Joaca intre blocuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

daca respecta totusi orele de liniste, nu le poti interzice sa isi scoata copiii la joaca si ca ii striga tare pe nume sa-i avertizeze cand vine o masina. Nu stiu cum sunt oamenii de care vb tu insa aici la noi se procedeaza la fel, dupa ora 5 dupa amiaza si pana pe la 10 seara vara copiii din vecini se joaca in spatele blocurilor, se dau cu rolele, cu bicicletele, cu mingea, se alearga, e o parcare comuna, si parintii ii avertizeaza cand pleaca sau vine cineva din si in parcare.

Pai tocmai asta e problema, ca NU respecta orele de liniste !!! Vara stau pana pe la 12-1 noaptea, ca atunci se racoreste mai bine.

Cunosc bine problema, din pacate este foarte raspandita (cel putin in Bucuresti), a devenit o noua moda de petrecere a timpului liber, mai ales de cand s-au pus bancute pe langa toate blocurile si s-au aranjat parculete printre blocuri. Si cand iti mai trag si un concert de manele, e super ! Exact ce-ti trebuie cand vii obosit de la birou si vrei si tu sa te relaxezi, n-o poti face decat cu geamul inchis ...

Citesc subiectul cu interes, poate-mi vin idei sa le pot aplica si eu ... Deocamdata cea care imi place cel mai mult este reclamarea magazinului la diverse agentii.

Atentie insa sa-ti pastrezi anonimitatea, ca sa nu te trezesti cu represalii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

probabil ca daca voi va plangeti e chiar galagie de mahala, aici nu se pun manele nici alt gen de muzica iar copiii nu urla in gura mare, iar avertismentele parintilor nici alea nu-s urlate pt ca parintii nu stau toti ghem intr-un colt la taclale ci fiecare isi vede de copilul lui, in general. cate doua mamici mai discuta stand langa copii, dar repet, aici nu se face vacarm, e drept ca cei ce se joaca sunt copii mici de 5-6 ani si nu sunt decat vreo 4-5.

uneori si copiii mei prefera grupul acesta de copii in loc sa mearga in parcul de joaca, mie nu-mi place sa ies in dosul blocului pe beton insa uneori stau si eu cu ei pt ca aleg seara sa nu mai mearga in parc ci sa stea cu vecinii o ora de la 7 la 8.

rau nu e ca ies la joaca ci ca urla ca vandalii iar parintii lor nu iau masuri. pe mine personal ma deranjeaza si cei ce urla si se imping ca salbaticii in parcuri, arunca cu nisip in sus, dau cu piciorul in nisip, se isterizeaza etc

totul e chestie de educatie si autocontrol, daca nimeni nu-i struneste si nu le stabileste niste limite clare ale bunului simt si din nefericire sunt si niste firi temperamentale si dificile, atunci normal ca creaza disconfort celor din jur indiferent unde s-ar afla in spatiile publice (parcuri, magazine, dosuri de bloc, scoli, gradinite etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

da administratia blocului nu face nik? ceilalti locatari pe aceiasi parte cu tine( ca na, stai la etj 10 deci mai ai inca 9 famili) nu fac nimic??? sau si ei fac parte din gasca de rontaitori?
Orele de liniste trebuie normal respectate si daca chemi politia nu ii alunga? cel putin in timpul orelor de liniste
daca nu...baloanele cu apa

Mama de Ana si 26+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Anunti politia ca societatea com cu pricina permite consumul de bauturi alcoolice in fata magazinului. Este o lege care interzice asta. Nu mai stiu care la ora asta ca numai stiu nici cum ma cheama sincer.
Amenda este destul de serioasa pt magazin si se poate merge pana la ridicarea certificatului de functionare daca nu inceteaza.
In felul asta nu iti pui vecinii in cap iar daca iti este teama de repercursiunile indivitului(lor) poti ruga militianul cu care vorbesti sa ramai anonima, (ai un copil mic etc) ii explici frumos si se rezolva.
Sincer iti recomand sa mergi la sectia de care aparti si sa ceri sa vb cu militianul de proximitate. Cel care se ocupa de zona ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Stii cum a rezolvat magazinul din coltul blocului chestia cu legea care nu-i permite consumul alcoolului in fata magazinului ? A pus un afis mare si frumos pe usa magazinului "Consumul de alcool interzis in fata magazinului".

Si ? Crezi ca il respecta cineva ?

Tot acolo se strang, cu acordul evident al magazinului, dar la un control legal ei sunt chipurile acoperiti ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Am si eu un astfel de magazin la bloc, dupa 2 sau 3 amenzi acum ii gonesc ei pe cei care vor sa consume acolo tot ce iti trebuie e doar dorinta de a face ceva, de a lua o masura pt un drept al tau. De a sta linistita in propria casa iar copii tai sa se poata odihni asa cum trebuie.
Sau ...poti sa stai si sa astepti ca altcineva sa se sature si sa-i reclame.

PS. Legea care sanctioneaza desfacerea si consumul de bauturi alcoolice in fata magazinului e L. 61/91 republicata. Numai stiu ce art. pt ca se pot schimba si nu vreau sa vb aiurea mai ales ca numai sunt la curent de vreo 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pentru cei interesati, iata faimoasa lege 61, in toata splendoarea ei

http://www.politiaproximitate.ro/legea_61.html

pentru crissteo : acolo sunt mentionate foarte clar orele de liniste (art.2, pct 26). cat despre consumul de bauturi alcoolice, mai exact unde este permis si unde nu, legea cred ca lasa loc de interpretare.
un lucru este clar insa : magazinele "de cartier" pot sa vanda bauturi alcoolice daca au licenta pentru asta, dar pentru a fi consumate acasa. e clar ca "pe strada" (termen generic) nu este permis consumul de alcool, cu exceptia locurilor special amenajate.

magazinul despre care povestea Burtocika si-a facut datoria afisand acel mesaj; consumatorii de alcool din fata magazinului sunt cei care nu respecta legea si pot fi sanctionati. dar pentru asta cineva trebuie sa faca o reclamatie in scris, fie la circa de politie, fie la politia de proximitate. daca se fac doar reclamatii telefonice, e oarecum in zadar.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

cu sau fara mesaj afisat, eu nu inteleg un lucru: cum poate fi amendat magazinul daca cetatenii consuma bauturi alcoolice in fata lui? de unde pana unde e obligat proprietarul lui sa-i invete pe altii legea? e ca si cum eu as fi la volan si as fi vinovata ca nu mi-a acordat altul prioritate, daca nu mi-as lipi pe geam articolul care se refera la pierderea prioritatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Sigur proprietarii magazinelor au partea lor de vina, pentru ca nau voie sa desfaca bauturi alcoolice in magazin, indiferent unde le bea omul, in magazin, in usa lui, pe strada, in fata sau in spatele magazinului. Si legatura e directa si vizibila pentru mine, pe strada sunt 5 magazine alimentare, numai cele 2 din fata apartmentului meu desfac bauturi, distanta intre toate magazinele e de 1-2 scari, deci foarte mica, insa la celelalte magazine nu e nimeni in fata ca nu se paote bea, clar nu au nici aceeasi vanzare, ca deh aici e regim special, deci clar tine si de magazine.

Mergi la inceput