Suzeta / cind si cum scapam de ea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

La noi cu suzeta si biberoanele era problema ca nu vroia sotul sa le scoatem.Am asteptat sa plece la servici si le-am aruncat direct in tomberon(15 biberoane si 6 suzete).Au bazait prima seara apoi gata.O prietena a mers cu copilul la tara cel mic(avea 3,5 ani)si-a aruncat suzeta la gaini in joaca si cand a vazut c-o ciugulesc s-a pus pe plans.Cand o cerea ii spunea ''ai uitat?a papat-o cocosul''.A mai plans doua nopti si gata.Nu-i greu sa scapi de ea,te inarmezi cu rabdare pt doua-trei nopti si o sa treaca.Eu una n-am vazut adulti cu suzeta,deci veti scapa si voi de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Da, azi am luat/o de la daycare si a uitat suzeta acolo. Am avut un drum pina la doctor, a fost ok, am conversat pe drum, cintat ... La intoarcere insa, a cazut pe strada si a inceput sa urle de nu stiam cum sa o tin sa nu imi sparga timpanele. Si a cerut suzeta. Si n-am avut. Ei bine, numai intr-un urlet a tinut-o pina acasa, juma de ora pe autostrada in masina. E groaznic de stresant, mi-e asa frica sa nu fac naibii accident cind face asa.

Acum cu sticla de lapte, pe asta cind ati scos-o? Ea bea o sticla inainte de culcare, nu mult, cam 140 ml si una dimineata. Bea normal apa din pahar, chiar nu accepta sticle deloc, dar nu cred ca ar accepta sa bea laptele din pahar. Face cumva parte din rutina ei. Are ceva daca i-o mai las o vreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Fetelor, hai sa va zic cum am renuntat eu la suzeta, fiind o mare amatoare cand eram bb de suzi...Pe la 2 ani si ceva mama a chemat un om sa ii taie lemnele..pe atunci stateam la casa, ce vremuri.....Si omul ala dupa ce a taiat lemnele m-a chemat si mama a adus cateva suzete (ca am un frate mai mic cu 1,6 ani care era bb si inca mai folosea suzete) si mi le-a taiat cu toporul..si mi-a zis ca gata, a taiat toate suzetele mele..de atunci n-am mai pus gura pe suzete, cu toate ca erau destule in casa pt ca le folosea frate-miu..dar ca sa vezi ce impact psihologic a avut la mine..cand ma intreba vre-o ruda unde e suzeta ziceam ca a taiat-o nenea Tanasache..ca asa il chema pe om...N-am sa uit ziua aia cate zile oi mai avea.....cate amintiri..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

La noi a fost asa:

cand avea mandra un an, ne-am intors din vacanta de la Roma unde am reusit sa pierdem ultima suzeta care o aveam la noi in aeroport acolo. Si eram terorizata ca urma zborul, insa a fost ok cu biberonul de lapte. Asa ca, vaznad ca e ok, nu i-am mai cumparat alta si am evitat si magazinul unde comercializau suzetele respective (erau un anumit tip) cateva saptamani bune.

Problema a fost ca, ulterior scapatului de suzi, s-a atasat de biberon, astfel ca cerea biberon in miezul noptii in locul suzetei. Si practic suzetea la biberon (neaparat trebuia sa fie cu lapte) efectiv toata noaptea, ea care de la 2 luni nu a mai cerut lapte noaptea. Efectiv ne capiase, trebuia sa-i facem late noaptea, bea cam 2-3 biberoane, desi clar ca nu ii era foame, cat timp avusase suzeta nu cerea noaptea lapte deloc.

Am mai lasat-o cateva luni si am dezobisnuit-o si de biberon (avea vreo un an jumate). Pe timpul zilei bea lapte din cana.

Parerea mea e sa nu o dezobisnuiesti de amandoua o data, e mai traumatizant. Daca o speli pe dinti dupa biberonul de seara e inca ok.

Intre timp ar fi bine sa o obisnuiesti cu laptele din cana pe timpul zilei, astfel ca in cateva luni sa poti sa renunti linistita si la biberon.

Mergi la inceput