nasterea la arcadia - iasi (5)

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Dada, la 11 incepe operatia mea. Nu cred sa fie o problema daca vii in acelasi interval. Dr mea e colaborator acolo.Multumesc pentru incurajari, sper si eu sa fie totul bine!
Nici nu stiu ce sa mai fac azi, in afara de epilat nu stiu ce ar mai trebui sa pegatesc. Am nedumeriri de astea naive de-a dreptul:sa imi prind parul la aoperatie sau nu?Ma incomodeaza sau nu?Cum ma voi spala pe fata a doua zi?Sa pun ceasul sa sune inainte sa vina medicul la vizita?Deci, dupa cum vedeti, tot felul de intrebari aiurea...Poate imi vin astea in cap ca sa nu ma gandsc prea mult la operatia in sine, cine stie?
Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Nu stiu de ce aveam impresia ca suntem toate la dr.Cacicovschide asta am intrebat de operatie.
Eu zic sa iti iei si niste servetele demachiante la tine sa iti mai improspatezi tenul.Nu stiu cum e la cezariana insa presupun ca te ajuta poate sa te ridici din pat a doua zi.Mai nasol e cu spalatul pe dinti insa tenul il poti revigora cu niste servetele. Parul il tii cum te simti tu mai bine.Daca il prinzi in coada sa nu te deranjeze cat stai intinsa.Oricum cand apare bebe e bine sa il tii strans cu o bentita, cu o clama ceva mai ales cand alaptezi insa asta stie orice mami.
Si azi iti zic eu ce sa faci: ODIHNESTE-TE! Ia si fa nani si te odihneste ca de maine se schimba situatia!

Mergi la inceput

Multumesc pentru sfaturi, dada!
Eu vreau s ama ridic cat mai repede, in aceeasi zi, nu a doua zi. Sa vedem daca si pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greeneyes30 spune:

Buna ziua, Burtici si Mamici.
Sunt si eu mamicutza de baietel de 11 zile. Numai bine ce ma interesam de cezariana, cand spre dimineata, pe 29 aprilie mi s-a rupt apa. :) Am avut timp sa ajung si la Iasi, eu fiind din Pascani, toata lumea ma astepta :)...A fost cea mai frumoasa experienta. Numai cuvinte de lauda pentru Arcadia si personlul de acolo.
Am vazut ca a intrebat cineva dupa cezariana iti dau voie sa papi, in prima zi o supa, branza si iaurt. A doua zi meniu consistent :P.
Am putut sa ma ridic din pat in acceasi zi... se incurajeaza acest lucru.
In schimb am o mica problema cu calitatea lapticului. Ca si cantitate e ok. Am avut lapte din a doua zi, bebe a primit sanul fara probleme. Dar de cand am ajuns acasa exista doua perioade cand bebe nu se satura, la amiaza si la miezul noptii, sta la san si cate 4 ore si papa in continuu, pana nu mai am strop de lapte. Si apoi sunt nevoita sa ii dau completare, ca altfel nu se odihneste si este foarte agitat. Nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

greeneyes30 felicitari!Sa-ti traiasca mititelul!Despre laptic cu siguranta o sa-ti scrie mamicile care iti vor citi mesajul!
Cu placere aria.Evident ca e bine sa te ridici cat mai repede din pat dupa cezariana.Cu cat te misti mai repede cu atat te recuperezi mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Buna,

Ce active ati fost! Abia am recuperat din urma...
Voiam sa raspund cate ceva, dar cum neuronii i-am dat lui fiu-miu, am si uitat o parte din intrebari
Voiam sa zic ca eu n-am facut clisma la ceza. Dr. Cacicovschi a spus ca ea nu face la pacientele ei. Am mancat f putin si usor cu o zi inainte, dar am baut apa. Doar in dimineata operatiei n-am baut apa.
Aria, nu-ti prinde parul, csa te incomodeaza cand stai pe spte. Iti pun ei boneta la operatie. In camera o sa-ti trebuiasca ceva de prins, sa nu te incurce la alaptat. E nu l-am tinut prins mai deloc, ca nu e f lung.
Pt laptic mult, papa buna, lichide multe, ceai pt lactatie si ODIHNA. Somnic cat se poate.

A doua zi dupa ceza, la 6 dimineata vin asistentele la toaleta si te ajuta sa te ridici, mergi la baie sa te speli pe ochi si pe dinti, pui chilot si tampon normal. Eu am scos si branula ca n-am mai avut nevoie de calmante intravenos.

In prima zi nu-mi aduc aminte daca am mancat. Parca o supa chioara. Sau doua. Si ceai cat cuprinde. A doua zi supa si iaurt si putina branza. A treia si a patra zi boierie... mancare multa si buna, pe alese.

Gata, mi-am epuizat neuronii. Revin daca imi amintesc ceva.

Nastere usoara, Aria si DadaIna!!!
Felicitari, Greeneyes!!

Stef de Tudor Stefan (24.03.2011)

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Va multumesc mult, fetelor, pentru raspunsuri1M-am mai linistit...Sper sa fie totul bine. Stiu ca ma ingrijorez pentru nimicuri, cedl mai important e sa fie bebe sanatos!Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Buna feteloram ajuns si noi de la consultatie.Toate bune si frumoasa..sa mori de ras..Colul lung si inchis, dar a mai coborat fetita.Ne-a facut si eco si are 3100 gr, dar dupa masuratori ar fi ami mica cu o sapt.Nu-i bai!Sper sa nu nasc cat e ea pelcata, dar mia- dat asa, in tot cazul nr dr vieriu, inca z ca se declasneaza nastrerea.DAda, si eu as vrea sa snc cu ea, dar daca nu va fi asta e, sutn convinsa ca atunci nu prea va mai conta cu cine!M-a pus s aimi fac progr pe sapt viit l;a vieriu sa ma vada, sa stie si el cate ecva despre mine, deci stau linistita.

Aria, bafta multa maine, iti itnem pumnii, odihneste-te cat mai mult, acuma cat mai poti!
Greeneyes , felicitari pt nastera, sa iti traiasca copialsul, sa fie sanatos si sa reusesti cu alaptatul!

De oiyoy vad ca nu se mai aude nimica, nu cred ca a nascut, ci e ocupata, mai vedem!

Apropo, am inceput sa beau ceai de lactatie, beau o cana pe zi, nu cred ca imi strica.

Va pup si va astept cu noutati!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Madline, multumesc mult!
Bine ca e bebita sanatoasa, daca vrea sa mai stea acolo, nu o grabi. Eu sunt deja nostalgica...
De odihnit nu am reusit azi, ma apuc sa mai pregatesc ultimile lucruri, fac dus si ma bag in pat. Va pup pe toate si va urez nastere usoara de pe acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui greeneyes30

Buna ziua, Burtici si Mamici.
Sunt si eu mamicutza de baietel de 11 zile. Numai bine ce ma interesam de cezariana, cand spre dimineata, pe 29 aprilie mi s-a rupt apa. :) Am avut timp sa ajung si la Iasi, eu fiind din Pascani, toata lumea ma astepta :)...A fost cea mai frumoasa experienta. Numai cuvinte de lauda pentru Arcadia si personlul de acolo.
Am vazut ca a intrebat cineva dupa cezariana iti dau voie sa papi, in prima zi o supa, branza si iaurt. A doua zi meniu consistent :P.
Am putut sa ma ridic din pat in acceasi zi... se incurajeaza acest lucru.
In schimb am o mica problema cu calitatea lapticului. Ca si cantitate e ok. Am avut lapte din a doua zi, bebe a primit sanul fara probleme. Dar de cand am ajuns acasa exista doua perioade cand bebe nu se satura, la amiaza si la miezul noptii, sta la san si cate 4 ore si papa in continuu, pana nu mai am strop de lapte. Si apoi sunt nevoita sa ii dau completare, ca altfel nu se odihneste si este foarte agitat. Nu stiu ce sa fac.

Iar e vorba de alaptat, iar ma bag
Indraznesc sa-ti spun ca NU EXISA LAPTE DE MAMA PROST. Cel mai bun lapte din lume pentru copilul tau e laptele tau. Corpul tau a stiut sa faca un baietel sanatos, crezi tu ca acum, cand ii mai ofera doar hrana nu va putea face asta?
E posibil sa fi inceput colicii. Cand ii deranjeaza ceva sug in nestire ca asta ii calmeaza. Daca ceva il deranjeaza sau poate e obosit de vizite, de ceva din rutina el devine nervos.
Foarte important e ca tu sa fii pregatita sa-i oferi sanul cat vrea el si cand vrea el. Asta ii va da siguranta. Daca treci pe alt lapte nimic nuj-ti garanteaza ca se va schimba starea de agitatie, dar va fi prea tarziu sa regreti.
FAIMOASA COMPLETARE ( eventual din laptele praf X la care are medicul contract si ia banuti pentru reclama) nu va face decat sa iti scurteze timpul oentru tine, timpul pentru copil, sa te faca sa cheltui bani, sa mergi lent dar sigur spre intarcare si, cel mai important, pierzi cateva lucruri importante:
*. nu ai incredere in tine si in coipilul tau
*. Pierzi treptat sansa de a trai experienta unica de alapta
*. desi copilul va fi sanatos si cu lapte praf nimic nu ii da imunitatea, Fe si Ca din laptele tau ( da, laptele prafare Ca si Fe si vitamine dar sunt sintetice si doar partial asimilabile, doar laptele matern are toate vitaminele, mineralele necesare copilului, organice si complet asimilabile)
*. si poate cel mai important element al alaptarii: dezvolatrea intelectuala a copiilor si afectiva.
Alaptatul e un complex de beneficii nu doar hrana. Hrana o compensezi cu lp restul cu nimic altceva.

Parerea mea de mama care alapteaza de 1 an si jumatate si care a vazut p[e deplin toate efectele benefice ale alaptatului e sa respiri adanc si sa te convingi singura ca NU exista lapte matern prost.

Am atatea exemple de aberatii spuse de medici si contrazise de realitate ca nu le pot enumera. NU, nu am pretentia ca stiu medicina mai mult decat medicii, dar am certitudinea ca nici ginecologii si nici poediatrii din Rom,ania nu au nici cea mai mica pregatire pentru consiliere in alaptarea. Graficele lor sunt facute dupa copii care sunt hraniti cu lapte praf, totul se raporteaza la grame mancate, timp de stat la san, gr gastigate in greutate si cm in lungime.

Daca esti alarmata eu as spune sa va dati un timp degratie, macar 1 luna. Urmeaza cererea copilului. Gireaza-l cu in credere maxima. Incarca-te cu rabdare si iubire... fa acest dar copilului tau macar pana la 1 luna si , daca nu ia in greutate macar 500 g fa ce crezi tu ca e mai bine. Medicii vor spune ca trebuie sa ia mai mult. Eu cunosc medic a carei copii ( 3 la numar) au luat chiar mai putin de 500g pe luna in primele luni si a continuat alaptarea iar copii sunt acum marisori sanatosi si plini de enregie

Daca esti o persoana slaba( adica nu ai depozite de grasime) ai grija mare la alimentatia ta. Manaca multe grasimi bune: unt, ulei de masline, lapte gras, peste gras. E posibil ca lapticul sa nu fie extrem de gras ( asta nu l-ar face prost ci doar va fi necesar mai mult decat la alte mame, dar daca ai rabdare e ok). Papa fructe , legume proaspete, lichide multe si grasimi bune.

Bafta multa si, oricare ar fi decizia ta, te imbratisez si cred ca va fi cea mai buna decizie pentru tine si familia ta

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 15+

Mergi la inceput