Tabara Pro Monica - Volumul 2
Raspunsuri - Pagina 12
Fomalhauti spune:
Copilul este cu siguranta extrem de derutat si speriat. Dar asta mai ales din cauza lui Iri.
Cred ca nici cei mai focosi sustinatori ai lui Iri nu isi pot imagina ca acesta i-a dat fetitei explicatia cea mai buna in legatura cu divortul. Sigur nu i-a spus "Mami si tati se despart dar pe tine te iubim amandoi si tu vei sta cu tati dar mami va veni sa te vada, sa va plimbati amandoua..." Cu siguranta nu i-a dat nici macar o explicatie acceptabila, sa zicem "Mami e plecata in America." (e vorba de perioada cand fetita era la Izvorani, fara mama, bunica, matusa) E posibil sa-i fi spus "Mami nu vrea sa te mai vada." sau "Tati nu o lasa pe mami sa te vada fiindca te-a batut." Ma alatur si eu corului care sustine ca multe "amintiri" ale copiilor sunt induse de parinti. La asta s-a mai adaugat mosul ala complet nebun care probabil i-a spus fetitei "Mama ta si Ramona sunt rele si bunicul o sa aiba grija sa le goneasca departe." La cat de nebun l-am vazut eu la televizor pe Columbeanu senior (in masura in care Iri poate fi numit "junior") chiar nu cred ca s-a abtinut de fata cu copilul.
Apoi Moni a reaparut dar nu se stie nici ea ce i-a spus fetitei. De fapt, situatia ei era destul de dificila, ce se poate raspunde la intrebari gen "E adevarat ce mi-a spus tata/bunicul?" Raspunsul (singurul posibil) "Nu, nu e adevarat." deruteaza un copil, nu mai stie ce sa creada, pe cine, in cine mai poate avea incredere, pe cine se mai poate baza. Probabil a auzit si fraze de genul "Acum esti cu mama si nimeni nu o sa ne mai desparta." Si acum...
Intre timp i s-a reamintit camera cu jucarii de la Izvorani, probabil si alte "avantaje" (Ma gandesc la ceea ce a declarat Iri ca Moni "infometa" copilul. Nu cred ca ideea i-a venit lui pur si simplu, probabil Irina a spus "Mami nu-mi dadea asa multe prajituri, zicea ca ma ingras." Normal, in fond. Dar cred ca la Izvorani Iri si "echipa" i-au facut fetitei toate poftele - si asta e "bine" din punctul de vedere al copilului.)
Pana la urma cred ca si Moni si mai ales Iri ar trebui consiliati de un psiholog, dar sunt convinsa ca Iri ar refuza categoric.
Alizee spune:
Ganditi-va ca Monica este mama singura, in plin divort. Ea trebuie sa castige bani pt a-si asigura ei si fetitei sale o viata buna. Nu se mai poate baza pe ajutorul mamei sale, din cauza careia era sa-si piarda copilul. A avut si experiente nemultumitoare cu diverse bone.
Daca a plecat, a avut un motiv intemeiat.
Bietul copil, evident ca este trist : doar se afla in mijlocul unui razboi. Viata ei s-a schimbat radical.
Cand am dat-o prima oara pe fii-mea la gradinita, la program de 4 ore, era tare nefericita. Acum, este la program prelungit si se simte f bine.
Spuneti ca IC ii poate oferi o viata mai buna. A facut dovada ca nu este asa, cu toate ca a facut tot ce i-a stat in putinta, atat cat l-a dus capul, sa o dovedeasca.
Am vazut cateva fotografii cu Irina si Ramona la cumparaturi; fetita parea multumita ca se afla in compania si grija ei.
Pe termen lung, IC nu ii poate oferi copilului sau ceea ce primeste de la mama ei si sora acesteia. El este atat de stresat de propria lui viata, incat e "nevoit" sa combine xanax cu alcool.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Cunosc un tata care, dupa moartea sotiei, si-a crescut singur cei 2 copii. Dar el este un om calm echilibrat, nu un coleric tulburat de substante toxice.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
monalac spune:
copilul e efectiv debusolat.....ce mama pleaca exact in aceste momente,in loc sa si consoleze copilul?
cum sa i fie mai bine copilului langa o matusa ?sau langa o prietena de a monicai?
indiferent ce a facut irinel,e tatal copilului si e clar c o iubeste.
mi s a rupt sufletul azi cand am vazut cum plangea irina.....
incognito spune:
Si mie mi s-a rupt sufletul azi.Si copiilor mei.Ne uitam impreuna la tv cind intimplator am nimerit la stiri.
De ce nu il ajuta cineva pe omul asta sa-si ia copilul acasa?
Dumnezeule mare!De unde copilul era linistit,la gradinita cu program scurt,in mediul pe care il cunostea si de care era sigura,crescuta ca o mica printesa...iata,acum e tirit copilul la gradinita cu program prelungit,de acolo in casa straina,cu alti copii pe cap...Si de unde ideea ca i-ar face bine cu alti copiii?Nu stiu,spunea cineva asta,ori pe aici,ori pe la tv,nu mai stiu.Eu spun ca nu e chiar asa.Sint singura la parinti si de cind ma stiu,mai ales copil,nu mi-a placut sa am prea multi copii in preajma si nici prea mult timp.Mai ales sa impart patul cu cineva strain,copil,adult,nu conta daca era strain.Nu vroiam decit pe mama ori tata,oricine altcineva era o chinuiala cumplita.Bietul copil,ce-o simti!...
Monica e o mama iresponsabila.Ce sa-ti povestesc,trebuie sa munceasca!Mai sa fie,si chiar acum si-a gasit a pleca!Sa dea naiba,vindea o poseta din cele pe care le are si despre care se spunea prin ziare ca valoreaza zece mii de euro,vindea un ceas,vindea o bijuterie si nu pleca acum!Si tot se descurca si nu trebuia sa plece!
Copilasul acela e disperat.Sa-i ajute Dumnezeu!
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
lucialu spune:
Nu sunt de acord ca a plecat si s-a bazat pe sora-sa, care a gasit de cuviinta sa plece la mare sa se distreze.
Ca Irina e varza cred in continuare ca este asa multumita la taica-sau in proportie de 90%. El face balamuc. Cum sa-i dea lui copilul cand a trebuit sa il ia cu executare silita? Iar asistam la inca un circ dupa reintoarcerea Monicai?
Asta e vulpoi batran, sunt convinsa ca a avut grija zilele astea sa isi bulverseze copilul. Face circ la tv si isi expune in continuare copilul uliilor din presa. Oribil. Plus ca jigneste oameni, ii ameninta, respect zero pt oricine este impotriva lui.
Unde a fost bine Irina? Sechestrata la izvorani, tinuta departe de gradinita si de toavarasii ei de joaca, inclusiv de prin vecini? Departe de maica-sa? El o poate vedea si profita cu tupeu de sufletul ei curat, cine stie cate ii mai toarna in capsor inca. Monica a fost tinuta la poarta. Asta e multamul pt ca Monica nu s-a purtat la fel ca el.
Repet, nici eu nu cred ca era momentul ca ea sa plece, nu e bine pt copil in primul si al doiea si in al treilea rand, in plus cu tot tambalaul asta facut de I, risca multe. Dar de aici pana sa ii plang lui de mila si sa cred dupa tot ce am vazut ca fetitei ii este mai bine langa el...e cale lunga. Sunt multe persoane din anturajul lor, inclusiv ziariste de la presa tabloida(care a tocat[o pe Monica) care au recunoscut ca Irinel era absent din peisajul de familie, ac aceasta era "pe bune". In schimb Monica s-a ocupat de micuta.
magdalena67 spune:
daca acest copil este trist si plange , asta se datoreaza in mare parte acestui tata care se duce la gradinita si face circ si panarama, si care joaca un teatru de 2 lei.
este adevarat, poate nu era momentul oportun sa plece, dar cate persoane care o condamna acum, s-au pus 5 minute in pielea ei care trebuie sa ii asigure acestui copil o locuinta sigura, un trai sigur, care trebuie sa plateasca avocatii ca sa iasa din acest joc murdar?
oare daca nu ar putea asigura toate acestea , nu tot la acest circ am asista?
care este problema ca acest copil este la o gradinita cu orar prelungit? sunt atatia parinti in tara asta care si-au inscris copii asa, si chiar parinti cu posibilitati materiale peste medie, ce ar trebui sa se intample cu ei?
deja acest om nu mai are nici o limita, ameninta, jigneste cum si pe cine vrea el, cum poti sa te uiti in gura acestui om?
care mama oare dupa tot ce a indurat ea, dupa ce a fost tinuta pe la usi fara sa aiba dreptul sa isi vada copilul, fara sa stie nimic de ea,i-ar lasa acum copilul si ar pleca linistita?
Mikaela_a spune:
Am vazut si eu "spectacolul" de ieri. Dincolo de lacrimile fetitei, incep sa cred ca asistam la o regie realizata cu mult timp in urma.
Din ce in ce sunt mai convinsa de asta. Monica tace, dispare in neant, nu stie nimeni de ea, apare Irinel si zice ca a fugit sa faca avort, fapt ce se leaga de iesirea ei cu plasturele pe mana din policlinica.
Toate se leaga. Daca nu vorbea nimic cu presa, nu vroia sa sa stie multe despre ea, cum naiba a iesit senina cu plasturele pe mana, sa vada toata presa ca si-a facut analize, ca dupa 2 saptamani sa dispara si sa spuna el ca a plecat sa faca avort.
Cine stie ce intelegere este de fapt intre ei?
Ma gandesc acum ca ea si-a schimbat avocatii. Daca primii 2 avocati n-au vrut sa le faca jocul? Ieri la tv Irinel in facea dobitoc pe avocatul ei, ala nu zicea nimic.
Nu stiu...pacat de copilasul ala.
inbox spune:
Am crezut sincer ca Irinel are mai multa minte, dar isi bate joc de propriul copil! Imi pare rau de micuta Irina, lumea ei e bulversata si tatal ei tine neaparat sa arate lumii intregi ca nu o poate intelege. Sa consulte un psiholog daca nu e in stare sa-si inteleaga copilul. Eu ii inteleg pe toti ca sunt afectati, un divort nu e usor, da sa bazai ditamai omul la televizor in fata presei, sa te mai vada si copilul plangand, copil care in tine vede un stalp de rezistenta... e jalnic...
imi pare rau, dar el si-a ales-o pe Monica s afaca copii cu ea, nu are niciun drept sa o judece acuma! Era trecut prin viata, o cunostea stia in ce se baga! Macar, asa cum zicea cineva, Monica mai are scuza varstei fragede la care s-a maritat,...dar el ...nu s egandeste deloc la bietul copil, si din pacate nici nus e va gandi, va face orice, indiferent cat va suferi copilul, sa ii desfiinteze mama!
rory76 spune:
Cea mai cea chestie mi se pare acest act incheiat intre cele doua "sore" ,l-ati vazut?
http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/greseala-incredibila-in-acte-ramona-gabor-a-infiat-o-pe-fiica-lui-irinel-162866.html