Vopsea de oua
Raspunsuri - Pagina 3
Candy spune:
Eu ani de zile le-am facut cu bucati de dantela si ieseau f. frumoase. Infasuram pe ou o bucata de dantela, fixam cu un ciorap si scufundam in vopsea. Foloseam dantela cu diverse modele. Daca dantela e mai mare, nu mai e necesar ciorapul. Bucatile de dantela scufundate deja intr-o culoare, usor scurse se pot apoi folosi la alta culoare, pentru efect, de ex, dantela din vopseaua albastra se pune pe oul galben si rezulta un amestec de galben+albastru+verde. Pe rosu rezulta un amestec de rosu cu mov etc.
Am mai incercat si in ciorap de plasa/cu model in relief sau infasurate cu sfoara si apoi fixate in ciorap.
Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro
naty1982 spune:
ei fetelor am facut cu hartie creponata.vreau sa zic ca am facut prima data cu portocaliu,dar am omis sa le las aproape pana la uscare(dupa sfatul vostru)asa ca nu mi-a iesit primul.am citit cu atentie si am facut pas cu pas si mi-a reusit ff frumoase.asa ca recomand metoda si pe vii tor tuturor.v-am pupat pe toate si paste fericit pana la inaltare!!!
Raza de soare spune:
Pont de decorat oua pe viitor, dar trebuie rabdare.
Ouale fierte separat, fierbinti, inainte de a fi puse in vopsea. Se ia banda scotch mai zdravana (eu am din aceea galbena, mai groasa). Se decupeaza diverse forme si se lipesc pe oua, apoi se baga ouale in vopsea.
Eu ador sa fac "cruci"-lipesc de jur imprejur pe diagonala si pe verticala; se vede frumos, oul vopsit si "crucea" alba. Dar...si aici intervine rabdarea (dar de-aia aveti copii), se pot taia si diverse alte forme, dupa imaginatie. Triunghi, patrat, flori, fluturi...
Dorsilia spune:
mie vopseaua din comert nu mi se pare ok, am facut de pasti, plicuri din acelea cu 6 culori, cu icoane desenate pe plic, bulgaresti sunt. A intrat vopseaua pana la galbenus aproape. Adica tot albusul a fost colorat. copiilor le-a placut procedeul in sine, pt ca dupa ce le-au scufundat in vopsea si s-au uscat au lipit pe ele abtibilduri de tot felul.
azi insa am facut altceva, am fiert ouale cu cateva cepe rosii tocate si au capatat o culoare superba, alea care le-am scos mai repede au iesit rosii, celelalte care le-am lasat mai mult au iesit rosu inchis-caramiziu. Apoi am luat bucati de folie din aia care se muleaza pe ou cand se scufunda in apa fierbinte si am pus folii inguste de jur imprejurul fiecarui oul, longitudinal si transversal...copiilor le-a placut si asta, cu toate ca ei au participat doar ca spectatoti, pt ca era periculoasa pt ei operatiunea cu apa fierbinte. insa sigur ouale nu vor mai fi impregnate cu vopsea in interior.
MariaDia spune:
Revin cu impresii despre colorarea oualor cu hartie creponata.
Asa cum scriam intr-un post mai la inceputul subiectului, eu vopsesc ouale, de ani buni, cu vopsea tipografica. Urmarind topicul de fata, am incercat si eu procedeul cu hartie creponata. Ouale mele au facut furori!
Au fost gata repede adica mai repede decat daca as fi facut cu vopseaua tipografica, nu m-am mai ars asa tare la maini si au fost f f f f frumoase, deosebite chiar!
La operatiune a asistat pasiv si fiul meu cel mare ( 3 ani si jumatate) si a fost entuziasmat.
Singurul punct negativ a fost ca nu am stiut ca hartia isi lasa culoarea si pe maini si nu am fost pregatita cu manusi de cauciuc.
Dar, data viitoare am sa procedez in consecinta.
Multumesc pentru sfaturi fetelor cu acest procedeu!
Maria si Stefan si Toma