Calitatea actului medical
Raspunsuri - Pagina 11
a_alinta spune:
dar mi s-a cam luat de doctori carora le mor pacientii prin spitale, din vina lor, bineinteles. A pacientilor.
eu nu vad nici o generalizare aici: e vorba de unii doctori carora le mor pacientii si de fiecare data vina a fost a mortului, doctori care din pacate sunt din ce in ce mai multi, in loc sa fie invers.
nu vad unde este vorba de toti doctorii.
referitor la IQ-ul pacientului nu inteleg de ce este luat in discutie, ma gandesc ca totusi la spital mergem cand avem o problema medicala nu cand vrem sa ne testam capacitatile noastre intelectuale. ( poate avea probleme mentale femeia aia, ce e asa fantasctic? )
ina33 spune:
In mai se implinesc 3 ani de la moartea mamei mele, moarte care s-a produs subit in mai putin de o zi, datorita incompetentei sau indolentei unor medici, care au diagnosticat-o cu reumatism, apoi pleurezie, apoi embolie pulmonara, ca mai tarziu la autopsie sa descopere ca vaea fasceita necrozanta- o boala extrem de rara care sa le acopere greselile, o boala care nu a avut nici un simptom la mama.
Pentru ca discutam de calitatea actului medical in romania, am sperat ca daca imi cer dreptatea, pe toate caile, macar voi obtine o responsabilizare a medicilor implicati...stiti ce am obtinut dupa 3 ani de plangeri si contestatii la colegiul medicilor, expertize si contraexpertize la IML? Convingerea ca in romania situatia este fara speranta si este mentinuta atat de faptul ca medicii sunt atat de abrutizati inat nu se mai pot inmuia decat cu o spaga si nici atat cat si de mentalitatea o mana spala pe alta
michelle-usa spune:
tocmai vin de la clinica unde am avut o mamograma.
nu e nevoie sa mai vb de curatienie si de amabiliatea cadrelor medicale si consideratia care o au pentru pacienti.
Dar s-au gindit la pacienti asa de mult incat pana si halatul care mi l-a dat era incalzit,sa nu il pun rece direct pe corp.
ce sa mai spun...gesturile astea spun totul.
michelle
buflea spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Si cam cum crezi ca ar influenta actul medical? P.S: ai observat la alte subiecte pt. ca sunt om, la fel ca tine. Si tu faci exact acelasi lucru, Buflea, pana acum nu am intalnit un om care sa nu emita pareri despre ce il inconjoara. |
Am stat putin sa ma gandesc daca sa raspund la postul asta, pentru ca mi se pare ca deviem de la discutie pe o panta personala si chiar nu as vrea sa fac asta ... asa ca o sa incerc sa raspund cat de general posibil si pentru ca nu te cunosc deloc, chiar mi-as dori sa o iei ca o parere generala ...
Un medic, prin natura profesiei, lucreaza cu oameni si prin urmare ia contact cu tot felul de oameni - mai destepti, mai putin destepti, mai spalati, mai putin spalati, mai aroganti, mai educati, mai rafinati sau mai lipsiti de maniere. Sigur ca este in firea umana sa isi formeze o parere despre cei din jur, asta este un proces nativ care nu poate fi evitat ... dar in general, nu da bine ca un medic sa justifice un act medical eronat prin vina si calitatile intelectuale ale pacientului.
Pentru ca o asemenea opinie, duce imediat la gandul ca poate respectivul medic trateaza oamenii dupa cum ii clasifica.
Nu faptul ca ai judecat un om a atras atentia, ci faptul ca l-ai judecat in postura de pacient si in conjunctura unui act medical, profesie pe care o practici ... daca discutia ar fi fost despre dansuri din buric si ai fi spus ca aia e cmplet idioata sa-l miste stanga-dreapta, nu cred ca remarca ar fi atras, in mod negativ, atentia.
XIO spune:
Buflea, vad ca nu ai citit cu atentie ce am scris pana acum:
-catalogarea acelei femei nu am facut-o din postura de medic si ea de pacienta a mea, ci din postura de om cititor de stiri care a vazut o femeie. putea sau nu sa fie pacienta, ca nu conta. Putea sa apara la stiri ca a nascut in drum, daca ea afirma ca nu stia ce se intampla si ca s-a speriat cand a vazut nou nascutul, concluzia e aceeasi.
Este imposibil sa nu iti dai seama ca nasti. imposibil.
-tocmai ca nu am judecat actul medical prin prisma IQ-ului, ca nu au nici o legatura. De-aia am si scris la sfarit de IQ si nu in insiruirea pe care am facut-o expunand cauzele diagnosticului eronat.
Rufus, dat fiind faptul ca la acest subiect nu s-a mentionat ca AVEM VOIE sa discutam doar despre medic, eu si altii ne-am spus parerea despre pacienta.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Rufus spune:
Xio, asta-i cusurul tau: te faci ca nu pricepi.
Ti se explica, tu nu si nu.
