Nu ia in greutate!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu aveam lapte, nu am facut ragade,rani la sani, eram ok cu psihicul, nu m-am panicat o secunda, totul parea atat de firesc.....asta pana cand am pus copilul pe cantar....

nu inteleg deloc de ce ii dai completare. Se stie f bine ca laptele praf e mult mai aiurea la reflux decat cel de mama. Nu iti va lua mai mult in greutate, in schimb pierzi laptele tau.
Am o prietena mamica la grupul lui Gh care s-a confruntat cu aceeasi problema, a facut analize peste analize, tot pt reflux, copilul nu avea absolut nimica, dar pur sis implu crestea putin. A introsdus lp si a pierdut laptele de mama. copilul a facut anorexie nervoasa si nu a liuat in greutate nici macar cat lua pe lapte mama.
asa ca i-a dat LP absolut degeaba, si nu doar degeaba, ci cu consecinte pe termen lung:(
totul era la sfatul meiduclui, bineinteles, ca nu crescuse "destul" prima luna pe lapte de mama.

poate intra si ea sa iti povesteasca, ii dau mesaj acuma.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

copiloi hai nu mai fia sa stresata, o sa fie bine fata si va reste mare si frumoasa.Asa e la primul copil, vei vedea ca pe masura ce trece timpul vei capata experienta si apoi vei veni tu aici si vei da sfaturi la mamicile tinere care stau cu inima in gat .
Ca sa destind putin atmosfera sper ca nu te superi, cand era al meu mic , in primele luni, l-am lasat pe al meu sot cu bebe acasa , sa ies si eu o ora la aer ca nu mai puteam, i-am lasat un biberon de lapte in caz ca nu sunt si i se face foame la cel mic...
Cand am venit inapoi, copilul era imbracat cu geaca (era iarna afara)si cu pamperul pus invers , toate hainele lui la spalat in cada...explicatia.I s-a facut foame copilului, plangea de rupea pana a incalzit el laptele, l-a baut imediat si a versat.Domnul sot l-a schimbat cu hainutele pe care i le-am lasat si cand a terminat el de schimbat, iar a dat lapte afara .Si tot asa, pentru ca la schimbare il cam invartea, ala mic mai dadea cate putin afara...si nu a mai gasit cu ce sa-l schimbe .
Deci se poate si mai rau

PS: nu renunta la alaptat , productia de lapte se modifica pe masura ce pui copilul mai des la supt...e pe baza de cerere si oferta, asa ca cu cat ii dai lapte praf , ea va cere mai putin piept si vei ajunge sa nu mai ai lapte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Alina, felicitari pentru fetita !

Eu zic ca ai facut bine ca i-ai dat completare, ai sa continuisa-i dai si una si alta, efortul nu e mare si nu, nu pierzi laptele ! Eu am dat mixt la toti trei (la ultima mai din obisnuita) si eu crecut bine si fara probleme.
Psihic daca te simti tu impacata cu ceea ce faci e cel mai bine, restul (pareri in stinga-dreapta) zau ca nu conteaza !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Revin...

A inceput sa ia in greutate. O hranesc mixt, 2/3 san, 1/3 completare.

Insa intre timp am trecut prin altele....infectie urinara cu E-coli (temp. 40 grade, internat in spital, perfuzii, antibiotic etc ).

Nu stiu de unde a luat bacteria asta......Poate asta a fost cauza neluarii in greutate. 'om vedea. E cumplit sa-ti vezi copilul bolnav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

E-coli e comuna pentru infectia urinara si se poate lua de oriunde.Si ai mei au avut infectie urinara si numai e-coli aveam la rezultat , parca ii pastram in casa.Ai grija si cand tot mergeti la doctor la control, mai ales cand mergi asa .Nu ma intelege gresit nu pledez sa nu mergi la doctor, dar eu am o strangere in spate cand merg la cabinet , cu toate ca stiu ca e ok, da stiu ca sunt alti copii bolnavi acolo si mai au si jucarii acolo tentante si eu ca o mama nebuna ce sunt nu-i las sa se joace cu ele , chiar daca restul mamelor se uita cash.
Am trecut printr-un episod crunt de enterocolita in urma unei visite la doctor, si jucat in camera de asteptare.A fost singura data cand l-am lasat sa se joace acolo cu copiii.Si singura .A ta e mica sa se joace dar o pui sa o schimbi, o dezbraci acolo unde inainte a fost alt copil...E o idee doar.Sau cand vin rude , prieteni , chiar si taicasu de afara sa se joace cu ea, inainte spalarea pe maini.Chiar daca pari paranoica...mai bine asa , si fata sanatoasa.

revin...cu o precizare...stai sa vezi dupa ce merge in 4 labe si baga tot ce gaseste pe jos in gura...atunci va fi cu adevarat stresant , dar macar mai creste si sistemul imunitar se intareste, ca nu ii putem creste intr-un glob de sticla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Cred ca mai degraba a fost infectia. Nu de alta, dar copilul meu cu reflux si plans de durere de burtica a luat ca la carte in primul an de viata. Si laptele de mama este mult mai bun pentru copii cu reflux decat cel praf.

Sper ca sunteti bine acum.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

buna,

eu sunt mamika despre care vorbea Sabina.
imi pare rau pentru infectie, daca zici ca acum ia in greutate e totul ok....de fapt, chiar daca nu ai in greutate "ca la carte" tot e bine.
eu am facut greseala sa trec fetita pe lapte praf pe la 4 luni, am facut analize de am innebunit, fiecare medic venea cu alte presupuneri, ca are reflux gastro-esofagian, ca ar ave anu stiu ce malformatie la un organ intern, ca nu stiu ce are pe la creier si nu-i transmit neuronii senzatia de foame, etc etc etc...numa medici, analize, stress si nebunie...nimic bun pentru copil.
fetita mea are acum 3 ani si 8 luni, e mica si f slabuta in continuare, dar nu are nimic, e doar frumoasa si foarte isteata :)
io zic sa ii dai copilului san in continuare si sa va bucurati de viata !
mult succes !

Natalia-Ioana
Poze

Mergi la inceput