Gravidute peste 35 de ani

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lily005 spune:

Dana , multumesc mult pentru precizari. Am fost derutata... Am vazut preturile de la Brasov... Acolo este 700 euro nasterea la Regina Maria Ai grija de tine, nu mai alerga...
Mikiduta, bine ai venit printre noi. Sarcina usoara si fara teama!!!
toate burticile si mamicile

+33 Maria Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikidutza spune:

Lilly05, multumesc
Daca intri pe site la Regina Maria gasesti preturile fiecarui doctor. Eu am sarcina urmarita la ei si in sala de asteptare era un pliant cu o oferta, 3700 protocol urmarire a sarcinii + nastere si 4700 un pachet complet dar nu stiu sa-ti spun exact ce cuprinde . Poti suna la ei la call center si sigur te lamureste cineva.
Asa stiu si eu ca e mai putin cu 2300 daca duci adeverinta de la serv si trimitere si cred ca mai ai o reducere daca esti abonat. Sper ca te-am ajutat

Mergi la inceput

ahh, nu am scris moneda! 3700 respectiv 4700 euro si 2300 lei reducerea pt coplata CASS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Bun, sa lamurim situatia :

- tarif standard de lista - RM Bucuresti :
- nastere naturala : 10500 RON
- cezariana : 11700 RON
- reducere CAS : 3000 RON la ambele, cu actele mentionate de mikidutza mai sus.
Asadar ar veni
- NN 7500 RON
- cezariana 9700 RON.

Cred ca mai exista o reducere daca esti abonat la ei, dar eu nefiind, nu am intrebat.

IMPORTANT: la aceste preturi se adauga un tarif suplimentar al fiecarui medic, asta o aflati fie de pe site (la fiecare medic este afisat), fie direct la maternitate.

In afara de acest pret, se mai platesc servicii dorite de mama (montare cercei, screening auditiv sau metabolic al nou-nascutului, nasterea cu un anestezist ales anume de ele, etc). Toate aceste servicii sunt trecute in anexa la contract.

Plata se face in RON, 20 % avans la consultul din saptamana 36 si 80% la externare.

@ Lily: ce ai vazut tu la Brasov era o promotie doar pentru luna mai, in rest preturile erau mai jos pe pagina (ce-i drept, mai mici ca in Buc...) Ce sa fac, daca nu-s din BV si colac peste pupaza, mai nasc si in iunie...

Mai greu cu alergatul, eu-s Berbec si n-am stare...plus ca am lasat unele chestiuni de rezolvat pe ultimul moment. Asta e, sper sa nu nasc in strada

@mikidutza heh, ce mai oferta... eu tin un Excel cu cheltuielile si din octombrie pana acum m-a costat "protocolul de urmarire a sarcinii" (cu medic, eco, medicamente, tot tacamul, morfo-fetale, dublu test) cam 1100 EUR. Tot la privat, e drept ca nu cu dichisul de la RM...poate insa am avut si noroc ca nu am avut complicatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lily005 spune:

Multumesc mult fetelor pentru asa complete informatii!!!
Costurile sunt mari, dublu fata de Constanta... Iata un alt motiv sa nasc aici!
Dana , miris cum va simtiti? Eu cam obosesc. Astazi am iesit sa mai iau cate ceva pentru bblina si abia asteptam sa ajung acasa sa umplu patul...

+33 Maria Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara spune:

Buna frumoase burtici
Bun venit printre noi Mikidutza! Iti dorim o sarcina usoara si o "pereche" frumoasa pentru bebelushul tau! Te-am trecut in listuta noastra, dar am aproximat eu DPN si varsta bebelushului; daca vrei sa completezi, modific cu placere. Cat despre varsta - te-am trecut cu 35!!! ce sa ne mai incurcam pentru cateva luni sper ca esti de acord!
Lily - ma bucur ca iti place cum arati in listuta noastra suntem o adunare minunata, nu-i asa?!
Nici eu nu am facut multe determinari. DT a iesit o porcarie si de aceea am facut TT (pentru care am ales un laborator care sa aiba o baza mare de date, astfel incat sa am un risc mai mic de varsta, dupa cum s-a vazut!). Si eu ma bucur ca am scapat de amnio!

Inca nu stiu ce sa fac in privinta recoltarii de celule stem. Nu m-am hotarat, mai citesc pe tema asta. Dar am inteles ca nu prea sunt utile in Romania.

Dana - ai mare dreptate cu analizele; le faci in 3 locuri si ... ai 3 rezultate diferite! O sa repet APTT-ul la Medlife (in martie era facut la IDS), sa vedem!
M-a distrat fisierul tau cu cheltuieli din Excel! Si eu am inceput din februarie sa tin o evidenta a costurilor proiectului "bebe"! ecografii + analize, DT, TT + pastile, ovule + consultatii... cu dichisul de la privat RM. In aprilie, dupa Pasti dupa TT, am renuntat La evidenta, desigur! Oricum, o sa fie un Bebe SCUMP, cel mai scump bebe din lume!
Multumim pentru situatia costurilor nasterii la RM. Nici eu nu sunt abonat, ci ... bugetar. Mi-a fost teama sa ma uit pe site-ul lor, am avut atitudinea strutului, dar trebuie sa ma apuc sa strang bani. Sau sa caut o banca pentru un credit! Sau ma duc sa nasc la Constanta?!

18+ cu
mioara

Mergi la inceput

Lily, eu obosesc si cand urc scarile de la bucatarie spre dormitor (noi stam la casa). Asta e...plus probleme de "tranzit" din cauza suplimentelor de fier, plus un inceput de vene varicoase...nu-i nimic, astea sa fie cele mai mari probleme ! Norocul meu ca "grosul" cumparaturilor de bebe (mobila, lemnjerie pat, cadita, maruntisuri de gen sterilizator, pompa san etc) le-am comandat pe net si-au venit acasa, carutul l-am luat la Baby Expo din martie (cu reducere !!) asa ca nu mai am de luat decat haine, pampersi si cosmetice. Acum si cumparaturile pt noi sunt un efort, dara-mi-te sa alerg prin tot orasul...

Ceva impresii despre maternitate: frumos, ce sa spun...botosi de unica folosinta, zona sterila, am vazut rezervele (care contin tot ce-si poate dori cineva, practic n-ai nevoie sa pleci de-acasa nici macar cu periuta de dinti !). Ai halat, papuci, camasa de noapte, lenjerie de unica folosinta, frigider+LCD+aer conditionat, in afara de baia ta exista o mica chiuveta +masa de infasat pt bebe, vine moasa si te invata ce si cum, plus asistentele... Am vazut si salonul de neonato (prin geam, evident), erau trei bebeline acolo, doctorita neonato era in salon plus vreo doua asistente...de ingrijire e clar ca nu duc lipsa. Exista cate o receptie pe fiecare etaj (sunt 4 etaje in total) la care suna "butonul de panica", e cineva in permanenta, atat asistente cat si medici. La parter e receptia mare+cabinete de consultatie pre-nastere (anestezist, EKG, recoltare analize sange), la etajul 1 rezerve, la 2 rezerve+salon neonato, la 3 si 4 salile de nastere, travaliu, operatie.

Mioara: ai de ales dintre cateva spitale private (daca vrei sa nasti la privat), fa si tu un studiu de piata Am impresia ca RM e printre cele mai scumpe, eu l-am ales de la inceput deoarece merg f. mult pe nastere naturala+alaptare. Medlife-ul nu mi-a placut prin prisma experientei cu asteptarea la ei, Sanadorul nu exista inca si tot asa. Acum depinde foarte mult si de medicul cu care vrei sa nasti, mie mi-a placut ca nu lucreaza decat la RM (ca maternitate), nu trebuie sa-l iau de la alta nastere (se poate intampla si asta, nu ?)

Am trecut prea recent printr-un spital de stat (in februarie mama si-a rupt si mana si piciorul, am internat-o la Floreasca) ca sa mai am chef sa mai ajung in sistemul de stat prea curand...

Mergi la inceput

Mioara: multumesc pentru primirea calda, datele meu sunt UM 18 martie, DPN 23 decembrie, pe bebele meu de 10 luni il cheama David (03.07.2010)
Am vazut pe fb pozele unei foste colege care a nascut in Constanta la clinica privata,nu stiu la care dar arata super salonul, mare, spatios, bebe in camera, TV , parea f curat. Cred ca aveti super conditii si acolo. Dar cel mai mult conteaza medicul dupa parerea mea, sa fie bun profesionist si sa iti inspire incredere. SI SA VINA LA NASTERE!!(daca alegi sa nasti natural)

Dana ma bucur ca ai avut o sarcina fara probleme si iti doresc si o nastere usoara si fara dureri. Eu nu cred ca voi naste la RM decat daca nu apare vreo super-oferta pana atunci(eu mai am destul) dar am sarcina urmarita acolo pentru ca am abonament de la servici. Eu stiam ca nasterea este in jur de 3000 euro si atunci un pachet de urmarire a sarcinii + nastere de 3700 Euro mi s-a parut destul de ok de aceea l-am mentionat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna fetelor,
As vrea sa donez niste medicamante sustinere sarcina pt cine are nevoie. Mi-au ramas pt ca am nascut pe neasteptate prematur si epacat de ele ca-s in garantie , sa se piarda. Daca evti nevoie , dati-mi PM sa vedem cu vi le trimit:
Femibion 2
elevit
tardiferon folic
utrogestan 100
Eu am nascut la Regina Maria (am vazut ca discutati asta) si am fost fff multumita de personalul medical. Sa mergeti cu incredere acolo.
Va pup,

Mergi la inceput

Citat:
Eu nu cred ca voi naste la RM decat daca nu apare vreo super-oferta pana atunci

@ mioara & mikidutza: vesti bune, s-ar putea sa prindem cu toatele (ca o sa ma duc si eu) vreo reducere. Saptamana viitoare e Baby Expo la Polivalenta si cei de la RM au anuntat pe site ca au oferte speciale (evident, nu spun si ce, desi pe site-ul Baby Expo exista un document cu promotiile de la targ) :

http://www.reginamaria.ro/ro/maternitate/noutati/vino-sa-te-bucuri-de-ofertele-noastre-la-baby-expo-in-perioada-19-21-mai-2011

http://www.babyexpo.ro/b/index.php

Ca sa va dau un exemplu, data trecuta la targul de la Romaero banca de celule stem avea o reducere de circa 1300 RON, dar eu n-am reusit sa ajung, ca racise sotu' si il doftoriceam pe el... acum insa sigur o sa ma duc sa vad ce si cum. Mai am de incheiat contractul pt celule stem si as vrea sa fac si abonament pt medic la domiciliu (n-am chef sa bantui pe forum daca Doamne-fereste are copilu' 40C, prefer sa chem direct medicul...)

34 cu Amelia

@ mikidutza : merci mult de urari, sa dea Dumnezeu sa fie la toata lumea asa usor cum a fost la mine...desi am o presimtire ca la nastere nu voi scapa chiar asa lejer , dar m-ar batea Dumnezeu sa ma plang...

Mergi la inceput