Nastere vaginala dupa folosirea Epi-no

Nastere vaginala dupa folosirea Epi-no | Autor: ralucis

Link direct la acest mesaj

Nu mai am foarte, foarte mult pana la nastere si ma bate gandul sa imi cumpar Epi-no, un dispozitiv pentru antrenarea perineului si despre care se spune ca ar reduce considerabil rata rupturii in cazul unei nasteri vaginale. Nu este exagerat de scump, ba chiar mi se pare ca merita banii cu varf si indesat daca ar reusi sa duca la bun sfarsit ceea ce promite :)
A folosit cineva acest dispozitiv? M-ar fi interesat parerea concreta a cuiva, cu toate ca stiu ca nu este de mult timp introdus la noi si poate ca si numarul utilizatorilor este, inca, redus. Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

chiar nu stie nimeni de acest dispozitiv?
m-ar interesa si pe mine pareri si experiente. mie nu mi se pare f ieftin, tocmai de aceea as prefera sa stiu daca isi merita banii sau nu

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 25+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

In primul moment credeam ca sunteti aceeasi persoana, careia intai i se parea ieftin, si apoi scump.

Ce sa spun, eu nu l-am folosit, dar am prietene care da, si cica te ajuta sa intelegi foarte bine tehnica expulziei, antreneaza perineul etc.

Cred ca poate fi foarte scump sau foarte ieftin, depinde de ce echipa te nimereste la nastere: daca medicul iti face epizio direct, ai cheltuit iluzia pe epi-no si banii degeaba, daca resuesti sa fie respectat procesul, cred ca merita cu varf si indesat sa eviti o ruptura de perineu.

in afara de epi-no, e important sa fii pregatita cunoscand procesul, fiind informata si nu in ultimul timp negociind timpii cu personalul sanitar care te va asista.

bafta!

asa a fost

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Dupa 36 de saptamani puteti sa faceti masajul perineului cu degetele, fara dispozitive extra, cauta pe google "perineal massage", gasesti explicatii si desene. Chiar daca taie de la inceput, elasticitatea perineului face recuperarea mai usoara.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

multumesc de raspunsuri. nu se pune pb de epiziotomie de rutina, doar daca va fi musai nevoie, daca e copilul in pericol, blocat, etc. altfel medicul meu e unul care culmea, prefera sa coasa, decat sa taie. eu vroiam sa stiu daca epi-no vs clasicele exercitii kegel aduce ceva in plus. banuiesc ca e o forma buna de control al niveului de antrenament al muschilor si eventual te familiarizezi cu senzatia de expulzie. dar ma intereseaza mai mult daca reduce efectiv cazurile de ruptura. eu am o singura cunostinta care a folosit dispozitivul si pentru care a functionat minunat. mai astept si alte pareri, sa fac un sondaj in functie de care ma hotarasc daca dau banii pe el sau nu.

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 25+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Am nascut, pana la urma, fara epiziotomie si cu perineu intact, fara Epi-no, ci cu ajutorul masajului perineal facut cu ulei de migdale, cam de prin sapt 34. Si asta in conditiile in care eram la a 3-a nastere, iar la primele 2 am avut epiziotomii. Ar fi intreresant, totusi, de auzit si pareri ale celor care chiar au folosit Epi-no, recunosc ca pe mine bugetul m-a impiedicat sa mi-l cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

eu am folosit, dar n-as putea sa zic daca numai asta a ajutat sau tot "pachetul" de ceaiuri, masaje, exercitii samd care te pregatesc pt nastere.
Nasterea la noi a fost super ok, fara probleme de absolut nici un fel. Trebuie sa treci insa peste "frica" de aparat, insa personal mi s-a parut mai ok decat masajul. Aparatul e gandit si dupa nastere, pentru recuperare. Daca avem noroc de un al doilea BB candva o sa procedez exact la fel.

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Am folosit epi-no in ultimele saptamni ale sarcinii. Pe mine m-a ajutat si a contat foarte mult ca mi-a dat Dumnezeu o moasa foarte buna, daca nu cumva cea mai buna din Cluj, care face si cursuri lamaze pt viitoarele mamici,plus ca si doctorul este foarte bun si a zis ca lui nu-i place sa taie ca pentru apoi sa aiba ce sa coasa fara motiv.
Am nascut o fetita de 3600g si 57 cm cu perineu intact doar o mica ruptura pe o labie care s-a vindecat foarte frumos,fara nici un tratament.Precizez ca a fost prima sarcina.
Eu zic ca s-a meritat.Insa iti trebuie si un doctor deschis la minte care sa nu te taie degeaba.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Ralu si Ralucis, cu ce doctori ati nascut/ nasteti si nu practica epiziotomia de rutina? Caut si eu unul si greu sunt de gasit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

noce, dr. Ruxandra Andreea Albu, de la Municipal. Foarte pro nastere cat mai naturala, impotriva epiziotomiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Ralucis, cum e, ti l-ai cumparat? Ne poti spune cumva experienta ta?

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput