Calitatea actului medical
Raspunsuri - Pagina 3
michelle-usa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Rufus Mai, eu am o intrebare, la cei ce traiti in alte tari sau ati avut ocazia sa mergeti prin spitalele altora: mie imi place serialul ala, Anatomia lui Grey. Sunt fascinat nu de actiunile de acolo (desi imi plac), ci de actul medical. Intrebarea era: asa stau lucrurile intr-un spital civilizat? Sau este doar film? Pentru ca, daca asa arata un spital si asa privesc doctorii actul medical in alte tari, mie mi se pare ca nu prea avem de ce ne mira. Si nici ce sa comentam. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Nu vizionez acest serial deci nu pot sa comentez.Dar pt sa-ti spun la 1-a mana despre experienta mea in spitalele si cabinetele medicale din America.
curatenie(chiar si in clinicile saracilor e o curatenie exemplara)
respect, indiferent cine esti, cum esti imbracat...
salile de examinare ale dr. sunt mici dar eficiente, f. dotate.
privacy. problemele tale se discuta doar intre tine si dr. in cabinet,nu pe hol, nu in public....
nu ti-e rusine sa pui intrebari...sa discuti absolut tot ce-ti trece prin cap despre ce te doare.
in orice situatie te ajuta sa te simti cat mai confortabil si sa iti produca cat mai putina suferinta.
organizare.cel putin cand l-am nascut pe baietel am fost fff. surprinsa de cum sutn organizate spitalele. parintii merg cu 1-2 luni inainte sa viziteze spitalul, au un fel de tur ca sa stie cand vine timpul unde sa se duca, ce sa faca.Totul a mers ca pe roate.
spaga...nu cred ca trebuie sa mai discut despre asta. in 9 luni i-am dat doctorei 1 cutie de bomboane si dupa ce am nascut i-am trimis o poza cu bebe sa o puna pe peretele biroului si cu multumiri verbale.
La intrare in multe spitale, te intimpina voluntari -majoritatea pensionari.Cu zambet pe buze incearca sa te ajute, as iti dea indicatii unde treb sa te duci.
Technolgie avansata...
Prescripita data de doctor se transmite electronic la farmacia care eu o vreau.De la farmacie ma suna cand e gata, sau sun eu...si apoi doar ma duc sa ridic medicamentele.
problema mare se pune costul asigurarilor, co-platii pentru cei cu salarii medii. cei saraci primesc asigurare gratis, medicamente gratis (poate nu toate).
michelle
Sabina spune:
| citat din mesajul lui accept92 In clinicile si cabinetele private de la noi actul medical, dotarile, respectul fata de pacient sunt asa cum ar trebui sa fie. Deci nu e o problema de coordonate geografice. |
Pana aici am ajuns.
din cauza CMU si incomptenetei lor, nepotica mea era sa moara. Nu au stiut sa diagnosticheze o apendicita, au zis enterocolita (nu ma luati ca seamana, ca e strigator la cer), ecografia era dubioasa, leucocitele si CRP crescute pana la cer si ei nu au facut consult chirurgical! Au zis ca pe cea mica o doare rau burtica de la ...gaze!
si fetita de 2 ani a ajuns la Gr Alexandrescu cu peritonita si in stare f f grava.
Au salvat-o acolo, desi majoritatea se poarta execrabil. Dar datorita lor traieste.
intamplarea e f recenta, ieri a fost operata, 3 zile a stat la idiotii aia de la CMU.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
asa ca nu dau doi bani pe receptiile lor noi si internarea de 800 de lei pe zi!! si pe zambetul de pe fata, cand sunt niste criminali in fond.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
olim spune:
si in Spania a fost acum cativa ani un caz asemanator, si sistemul medical spaniol este considerat unul dintre cele mai bune din europa, si printre cele mai bune din lume.
tipa mai avea un baietel acasa, noua luni fara nici un simptom, s-a ingrasat 6 kile, avea doar intepaturi in spate, a mers la urgenta,i-au facut eco, si au trimis-o acasa cu infectie urinara, si cand sa ajunga acasa a rupt apa si a nascut in 20 de minute o fetita.imaginati-va socul sotului cand a ajuns acasa de la munca, dimineata erau 3 si la ora 5 erau 4 in familie.
deci si in alte parti se mai intampla erori
din pacate in Romania is cam multe.
in iarna am fost internata cu alex 3 zile la infectioase, si dupa 3 zile de analize nu mi-au dat un diagnostic clar

alex cu un puseu de 40 febra dupa o zi de sanie, am fost suspecti de gripa nou, ca tot venim din alta tara, apoi amigdalita, apoi gastro-enterita, gripa normala, faringita ,infectie urinara si dupa 3 zile am cerut externarea pe proprie raspundere, cand au vrut sa ii administreze tamiflu, si tot nu era sigura doamna doctor de diagnostic
in spania in 9 ani jumate cat am stat, am fost relativ multumita de sistemul medical, te cam repedea generalistul, dar acolo daca aic eva grav mergi direct la urgenta, unde stai intre 2-14 ore in functie de urgenta care este.
spitale sunt putine nu ca la noi, adica nu te interneaza nimeni doar sa ocupe un pat, numai adevaratele urgente, daca nu chestiile mice si usoare le rezolva medicul de familie in general.
aici e dezastru,a dica eu asa percep pana acuma, pe langa asigurarile se stat, mai trebuie si private care sunt destul de scumpe
, este sistemul coplata, paltesti consultatia si tot actul medical, dupa care asigurarile iti ramburseaza pana la 100 la suta, in functie de asigurarea ta privata.Cei de la sta cred ca dau 70 la suta si restul cei de la privat.
Noi pentru 3 persoane, o asigurare medie, ca suntem tineri si nu suntem bolnavi cronici, platim aproape 800 de euro pe an
maru spune:
am fost pacienta intr-un spital aici, mi-au scos astia fierea laparoscopic. Conditiile: normale, nu lux. Un spital orasenesc, sa zic asa. Grija fata de mine? m-am simtit pacient, nu la mila lor!
M-au internat dimineata, la 7 eram acasa. Prietena mea in tara a stat 3 saptamani. Am mai scris, nici ca la mine, nici ca la ea... De ce a ocupat 3 saptamani un pat de spital, Dzeu stie!
lucrez intr-un spital. Dar e spital universitar si de cercetare, si aici nu se iau cazuri banale, normale. Aici se trateaza numai ceea ce un spital normal nu poate trata! ti se rupe inima cand vezi copii cu siragul de margele ale vitejiei dupa gat! (primesc margica pentru fiecare interventie pe care o suporta, de la injectii, echo, orice)
Roxxy80 spune:
Sistemului medical romanesc ii dau nota 3 minus.
Eu chiar nu pot intelege cum sa nu-ti dai seama de sarcina timp de 38-40 de saptamani. Copilul ala misca la modul cel mai serios dupa 20 de saptamani. Intre 28 si 38-40 de saptamani chiar zici ca joaca fotbal in burta. Inteleg ca nu toti copiii sunt asa energici in burta, dar chiar sa nu realizezi? Nici nu mai comentez de absenta menstruatiei, de sanii durerosi, de scurgerile vaginale care devin mai abundente etc.
Nu am cunostinte medicale, dar chiar e posibil sa nu realizezi ca esti gravida timp de 40 de saptamani?
cait spune:
| citat din mesajul lui olim aici e dezastru,a dica eu asa percep pana acuma, pe langa asigurarile se stat, mai trebuie si private care sunt destul de scumpe , este sistemul coplata, paltesti consultatia si tot actul medical, dupa care asigurarile iti ramburseaza pana la 100 la suta, in functie de asigurarea ta privata.Cei de la sta cred ca dau 70 la suta si restul cei de la privat.Noi pentru 3 persoane, o asigurare medie, ca suntem tineri si nu suntem bolnavi cronici, platim aproape 800 de euro pe an ![]() |
Dezastru aici??Mie mi se pare dezastru din partea statului care ofera f f multe si tuturor fara sa mai aiba resursele necesare.Franta are printre cele mai bune sisteme de sanatate din lume.Iar 800 de euro o asigurare privata pe an mi se pare nu acceptabil ci foarte in conditiile in care intra si un copil mic(cu copii asigurarile cheltuiesc cei mai multi bani).
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
ramiris spune:
| citat din mesajul lui Roxxy80 Sistemului medical romanesc ii dau nota 3 minus. Eu chiar nu pot intelege cum sa nu-ti dai seama de sarcina timp de 38-40 de saptamani. Copilul ala misca la modul cel mai serios dupa 20 de saptamani. Intre 28 si 38-40 de saptamani chiar zici ca joaca fotbal in burta. Inteleg ca nu toti copiii sunt asa energici in burta, dar chiar sa nu realizezi? Nici nu mai comentez de absenta menstruatiei, de sanii durerosi, de scurgerile vaginale care devin mai abundente etc. Nu am cunostinte medicale, dar chiar e posibil sa nu realizezi ca esti gravida timp de 40 de saptamani? Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009) |
Nu toti copii misca asa cum spui tu, al meu era lenes si as putea compara miscarile lui cu o "bolboroseala" in burtica, in nici un caz fotbal sau altele asemenea. Fi-miu a fost discret, chiar eram panicata ca are ceva de e asa lenes.
Eu am stiut ca sunt insarcinata din prima zi de intarziere, am facut test si a iesit pozitiv. Din al doilea trimestru s-a si vazut bine si nu erau dubii :). Dar n-am avut greturi sau sani durerosi, sau modificari ale secretiilor, in afara de burtoi si lipsa menstrelor nu am avut alte semne de sarcina.
Dar sunt cazuri de sarcini la care mamele nu-si dau seama pentru ca au menstra sau cred ca sunt la menopauza, burta nu creste sau au o conformatie care mascheaza sarcina. Numai la documetarele de pe discovery "I didn't know I was pregnant" cate cazur din astea sunt prezentate?
Sunt sarcini atipice si e greu sa te hazardezi sa etichetezi pe cineva intr-un fel sau altul plecand de la presupunerea ca a avut sarcina ca a ta.
Nu exclud posibiliatea ca mama sa fie chiar nesimtita si-atat. Mi se pare insa revoltator ca medicii nu pot identifica nici cu ecograf o sarcina la termen. Ca era ecograful vechi e o scuza subtirica. Cum se facea mediciina inainte de ecograf, tomograf? Se trezeau toate femeile cu copii pentru ca nu se inventase modalitatea de studiat burta pe dinauntru?
Ca doctorul nu stia sa foloseasca ecograful ca nu a fost corect trainuit sau ca nu a fost INCA trainuit mi se pare iarasi o acuza, nu o scuza?!?!?! In nici un job nu ti se permite (sau nu ar trebui sa ti se permita) sa faci o activitate pentru care nu ai pregatirea si certificarea necesara.
Eu m-am socat citind ce a scris XIO, ca rezidentul roman face cursul de echo in anul nu stiu care de rezidentiat dar pana atunci face ecografii pe banda rulanta.
Dupa ce proceduri se lucreaza in sistemul sanitar din tara asta? Exista niste reguli si daca exista le respecta cineva?
olim spune:
cait, scuze draga mea, dar sistemul francez e jalnic, in comparatie cu cel spaniol, unde nu am platit o centime, alex are pana la un an primea medicamente gratis, noi avem reducere de pana la 80 la suta, fara sa platim nici o asigurare privata.
aici locuiesc in oras de 10.ooo de oameni, am cerut pe 14 decembrie la ora 12 noaptea o ambulata pentru ca alex avea insuficienta respiratoare, si nu mi-au trimis, ca nu au garda 24 de ore

mi-au spus ca daca chiar asa bolnav e copilu sa il pun in masina sa il duc 30 de km la cel mai apropiat spital cu urgenta 24 de ore

probabil ca faci comparatie doar cu Romania, dar cu alte tari europene e jalnic sistemul francez

sincer nu stiu unde este calitatea, plus ca urgenta nu e gratis, chiar daca am card international spaniol pentru alex, a trebui sa paltesc 85 de euro, pentru o consultaite, un examen clinic dezastros, noroc cu marius ca e medic, ca ala habar nu avea sau paote chef nua vea la ora aia, a primit un aerosol si atat.am stat cam 45 de minute.
crezi ca asta e un sistem ok![]()
in spania de cate ori am avut nevoie de salvare ne-a dus la spital, inclusv au venit dupa noi daca nu am avut cu ce ne intoarce acasa, si asta cam 30 de km.
Paff spune:
| citat din mesajul lui Roxxy80 Sistemului medical romanesc ii dau nota 3 minus. Eu chiar nu pot intelege cum sa nu-ti dai seama de sarcina timp de 38-40 de saptamani. Copilul ala misca la modul cel mai serios dupa 20 de saptamani. Intre 28 si 38-40 de saptamani chiar zici ca joaca fotbal in burta. Inteleg ca nu toti copiii sunt asa energici in burta, dar chiar sa nu realizezi? Nici nu mai comentez de absenta menstruatiei, de sanii durerosi, de scurgerile vaginale care devin mai abundente etc. Nu am cunostinte medicale, dar chiar e posibil sa nu realizezi ca esti gravida timp de 40 de saptamani? Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009) |
Buna ziua!Este primul meu mesaj pe forumul asta desi mai citesc din cand in cand.
Nici eu nu cred,sau nu credeam ca e posibil ca o femeie sa nu stie daca este insarcinata dar am inceput sa urmaresc o emisiunea de pe Discovery unde arata fix cazuri din acestea(nu cred ca sunt minciuni).
Am ramas socata de unele cazuri..femei care au mai nascut,eventual au ramas gravide imediat dupa prima nastere si efectiv nu si-au dat seama ca sunt din nou insarcinate.Nu isi revenisera cu greutatea,menstruatie nu aveau inca iar celelalte dereglari le-au pus pe seama nasterii recente.
Mai erau cazuri de femei care toata viata au avut o menstruatie neregulata si iarasi nu si-au pus problema cand aceasta a lipsit sau au crezut ca sangerarile care mai apar in timpul unei sarcini reprezinta menstra.
Unele nu se ingrasau mai mult de 4,5 kg,nu aveau dureri,greturi si daca aveau,le-au pus pe seama altor lucruri.Ce nu pot sa inteleg eu cum nu il simti miscand dar se pare ca unele femei sunt mai "insensibile" dupa explicatiile doctorilor care apareau in emisiune.
Au fost si femei care au mers la doctor simtindu-se rau dar nimeni nu s-a gandit sa le faca o ecografie,au fost palpate,consultate,etc.Unei femei chiar i s-a spus ca are cancer sau are o tumoare ca si in cazul de fata.Deci..nu stiu ce sa zic,cred ca nimic nu este imposibil

Matei (29.11.2007) si de
Maria (08.09.2009)