Calitatea actului medical

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Buna ziua!
Am nascut si eu toamna trecuta in Tulcea in spitalul judetean. La inceputul lunii septembrie am fost internata cu o tanara care s-a chinuit toata noaptea si asistentele au facut chiar tot ce era posibil. De aceea le-am recompensat cu cate 100 de lei fiecare, dar ele i-au returnat cate 50 de lei. Erau foarte dragute fara sa fi primit ceva.
Cand am nascut la sfarsitul lunii, era doar o asistenta si o infirmiera pe toata sectia de tura. Doctorita mea a venit de urgenta la ora 22 si m-a operat fara sa-mi perceapa inainte spaga si a stat cu mine pana mi-am revenit dupa anestezie, mi-a incalzit picioarele si cauta pentru mine in salon algocalmin, a doua zi mi-a adus fiolele de antibiotic. Dupa ce m-am externat a primit plicul simbolic(300 lei).

Mami Anca cu Andrei Ionut(22.09.2010)
Poze Andrei-Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianna23 spune:

eu am nascut duminica trecuta...mi`au facut o perfuzie sa ma dilat si a trebuit sa urlu eu la asistenta ca nasc ca ea nu ma baga in seama...doctorul m`a urcat direct pe masa si in 10 min am nacut asta dupa ce moasa zisese k mai dureaza jumatate de ora pana sa ma dilat de tot iar eu aveam dilatatie 10 cm . In sala de nasteri am avut doctor moasa si asistenta, 2 asistente pt bebe si medic pt bebe.. am fost destul de multumita. Dupa nastere nu au avut salon unde sa ma interneze si am stat intr`o rezerva a asistentelor, nici la alaptat nu am fost, iar dupa 2 zile m`au exernat si pe mine si pe bebe ca apoi sa ajung la urgenta deoarece cusatura ce mi`a facut`o medicul nu a fost facuta bine...si s`a inflamat si apoi s`a fisurat putin...deci si cu medic si asistente tot degeaba..daca nu dai spaga nu te baga nimeni in seama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

adrianna23, ma uitam ca nebuna sa vad cine a scris mesajul asta in locul meu.in afara de faptul ca eu am nascut acum 7 ani, nu duminica trecuta, intr-un spital destul de apropiat de hunedoara, restul se potriveste la fix.asa ca, din pacate, stiu prin ce ai trecut, minut cu minut.

asta exprima doar o mica parte din calitatea actului medical la noi.

iti doresc sa fii bine si tu si bebelul tau si sa nu aveti nevoie prea des de medici

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

BAi cu spaga asta, o sa fie greu sa se dezobisnuiasca de ea si doctorii si pacientii.

SAmbata am fost la o prietena la maternitate. Si ea si sotul sunt de 15 ani in Fr. La un moment dat ma intreaba : ce zici, sa le facem un cadou cand plecam, tu le-ai dat ceva? Ca va pas??? Nuu.
Ei erau formatati sa dea ceva, ca fusesera draguti... ca asa erau invatati.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Adriana, inflamatia aia de la cusatura tine si de tine si de medic.
Medicul poate sa fie de vina ca a strans prea tare si s-a necrozat, ca te-a cusut stramb, ca a luat prea mult dintr-o parte si altele de genul acesta. Inflamatia suturii insa tine de corp si cel mai important de igiena locala.
Daca s-a desfacut un nod e vina lui, daca s-a defacut rana in sine este datorita organismului.

Mikaela, eu asa ceva nu am mai auzit.
Sunt doctori care nu fac avorturi, dar daca vine un avort in curs sau o sarcina oprita in evolutie o chiureteaza.
In astfel de cazuri datoria dr era sa asiste pacienta la nastere, ca nu a provocat el avortul, era un avort in curs.
Si daca el era de garda stia de caz, stia ce se va intampla, normal era sa cheme alt coleg care sa ii ofere femeii asistenta medicala la care are dreptul, nu sa traumatizeze o familie intreaga.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

xio, eu am citit aici http://www.evz.ro/detalii/stiri/gravida-abandonata-de-medici-in-timpul-avortului-spitalul-neaga-acuzatiile-926492.html ca nu era avort in curs, ei au venit la spital sa ii faca un dr. femeii avort, iar dr. musulman a refuzat. Alti dr. i-au facut injectiile de provocare a avortului, iar dr. musulman era de garda si nu a vrut sa participe. Mie, sincer, mi se pare incredibil ce a facut sotul femeii, se vede in articol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Eu sunt curioasa despre altceva. Mai cunoaste cineva leacuri babesti?

E clar ca sistemul de pensii este varza. Cei ce lucreaza acum nu stiu ce vor mai apuca din pensie, ca atare imi fac planuri sa ma retrag peste vreo 15 ani la tara cand inca voi mai fi in putere si sa ma autosustin, fara pensie (worst case scenario).

Asistenta medicala urmeaza acelasi trend. Inainte de actul medical institutionalizat la care sa aiba acces "gloata", totusi oamenii se ingrijeau. Durata de viata era mica deoarece nu existau medicamente care sa trateze bolile cronice sau nu aveau acces la ele. Poate ca sunt eu superficiala, dar cred ca problema ridicata - calitatea sau lipsa actului medical - este minima. Inainte femeile de la tara cunosteau tot soiul de leacuri. Acum cine le mai cunoaste? Concluzia mea este ca acum suntem mai rau decat inainte, nu mai avem nici cunostintele necesare sa ne oblojim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hmm, suna cam tras de par.
In primul rand pt. ca era in 6 luni, in al doilea pt. ca nu vii la spital si primesti asa, tam-nesam medicamente care sa provoace avortul, in al 3lea rand ca era doar medicul de garda.
Aici mi s pare interesant, ca astfel de cazuri se interneaza, nu le faci asa.
Deci e ceva putred rau acolo.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

cred ca tot pacienta e de vina...parerea mea..IQ scazut hmmm

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput