intrebare consult medical

intrebare consult medical | Autor: montelimar

Link direct la acest mesaj

Am fost de curand la un consult ginecologic si am ramas socata. M-am dus pentru ca banuiam ca am candida, am refuzat sa mi se faca consult cu speculum si doctorita a refuzat pur si simplu sa imi ia secretie de la suprafata. E normal ? Am platit consultatia si nu m-am ales cu nimic si aici in strainatate nu poti lua nimic de la farmacie fara reteta. Si inca o intrebare -faptul ca azi e prima zi de ciclu -fara flux de sange inca, doar o usoara secretie maronie, nu ar fi influentat oricum analiza, care n-ar mai fi fost relevanta ? Multumesc mult pentru eventuale opinii, aveam nevoie sa scriu undeva sa imi mai potolesc nervii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

PAi nu ai lasat-o sa te consulte. Ea e doctorul, si tu nu o lasi sa-si faca meseria. Ii mai si zici ce sa faca : ia-mi tu secretie de aici ca stiu eu ce si cum. Ca va pas?

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ce inseamna secretie de la suprafata? Ata intreb du curiozitate.

La intrebarea ta rapunul este foarte simplu: medicul stie ce are de facut, cum are de facut si de ce. daca tu te duci acolo si te crezi mai pregatita decat medicul, fa-ti tu consultul.
Vorba lui Mcoca, mergi acolo, refuzi sa o lasi sa isi faca meseria, o faci indirect proasta si te miri ca nu te-a consultat asa cum vrei tu? :))))

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

PAi nu ai lasat-o sa te consulte. Ea e doctorul, si tu nu o lasi sa-si faca meseria. Ii mai si zici ce sa faca : ia-mi tu secretie de aici ca stiu eu ce si cum. Ca va pas?

Vicky si Printzesone

Pai stii tu proverbul romanesc"acelasi fund,aceleasi oo"!

A aplicat practica unor pacientzi romani,care bineintzles ca-s mai "doctori"decit doctorii si a fost tratat ca atare!Fara suparare!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montelimar spune:

Niste reactii foarte deplasate, imi pare rau ca am deschis subiectul. Nu era vorba ca i-am spus doctoritei ce sa faca si in nici un caz nu am facut-o proasta, reactia ei a fost anormala ca nu m-a ajutat sa-mi rezolv problema, tinand cont de faptul ca e corpul meu si in ultima instanta eu aleg ce vreau sa mi se faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui montelimar

Niste reactii foarte deplasate, imi pare rau ca am deschis subiectul. Nu era vorba ca i-am spus doctoritei ce sa faca si in nici un caz nu am facut-o proasta, reactia ei a fost anormala ca nu m-a ajutat sa-mi rezolv problema, tinand cont de faptul ca e corpul meu si in ultima instanta eu aleg ce vreau sa mi se faca.

Medicul face consultul asa cum se face, nu cum ii place pacientei.
Vrei sa ti se puna un diagnostic sau doar sa ii afci o izita doctoritei si sclava sa iti faca ce vrei tu?
Da, ai putere de decizie atunci cand alegi daca sa te operezei sau nu, alegi daca sa te consulte sau nu, daca sa faci un chiuretaj sau nu samd.
dar mi se pare absurd sa ii spui doctoritei CUM sa te opereze, cum sa te consulte, cum sa recolteze probe.

In final, spune-mi te rog ce inseamna pt. tine sa ia secretia de la suprafata? De la care suprafata?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

In FRanta sunt niste protocoale f bine puse la punct. DAca tu nu ai accept ca ea sa urmeze protocol, sa te consulte asa cum trebuie, atunci ea, nu putea sa-ti dea reteta.
Eu nu inteleg problema ta, de ce nu ai lasat-o? Doar de aia te-ai dus ...

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Daca esti virgina, trebuia sa-i fi spus docoritzei, caci ea vede destule si cred ca s-ar fi adaptat la cazul tau.

Pe alta parte si fara nici o legatura, aici se utilizeaza din ce in ce mai mult speculum din plastic jetabil, adica nici nu se pune problema de contaminare.

Nu stiu care e procedura la probele ginecologice recoltate, insa cred ca pentru un diagnostic fungic probele se trimit la un laborator si sunt proceduri si protocoale de respectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Mai eu iti inteleg frustrarea.. Am fost si eu acum ceva timp la un control pt ca suspectam candida si intr-adevar mi-a recoltat proba de la suprafata, cu un fel de betisor de urechi, dar mai lung. M-am documentat inainte si asta e procedura cea mai uzuala de verificare a candidei sau alte infectii bacteriene. In 10 min am avut si rezultatul analizei si reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mie mi se pare normal sa te refuze. Vrei ca ea sa-ti dea o reteta pe baza unui rezultat al unei secretii pe care nu a putut sa o obtina conform protocolului? De ce ai refuzat speculum? In ce tara esti? In Australia poti sa cumperi la farmacie medicatie pentru candida fara reteta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Hmm, sa fiu sincera mie mi s-a luat proba si cu speculumul si fara.Unele femei sunt f sensibile, se incordeaza si le doare cand li se introduce speculumul deci e posibil sa-ti ia secretie si fara (ca doar nu e mai ''concentrata'' secretia 2 cm mai inspre interior vaginului)

Mergi la inceput