Fii serioasa, ce naiba...
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
a_alinta spune:
atunci cand nici habar nu ai ca esti gravida, cand doctorii care te-au consultat nu ti-au pus nici macar intrebarea asta, pana sa ajungi sa zici ca este imposibil sa nasti fara sa ai habar ca nasti , trebuie sa ai pe langa informatie si experienta proprie.
daca stau si ma gandesc ca faza finala a nasterii se manifesta ca si nevoia de a te duce la toaleta, si avand in vedere ca doctorul care ti-a facut ecografie ( de unde sa stie "tampita" ca doctorul nu poate sa vada nimic din cauza ca e obeza si aparatul arata numai imagini de pe marte de vechi ce e ) te-a trimis sa elimini niste pietre, nu vad deloc imposibil sa nu realizezi ca iti vine sa nasti. ( cand a vazut ca in loc de pietre e un bot de carne cu suflet, sunt convinsa ca a realizat ca e imposibil , tocmai ce a consultat-o un doctor si ii gasise pietre ).
si da, sunt cazuri de femei care au nascut fara a realiza ca au fost insarcinate. si asta e posibil.
Ank83 spune:
Eu zic ca totusi serviciu medical romanesc nu se reduce doar la aceste erori medicale... si am vazut oameni devotati...
La timisoara exista acea echipa de transplant unde vin asistenti si medici de acasa voluntari cand este un donator.. si asta se intampla si de 2-3 ori pe luna... Ca nu ii plateste nimeni ...si nu au decat satisfactia ca au salvat alte cateva vieti..prin asta... si salariul lor este mediocru o vad foarte putini.. Ca nu dorm cate 48 -72 de ore iar nu stiu multi... Si cum se chinuie sa salveze vietii in conditii groaznice..sa mentina totul cat de steril se poate intr-un mediu in care clocotesc bacteriile.
Intr-o tara civilizata ... aceste servicii se fac pe salarii de mii de euro... aici daca inceci sa faci ceva bun in sistem ..o faci .. dar doar pentru tine.. pentru sufletul tau ..pentru cariera ta..
E greu sa ai pretentii aici la halate incalzite ... cand e o nursa la 40 de pacienti... sau cand e doar asistent in tura de noapte si infirmier nu... si trebuie sa le descurci pe toate ..sa il duci si pe X la terapie intensiva ca sa decompensat si intre timp la z ii scade glicemia si tu esti plecata s ail predai pe celalalt.
E greu sa tratezi ca medic un pacient cand de la farmacie tot a doua zi ti se zice ca nu mai au antibioticul de care ai nevoie si desi antibiograma ta iti cere una .. tu nu ai decat frectie la picior de lemn.. E greu cand pacientul iti spune ca il doare si tie iti e jena sa ii spui maica nu am nici un antialgic si te duci la cersit la alti pacienti care si-au cumparat ..sau pe alte sectii.. Si in conditiile astea nu stiu cate dintre voi ar ramane cu zambetul pe buze si ar lasa problemele personale la poarta spitalului sa le poata rezolva pe cele ale pacientilor.
Cand intri in lumea asta esti asa plin de sperante si zici eu am sa fac altfel... dar e asa de usor sa te lasi inghitita de nimicul asta medical..
Asa ca pentru cei care rezista si isi fac treaba nota 10 
Ank83 spune:
E adevarat ca din experientele nasterilor mele, cel mai bine mi-a ramas intiparit in minte o idioata de la neonaoa ... la care ii numaram turele sa stiu cand sa nu calc pe acolo sa nu ma indispuna prin zbieratele ei... dar nu e corect sa cataloghez toata maternitatea dupa plosnita aia..dar asa e mereu experientele negative sunt cele mai marcante si primeaza in aprecierea unui grup din care fac parte.
Acum sa nu credeti ca ii acopar pe acei ce fac greseli... , dar stiu si cum e de cealalta parte a baricadei si sa fii bagat in oala cu toti ...
XIO spune:
A alinta, am vazut femeie a a 15-a nastere care stia ca naste chiar daca a venit in coma alcoolica, care s-a chinuit sa impinga p[e masa ginecologica, am vazut femei la atreia nastere si crede-ma ca toate stiau ca nasc.
Este imposibil cand ai mai nascut sa nu iti dai seama ce se intampla mai ales ca, repet, era un copil de 5 kile!
Femeia care nastea al 14-lea au 17-lea copil, ca nici ea nu mai stia, a nascut un bebe de 3 kg jumate si tot s-a chinuit.
Sa fim seriosi.
Libelula, la noi in spital intimitatea nu prea exista. Dar cu siguranta daca i-ar trata fiecare pacientul ca si cum ar fi mamat/tata/sora/partenerul/copilul, ar exista.
Rufus, pai am sau nu am voie sa exprim si alte pareri? C anu se discuta nici despre sistemul sanitar din Franta si Spania, dar vad ca de altcineva nu te mai iei.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro