptul cutitului cred ca sunt probleme grave---si ai grija ca nu cumva iesirile astea sa le faca ca urmare a ceea ce-i zici tu!

Eu vad situatia asa:
Tu esti o femeie matura, independenta financiar, dornica de o viata stabila, o viata linistita! ---perfect normal la 31 ani!

El tanar si nelinistit :) ...e varsta la care nici macar nu stie "cine este", dar sa mai stie ce vrea! Sincer la 24 ani un barbat ar trebui sa curteze fete de liceu nu sa aiba o relatie sinucigasa cu o doamna de 31 ani!

Tu la 24 ani ce faceai?

Sper sa nu te superi pe mine insa va chinuiti reciproc cu buna stiinta, si nu inteleg cum de o femeie asa desteapta, foarte stabila financiar face acest lucru?!!

Si inca un lucru: nu mai spune ca ti-e frica de singuratate ca faci sexul feminin de rusine! Te duci la cel mai tare salon de infrumusetare; iti cumperi cele mai frumoase haine si se tin si cainii dupa tine!
Pe mine ma apuca damblalele cand o femeie nu-i in stare sa fie femeie!
Ah daca erai prin preajma mea iti dadeam eo bataita sa te trezesc!

te pup si astept sa ne spui ca esti bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Parintii mei bstiu de relatia cu el, il cunosc, doar ca nu stiu despre problemele pe care mi le-a facut. Sau cel putin nu despre toate. Si, bineantelesc ca nu sunt deacord. Dar, ca si parinti, mi-am dat seama ca banuiesc. In primul rans se vede pe fata mea. Si in al doilea rand, zilele trecute ai mei m-au aruncat in fata, mai in gluma, mai in serios ceva de genul ''cum sa ai bani daca ii platesti chiria aluia 250 euro/luna. mai bine il aduci la noi sa stea. macar nu mai dai atatea bani pe luna.'' Bineanteles ca au spus asta in gluma si am inteles exact mesajul pe care au vrut sa mi-l transmita. Doar ca au facut-o frumos, ca sa nu ma raneasca. Am protestat atunci, dar in mine s-a rupt ceva si, probabil, am inceput sa realizez, pentru ca a doua zi am fugit sa cer sfatul vostru.
Este adevarat, nu vreau sa am pacat si sa se inteleaga faptul ca eu l-am intretinut mereu, pentru ca nu este adevarat. Situatia asta persista din luna februarie, timp in care eu am scos din buzunar peste 2000 de euro, ca nici nu mai stiu. Nu este problema de asta, oricine poate cadea financiar intr-o zi. Stiu ca situatia asta nu va dura la nesfarsit, are sa-si revina. Spun asta pentru a nu se intelege cumva ca l-am intretinut eu mereu. Nu, nici pe departe.Nici nu stau sa contabilizez tot ce am cheltuit. Nici nu am nevoie sa-mi restituie acei bani. Si asta nu pentru ca eu as castiga foarte bine. Dar nici nu mor de foame. Daca m-ati fi vazut astazi, acum, inainte sa vin acasa. Ca sa intelegeti, am sa descriu pe scurt ziua de astazi: m-am trezit de dimineata, pe la 7 si ceva. Mi-am pus repede ceva pe mine, de parca ziceai ca sunt culeasa de pe ape, asta ca sa nu intarzii la Registrul Comertului, unde am stat pana pe la 8,30 cand am vizitat un client, o societate. Asta pana la ora 9 fara un sfert, cand a venit colegul meu sa ma ia. Am ajuns la birou, m-am apucat sa scanez niste documente, ca asteptau cei de la banca. Dupa ce am terminat, am crezut ca stau si eu sa-mi trag sufletul, dar de unde. Patronul nervos nevoie mare ca ni s-au respins niste acte la Reistrul Comertului, m-a sunat ca i s-au blocat conturile ca urmare a greselii mele. Am lucrat la foc automat pana pe la ora 14, cand am fugit iar la Registru. Mi-am lasat masina parcata in mijlocul strazii, pe interzis, mi-am rezolvat problemele mai mult in fuga si m-am intors la birou. In timpul asta sunau telefoanele, care pe tot parcursul zilei au fost in numar de.....minim 20. Ajunsa la birou am mancat repede un iaurt pe care il luasem pt. micul dejun de fapt. Am scanat iar documente, am trimis mail-uri, am vb la tel, am auzit tipete si urlete de la patron. La ora 18 am iesit si eu ultima de la birou. Am mai poposit pe la un alt client ca nu mai aveam decat 7 lei in buzunar, mi-am incasat niste bani pe ceea ce cheltuisem pentru ei. In drum spre casa, am oprit la Billa sa-mi cumpar iaurtul pentru ca sunt la dieta. De acolo am intrat intr-ul outlet, de unde mi-am cumparat o rochita de vara. Am venit acasa murdara de noroi pana in gat si stoarsa de vlaga. Cam asa este o zi din viata mea. V-am spus asta nu ca sa ma plang. Imi place foarte mult ceea ce fac, cu exceptia tipetelor patronului, atunci cand o ia razna. Ma bucur de fiecare data cand nu am timp sa stau, pentru ca am ocazia sa invat multe lucruri noi, sa-mi dezvolt cunostintele. Dar asta este motivul pentru care imi ieseam din minti atunci cand eu eram la jumatatea programului si el abia se trezea. Stiu ca, atunci cand au probleme si se streseaza, oamenii au tendinta de a dormi mult. Dar nici chiar asa. Daca te culci seara la timp, nu te scoli dupa pranz. Dar el prefera sa se culce la 4 dimineata, sau chiar mai tarziu si ziua sa doarma. Nu, nu umbla prin cluburi. Atunci cand ieseam nu mergeam in cluburi, pentru ca nici lui nu ii placea. Dar avea chef de stat pana tarziu, cand eu nu aveam cum sa stau, avand in vedere programul meu. Nu am cum sa-mi permit luxul sa-mi pierd serviciul sau clientii. Am plecat de jos, am indurat atatea. Nu-mi pare rau deloc, dar au fost prea multe compromisuri ca sa imi bat joc de tot ce am realizat.Imi spunea mereu ca ma cred prea mare. Nu, nici pe departe. Sunt doar mandra pentru ceea ce a realizat. Mult sau putin, am facut-o fara sa ma intind cu unul sau cu altul. Am muncit din greu, avand un singur tel. 4 ani nu am stiut decat birou, munca si dezvoltare profesionala. Am indurat tipete si injurii, doar ca sa invat. Mi-a fost foarte greu, avand in vedere ca patronii la care lucrez sunt straini si nu avem acelasi fel de a gandi. Eu nu aveam experienta. Mi-am castigat respectul celor din jur prin felul meu de a fi, nu altfel. Mereu cand deschideam o uusa si realizam ceva, fiind mandra de asta, imi spunea ca ma cred prea mare. Desi nu ma laudam. Ba mai mult, incercam nici sa nu ii spun atunci cand luam masa cu cineva important sau aveam cate o realizare. Nu se intampla des sa nu ii spun, dar daca am simtit nevoia sa nu ii spun, a fost pentru ca probabil, asa am crezut eu ca este mai bine.
Am povestit toate astea pentru ca Alinutza are dreptate. Este posibil ca iesirile astea sa le aiba ca urmare a ceea ce ii zic eu. Dar ce aveam sa fac? El sa doarma pana la pranz si eu sa muncesc? Inainte sa aiba problemele financiare, care s-au ivit tot din cauza neglijentei lui, tot asa am avut o discutie, tot in legatura cu trezitul la pranz. Stiti ce mi-a spus? Ca el nu are statut de angajat ca mine, ca, avand firma lui se poate trezi la cat are chef. Normal ca ma suparam si nu taceam din gura. Cat m-a batut la cap si asta vara sa renunt la serviciul meu. Ce ma faceam acum. Macar bine ca arecunoscut dupa ce au inceput problemele lui financiare faptul ca a fost bine ca nu l-am ascultat, ca m-ar fi tras dupa el si pe mine. Este normal sa ma enervez si sa nu tac in astfel de situatii. Dar o faceam doar pentru binele lui. Si eu ma enervam, dar nu puneam mana pe cutit.
Alinutza, chiar m-ai facut sa rad. Vezi ca am si inceput sa-ti urmez sfatul cu hainele.
Doamne, nu-mi vine sa cred. Eram ca o floare cand l-am cunoscut. Aranjata, dichisita, aveam grija de mine. Iar acum, am ajuns sa-mi fac unghiile odata la o luna, mi se pare foarte greu pana si sa ma dau cu rimel. Arat ingrozitor. Dar nu-i nimic. Vorba Alinutzei, niste haine noi, putina schimbare, o vizita la salon si poate se rezolva.
Yasmine, cum ai rreusit sa te rupi de relatia aceea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Nimic din ce ai fi putut tu sa ii reprosezi nu scuza iesirile lui violente. Te joaca pe degete si tu ii cauti scuze. DAta viitoare cutitul nu va mai fi la el in picior ci in pieptul tau. Gandestete la asta.
Baiatul are nevoie de medicamente nu de oblojelile tale in speranta ca se va schimba.
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
...

nadyana a spus ca parintii ei habar nu au prin ce trece ea acum, nici macar nu stiu de existenta junelui. si a mai adaugat ea faptul ca a fost crescuta intr-o familie normala, iubitoare, ca la ea in familie nu au existat certuri, scandaluri, violente, ca a primit o singura pedeapsa atunci cand a fost prinsa fumand, etc.

de aceea am spus ca o vor ierta, pentru ca le-a ascuns adevarul atata timp, pentru ca s-a "inhaitat" cu un individ total nepotrivit, care o trage in jos din toate punctele de vedere (sentimental, profesional, etc.), pentru ca nu a venit la ei sa le ceara ajutorul la primele semne de nebunie ale individului.

Eu chiar nu cred ca parintii au ceva de 'iertat'; daca pot sa faca ceva (sau daca sunt datori, ca si parinti) e sa o sprijine, sa o ajute, nicidecum sa o judece sau sa ii spuna "Da, te iertam, noi, marinimosii tai parinti, carora le-ai ascuns... nu'sh ce"! Tu chiar le-ai spus parintilor tai TOT? Sau astepti ca fetita ta sa-ti spuna tot cand creste si va fipe picioarele ei? Nu spun, ca si eu mi-as dori sa-mi spuna Victoria tot cand creste, dar... cand va fi pe picioarele ei hai sa fim serioase, se intampla in filme! La 31 de ani chiar ar trebui sa mearga orice femeie din lumea asta sa le dea raportul parintilor despre tot ce se petrece in relatia ei? Nu spun ca e imposibil sa vb cu parintii, dar nu la orice hop fuga la parinti!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hm, desiree, poate mai corect ar fi fost sa spun "dupa ce parintii isi revin din supararea produsa dupa aflarea detaliilor acestei povesti". imposibil sa nu se supere, macar un pic, oricat de intelegatori si de ingaduitori ar fi.
acum nici nu avem de unde sa stim ce fel de oameni sunt, cum vor reactiona, etc.

nadyana, cum te mai simti astazi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Buna fetele. Multumesc pentru intrebare, Corina. Sunt mai bine. Cu atatea probeme la servici, nici nu am avut timp sa ma gandesc la altceva. Sunt singura acasa pentru cateva zile, am timp sa meditez. Acum sper ca aceasta problema sa se opreasca aici, sa nu ma afecteze mai mult decat a facut-o planul profesional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Parintii sunt cei mai sfinti pe lume, in special mama!
Adica ma plang unei prietene si nu-i spun mamei of-ul meu?!!
Mama care mi-a dat viata, m-a invatat sa merg, sa vorbesc, sa mananc!
O vorba buna de la mama face cat 1000 sfaturi din alta parte! E omul care iti da incredere, putere!

nadyana contrar a ceea ce s-a mai discutat pe aici eu cred ca reactiile lui sunt normale! Un baiat la 24 ani, tocat la cap de o femeie care ii cere mult prea mult decat poate el reactioneaza! Impulsivitatea la varsta lui este o dovada de inconstienta decat de nebunie! Perceptia lui asupra vietii este alta!
Nu te-ai intrebat niciodata de ce vrea sa-si deschida afacere in loc sa studieze (normal ar fi sa urmeze o facultate la varsta lui)?!
El cauta cumva sa te egaleze, tu ii esti net superioara, el simte ca iti e inferior si sare anumite etape importante din viata lui!

Cred ca o despartire brusca ar fi imposibila, cel mai bine ar fi sa o iei treptat! Pentru inceput nu-i mai zice nimic! Ai tu nevoie de ceva de la el?! fara obligatii nimic mai mult!
Acorda-ti mai mult timp, atat pentru estetic cat si pentru suflet!
Mergi la solon, cumpara-ti haine, parfumuri! Fa-ti prieteni in compania carora sa te simti bine!
Poti sa ai bani de-i intorci cu lopata daca nu ai grija de tine totul e in zadar! Nu esti robotel!
Atentie: cura de slabire nu se tine cu un iaurt pe zi ci cu 3 mese regulate!

iti doresc numai bine!

Mergi la inceput