Nu ia in greutate!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pana sa o cantaresti, tu cum o simteai? multumita? erai speriata sau o simteai in bunastare?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

La 2 saptamani si ceva parea clar mai greluta, chiar si sotul remarcase (fara sa-i spun eu ca-mi pare deja mai greluta)...ne dureau mainile la tinut in brate....ceva s-a intamplat cu 3-4 zile inainte de a merge la medic (marti). Era parca trasa la fata si mai supla la corp....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pana sa o cantaresti, tu cum o simteai? multumita? erai speriata sau o simteai in bunastare?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

La 2 saptamani si ceva parea clar mai greluta, chiar si sotul remarcase (fara sa-i spun eu ca-mi pare deja mai greluta)...ne dureau mainile la tinut in brate....ceva s-a intamplat cu 3-4 zile inainte de a merge la medic (marti). Era parca trasa la fata si mai supla la corp....

Eu am patit asa la primul copil, tot alaptat exclusiv si el. Aveam cantar acasa si puteam vedea: manca bine o saptamana punea 300-400 de grame, apoi 4-5 zile stagna dupa care brusc in 2 zile cand sugea des ca la puseu de crestere scadea 200 de grame. A tinut-o asa pana la 2 luni jumate. N-am reusit nicodata sa aflu cauza. Am consultat si eu medici, am incercat si completare (pe care o vomita cu spor indiferent ca era lp sau laptele mau si cu ce metoda era data).
Acu tot slab si micut e...

Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unique spune:

Am si eu o fetita pe care am nascut-o cu 4,200 kg, iar la 5 luni are 6,200 kg. La fel ca si tine am alaptat-o exclusiv cu lapte matern. Fetita mea e foarte activa, iar noaptea doarme foarte bine. Toata lumea m-a stresat pana acum sa ii dau completare cu lapte praf, dar m-am gandit ca atata vreme cat copilul mi se pare ca e multumit nu are rost sa renuntam la lapticul de la san. Acum are 5 luni si 2 saptamani si am inceput sa ii dau pe langa lapte fructe, supica si lapte cu cereale. Deocamdata mananca putin din fiecare. Pediatra mi-a spus sa incep diversificarea la 5 luni, si daca nu ia in greutate 300 de g intr-o luna sa ii fac analize sa vad de ce nu asimileaza. Eu as fi vrut sa incep diversificarea la 6 luni, dar din moment ce deja i-au aparut 2 dintisori m-am gandit ca asta a fost un semn ca e pregatita de diversificare.

http://corectareteme.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, daca ii e prea cald sau frig o verifici la ceafa, nu la maini sau picioare chiar daca parem tentati sa zicem ca asa e.Pe la maini sau picioare ei isi regleaza temperatura corpului, asa e cand sunt mici nu o pot regla ca noi astia mari, de aia e bine sa nu pui caciula in cap, manusi in casa.
In legatura cu diversificarea, stii ca e pregatit cand duce orice la gurita sau cand se intinde dupa tine daca vede ca mananci ceva ca sa-i dai si ei.Atunci clar poti sa-i dai si ei

Binenteles ce e potrivit pentru ea, normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

inca un mesaj in plus nu cred ca strica, poate te mai linistesti.
copilul meu a luat in greutate tot timpul sub media din carti, la un an avea 8.650, nu 9 si ceva ca la carte, fiind alaptat exclusiv la san pana a 5 luni cand am inceput diversificarea, continuat cu alaptatul pana in prezent, la un an si 3 luni...dar e un copil sanatos, o singura data mi-a fost bolnav, o viroza, e foarte energic si pus pe "pozne". te inteleg, am avut si eu stresul meu cu cantarul, la un moment dat il cantaream zilnic, de cateva ori pe zi. graficele lunare alea dupa care se orienteaza majoritatea sunt facute de multe ori pe niste copii hraniti cu lapte praf, cantitati exacte si la ore fixe. aprecierea gradului de sanatate a unui copil nu depinde doar de modul in care ia in greutate. daca nu plange...nu ii e foame....cum ti s-a mai spus, ti-ai da seama daca nu ar fi asa! si ai incredere in instinctul tau de mama, nu da gres niciodata!! si fi mai relaxata, ai de crescut un copil!

a, si daca regurgiteaza, urmareste cat de des. ca pana in anumite limite e normal. motiliu?!?!?!?! ce doctor ti-a recomandat asa ceva la copil?!?

mult succes! si da-ne vesti

_
mama lui Stefan, pui scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Buna

Felicitari pt. fetita ta si multa sanatate amandorura!
- Referitor la vomitatul cu sau fara jet, a mea vomita si de 20 de ori pe zi in jeturi (reflux gastriontestinal) si doctorul mi-a zis ca exista posibilitatea sa-i da medicamente sau sa asteptam sa faca 4 luni timp in care imi garanteaza el ca se rezolva cu vomatul. A avut dreptate. nu i-am dat medicamente pt. vomat tot datorita reactiilor secundare plus varsta frageda.
- referitor la tine, mananca sanatos si cat mai mult. Pt amandoua. Si tu ai nevoie sa te mentii sanatoasa, si fetita sa aiba de unde sa se extraga vitamine/minerale pt. laptic;
- daca fetita poare multumita, nu te grabi cu completarea. Ai facut proba suptului? Cumpara un cantar de bebelusi (e in jur de 2,5-3 milioane)sa-l ai in casa sau imprumuta de la cineva. Eu mi-am cumparat unul pt. ca eram stresata cu vomatul...
O cantaresti inainte de pus la san si imediat dupa si vezi care e diferenta, adica cat a supt. Faci asta la fiecare supt, 2-3 zile si notezi. Apoi cu datele in mana discuti cu doctorul si vedeti ce faceti.
O pui la san des, chiar mai des de 3 ore. Sunt copii care la inceputul vietii au nevoie de mai mult laptic decat altii. A mea sugea si la o ora jumatate-doua. Bine, ea si acum la 19 luni mai suge..:)
De asemenea, avand cantar in casa, o poti cantari de 2-3 ori pe saptamana ca sa vezi daca per total a luat in greutate. Indicat e sa o cantaresti dimineata la trezire, cu pampersul schimbat si inainte de pus la san. Tot timpul in aceleasi conditii si la aceeeasi ora/moment al zilei. Cantarind-o cu cantarul tau poti sa vezi efectiv daca ia in greutate si elimini riscul erorilor de cantar datorita difeentelor intre cantare.

Inca o data, mananca si dormi bine si cere ajutor de la mama/sot ca sa te lase sa te odihnesti si sa supravegheze si ei copilul.

Numai bine si cu optimism, or sa treaca toate si va fi bine, o sa vezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Aaaa...si inca ceva. Poti lua vitamine. Sunt chiar recomandate pe perioada alaptarii. Eu am luat Elevit si pe perioada alaptarii si iau si acum la 1 an si 7 luni de la nastere si o sa iau pana termina cu suptul. Majoritatea medicilor recomanda asta. Daca din cauza kilogramelor te feresti sa iei (habar nu am cate kg am dar de regula femeile din cauza asta le evita), sanatatea ta si lapticul copilului sunt cele mai importante si ai o viata apoi la dispoziti sa le dai jos. Si nu se aplica la toata lumea faza cu luatul in greutate (eu am 52 kg si iau din luna a doua de sarcina./)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

vin si eu la discutie.
Fetita mea s-a nascut ca a ta, destul de mare (3850gr), si dupa nastere a scazut in greutate - nu stiu insa cat de mult, pt ca in spital ii mai dadeau completare. Astfel, la 1 luna, ea luase fata de nastere, cam 400 gr (deci a recuperat mult). Explicatia: avea icter si lenevea la san.

Si eu iti recomand vitamine, fac bine si la lapte, si la psihicul tau; si neaparat sa mananci. Laptele tau e minunat, asa ca nevoie si de mancare.

iti recomand sa iei cantar - si eu am luat dupa prima luna din viata, ca sa fac proba suptului.

A, si inca ceva - 25 gr e prea mult. Stiu ca la cartea occidentala recomanda 18 gr la dormitor de copil, e cam putin pt mine, dar 20 gr in casa e rezonabil. Si o sa iti explic de ce sustin ideea asta: fiica mea, cand era f.cald, manca putin la san. Des si putin, cateva gurite, de sete. Abia noaptea tragea cu sete, din plin din san, cand se racorea si manca si ea. Pt ca ziua aveam lapte in exces, mulgeam si stocam, si am observat ceva pe ce produce sanul meu: primele 10-20gr sa zicem sunt apoase, transparente; dupa care incepea sa vina laptele mai gros, mai consistent.

Stiu ca numai de sfaturi si pisalogeala nu ai chef, dar poti incerca o zi si scenariul asta.

Pupaturi si sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

si la noi Ana a avut o perioada in care voma destul de des. Motivele sunt "n", dar la varsta asta unul dintre cele mai comune este acela ca mananca foarte repede. Incearca sa o ragai cand se opreste sau cand schimbi sanii. Sa o tii in pozitie verticala cat mai mult. Daca e o prob minora, va trece de la sine.

Laptele tau este cel mai bun pentru fetita ta si nu te descuraja.
Ei sunt micuti si nu prea stiu cat au nevoie si papa in nestire, surplusul il elimina prin regurgitare.

Cred si eu ca e prea cald la voi in casa. ideal e max 20 de grade.

Multa sanatate si felicitari pt micuta!

Mama de Ana si 26+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

copiloi, de ce crezi ca transpira multisor fetita ta ? e prea cald in camera, o imbraci prea gros ?
oricum, ai procedat foarte bine sa incerci sa afli si opinia altui medic.
te rugam sa ne tii la curent cu evolutia situatiei.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

In camera sunt 25 grade. Stiu ca-i mult, dar ....
De imbracat, o imbrac normal, uneori zicc ca merge si mai gros, caci la schimbat are labutele picioarelor mai reci...

Ea transpira mult la noi in brate, si cum o tinem mult in brate....

roxy, de infasat o infas noaptea, caci asa am observat ca doarme mai bine. Altfel, se sperie de miscarile care le face cu manutele si mereu tresarea si se trezea....Ziua o mai pun doar intr-un Fußsack.

Off, de abia astept sa merg diseara la medic. E un medic renumit din Iasi.

Prea mult 25 de grade. Noi am avut 21,5, maximum 22. 18, cum am auzit, mi se pare... sadic, sincer, pentru ca, la 20 de grade, copilul meu era sloi din cap pana-n picioare, darmite la 18.

Extremitatile (manutele, labele picioarelor) e normal sa fie reci. Copilului ii este frig atunci cand ceafa/spaticul ii este rece.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput