Consum de carne
Am si eu o curiozitate, insa s-ar putea ca multi dintre voi sa nu fie interesati de curiozitatea mea. La sfarsitul lui 2009, tot soiul de articole ale unor institutii ce promovau mancatul sanatos sustineau ca pe parcursul anului 2010 se va reduce consumul de carne (in speta carne rosie). La vremea respectiva mi-am spus ca voi verifica aspectul asta cu vanzatoarea de sandwich-uri de la metrou. Din a 2-a jumatate a anului am schimbat statia de metrou, iar deunazi cand am trecut pe la vechea statie am constatat ca nu mai era aceiasi vanzatoare. Nu am gasit informatia relevanta pe net, ca atare m-am gandit sa va intreb pe voi.
Facand abstractie de criza, ati mancat mai putina carne rosie pe parcursul lui 2010? Dar 2011?
Raspunsuri
Laura25 spune:
Noi mancam carne de vita luata de la ai mei de la tzara (umplem congelatorul cu pungi gata portionate de mama si scot cate una cand nu avem alta inspiratie la gatit). Noi in general mancam f. putina (sa zic la 2-3 mese intr-o luna) si consumul a ramas constant in ultimii ani. Carnea de porc ajunge in farfuriile noastre si mai rar decat cea de viata. La noi in familie tine de gusturi, de rapiditatea cu care pot sa gatesc ceva cu acea carne, mai putin de promovarea mancatului sanatos.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
MElise spune:
Mie una nu imi place carnea de vita prea mult... pe cea de porc nu prea o pot manca pentru ca am probleme cu bila. Asa ca, in general, in casa se mananca peste sau carne de pui. Carnea de vita o consumam mai ales in... perisoare. Fiica mea e innebunita dupa ciorba cu perisoare.
MElise
asi spune:
Carne rosie nu inseamna numai carne de vita!
Noi preferam carnea de manzat in locul celei de pui din comert.Puiul din comert nu-l mai mancam decat extrem de rar , in principal din cauza mirosului pe care il are si mai nou din cauza ca fata face alergie la ceva ce contine carnea de pui.
Nu stiu daca tine de criza sau nu dar noi am mancat mai mult peste in ultimul timp.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
teo1970 spune:
eu nu gateam vita deloc (cumparam - tocata - dar doar pt caine), in principal pentru ca mi se pare mai complicat de gatit si in al 2 lea rand pt ca e mai scumpa decat altele
dar de vreo cateva luni, am inceput sa mancam mai multa carne de vita (asta insemnand cam de 2-3 ori pe luna, deocamdata, dar ma gandesc sa cumpar mai des)
mancam carne aproape zilnic, sub diverse forme; in principal porc si pui, uneori peste
AkaManah spune:
Eu am avut proasta inspiratie sa ii cer sotie sa imi gateasca ceva de vita ca "hai sa mancam si noi ceva sanatos". S-a conformat. Sincer, am incercat si am incercat sa o mananc. Nici nu puteam spune nimc ca ma urmarea cu ochi de vultureasa.Am mancat-o si am jurat ca nu ma mai intereseaza ever ceva ata de sanatos. Momentan eu mananc carne de porc de la ai mei, de pui de casa, miel, iepure de la socru. Sotia..legumeste cate ceva. Nu se prea omoara dupa carne.
O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.