nasterea la arcadia - iasi (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Aria tu dimineata nu trebuie sa mananci si nici sa te speli pe dinti pentru ca asa trebuie.Eu m-am spalat ca nu am stiut ca nu trebuie insa trecusera ceva ore de cand ma spalasem. Sotul are si el tot gratuit insa numai exudat nazal.La el nu sunt restrictii cu spalatul pe dinti sau nemancatul.
Cand ajungi acolo intri la fetele de la consiliere si le spui ca ai venit cu sotul pentru analizele gratuite. O sa iti ceara si buletinul sotului, si o sa iti inmaneze niste hartii (cu analizele ce trebuiesc facute) dupa care o sa te indrume una din fetele de la consiliere, unde trebuie sa te prezinti pentru a-ti lua analizele.
Gratuit pentru mami sunt:
-Analizele la sange;
-Exudat nazal si faringian;
-Electrocardiogarama
Pentru tati:
-Exudat nazal
Pentru ecografie vei plati intr-adevar insa pentru ce am scris eu sus nu.(asta in cazul in care deja ai semnat contractul insa cu siguranta e semnat
Tot la fata de la consiliere ii spui ca vrei sa primesti rezultatele prin email.O sa iti dea o hartiuta sa o semnezi ca esti de acord sa primesti rezultatele la analize prin email si trebuie sa scrii acolo adresa de email.Sa precizezi (ii spui tipei de acolo) sa le trimita si pe cele ale sotului in acelasi email.(eu nu am facut acest lucru ca nu am stiut).Banuiam ca fiind acelasi nume le primim pe toate insa nu a fost asa. Deci cel mai bine e sa zici.
Daca ai programare la preanestezic in aceeasi zi analizele la sange le vei ridica in aceeasi zi. Eu dimineata am fost la recoltat analizele si pana la 4 jumate au fost gata. Astea le-am ridicat personal si m-am prezentat cu ele si cu Ekg-ul la preanestezic.Deci numai sangele a fost gata repede si ekg-ul pe loc.
Pentru stafilococi a durat de vineri pana luni.Ieri seara le-am primit in email si azi ale sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Dadalina, multumesc tare mult!
Sper sa fie si exudatele gratuit, dar nu prea cred. Am semnat la sfarsitul lui februarie contractul.
Multumesc pentru toate indrumarile, macar maine stiu unde sa merg, pe cine sa intreb. Problema e ca am la ora 9 programare la analize, iar la 12 am consultul preanestezic. Sper sa fie gata pana atunci rezultatele, dar parca e timp putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speedy2 spune:

Dupa cezariana ati facut niste injectii in burtica (Clexane pentru profilaxia trombozelor)?
De obicei se face 7-10 zile dupa operatie.
Acum 3 ani la Cuza Voda am stat 7 zile internata si mi-au facut una in fiecare zi. Am o prietena care naste sapt asta la CV si medicul ginecolog a pus-o sa-si cumpere ca nu au in spital (sunt compensate 50%; cam 140 ron 10 fiole).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speedy2 spune:

Cu cate zile inainte fata de DPN pe care o arata echograful ati fost programate pentru cezariana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

aria DadaIna te-a indrumat foarte bine.As mai avea de adaugat ca rezultatele analizelor la sange(cele necesare consultului preanestezic) si EKG le veti avea la ora 12. Mentionatii drei de la consiliere ca aveti consultul preanestezic in aceeasi zi si ea va trece o nota de "urgenta!analize necesare consultului preanestezic" fapt ce va grabi rezultatele. Daca in contract se mentioneaza ca in suma semnata se includ si exudatele nazale si cel faringian, ale parintilor, amintiti si acest lucru. Daca nu..inseamna ca trebuiesc platite. Costa 30 ron unul.
Pt intalnirea cu medicul anestezist poti sa te pregatesti putin din seara asta: istoricul bolilor(gen tbc, hepatita, diabet, etc), alte interventii chirurgicale care au necesitat anestezie, si sa citesti cate ceva despre cele 3 tipuri de anestezii ca sa intelegi bine ce-ti explica dr. si riscurile lor. Iar daca ai intrebari dr. iti raspunde ca sunt toti politicosi.
Odihneste-te bine in seara asta ca maine vei avea o zi obositoare.Succes!

37 saptamani, DPN 5 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui aria

oiyoy, avem DPN apropiat,poate ne vedem pe acolo!Eu stiu ca anestezia e inclusa, chiar am intrebat medicul daca rebuie sa cumpar eu ceva si mi s-a raspuns ca spitalul asigura tot. Ma tem si eu de situatiile imprevizibile pentru ca nu imi permit sa stau mai mult decat cele 3 zile...Si ma tot gandesc la icterul pe care il fac nou-nascutii, ca apare in a treia zi...Sa speram ca totul va decurge bine!Acum am emotii in legatura cu anestezia. Maine aflu, probabil, mai multe, la consult.

Nu-ti fa griji pentru icterul copiilor. Numai la noi se face caz de el. In occident , la a doua nastere, mamele sunt internate la zi ( adica numai 8 ore) cat sa nasca si pleaca imediat acasa daca bebe respira singur. Verisoara mea a nascut acum o sapt la ora 11 si la ora 15 era acasa sa ia fetita mare de la gradi(nu in Ro).
Mai stiu pe cineva care a ajuns acasa dupa prima nastere la 48 de ore si abia a doua zi a facut icter copilul ( a doua zi dupa ce a ajuns acasa), iar cand a sunat asistenta sa ii spuna ce si cum cu icterul abia aparut a primit sfatul sa scoata copilul la soare( nu sa-l expuna ci sa-l scoata din casa).
Al meu avea icter pronuntat cand am iesit din spital ( de la cuza) si a mai avut aproape o luna. Nu i-am dat tratament, a disparut de la sine. Ideea e sa pape bine si sa iasa la aer.

EDIT: da, stiu ca Romania nu e occident, dar cred ca daca ei nu isi fac griji pentru icter or sti ei de ce

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 12+

Mergi la inceput

Va multumesc tare mult pentru sfaturi, dragi burtici si mamici. Ma mai linisteste ceea ce scrieti.
Dadalina, in contract nu am vazut nimic despre exudate, probabil le voi plati.Dar ce nu facem pentru puisor, numai sa fie totul bine.
Ionelamaria, ma incurajeaza ceea ce mi-ai scris. intrasem in panica la gandul ca e posibil sa faca bebe a treia zi icter, exact cand ne externeaza.
Oiyoy, voi citti despre tipurile de anestezie, sper sa fie totul bine...desi tare sunt speriata in privinta asta.
Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Cu placere Aria.Daca nastem chiar la termen probabil ca o sa ne strigam pe holuri ca avem aceeasi DPN Eu chiar nu m-am pregatit pentru preanestezic pentru ca stiam cu ce se serveste fiecare tip de anestezie si ce complicatii pot aparea. Am stabilit de comun acord cu dr. anestezist in cazul in care o sa fie nevoie de interventie de urgenta, ce tip de anestezie vom face la cezariana si am si semnat pentru asta. Iti dai seama ca e important ca in momentul in care esti aproape in "agonie" :)) nu mai stii ce vrei. Eu sper sa nu se ajunga din nastere naturala la cezariana insa punem si raul in fata.
Am mai aruncat o privire pe contract (eu l-am semnat la sf. lui martie) si erau trecute exudatele ca fiind gratuit. Eu ma gandesc ca si voua tot gratuit o sa vi le faca.
Nu fi speriata pentru ca o sa treaca toate.Gandeste-te ca in mai putin de 1 luna o sa ne tinem puiutii in brate si asta e cel mai important.Trebuie sa fim mamici curajoase si puternice oentru mititei!

Mergi la inceput

Dadalina, muultumesc frumos! Imprumut din curajul tau...Acum caut pe net informatii despre anestezii. La mine va fi cezariana sigur, sper ca maine sa aflu tot ce se poate si sa iau decizia cea mai buna.Va povestesc maine noutatile. Eu sunt la prima sarcina, totul e foarte nou pentru mine, inedit...de asta sunt si putin speriata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Gata fetelor, am venit si noi de la ARCADIA!

In primul rand DADAina, la multi ani, sa fii fericita, s ai parte de o anstere naturala usoara sau cat se paoet de usoara si sa ai un bebic sanatos! Astazi ne-a luat lama, am facut eco si cons si am platit cat ai platit tu data trecuta, deci f de treaba doctorita!!

Alyna B
, voiam sa stiu daca in afara de costul cezarienei care implica anestezie( indiferent de care), ai mai platit si epidurala??

Azi am semnat si noi contractul, dar sicner nu prea m-am uitat pe el ca sunt obosita..Am semnat pt nastere naturala care este 2480lei.Am platit un avans de 1000 lei, mi-a zis sa dau cat vreau:)), m-a amuzat chetsia asta, maia les ca stiam ca se da 30 % din suma totala nedecontata.In fine.

Bebelina mea are 2518 gr, e un pic mai finutza la gramaj, si sper sa nu se faca f mare.

Ne-a mai cheamt dr peste 3 sapt, adica la 38 sapt.Intre timp la 37 sapt facem analizele gratuite si cons preanestezic.

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput