trombocite
buna,as dori si eu un raspuns cu aceste trombocite scazute k nu la intelegsotul meu si-a facut niste analize de rutina in septembrie anul trecut si i-au iesut trombocitele scazute adica 112 a urmat un tratament si dupa o luna de zile i-au iesit 136 pana aici totul bn si frumos doctorul spunand-ui k ii vor mai creste acum adica in aprilie si le-a facut din nou dar.....i-au iesit 42 dc? el simtin-du-se foatre bn nu are nici o problema este un om sanatos are o greutate de 90 kg inaltume 1,74, as dori si eu sa aflu la aceste trombocite scazute ce simtome ar trebui sa fie ptr k noi nu credem k au iesit analizele bune credem k este o gresala, va multumesc si as dori sa i-mi raspunde-ti
Raspunsuri
Tala spune:
Claudia, banuiesc ca cifrele pe care le-ai dat aici sunt cu mii in coada. Trombocitele au rolul de a coagula sangele. daca sunt prea putine inseamana ca nu mai fac treaba cum trebuie. Daca sotul rau are 42000 acum inseamna ca cel putin se invinteste f usor si nu neaprat la lovituri grele. Trobocitele sunt produse de splina, deci daca ceva nu e ok cu ele inseamna ca problema este la splina.
Deci nu conteza greutatea sotului tau si nu e obligatoriu sa se simta rau cand sunt putine trobocite. Cel mai bine rugati medicul sa va detalieze, sa va explice.
softurela spune:
Mama soacra ave atrombocitele 13000. Da, ai vazut bine, 13. Se simtea bine, era doar la un control de rutina.
Doctorul a zis ca sunt gresite, nu e posibil asa ceva.
Le-a repetat si au iesit 12.
In fine...investigatii la Bucuresti in concluzie o boala autoimuna.
Repetati analizele si daca tot asa, mergeti la investigatii.
Sanatate multa !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Sabina spune:
urgent control hematologic la un centru bun.
Sa nu aiba purpura trombocitara.
Nu te simti delc rau de la ea, dar poti face comlicatii nasoale rau de tot, hemoragii etc.
testare urgenta sa scapati de nebuloasa.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo