Ce sa fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat
Raspunsuri - Pagina 10
nadyana spune:
Multumesc, UC pentru intrebare. Sunt bine, m-am linistit. In rest, prefer sa nu mai comentez pentru ca tot ce spun aici se interpreteaza de unii ca fiind SF. Si chiar nu inteleg de ce. Nu inteleg ce este atat de iesit din comun in relatia mea. Sunt sigura ca foarte multe fete s-au aflat in situatia de a ajuta pe cineva macar odata in viata. Ce a parut atat de iesit din comun, de ireal incat sa jignesti in asa hal pe cineva pe care nici nu cunosti, chiar nu inteleg. Sunt deacord cu faptul ca Dumnezeu, atunci cand ne-a creat, ne-a creat diferit, astfel incat unii sunt ''lesinati'' si nu se pot ridica la inaltimea altora, unora le merge mintea mai incet, insa asta nu inseamna ca ai dreptul sa jignesti. Am stat si m-am gandit, ce este asa de anormal in relatia mea. Eu doar cerusem un sfat, daca se merita sau nu sa merg mai departe
Un_cabotin spune:
Nadyana,
Asa cum ai spus si tu, suntem diferiti, unii suntem mai buni, altii sunt mai neincrezatori...
Probabil sunt persoane care au fost foarte mintite in viata lor, si acum sufla si in iaurt.
In ceea ce ma priveste, am inghitit o gramada de 'critici' - oarecum 'pe drept', dar si multe rautati.
Cea mai amuzanta a fost cand o doamna se indoia si de faptul ca sunt barbat
Asteptam mai multe detalii cu privire la relatia ta.
Tind sa cred ca acum merge bine... Nu-i asa?
UC
CorinaDani spune:
nadyana, cu riscul de a te supara si eu, iti spun ca daca tu si acum inca mai stai si te intrebi ce este anormal in relatia ta, inseamna ca inca nu ai inteles sau nu vrei sa accepti ce ti s-a tot spus pe aici.
evident ca relatia ta e anormala, ireala, deplasata si de necrezut, atata timp cat continui sa stai langa un om atat de violent si instabil psihic, un om care te umileste, te desconsidera, care te-a facut sa te neglijezi ca femeie in doar cateva luni, e gelos, traieste pe banii tai, are un anturaj dubios de care ti-e rusine si din cauza caruia si viata ta profesionala are de suferit, etc. si asta doar de dragul de a avea pe cineva alaturi, de parca s-au terminat barbatii pe lumea asta si maine vine sfarsitul lumii. zau asa !
poate nu am inteles eu bine, in acest caz te rog sa ma scuzi.
sper din tot sufletul ca te-ai despartit definitiv si irevocabil de acest om, ca te-ai mai linistit, ca te-ai recules/regasit, ca iti vei recastiga increderea in tine si speranta ca vei gasi omul care te va face fericita si implinita cu adevarat. nu ezita sa ceri ajutorul si sfatul parintilor tai, sunt convinsa ca te iubesc foarte mult si, daca ar fi stiut mai din timp ce probleme ai, te-ar fi scos din acest cosmar inainte de a lua aceste proportii descrise de tine.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Un_cabotin spune:
CorinaDani,
Eu am tot repetat,nu exista oameni buni sau rai, daca e sa laudam sau sa condamnam ceva, ar trebui sa 'ne legam' de un comportament anume.
Cum spuneam mai sus, eu cred ca Nadyana 's-a impacat' cu prietenul ei...
si mesajul tau o va face sa se inchida si mai mult in sine.
E foarte neplacut sa vezi cum toata lumea e 'impotriva' ta, si inteleg supararea Nadyanei pe unii dintre colegii de forum.
Dar aici suntem liberi, nestiuti, sinceri pana la capat... si poate de aceea ne simtim vulnerabili la critici, mai ales daca sunt nedrepte (din punctul nostru de vedere).
Nadyana poate a inteles ca il iubeste.
Poate ca prietenul ei a realizat ca a gresit manifestandu-se violent.
Numai ei stiu exact ce a fost si ce este intre ei...
Noi putem doar sa ascultam cu atentie, si sa dam un sfat, din prisma experientelor noastre de viata.
UC
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Un_cabotin Dar aici suntem liberi, nestiuti, sinceri pana la capat... si poate de aceea ne simtim vulnerabili la critici, mai ales daca sunt nedrepte (din punctul nostru de vedere). |
Nestiuti?
citat din mesajul lui Un_cabotin Noi putem doar sa ascultam cu atentie, si sa dam un sfat, din prisma experientelor noastre de viata. |
Da, asa este , iata , revin cu un sfat .
Nadyana , mai bine fa asta:
, te vei simti mult mai bine!
pitzinuca spune:
Nadyana - nu contest puterea ta de munca nici capacitatile tale intelectuale.
de multe ori ne gandim ca niste oameni inteligenti nu au cum sa nu vada niste grozavii atat de evidente.
dar uite ca se poate.
nadyana - tu ai nevoie de terapie. e evident ca stai cu el din frica, frica pentru tine, frica de el, frica sa nu se sinucida, din masochism, nu il iubesti, si nici nu te simti bine cu el. dar faptul ca nu esti departe de acest individ inca, imi spune ca tu ai probleme serioase de rezolvat cu tine.
cum adica nu intelegi ce e atat de iesit din comun in relatia ta? pai reciteste-ti primul post, si gandeste-te cate povesti de cuplu asemanatoare cu a ta mai stii.
oricum, eu iti tin pumnii, sper sa nu va vad la stirile de la ora 5.
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
ayleen spune:
Nadyana, realitatea e ca te-ai incalcit intr-o relatie proasta. Si nu acum, ci din prima zi, de cand ai iesit cu un...baietel. Nu cu un barbat de varsta ta, sau mai matur, ci cu un baietel nastrusnic.
Insasi relatia ta cu un baiat mai mic decat tine cu 7 ani ar putea spune cate ceva despre tine, dar, neavand studii de psihologie, nu stiu sa pun degetul pe ce inseamna asta. Pentru multe femei asa o alegere ar fi fost exclusa.
Sigur ca si barbatii de varsta ta pot fi indolenti, agresivi, nebuni, rai de gura... Dar in cazul lor nu mai poti pune pe seama varstei, ca sa le scuzi comportamentul nepotrivit. In cazul lor stii clar: "domne, daca are patru picioare, maraie, musca si face ham-ham, atunci e caine". Si i-ai trata in consecinta. Despre acest baietel tinzi sa crezi ca este...struto-camila. Si sa te porti cu el amestecat, asa, conform cu confuzia din mintea ta.
Sa nu cumva sa pui pe seama varstei caracterul lui urat. Am avut si eu 24 de ani si prietenul meu de atunci, de o varsta cu mine, se purta cu mine ca cu o zeita frumoasa si buna.
Am vazut o emisiune despre aceste "cougar" de la Hollywood, care trageau dupa ele cate un baietel din asta nauc, cu gurite deformate de la suzeta pe care inca o molfaie, dar cu corp de barbati adevarati. Si atunci m-am intrebat ce este in mintea unei femei mature, implinite socio-profesional, frumoase si destepte, care aleg iubirea unui puiut din asta de barbat. In ce fel le implineste emotional dragostea lor?
Tu insa traiesti o viata fara stralucire, cu multa munca, cu multa bataie de cap data de patroni dificili, si, ca si cum nu era destul, iti uratesti si iti complici existenta cu acest partener fara caracter.
Eu pot sa inteleg concesiile pe care le faci in mod constient, daca inca relatia pe care o ai "iti da cu plus". Daca vine cu niste avantaje, cu un plus de ceva: de iubire, de confort psihic, sau material, de prietenie si loialitate, de ceva.
Tu insa ai o relatie proasta cu un baiat, numai asa, ca sa simti si tu ca esti cu cineva si nu esti singura. Nu-ti mai place nimic la el, nu mai esti pe plus de ceva vreme. Ba mai mult, asisti la niste iesiri urate ale unui om nici prea educat, nici prea sanatos la cap, care te si joaca ca pe yoyo. O relatie trebuie sa vina cu un beneficiu, in functie de prioritatile si de preferintele tale. Daca nu vine cu nimic si mai rau iti face, e semn ca trebuie sa pleci. Pana la urma, atat e de simplu.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui nadyana M-am gandit #351;i iar m-am gandit. Ce ma determina sa continui relatia asta. Poate speranta ca se va schimba, ca il voi putea schimba. Este o persoana care, de#351;i nu are studii in domeniu, se pricepe foarte bine sa te influenteze psihic. Eu sunt o persoana careia starea sufleteasca i se reflecta perfect pe fata. Acum cateva zile un client m-a intrebat daca m-am uitat in oglinda foarte frumos, nu? Of, Doamne, de ce? De ce era atat de frumos la inceput #351;i acum s-a tranformat intr-un cosmar urat? Sau poate ca totul a fost doar in mintea mea. Gandindu-ma la ce a fost, mi-am adus aminte de o faza petrecuta prin august. Eram intr-o seara cu parintii lui #351;i cu el. A inceput sa imi spuna ca patronul de la societatea unde lacrez se foloseste de mine #351;i ca imi da un salariu mic pentru ceea ce fac. Incepuse criza deja #351;i salariul meu era la momentul respectiv aprox. 1000 euro. Sunt deacord ca, poate, daca ne gandim la faptul ca lucrez la o firma foarte mare #351;i la ceea ce fac, poate ar fi trebuit sa fie mai mare, dar...asta este. Atunci i-am facut o comparatie cu salariul mamei lui care lucreaza la un spital privat #351;i are o experienta de peste 20 de ani #351;i are salariul tot cat mine, care am o experienta de doar cativa ani#351;ori. Deci, i-am spus eu atunci, nu cred ca am un salariu foarte mic. S-a ridicat de pe fololiu #351;i mi-a spus raspicat de fata cu ai lui ca, ''inainte sa vorbesc sa ma uit la averea mamei sale #351;i apoi sa ma uit la averea mea''. Nu mi-a venit sa cred ce aud. Mi-au dat lacrimile imediat. Am ramas cu gura cascata.Parintii lui au o casa normala #351;i o masina, care este cam de 10 ori mai ieftina decat masina pe care o conduc eu. Asta daca este sa vorbim de avere. Dar nu are importanta. Important este felul in care m-a jignit. Apoi a inceput sa spuna ca de fapt nu a vrut sa spuna asta. Si pe langa aceasta intamplare au fost multe altele. De multe ori imi spunea ca el imi este inferior, ca nu are studii ca mine, etc. Asta desi eu niciodata nu i-am scos ochii cu asta. Este adevarat, i-am spus ca pe mine ma cunoaste lumea si ca prin natura profesiei nu ma pot comporta oricum in societate, dar asta nu inseamna ca ma gandeam la diferenta noastra de cultura cand ii spuneam asta. As fi fost in stare sa il ajut si pe el sa termine o facultate, daca asta are vreo importanta, desi nu cred. |
Fugi, mai fata, lasa-l in sfantu' lui, ca nu schimbi nimic! Am langa mine un exemplu de om, femeie, care 30 si de ani a sperat ca schimba ceva si acu' isi plange in pumni si nu mai poate face nimic.
Dupa ce ca e violent, e si invidios pe cei care au facut mai mult decat el in viata si urmareste, parsiveste, sa le scoata tot lor ochii cu asta. Mai stiu si de-astia un caz.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii