Colectia de toamna-iarna 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 19
maria_alexia spune:
hehe, asta intrebam si eu acum ceva vreme...
aseara le-am citit jumate' din Betisorul nazdravan , dar e pentru copii mititei.
Habarnam e frumoasa, intr-adevar.
Cristi isi citeste singur benzi desenate - cumparam la greu toate revistele pentru copii . Ii mai citim si noi eventual o data dialogurile, apoi si le ia singur la rasfoit. Ii mai plac enciclopediile.
Iar Ana e in plina epoca de povesti clasice.
Drept care se joaca de-a Tom & Jerry (= fugareala si bubuiala), sau de-a "hai la nanaselul sa te pupe oleaca" (fugareala cu tipete)
Ispirescu ati incercat? In original, cu frazele tipice de genul "pe cand se potcovea purecul..." ?
corap spune:
si ai mei se joaca de-a tom si jerry (=fugareala si bubuiala)
in alta ordine de idei, am incercat acu vreo jumatate de an cu habar n-am , dar n-a fost un succes, iar acum n-o mai gasesc, nu stiu pe unde am pus cartea. nici la mary poppins nu reactioneaza stralucit.
aseara le-am citit o carte cu araminta nalucila - 2 capitole din "rapirea broastelor" - pare a fi un succes, mai ales ca le-am citit intrucatva "interactiv" - adica i-am pus sa-mi povesteasca ce au inteles, sa caracterizeze personajele & all. Bineinteles, faza cea mai nostima a fost cand wanda si-a pierdut sosetele verzi (dat fiind ca fiica sora-mii e fan culoarea verde si au inceput analogii. desigur, dat fiind ca si cuvantul "imputite" a fost alipit sosetelor, au facut haz toata seara (de n-or mai fi facand si acum )
Asa ca, please, daca aveti idee de vreo carte geniala pentru intre-varsta asta, spuneti aici
maria_alexia spune:
Corapina, exact, acum devin atenti la limbaj, interesati de jocuri de cuvinte, sesizeaza umorul, pot sta atenti la povesti mai lungi... De asta ziceam eu de Ispirescu.
Noi ne mai jucam de-a povestile cu pacaleli: de ex. le spun ca era odata un mos care avea o gaina si baba un cocos... si rad amandoi de se prapadesc .
corap spune:
ah, am uitat sa va spun ca la "casa radio" se reediteaza (ma rog, reimprima, nu cunosc termenul) povestile copilariei noastre, cu purecii scosi si un sunet clar - mi-e asa de drag de vocile actorilor - nu mi-am dat seama pana acum ce voce minunata avea octavian cotescu - adica n-am apreciat pana acum.
camelia_daniela spune:
Corap, e suuuper ca se "reediteaza" povestioarele copilariei noastre! Dar de unde putem lua CD-urile? Eu vreauuuuu....
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - BIJUTERICILE MELE ...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
camelia_daniela spune:
Fetelor, eu sunt putin speriata, pentru ca m-am trezit ieri cu vreo 2 ganglioni pe gat (lateralul gatului, nu sub maxilar). I-am tot pipait ieri si acum parca ma dor cand ii ating. Intre timp mai simt cativa in jos catre umar (nu stiu cum sa explic).. In dupa amiaza asta o sa trec pe la doctorita mea si probabil ca voi face si ceva analize.
M-am cam panicat putin !
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
corap spune:
da-i cu google "editura casa radio". in tara livreaza cu posta (in bucuresti nu )
imi pare rau ca pe alea de la electrecord nu le "perie" nimeni :( . asa mi-ar placea ...
camelia_daniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap da-i cu google "editura casa radio". in tara livreaza cu posta (in bucuresti nu ) imi pare rau ca pe alea de la electrecord nu le "perie" nimeni :( . asa mi-ar placea ... |
Asa am cautat, dar n-au in stoc :D
Cresc si iar cresc ... !
meems spune:
Cami, sper sa nu fie nimic serios, e bine ca mergi la dr. sa vezi care-i treaba.
Si eu imi fac azi programare, mi se zbate ochiul stang de mai bine de 2 saptamani deja, saptamana asta zilnic. La inceput am luat-o cu superstitiile ca „poate prevesteste ceva de rau”, dar deja cred ca am nevoie sa se uite un dr. la el.
Maria-Alexia, bravo Anucai pentru ingradinitare, s-o tina tot asa!
Lavi, sa va fie de bine iesirea!
Povesti – eu nu prea am nici un succes sa-i citesc Riannei in romaneste. Sunt oarecum dezamagita (de mine insami, mai mult decat de fata) ca nu am reusit sa insist mai tare pe limba romana. Asa frumos si corect pronunta cuvintele si lega fraze intregi in romaneste, iar acum nu mai vrea sa vorbeasca decat engleza. Si eu, care speram sa ajunga sa scrie si sa citeasca romaneste!... Poate e doar o faza, cand mai creste va ajunge sa aprecieze faptul ca stie o alta limba, si va face un efort venit de la ea (nu fortat) sa isi puna la punct romana.
camelia_daniela spune:
Meems, am mers la dr de familie si mi-a dat trimitere - mi-a zis sa merg la hematologie in Bucuresti, asa ca o sa merg intro zi saptamana viitoare. Sper sa nu fie nimic grav!
Referito la povesti - noi citim acum Biblia pentru copii (cea care apare la Gazata) si urmarim de zor Cartea Cartilor. (filmuletul cu Cristi, Oana si Memo).E foarte incantata de filmul asta.
Cresc si iar cresc ... !