Reteta pasca fara blat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

Buna,
uite cum arata pasca la reteta care am postat-o mai sus.
Alaturi am pus si tarta cu branza si spanac.



Spor la treaba!!!
http://www.flickr.com/photos/61896480@N05/?saved=1

ps: sper sa se vada ca inca nu m-am prins cum e cu postatul foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
as face macar una cu blat ca la noi e musai sa dai pasca..poate posteaza cineva si o reteta pentru pasca cu blat...

poate-ti place aceasta reteta :

Blatul :
250 gr faina
8 linguri de zahar
1 1/2 pachet unt
4 oua
3 linguri de cacao
1 plic praf de copt

I. 4 linguri de zahar +4 oua se bat foarte bine (pana se topeste zaharul), adaugi cacao
II. Untul il freci cu zaharul ramas
III. mixezi bine I+II si adaugi faina in care ai amestecat praful de copt
Compozitia se pune la copt(cuptorul incins), intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina, cca 15-20 min.

Crema :
150 gr ciocolata alba (de menaj)
50 gr unt
100 gr zahar
3 oua
100 gr smantana grasa
250 gr frisca lichida
500 gr branza dulce
50 gr amidon

Ouale intregi+zahar+frisca lichida+smantana+ +zahar +amidon se amesteca foarte bine (se mixeaza)apoi adaugi ciocolata (topita cu untul la foc mic sau la microunde)la sfarsit adaugi branza dulce .
Daca-ti place, poti pune in compozitie bucati de fructe uscate citrice,piersici , banane sau.... stafide.

Dupa ce blatul a stat in cuptor max 20 min ,torni crema de mai sus si mai lasi la copt aproape 45 min .

Pofta buna!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

daca e blat de ala tare e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

daca e blat de ala tare e ok


Cat de tare vrei sa fie daca te referi la reteta postata de mine?!
Ia ca sistem de referinta cozonacul, va iesi un pic mai tare, iar in momentul in care torni crema, automat nu-l va lasa sa se ,,lafaie" in vasul de copt si va fi mai putin pufos decat un blat de pandispan. Ai grija sa nu torni crema rece peste blatul fierbinte ,o sa se incruzeasca, lasi blatul un pic sa se racesca si apoi pui crema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

daca e blat de ala tare e ok


Cat de tare vrei sa fie daca te referi la reteta postata de mine?!
Ia ca sistem de referinta cozonacul, va iesi un pic mai tare, iar in momentul in care torni crema, automat nu-l va lasa sa se ,,lafaie" in vasul de copt si va fi mai putin pufos decat un blat de pandispan. Ai grija sa nu torni crema rece peste blatul fierbinte ,o sa se incruzeasca, lasi blatul un pic sa se racesca si apoi pui crema!

adica sa fie blat de ala cum se facea odata nu?ca un colac asa,ca de paine...dar daca e reteta pt pasca cu blat e ok,multumesc,numai sa fie ingrediebtele exacte ,adica sa iasa ca eu fac exact cum scrie aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Buna fetelor
Soricica spune-mi, te rog, cat zahar sa pun sa iasa dulce? Ca "dupa gust" habar nu am


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Soricica, cand ai timp poate ne dai si ceva amanunte despre procesul de fabricatie.
Pare f simpla de facut reteta ta, iar in poza arata super.
multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

daca e blat de ala tare e ok


Cat de tare vrei sa fie daca te referi la reteta postata de mine?!
Ia ca sistem de referinta cozonacul, va iesi un pic mai tare, iar in momentul in care torni crema, automat nu-l va lasa sa se ,,lafaie" in vasul de copt si va fi mai putin pufos decat un blat de pandispan. Ai grija sa nu torni crema rece peste blatul fierbinte ,o sa se incruzeasca, lasi blatul un pic sa se racesca si apoi pui crema!

adica sa fie blat de ala cum se facea odata nu?ca un colac asa,ca de paine...dar daca e reteta pt pasca cu blat e ok,multumesc,numai sa fie ingrediebtele exacte ,adica sa iasa ca eu fac exact cum scrie aici

uff, Oana, m-ai bagat in ceata! Cum ca un colac asa,ca de paine...?! Bunica mea (ar fi implinit anul acesta 100 de ani) facea pasca din aluat de cozonac (binenteles ca facea si cozonaci). Blatul ,,in cauza " din reteta , nu are prea mult de-a face cu cozonacul! Aluatul de paine contine :faina, apa,putin ulei,putin zahar, sare si drojdie .
Poate vrei sa zici ,,in forma rotunda" , pentru mine colacul este colac si are gaura ca si covrigul !
Daca respecti intocmai cele scrise , nu are de ce sa nu-ti iasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

Laura,
eu asa am gasit reteta mai demult pe un site si ca sa nu gresesc incep cu o jumatate de cana de zahar si gust un pic din compozitie( branza amestecata cu zaharul vanilat)si daca nu mi se pare dulce mai adaug zahar si apoi restul ingredientelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

albinuta,
mai intai fac prima compozitie.le "arunc" in castron in ordinea de pe tricou,mai exact asa cum sunt ele scrise in reteta.
apoi fac a doua compozitie, ung tava si torn prima compozitie si peste ea compozitia II.
dupa vreo 20 de min incep sa o verific.
incearc-o, nu ai cum sa dai gres.
si apoi, toate au un inceput, nu?





Mergi la inceput